Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανδρέας Λοβέρδος: Καμία απόλυση διοικητικών υπαλλήλων πριν την αξιολόγηση
  • [02] Σε ύφεση η φωτιά στη Σιθωνία Χαλκιδικής
  • [03] Αναβρασμός σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ για το θέμα της διαθεσιμότητας
  • [04] Η Gazprom προειδοποιεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για πιθανές ανωμαλίες στην τροφοδοσία
  • [05] Ισχυρότερα τα δικαιώματα των καταναλωτών με «βούλα» ΕΕ
  • [06] Gazprom: Σύστημα προπληρωμής για φυσικό αέριο προς Ουκρανία
  • [07] Ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε τον πρόεδρο του παλαιστινιακού κοινοβουλίου

  • [01] Ανδρέας Λοβέρδος: Καμία απόλυση διοικητικών υπαλλήλων πριν την αξιολόγηση

    Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των οργανογραμμάτων των ιδρυμάτων έδωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος με δηλώσεις του στον ρ/σ Αλφα 9,89. «Υπήρξε ένα πολιτικό θέμα το οποίο κατέληξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πετύχαμε να γίνει η προκήρυξη 600 θέσεων για τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων κάτι που είχε δεχτεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Επιπλέον, πετύχαμε να γίνει και η αξιολόγηση, από εκτιμητή που θα προκύψει από το ΕΣΠΑ, στα οργανογράμματα των οκτώ πανεπιστημίων, έτσι ώστε μετά την αξιολόγηση ο τελικός αριθμός που θα προκύψει για θέσεις διοικητικών υπαλλήλων να επαναπροκηρυχθεί. Δεν θα υπάρξει καμία απόλυση μέχρι να ολοκληρωθούν όλες αυτές οι διαδικασίες. Νομίζω ότι είναι μία πάρα πολύ καλή επιλογή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στο θέμα των κενών των σχολείων αναφέροντας ότι φέτος θα ξεπεράσουν τις 20.000, ενώ σημείωσε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση σχετικά με το ποια ημέρα θα ξεκινήσει το σχολικό έτος τον προσεχή Σεπτέμβριο. «Νομίζω λογικότερο είναι να μείνουμε στα περσινά ημερολογιακά όρια. Θα ανοίξουν δηλαδή, τα σχολεία όπως πέρσι και πρόπερσι, διότι θέλουμε να προλάβουμε να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες μεταθέσεων, αποσπάσεων, αναπληρώσεων δασκάλων και καθηγητών» σημείωσε.

    [02] Σε ύφεση η φωτιά στη Σιθωνία Χαλκιδικής

    Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε χθες το πρωί σε δύσβατη δασική περιοχή στη Σιθωνία Χαλκιδικής, κοντά στο κάμπινγκ του Αρμενιστή. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπυρώσεις.

    Από τη φωτιά, η οποία προκλήθηκε πιθανότατα από πτώση κεραυνού, χωρίς όμως να απειλήσει κατοικημένη περιοχή ή τις εγκαταστάσεις του κάμπινγκ, έχουν καεί περίπου 700 στρέμματα δασικής έκτασης. Στο έργο της πυρόσβεσης συμμετείχαν δύο αεροσκάφη καναντέρ μαζί με 20 οχήματα και 42 πυροσβέστες, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, όπως επίσης και πλήθος εθελοντών.

    [03] Αναβρασμός σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ για το θέμα της διαθεσιμότητας

    Γενική συνέλευση πραγματοποιούν σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να εξετάσουν τη στάση που θα τηρήσουν έπειτα από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο για το θέμα της διαθεσιμότητας. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο παραμένει και σήμερα κλειστό μετά την απόφαση που έλαβαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος την περασμένη Πέμπτη.

    «Οι εργαζόμενοι στο ΕΜΠ αναστείλαμε την τρίμηνη απεργία μας με απόφαση γενικής συνέλευσης, καθώς δεχθήκαμε τη συμφωνία στην πρόταση που κατέθεσε και εγγράφως το υπουργείο Παιδείας σε όλα τα ιδρύματα, ώστε οι διαθέσιμοι να επιστρέψουν όλοι στις θέσεις τους μέσω της ενδοϊδρυματικής κινητικότητας εφόσον ολοκληρωθεί η αναγκαία διάρθρωση σε αυτά» τόνιζε σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος των υπαλλήλων κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι στη συνέχεια «υπαναχώρησε από τα συμφωνηθέντα».

    [04] Η Gazprom προειδοποιεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για πιθανές ανωμαλίες στην τροφοδοσία

    Η Gazprom ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει την τροφοδοσία των ευρωπαίων καταναλωτών με φυσικό αέριο με πλήρη ροή και ότι η ουκρανική Naftogaz θα πρέπει να διασφαλίσει τη διέλευσή του από το ουκρανικό έδαφος. Ωστόσο, η Gazprom προειδοποίησε τις Βρυξέλλες για «πιθανές ανωμαλίες» στην τροφοδοσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με φυσικό αέριο, εάν η Ουκρανία παρακρατεί ποσότητες φυσικού αερίου από εκείνες που προορίζονται για την Ευρώπη και διέρχονται μέσω του ουκρανικού εδάφους.

    Η ρωσική εταιρεία υπενθύμισε ότι η ουκρανική Naftogaz «είναι υποχρεωμένη να εγγυηθεί τη διέλευση» του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη βάσει του ισχύοντος συμβολαίου και στις προβλεπόμενες ποσότητες. Περί το 15% του φυσικού αερίου που καταναλώνεται στην Ευρώπη διέρχεται μέσω του ουκρανικού εδάφους. Κατά τους προηγούμενους πολέμους του φυσικού αερίου μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, το 2006 και το 2009, η τροφοδοσία της Ευρώπης είχε διαταραχθεί. Παράλληλα, η ρωσική εταιρεία ανακοίνωσε ότι προσέφυγε ενώπιον διαιτητικού δικαστηρίου της Στοκχόλμης για την αποπληρωμή του ουκρανικού χρέους ύψους 4,5 δισ. δολαρίων.

    [05] Ισχυρότερα τα δικαιώματα των καταναλωτών με «βούλα» ΕΕ

    Ενισχύεται το δικαίωμα επιστροφής χρημάτων στον καταναλωτή σε περίπτωση υπαναχώρησης από μία αγορά και βελτιώνεται η προστασία του όσον αφορά τα ψηφιακά προϊόντα, σύμφωνα με όσα προβλέπει η νέα Οδηγία 2011/83/ΕΕ σχετικά με τα δικαιώματα των καταναλωτών, η οποία ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Ζ1-891(ΦΕΚ Β΄ 2144/30.08.2013) που τέθηκε σε ισχύ στις 13.06.2014, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Συνήγορος του Καταναλωτή.

    Οι σχετικές διατάξεις εφαρμόζονται για συμβάσεις που θα συναφθούν από τις 13.06.2014 και ο Συνήγορος του Καταναλωτή, Ευάγγελος Ζερβέας καλεί τους καταναλωτές ενημερωθούν για τα δικαιώματα τους και εφιστά την προσοχή των επιχειρήσεων για την άμεση ενσωμάτωση των σχετικών αποφάσεων στις συμβάσεις τους.

    Οι κυριότερες αλλαγές είναι οι εξής:

    - Μεγαλύτερη διαφάνεια στις τιμές

    - Απαγόρευση προσημειωμένων επιλογών.

    - Κατάργηση πρόσθετων επιβαρύνσεων για τη χρήση πιστωτικών καρτών.

    - Κατάργηση πρόσθετων επιβαρύνσεων για τις τηλεφωνικές γραμμές εξυπηρέτησης.

    - Προθεσμία υπαναχώρησης 14 ημερών.

    - Ενίσχυση του δικαιώματος επιστροφής χρημάτων.

    [06] Gazprom: Σύστημα προπληρωμής για φυσικό αέριο προς Ουκρανία

    Η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ουκρανία δεν αποπλήρωσε εμπροθέσμως (μέχρι τις 09.00 ώρα Ελλάδος) τουλάχιστον μέρος του χρέους της και κατά συνέπεια θα πρέπει πλέον να προκαταβάλλει το αντίτιμο για τις παραδόσεις φυσικού αερίου.

    «Σήμερα από τις 10.00 ώρα Μόσχας, η Gazprom, σύμφωνα με το ισχύον συμβόλαιο, έθεσε τη Naftogaz στο σύστημα προπληρωμής για τις παραδόσεις φυσικού αερίου. Αρχής γενομένης από σήμερα, η ουκρανική εταιρεία θα λαμβάνει μόνο το ρωσικό φυσικό αέριο για το οποίο έχει πληρώσει» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Gazprom.

    [07] Ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε τον πρόεδρο του παλαιστινιακού κοινοβουλίου

    Ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε την περασμένη νύκτα τον πρόεδρο του παλαιστινιακού κοινοβουλίου Αζίζ Ντουέικ, μέλος της Χαμάς, στο πλαίσιο της επιχείρησης για την ανεύρεση των τριών νεαρών Ισραηλινών οι οποίοι απήχθησαν στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, ανακοίνωσε ο στρατός. «Ο στρατός επικεντρώνεται σε αυτούς πιου συμμετείχαν, ενεπλάκησαν ή έχουν πληροφορίες για τον τόπο όπου βρίσκονται ο Γκιλάντ Σααρ, ο Ναφτάλι Φρένκελ και ο Εϊάλ Γιφράχ» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πίτερ Λέρνερ, εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού.

    Ο ίδιος ανακοίνωσε επίσης τη σύλληψη 40 Παλαιστινίων κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύκτας, ανεβάζοντας στους 150 τους Παλαιστίνιους που έχουν συλληφθεί συνολικά, από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, οπότε και εξαφανίσθηκαν οι τρεις νεαροί Ισραηλινοί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 June 2014 - 8:30:21 UTC