Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του Προέδρου του Αζερμπαϊτζαν Ι. Αλίεφ με τον Ευ. Βενιζέλο
  • [02] Παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιο την Τετάρτη
  • [03] Ανδρ. Λοβέρδος: Καμία απόλυση μέχρι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση
  • [04] Κυρ. Μητσοτάκης: Σύνδεση της παραγωγικότητας με μισθολογική επιβράβευση
  • [05] «Μετά τα προαπαιτούμενα οι δύο δόσεις»
  • [06] Π. Ποροσένκο: Να κηρυχθεί εκεχειρία για να καταρτιστεί σχέδιο ειρήνευσης
  • [07] Πενήντα Έλληνες αρχιτέκτονες παρουσίασαν έργα - ορόσημα της Αρχιτεκτονικής

  • [01] Συνάντηση του Προέδρου του Αζερμπαϊτζαν Ι. Αλίεφ με τον Ευ. Βενιζέλο

    «Είναι στρατηγική μας επιλογή να προωθήσουμε τις διμερείς μας σχέσεις με το Αζερμπαϊτζάν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά την κατ' ιδίαν συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ.

    Όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, το Αζερμπαϊτζάν αποτελεί έναν πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, είναι ένας προμηθευτής ενέργειας, ένας παράγοντας καθοριστικός για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ηπείρου, αλλά και στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής η συνεργασία της Ελλάδας με το Αζερμπαϊτζάν μπορεί να αποδώσει πολύ θετικά αποτελέσματα και σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε σχέση με την ευρωατλαντική συνεργασία ευρύτερα. Υπογράμμισε, επίσης ότι «σε μια ταραγμένη περιοχή, που εκτείνεται και στην ανατολική και στη νότια γειτονία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να έχεις κάποιους στρατηγικούς εταίρους, που λειτουργούν ως άγκυρες σταθερότητας. Αυτός είναι ο ρόλος του Αζερμπαϊτζάν, που είναι έτοιμο, επίσης, να επενδύσει στην Ελλάδα και να συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής πραγματικής οικονομίας, τώρα που βγαίνουμε από την κρίση».

    [02] Παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιο την Τετάρτη

    Παναττική στάση εργασίας από τις 12.00 έως και τη λήξη του ωραρίου προκήρυξε για την Τετάρτη, 18 Ιουνίου η ΑΔΕΔΥ.

    Παράλληλα, η Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση που έχει εξαγγελθεί την ίδια μέρα στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν και της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.

    Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και προς την οδό Καραγεώργη της Σερβίας όπου βρίσκονται καθημερινά οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

    [03] Ανδρ. Λοβέρδος: Καμία απόλυση μέχρι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

    Το προσεχές 20ήμερο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής της εταιρείας, που θα αξιολογήσει τα οργανογράμματα των οκτώ πανεπιστημίων, των οποίων υπάλληλοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, τους πρυτάνεις των Ιδρυμάτων κατά την συνάντηση, που είχε σήμερα μαζί τους, στο Μαρούσι.

    Ο κ. Λοβέρδος διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση έως ότου ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από ανεξάρτητο φορέα, ενώ κάλεσε τις πρυτανικές Αρχές των οκτώ Ιδρυμάτων να στείλουν το συντομότερο δυνατό τα στοιχεία που χρειάζονται, ώστε να προχωρήσει τάχιστα η διαδικασία της προκήρυξης 600 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίες θα καλυφθούν, βάσει της διαϊδρυματικής ή της ενδοϊδρυματικής κινητικότητας.

    Οι πρυτάνεις, από την πλευρά τους, περιέγραψαν με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση στα πανεπιστήμια μετά την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, τονίζοντας ότι η εύρυθμη λειτουργία τους απαιτεί την επαναπρόσληψη και των 1.045 υπαλλήλων, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, αίτημα που απέρριψε ο κ. Λοβέρδος.

    [04] Κυρ. Μητσοτάκης: Σύνδεση της παραγωγικότητας με μισθολογική επιβράβευση

    Την προσήλωσή τους στη συμφωνία της κυβέρνησης, που επιτεύχθηκε με την τρόικα, σχετικά με τις απολύσεις στο Δημόσιο, ως υπουργείο που έχει επιτελικό ρόλο και εφαρμόζει όσα αποφασίζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, εκφράζουν συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα, ότι λόγω συνέπειας στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας, αποφεύχθηκε η απαίτηση που έθεσαν στην τελευταία διαπραγμάτευση για ακόμη 16.000 διαθεσιμότητες και 8.000 απολύσεις το 2015.

    Μάλιστα, σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε σχετικά σε ραδιοφωνικό σταθμό: «Θα ήμουν ο ευτυχέστερος των ανθρώπων αν σε κεντρικό επίπεδο θα μπορούσαμε να επαναδιαπραγματευτούμε το στόχο των απολύσεων. Δεν θεωρώ ότι στην παρούσα συγκυρία αυτό είναι εφικτό, καθώς όταν μεταθέτουμε κάτι στο μέλλον, με την ελπίδα να το λύσουμε τότε, βρισκόμαστε τελικά με ένα πρόβλημα πολύ πιο οξυμένο. Αυτό μας έχει δείξει η ιστορία».

    Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε για το θέμα της επαναφοράς του 13ου μισθού στο δημόσιο, ότι «δεν είναι ακριβές ότι επανέρχεται ο 13ος μισθός» και διευκρίνισε: «Συζητάμε να μπορούμε να έχουμε στοχευμένη σύνδεση της παραγωγικότητας με μια μισθολογική επιβράβευση».

    [05] «Μετά τα προαπαιτούμενα οι δύο δόσεις»

    Η ικανοποίηση των προαπαιτούμενων είναι βασική προϋπόθεση για την εκταμίευση των δύο δόσεων που εκκρεμούν προς την Ελλάδα, συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ, υπενθύμισε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης.

    Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι οι δόσεις που εκκρεμούν είναι αυτές του Μαϊου και του Ιουνίου, ύψους 1 δισ. ευρώ έκαστη και πρόσθεσε ότι η κάθε μία συνδέεται με την υλοποίηση έξι προαπαιτούμενων δράσεων.

    «Περιμένουμε να ικανοποιηθούν τα προαπαιτούμενα του Μαϊου. Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει πριν το τέλος του Ιουνίου» ανέφερε ο ίδιος ευρωπαίος αξιωματούχος. Τόνισε, μάλιστα, ότι η επόμενη αξιολόγηση της τρόικας, η οποία, όπως είπε, συνδέεται με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, «δεν θα ξεκινήσει, αν προηγουμένως η Ελλάδα δεν έχει ικανοποιήσει τα δώδεκα προαπαιτούμενα».

    Εξέφρασε, πάντως, την ελπίδα ότι οι συζητήσεις στο πλαίσιο της νέας αξιολόγησης θα είναι εύκολες και θα κυλήσουν ομαλά και γρήγορα και ανέφερε ότι τον Ιούλιο θα μεταβεί στην Αθήνα το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας.

    [06] Π. Ποροσένκο: Να κηρυχθεί εκεχειρία για να καταρτιστεί σχέδιο ειρήνευσης

    Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο ζήτησε σήμερα να κηρυχθεί εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία, όπου συνεχίζεται η εξέγερση των φιλορώσων αυτονομιστών, ώστε να υπάρξει χρόνος για να αναζητηθεί μια συμφωνία για το ειρηνευτικό σχέδιο.

    Ο Ουκρανός πρόεδρος επεσήμανε εξάλλου ότι οι προτάσεις του για την επίλυση της κρίσης περιλαμβάνουν συνταγματικές αλλαγές ώστε να αποκεντρωθεί η εξουσία, ένα αίτημα πολλών από την ανατολική Ουκρανία. Πάντως δεν διευκρίνισε για πόσο διάστημα προτείνει να διαρκέσει η εκεχειρία.

    [07] Πενήντα Έλληνες αρχιτέκτονες παρουσίασαν έργα - ορόσημα της Αρχιτεκτονικής

    Αρχιτεκτονικά έργα - ορόσημα της αρχιτεκτονικής, που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και αφετηρία για σύγχρονες δημιουργίες, και τα οποία βρίσκονται από την Ελλάδα και την Ευρώπη μέχρι την Ινδία, την Ιαπωνία και τη σφαίρα του... ουτοπικού, παρουσίασαν σήμερα 50 νέοι Έλληνες αρχιτέκτονες, στην ημερίδα με θέμα «Αφετηρίες» που διοργανώθηκε στο Μουσείο Μπενάκη.

    Την ημερίδα διοργάνωσαν το αρχιτεκτονικό περιοδικό «Δομές» και η διαδικτυακή εφαρμογή «Δομές Index». «Η ημερίδα θα μπορούσε να λέγεται "Αφορμές" ή "Εκκινήσεις". Οι "Αφετηρίες" είναι μια έννοια πιο ψύχραιμη και πιο αντιπροσωπευτική του πλουραλισμού, που φιλοδοξούμε να αναδειχθεί από αυτή τη διοργάνωση. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τη σημασία των προηγούμενων, της αρχιτεκτονικής που έχει προϋπάρξει, των έργων ως παραγόντων αρχιτεκτονικής δημιουργίας, των επιρροών που έχουν ολοκληρωμένα έργα αρχιτεκτονικής στη νέα αρχιτεκτονική δημιουργία» εξήγησε ανοίγοντας την ημερίδα ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και υπεύθυνος του περιοδικού, Γιώργος Πανέτσος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 June 2014 - 16:30:22 UTC