Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενώπιον των ανακριτριών η βουλευτής της ΧΑ, Ελένη Ζαρούλια
  • [02] Προς παράταση της προθεσμίας για τις φορολογικές δηλώσεις
  • [03] Νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας
  • [04] Ορκίστηκε ο νέος πρωθυπουργός της Αιγύπτου
  • [05] Μπ. Ομπάμα: Στρατιωτικό προσωπικό θα σταλεί στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη

  • [01] Ενώπιον των ανακριτριών η βουλευτής της ΧΑ, Ελένη Ζαρούλια

    Επανέρχεται σήμερα ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής η βουλευτής του κόμματος Ελένη Ζαρούλια, η οποία είχε κληθεί την περασμένη Πέμπτη, 12/06, να απολογηθεί κατηγορούμενη για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Η κ. Ζαρούλια ευχαρίστησε τον κόσμο που συμπαρίσταται στους «παρανόμως διωχθέντες» για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και ζήτησε «να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι» για την υπόθεση.

    [02] Προς παράταση της προθεσμίας για τις φορολογικές δηλώσεις

    Σαράντα υποψηφιότητες υποβλήθηκαν για την κάλυψη της θέσης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων μετά την παραίτηση του κ. Χάρη Θεοχάρη. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή που έχει ορισθεί για την λήψη της απόφασης και τον ορισμό του νέου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Εξάλλου, προς παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, που λήγει στις 30 Ιουνίου, προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει παράταση της προθεσμίας προς το τέλος Ιουλίου.

    Επίσης, θέμα ημερών φαίνεται να είναι η κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή με την οποία θα απαλλάσσονται από την καταβολή προστίμου (100 ευρώ) όσοι υπέβαλαν το έντυπο Ε9 πέραν της 31 Μαΐου που έληγε η αρχική προθεσμία λόγω της παράτασης που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

    [03] Νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας

    Ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας τέσσερις επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την εκτόξευση ρουκέτας στο ισραηλινό έδαφος, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός. «Απαντώντας στην εκτόξευση ρουκέτας χθες βράδυ σε ισραηλινό έδαφος, η αεροπορία πραγματοποίησε επιδρομές σε εγκαταστάσεις όπου λαμβάνουν χώρα τρομοκρατικές δραστηριότητες, σε δύο οπλοστάσια στη νότια Λωρίδα της Γάζας και σε ένα κτίριο που χρησιμοποιείται για την κατασκευή όπλων στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας» αναφέρει η ανακοίνωση.

    Η ρίψη της ρουκέτας και οι επιδρομές που ακολούθησαν έως τις πρωτες πρωινές ώρες σήμερα, σημειώνονται σε μια χρονική στιγμή όπου επικρατεί μεγάλη ένταση στην περιοχή. Ο στρατός και οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας διεξάγουν εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό των τριών ισραηλινών εφήβων, η τύχη τον οποίων αγνοείται από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στη Δυτική Όχθη, οι οποίοι σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου απήχθησαν από «άνδρες της Χαμάς».

    [04] Ορκίστηκε ο νέος πρωθυπουργός της Αιγύπτου

    Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Ιμπραχίμ Μεχλέμπ ορκίστηκε σήμερα επικεφαλής της νέας κυβέρνησης, σε μια τελετή υπό τον πρόεδρο Αμπντέλ Φάταχ αλ - Σίσι. Το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Μεχλέμπ, συμπεριλαμβανομένου του νεοδιορισθέντος υπουργού Επενδύσεων Ασραφ Σάλμαν και του υπουργού Διεθνούς Συνεργασίας Νάγκλαα Ελ Αχουάνι θα ορκιστεί στη συνέχεια. Οι περισσότεροι υπουργοί στα βασικά υπουργεία όπως της Οικονομίας και της Ασφάλειας διατήρησαν τα χαρτοφυλάκιά τους κατά τον μικρό ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο Μεχλέμπ, όταν έλαβε την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης από τον πρόεδρο Σίσι την περασμένη εβδομάδα, μετά την ορκωμοσία του Προέδρου της Αιγύπτου.

    [05] Μπ. Ομπάμα: Στρατιωτικό προσωπικό θα σταλεί στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ενημέρωσε τη Δευτέρα στο Κογκρέσο σχετικά με την ανάπτυξη στρατιωτικού προσωπικού, 275 στο σύνολό τους, για την παροχή υποστήριξης και ασφάλειας στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη, μετά από την κατάληψη από μαχητές, περιοχών στο βόρειο τμήμα του Ιράκ. «Η ανάπτυξη αυτών των δυνάμεων έχει ως στόχο την προστασία των πολιτών και της ιδιοκτησία των ΗΠΑ, εάν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο και είναι έτοιμες για μάχη», αναφέρει ο Ομπάμα σε σχετική ανακοίνωσή του προς τους Αμερικανούς βουλευτές. «Αυτή η δύναμη θα παραμείνει στο Ιράκ έως ότου η κατάσταση εξομαλυνθεί και δεν είναι απαραίτητη πλέον η παρουσία τους στην περιοχή».

    Ο Μπαράκ Ομπάμα, συναντήθηκε την Τρίτη με τους σύμβουλους εθνικής ασφάλειας, όπου ετέθη το θέμα σχετικά με την κατάσταση στο Ιράκ και την απειλή που προβάλουν σουνίτες αντάρτες, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες έχουν καταλάβει περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 June 2014 - 6:30:22 UTC