Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποτίμηση της πολιτικής δράσης του ΣΥΡΙΖΑ από 53 στελέχη του
  • [02] Στην Πορτογαλία ο Αντ. Σαμαράς - Συναντήσεις με ηγέτες της ΕΕ
  • [03] Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε κτηνοτροφική μονάδα, στην Ορεινή Σερρών
  • [04] Στα δικαστήρια Πειραιά ο Σ. Ξηρός - Ζητά έκτιση ποινής κατ' οίκον
  • [05] Στην εισαγγελία Πειραιά πέντε άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση της ηρωίνης
  • [06] Δεν θα υπάρξει αθέτηση πληρωμής του χρέους, διαβεβαιώνει η πρόεδρος της Αργεντινής
  • [07] Τουλάχιστον δέκα νεκροί σε νέα επίθεση των Σομαλών σεμπάμπ, στην Κένυα
  • [08] Ανεφοδιασμός αυτοκινήτου στο καφεκοπτείο και όχι στο βενζινάδικο; Μπορεί, κάποια στιγμή στο μέλλον
  • [09] Η Γερμανία συνέτριψε 4 - 0 την Πορτογαλία. Σήμερα Βραζιλία - Μεξικό

  • [01] Αποτίμηση της πολιτικής δράσης του ΣΥΡΙΖΑ από 53 στελέχη του

    Κριτική για λάθη και παραλείψεις του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, αλλά και προτάσεις ενόψει των εθνικών εκλογών, διατυπώνουν 53 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, της Κεντρικής Επιτροπής, βουλευτές και στελέχη, με κείμενό τους που κατέθεσαν για συζήτηση, στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, που θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο.

    Η κριτική των 53 στελεχών περιλαμβάνει χειρισμούς από το επίπεδο της ηγεσίας μέχρι τη λειτουργία των οργάνων, ενώ τονίζεται ιδιαίτερα η ανάγκη ενίσχυσης του πολιτικού λόγου και του προγράμματος έναντι της επικοινωνιακής τακτικής. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κείμενο επισημαίνει πως «η μνημονιακή συγκυβέρνηση μπορεί και πρέπει να πέσει το συντομότερο». Αυτό όμως «δεν πρόκειται να συμβεί με τεχνητές κρίσεις κι επικοινωνιακά τερτίπια. Εξαρτάται, αντίθετα, από τη δυνατότητά μας να ενισχύσουμε την κοινωνική δυναμική τής ανατροπής και τη δικιά μας θετική προγραμματική διέξοδο».

    Στο κείμενο εκφράζεται η ικανοποίηση των στελεχών για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, αλλά και η νίκη στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ επισημαίνεται η ανάγκη να σημάνει συναγερμός για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, τα φαινόμενα Μώραλη και Μπέου τα οποία χαρακτηρίζουν «συμπτώματα της σοβούσας ασθένειας της αστικής δημοκρατίας στη χώρα μας και πρέπει να μας απασχολήσουν σοβαρά».

    [02] Στην Πορτογαλία ο Αντ. Σαμαράς - Συναντήσεις με ηγέτες της ΕΕ

    Στην Πορτογαλία βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος θα είναι ομιλητής στην εκδήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με αντικείμενο «Στρατηγική για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση 2014-2019».

    Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά συναντήσεων με ηγέτες της ΕΕ.

    Στη 1 μ.μ. θα μετάσχει σε γεύμα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Γιόζεφ Ντολ, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ και τον γενικό γραμματέα του ΕΛΚ, στο οποίο θα παρακαθίσει και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλγκφανκ Σόιμπλε.

    Το απόγευμα ο κ. Σαμαράς θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο, με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Γιόζεφ Ντόλ και με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ.

    Το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο για τους ηγέτες που θα παραθέσει ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας.

    Στο παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο της Αλμπουφέιρα όπου πραγματοποιείται η εκδήλωση θα βρίσκονται ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γίρι Κατάινεν.

    Εξάλλου, υπέρ της κατασκευής ενός κάθετου διαδρόμου που θα μεταφέρει φυσικό αέριο στα Βαλκάνια και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη τάχθηκε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς χαιρετίζοντας την συνάντηση του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν με επιχειρηματίες.

    [03] Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε κτηνοτροφική μονάδα, στην Ορεινή Σερρών

    Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε, αργά χθες το βράδυ, σε κτηνοτροφική μονάδα στην Ορεινή Σερρών, χάρις στις ολονύχτιες προσπάθειες των πυροσβεστών για την κατάσβεσή της.

    Σε λίγα λεπτά, η αποθήκη της κτηνοτροφικής μονάδας, που ήταν γεμάτη με εκατοντάδες μπάλες από άχυρα και τριφύλλια, τυλίχθηκε στις φλόγες.

    Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών προκειμένου να μην επεκταθεί στη μεγάλη δασική έκταση της περιοχής η πυρκαγιά, που ήταν ορατή ακόμη και από την πόλη των Σερρών. Στο έργο της κατάσβεσης «ρίχτηκαν» δέκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα και δύο υδροφόρες του δήμου Σερρών. Η «μάχη» με τις φλόγες διήρκεσε όλη τη νύχτα, με τα ζώα της κτηνοτροφικής μονάδας να απομακρύνονται έγκαιρα από το σημείο. Άγνωστα παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα τα αίτια της φωτιάς, αν και οι πρώτες ενδείξεις μαρτυρούν, σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών Σωτήρη Δημητράκη, «χτύπημα» από κεραυνό.

    [04] Στα δικαστήρια Πειραιά ο Σ. Ξηρός - Ζητά έκτιση ποινής κατ' οίκον

    Συνοδευόμενος από μέλη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας μεταφέρθηκε το πρωί στα δικαστήρια Πειραιά, ο καταδικασθείς για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» Σάββας Ξηρός.

    Σύμφωνα με τη συνήγορο του Σάββα Ξηρού, ο πελάτης της αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας στην όραση, στην ακοή και στη βάδιση και έχει ζητήσει, η ποινή του να εκτελεστεί κατ' οίκον. Η υπόθεση αναμένεται να εξεταστεί στις 11 πμ.

    [05] Στην εισαγγελία Πειραιά πέντε άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση της ηρωίνης

    Στην εισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκαν σήμερα, υπό «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας, τα πέντε από τα συνολικά έντεκα άτομα, που εμπλέκονται στην υπόθεση της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, άνω τους ενός τόνου, που εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, μετά από μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος. Πρόκειται για τον 40χρονο εφοπλιστή, τις πρώην σύζυγο και πεθερά του, την οικιακή βοηθό και έναν φίλο της πρώην συζύγου του.

    O συνήγορος των κατηγορουμένων Σάκης Κεχαγιόγλου, εισερχόμενος στα δικαστήρια Πειραιά, είπε ότι οι εντολείς του δηλώνουν την πλήρη αθωότητά τους σε σχέση με την κατηγορία που αντιμετωπίζουν. Όπως τόνισε, οι συλληφθέντες θεωρούν ότι ενεπλάκησαν άδικα σε μία ιστορία η οποία έλαβε υπερβολικές διαστάσεις, και ότι θα φανεί στις απολογίες η αλήθεια και η ακρίβεια των ισχυρισμών τους. Σε ερώτηση για τις μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών που βρέθηκαν στην οικία τους, ο κ. Κεχαγιόγλου τόνισε ότι θα πρέπει να κατηγορηθεί αυτός ο οποίος τις έλαβε και αυτό θα το βρει η ανάκριση.

    Σημειώνεται ότι, για την ποσότητας ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους 1.133,420 κιλών και αξίας άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ, θα οδηγηθούν αύριο στην εισαγγελία Πειραιά πέντε Τούρκοι υπήκοοι.

    [06] Δεν θα υπάρξει αθέτηση πληρωμής του χρέους, διαβεβαιώνει η πρόεδρος της Αργεντινής

    H πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει αθέτηση πληρωμής του χρέους, μετά τη δικαστική ανατροπή για το Μπουένος Άιρες απέναντι στα αντισταθμιστικά κεφάλαια υψηλού κινδύνου. Παρότι η Κίρχνερ υποσχέθηκε να συνεχίσει την καταβολή των οφειλομένων πληρωμών στο 93% των ιδιωτών πιστωτών που είχαν δεχτεί τις αναδιαρθρώσεις του χρέους του 2005 και 2010, άφησε κάποιες αμφιβολίες σχετικά με τους όρους πληρωμής των κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου (hedge funds), αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα για μια ενδεχόμενη διαπραγμάτευση. «Η Αργεντινή δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών. Έχουμε αποδείξει τη βούλησή μας να διαπραγματευτούμε. Καταλήξαμε σε μια συμφωνία με τη Repsol, συνάψαμε επίσης μια συμφωνία με τη Λέσχη των Παρισίων» δήλωσε η πρόεδρος της Αργεντινής σε τηλεοπτική της ομιλία. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αρνήθηκε χθες να εξετάσει μια ύστατη προσφυγή της Αργεντινής, επικυρώνοντας απόφαση του Εφετείου της Νέας Υόρκης που καταδίκαζε το Μπουένος Άιρες να πληρώσει 1,4 δισεκατομμύριο δολάρια στα κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου NML Capital και Aurelius Management. «Η απόφαση δεν με εκπλήσσει", πρόσθεσε η Κίρχνερ. "Δεν είμαι αναστατωμένη, είμαι ανήσυχη. Υποχρέωσή μας είναι να πληρώσουμε τους πιστωτές μας, αλλά ταυτόχρονα δεν πρέπει να μας εκβιάζουν».

    [07] Τουλάχιστον δέκα νεκροί σε νέα επίθεση των Σομαλών σεμπάμπ, στην Κένυα

    Ένοπλοι ισλαμιστές που συνδέονται με τους Σομαλούς σεμπάμ σκότωσαν τουλάχιστον δέκα ανθρώπους σε νέα επίθεση που εξαπέλυσαν σε παραλιακή περιοχή της Κένυας, ύστερα από την επιδρομή τους στην πόλη Μπεκετόνι που άφησε πίσω της τουλάχιστον 50 νεκρούς, ανακοίνωσε σήμερα ο Ερυθρός Σταυρός της Κένυας και η οργάνωση των Σομαλών ανταρτών.

    Ο συντονιστής του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού στην περιοχή, ο Μουαναϊσα Χαμίσι, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι το βράδυ της Δευτέρας ένοπλοι που συνδέονται με την αλ Κάιντα εξαπέλυσαν επίθεση στην περιοχή Πορομόκο κοντά στο Μπεκετόνι, που βρίσκεται στην παραλιακή περιοχή μεταξύ της Μομπάσα και της σομαλικής μεθορίου στα βόρεια, σκοτώνοντας τουλάχιστον δέκα ανθρώπους. «Πραγματοποιήσαμε επιδρομές γύρω από το Μπεκετόνι και πάλι χθες το βράδυ» δήλωσε στο Ρόιτερς ο Αμπντιασίς Αμπού Μουσάμπ, ο εκπρόσωπος των στρατιωτικών επιχειρήσεων της σεμπάμπ, προσθέτοντας ότι οι ένοπλοι σκότωσαν περίπου 20 ανθρώπους, οι περισσότεροι αστυνομικοί. «Οι επιχειρήσεις μας στην Κένυα θα συνεχιστούν» προειδοποίησε ο ίδιος.

    [08] Ανεφοδιασμός αυτοκινήτου στο καφεκοπτείο και όχι στο βενζινάδικο; Μπορεί, κάποια στιγμή στο μέλλον

    Στο καφεκοπτείο και όχι στο βενζινάδικο μπορεί κάποια μέρα στο μέλλον να ανεφοδιάζονται τα αυτοκίνητα, αφού βρετανοί ερευνητές δημιούργησαν βιοκαύσιμα από καφέ. Μάλιστα, αν και οι ιδιότητες του βιοκαυσίμου ποικίλουν σε ένα βαθμό ανάλογα με την ποικιλία του καφέ, τελικά οποιοσδήποτε καφές φαίνεται πως είναι κατάλληλος για την παραγωγή βιοκαυσίμων, ακόμη και ο ντεκαφεϊνέ.

    Οι ερευνητές εξήγαγαν έλαιο από τα κατακάθια των αλεσμένων κόκκων του καφέ, αφού τα βούτηξαν σε έναν οργανικό διαλύτη. Στη συνέχεια, το έλαιο καφέ μετατράπηκε με την κατάλληλη χημική επεξεργασία (μετεστεροποίηση) σε βιοκαύσιμα.

    Όπως είπε ο Τσακ, «περίπου οκτώ εκατομμύρια τόνοι καφέ παράγονται παγκοσμίως κάθε χρόνο και τα υπολείμματα του επεξεργασμένου καφέ περιέχουν έλαιο σε ποσοστό έως 20% ανά μονάδα βάρους. Αυτό το έλαιο έχει παρόμοιες ιδιότητες με τις ενεργειακές καλλιέργειες που σήμερα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή βιοκαυσίμων. Όμως ενώ οι τελευταίες καλλιεργούνται ειδικά για τη δημιουργία καυσίμων, τα υπολείμματα του καφέ πετιούνται ως άχρηστα. Αν τα χρησιμοποιήσουμε, υπάρχει πραγματικά η δυνατότητα να παράγουμε ένα αληθινά βιώσιμο βιοκαύσιμο δεύτερης γενιάς».

    [09] Η Γερμανία συνέτριψε 4 - 0 την Πορτογαλία. Σήμερα Βραζιλία - Μεξικό

    Με εμφατικό τρόπο μπήκε η Γερμανία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, καθώς για την πρεμιέρα του 7ου ομίλου, συνέτριψε με 4-0 την Πορτογαλία. Με πρωταγωνιστή τον Τόμας Μίλερ, που σημείωσε τρία γκολ, οι παίκτες του Γιόακιμ Λεβ, επέβαλαν από νωρίς τον ρυθμό τους και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Ιβηρες, αποδεικνύοντας ότι δικαίως θεωρούνται ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Για τον ίδιο όμιλο, οι ΗΠΑ του Γιούργκεν Κλίνσμαν έκαναν την μινι-έκπληξη επικρατώντας με 2-1 της Γκάνας, ενώ στον μέχρι στιγμής χειρότερο αγώνα του Μουντιάλ, που έγινε για τον 6ο όμιλο, ανάμεσα στην Νιγηρία και στο Ιράν, δεν σημειώθηκε γκολ.

    Οσον αφορά τις σημερινές αναμετρήσεις, στον 8ο όμιλο, το Βέλγιο καλείται να δικαιώσει τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Αλγερία, όπως και η Ρωσία με αντίπαλο την Νότια Κορέα, ενώ για την 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου, η Βραζιλία θα υποδεχθεί το Μεξικό με τον νικητή να εξασφαλίζει την πρόκριση στους «16» της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 June 2014 - 8:30:25 UTC