Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο υποδέχθηκε ο Ευ. Βενιζέλος
  • [02] Σε εξέλιξη το γεύμα επισήμων της ΕΕ, στο οποίο συμμετέχουν ο Αντ. Σαμαράς και ο Β. Σόιμπλε
  • [03] Συνελήφθη ο Αντώνης Ρέμος για οφειλή προς το Δημόσιο
  • [04] Συνεχίζονται οι έρευνες από το Λιμενικό για την υπόθεση της ηρωίνης
  • [05] Στις 26 Ιουνίου η απόφαση επί του αιτήματος του Σάββα Ξηρού για κατ' οίκον νοσηλεία
  • [06] Σκότωσε άστεγη για να δηλώσει την πίστη του στον Σατανά και ετοιμαζόταν για νέα «θυσία» στις 21 Ιουνίου
  • [07] Αιματηρές επιθέσεις των τζιχαντιστών στο βόρειο Ιράκ
  • [08] Νεκρό από ασιτία βρέθηκε στο Ζαγόρι ένα αρκουδάκι μόλις 4 μηνών

  • [01] Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο υποδέχθηκε ο Ευ. Βενιζέλος

    Μέσα σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, στο Υπουργείο Εξωτερικών.

    Καλωσορίζοντας τον Πατριάρχη, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο εντυπωσιακό, όπως το χαρακτήρισε, οδοιπορικό του κ. Βαρθολομαίου στα Ιεροσόλυμα και στη Ρώμη, καθώς και στη συνάντησή του με τον Πάπα, υπογραμμίζοντας το οικουμενικό μήνυμα ειρήνης που εστάλη και την αναβάθμιση της διεθνούς θέσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

    Από την πλευρά του, ο κ. Βαρθολομαίος, αφού ευχαρίστησε τον υπουργό για τη θερμή υποδοχή, εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του, που μέσα σε πέντε μήνες επισκέπτεται για δεύτερη φορά το «κλεινόν άστυ». Απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ, έκανε λόγο για έναν «παλαιό και πολύτιμο φίλο» και πρόσθεσε: «στο πρόσωπό σας χαιρετίζω την έντιμον ελληνική κυβέρνηση και μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό εύχομαι επιτυχία στο έργο της. Στο έργο όλων σας, υπό την ηγεσία του κ. πρωθυπουργού και την πολύτιμη σύμπραξη τη δική σας. Φέρνω από την μητέρα Εκκλησία εις τον ελληνικό λαό ευλογία, στοργή, αγάπη και το ενδιαφέρον μας».

    [02] Σε εξέλιξη το γεύμα επισήμων της ΕΕ, στο οποίο συμμετέχουν ο Αντ. Σαμαράς και ο Β. Σόιμπλε

    Σε εξέλιξη είναι στο παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο Αλμπουφέιρα της Πορτογαλίας, το γεύμα των επισήμων της ΕΕ, στο οποίο, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και πρόεδρος του ΕΛΚ, Γιόζεφ Ντολ.

    [03] Συνελήφθη ο Αντώνης Ρέμος για οφειλή προς το Δημόσιο

    Συνελήφθη για ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δημόσιο ο γνωστός τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος.

    Η οφειλή συνδέεται με την ΠΑΕ Ηρακλής, της οποίας -κατά το παρελθόν- υπήρξε πρόεδρος και μεγαλομέτοχος. Από τις αστυνομικές Αρχές επιβεβαιώνεται η σύλληψη του δημοφιλούς καλλιτέχνη όμως δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το ακριβές ποσό του χρέους.

    Να σημειωθεί ότι το Φεβρουάριο του 2012, ο Αντ. Ρέμος είχε κληθεί αυτεπαγγέλτως να απολογηθεί σε ανακριτή της Θεσσαλονίκης για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 1 εκατ. ευρώ, υπόθεση που αφορούσε το «Γηραιό». Κατά την απολογία του τότε ισχυρίστηκε ότι προέβη σε ρύθμιση των οφειλών, ενώ είχε αφεθεί ελεύθερος χωρίς να του επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος.

    [04] Συνεχίζονται οι έρευνες από το Λιμενικό για την υπόθεση της ηρωίνης

    Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των ανδρών Ασφαλείας του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να εντοπιστούν άλλα άτομα που πιθανόν εμπλέκονται στην υπόθεση του εντοπισμού της ποσότητας ηρωίνης άνω του ενός τόνου.

    Οι έρευνες των Αρχών επικεντρώνονται σε συγκεκριμένους στόχους στην Αττική, ενώ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η μεταφορά της ηρωίνης θα γινόταν με φορτηγό, μέσα σε ειδική κρύπτη, μέσω Ιταλίας στην Ευρώπη. Το φορτηγό εντοπίστηκε χθες σε μάντρα οχημάτων στο Σχιστό. Για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την υπόθεση έχει διαρκή ενημέρωση ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Σημειώνεται ότι η αποστολή για τη σύλληψη των μελών του κυκλώματος με την ηρωίνη στο Κορωπί διεξήχθη αποκλειστικά από τα μέλη του Κλιμάκιου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) του Λιμενικού Σώματος. Η δυσκολία ήταν ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου, καθώς στην επιχείρηση χρησιμοποιήθηκαν εκρηκτικά, πολιορκητικός κριός και άλλα τεχνικά μέσα, που μόνο τα ΕΚΑΜ έχουν χρησιμοποιήσει σε πραγματικές συνθήκες στο παρελθόν.

    [05] Στις 26 Ιουνίου η απόφαση επί του αιτήματος του Σάββα Ξηρού για κατ' οίκον νοσηλεία

    Την ερχόμενη Πέμπτη, 26 Ιουνίου, θα ανακοινώσει το δικαστήριο την απόφασή του, στο αίτημα του καταδικασθέντος για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» Σάββα Ξηρού, για κατ' οίκον νοσηλεία. Ο Σάββας Ξηρός, συνοδεία ανδρών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οδηγήθηκε το μεσημέρι από τα δικαστήρια Πειραιά στις φυλακές Κορυδαλλού.

    Ο συνήγορός του, Σπύρος Φυτράκης, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, τόνισε ότι τέθηκαν στο δικαστήριο όλα τα ζητήματα που προβλέπει το δίκαιο, τα ιατρικά, τα δικονομικά και τα πολιτικά προβλήματα που έχουν αυτές οι υποθέσεις.

    [06] Σκότωσε άστεγη για να δηλώσει την πίστη του στον Σατανά και ετοιμαζόταν για νέα «θυσία» στις 21 Ιουνίου

    Θύμα σατανιστικής τελετής, ήταν η 41χρονη άστεγη, που είχε βρεθεί δολοφονημένη με φρικτό τρόπο το Πάσχα στη Γλυφάδα, ενώ ετοιμαζόταν και άλλη δολοφονία για τις 21 Ιουνίου 2014, αλλά απετράπη από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι συνέλαβαν χθες το μεσημέρι τον δράστη, στην Γλυφάδα.

    Ανακοινώσεις για την ανατριχιαστική υπόθεση έγιναν σήμερα από την ΕΛΑΣ, μετά την εξιχνίασή της από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, οι αξιωματικοί του οποίου από την αρχή είχαν την υπόνοια ότι επρόκειτο για έγκλημα χωρίς εμφανές κίνητρο και παρέπεμπε σε άτομο με θρησκευτικές ιδιαιτερότητες ή διαταραγμένη προσωπικότητα, αποκλίνουσες συμπεριφορές κ.ά. Ως δράστης συνελήφθη 21χρονος, ο οποίος ομολογησε με κάθε λεπτομέρεια την αποτρόπαιη πράξη του. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον παγιδεύσουν, παρακολουθώντας, εκτός των άλλων, και το διαδίκτυο και ειδικότερα το facebook, όπου εντόπισαν συνομιλίες του νεαρού, ο οποίος «διαφήμιζε» την προσήλωσή του στον Σατανά και ανέφερε στοιχεία για το έγκλημα.

    Ο νεαρός, ο οποίος ασπάστηκε τον σατανισμό στα 13 του χρόνια, διαβάζοντας σχετικά βιβλία, όπως είπε στους αστυνομικούς, σκότωσε την γυναίκα λιώνοντας το κεφάλι της με μια πέτρα, το βράδυ της Ανάστασης, στο πλαίσιο συγκεκριμένης τελετουργίας, για να δηλώσει την υποταγή του στον Σατανά, ενώ το ίδιο θα έκανε και στις 21 Ιουνίου, που είναι το θερινό ηλιοστάσιο και συμπίπτει με άλλη τελετουργία των σατανιστών. Περιγράφοντας το έγκλημα, που διέπραξε, άφησε άναυδους τους αστυνομικούς που του έπαιρναν κατάθεση. Όπως είπε, πλησίασε στο παγκάκι, που κοιμόταν η άστεγη, έκοψε το χέρι του και με το αίμα του και έγραψε με αυτό πάνω της τον αριθμό «666», το σύμβολο του σταυρού και ένα ακόμα σατανιστικό σχήμα. Ακολούθως τη σκότωσε στον ύπνο της με μια πέτρα.

    Κατά τη σύλληψη του δράστη, βρέθηκαν στην κατοχή του δύο αυτοσχέδια τσιγάρα με ακατέργαστη κάνναβη και στο σπίτι του ποσότητα κάνναβης περίπου 165 γραμμαρίων. Ο 21χρονος με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    [07] Αιματηρές επιθέσεις των τζιχαντιστών στο βόρειο Ιράκ

    Τουλάχιστον 44 κρατούμενοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε από επίθεση των τζιχαντιστών κατά κέντρου κράτησης της αστυνομίας στην Μπακούμπα, η οποία βρίσκεται 60 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαγδάτης, δήλωσαν σήμερα ιατρικές πηγές και πηγές στις δυνάμεις ασφάλειας. Εκπρόσωπος του Ιρακινού πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι δήλωσε ότι οι κρατούμενοι σκοτώθηκαν από αντάρτες, ενώ άλλοι αξιωματούχοι σημείωσαν ότι οι κρατούμενοι σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας καθώς προσπαθούσαν να δραπετεύσουν.

    Την ίδια ώρα ο κυβερνήτης της κυρίως σιιτικής νότιας ιρακινής επαρχίας Ντι Καρ δήλωσε σήμερα ότι η περιοχή του έχει αποστείλει 5.000 εθελοντές για να σταματήσουν την προέλαση σουνιτών τζιχαντιστών στο βόρειο τμήμα της χώρας. Συνολικά 70.000 άνθρωποι έχουν δηλώσει εθελοντές στην επαρχία αυτή και εκπαιδεύονται σε κέντρα που έχουν δημιουργηθεί ειδικά γι'αυτούς, πρόσθεσε ο Αλ Νασίρι.

    Παράλληλα αξιωματούχοι του μεγαλύτερου διυλιστηρίου της χώρας στο Μπαϊτζί δήλωσαν σήμερα ότι έκλεισαν το δυιλιστήριο και απομάκρυναν το ξένο προσωπικό από αυτό. Οι ίδιοι βεβαίωσαν ωστόσο ότι το ντόπιο προσωπικό παραμένει στο διυλιστήριο και ότι ο στρατός εξακολουθεί να έχει τον έλεγχο των εγκαταστάσεων.

    [08] Νεκρό από ασιτία βρέθηκε στο Ζαγόρι ένα αρκουδάκι μόλις 4 μηνών

    Από ασιτία πέθανε το θηλυκό αρκουδάκι, ηλικίας μόλις 4 μηνών, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά, στις 6 Ιουνίου από κατοίκους του χωριού Φραγκάδες Ζαγορίου να περιπλανιέται μόνο του, σε αγροτική περιοχή κοντά στον οικισμό. Λίγες μέρες αργότερα, οι κάτοικοι του χωριού ειδοποίησαν τον Φορέα Διαχείρισης των Εθνικών Δρυμών Βίκου- Αώου και Πίνδου, ότι το αρκουδάκι εμφανίστηκε στον οικισμό εξαντλημένο.

    Στελέχη του Φορέα μετέβησαν στην περιοχή, ενώ βρίσκονταν σε ανοιχτή επικοινωνία με τους εξειδικευμένους επιστήμονες της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ» που δραστηριοποιείται στον Εθνικό Δρυμό. Ωστόσο, λίγο μετά την άφιξη του κλιμάκιου στους Φραγκάδες, το αρκουδάκι «έσβησε». Οι πληροφορίες από την Κτηνιατρική Υπηρεσία ΠΕ Ιωαννίνων, που ανέλαβε την νεκροψία, έδειξαν ότι το άτυχο ζώο πέθανε από ασιτία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 June 2014 - 14:30:22 UTC