Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Από επιλογή και όχι από ανάγκη η επόμενη έξοδος της Ελλάδος στις αγορές»
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση σύντομα
  • [03] Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Σιθωνία
  • [04] Α. Λοβέρδος: Θα εφαρμοστεί στο ακέραιο η δέσμευση έναντι των διοικητικών υπαλλήλων
  • [05] ΣτΕ: Ο τόκος επιστροφής φόρου από την ημέρα της προσφυγής
  • [06] Βέλγιο - Αλγερία 2-1
  • [07] Βέλγιο - Αλγερία 0-1 στο ημίχρονο

  • [01] «Από επιλογή και όχι από ανάγκη η επόμενη έξοδος της Ελλάδος στις αγορές»

    «Η επόμενη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα γίνει όποτε χρειαστεί, από επιλογή και όχι από ανάγκη» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σχολιάζοντας τηλεγράφημα του Ρόιτερς.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι τόσο η απόφαση της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στα προαπαιτούμενα προκειμένου να συνεχιστεί ομαλά η χρηματοδότηση της χώρας, όσο και οι θετικές εξελίξεις της τελευταίας περιόδου στο πεδίο της οικονομίας, σε καμιά περίπτωση δεν αιτιολογούν κινήσεις, όπως αυτές που «προαναγγέλλονται» με σημερινό δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται δήλωση «υψηλόβαθμου αξιωματούχου του υπουργείου των Οικονομικών».

    Πέραν τούτου, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση σημειώνει με ικανοποίηση την σημερινή άντληση ποσού 1,3 δισ. ευρώ, μέσω τρίμηνων εντόκων γραμματίων, με επιτοκιακό κόστος που για πρώτη φορά έπεσε κάτω από το 2% (1,80% έναντι 2,13% κατά την δημοπρασία της 13ης Μαΐου).

    [02] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση σύντομα

    Στην ανάγκη μείωσης των φόρων για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ημερίδα του ΕΛΚ, με θέμα: «προκλήσεις για την ΕΕ το 2014-2019», ενώ υπογράμμισε ότι «οι Δημοκρατίες δεν μπορούν να επιζήσουν περικόπτοντας τους μισθούς συνεχώς και για πάντα».

    Η Ελλάδα σύντομα θα έχει ξεπεράσει την κρίση όπως έγινε με την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «ήταν δύσκολο, ήταν οδυνηρό, αλλά έχει γίνει απίστευτη πρόοδος και σίγουρα θα τα καταφέρουμε. Και μάλιστα, ο πιο αντικειμενικός κριτής κάθε χώρας, οι διεθνείς αγορές, ήδη πιστοποιούν από που ξεκινήσαμε και που βρισκόμαστε σήμερα. Από την αβεβαιότητα και την αστάθεια, στη σταθερότητα και την ανάπτυξη!».

    Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι η νομισματική ένωση της Ευρώπης είχε κατασκευαστικά λάθη, τα οποία θα διορθωθούν με τη Δημοσιονομική Ένωση και την Τραπεζική Ένωση. Τώρα αυτά τα εγχειρήματα βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή τους, αν και έχουμε ακόμα να κάνουμε πολλά». Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας επισημαίνοντας ότι «για να το επιτύχουμε αυτό, δεν αρκεί να επαφιόμαστε μόνο στο εργασιακό κόστος. Είναι αλήθεια, βέβαια, ότι πρέπει να κρατήσουμε το εργασιακό κόστος, σε ευθεία αναλογία με την παραγωγικότητα της εργασίας. Αλλά αυτό σημαίνει να επιταχύνουμε συνεχώς την αύξηση της παραγωγικότητας, όχι να συγκρατούμε για πάντα τους μισθούς».

    Διαβάστε επίσης:

    Οι θετικές εξελίξεις στην Ελλάδα στο επίκεντρο της συνάντησης Αντ. Σαμαρά - Β. Σόιμπλε

    [03] Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Σιθωνία

    Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Κυριακής σε δύσβατη δασική περιοχή στη Σιθωνία Χαλκιδικής, κοντά στο κάμπινγκ του Αρμενιστή.

    Η φωτιά που προκλήθηκε πιθανότατα από πτώση κεραυνού, έχει αποτεφρώσει μεγάλη δασική έκταση, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 500 στρέμματα, χωρίς ευτυχώς να κινδυνέψει κατοικημένη περιοχή ή εγκαταστάσεις του κάμπινγκ. Δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς.

    [04] Α. Λοβέρδος: Θα εφαρμοστεί στο ακέραιο η δέσμευση έναντι των διοικητικών υπαλλήλων

    Τη διαβεβαίωση ότι θα εφαρμοστεί στο ακέραιο η δέσμευση που ανέλαβε η κυβέρνηση έναντι των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα παρείχε στους εκπροσώπους των εργαζομένων, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στη συνάντηση που είχε μαζί τους στο Μαρούσι.

    Από την πλευρά τους, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των υπαλλήλων διατύπωσαν πολλές επιφυλάξεις ως προς τη διαδικασία με την πρόεδρο του συλλόγου των υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών κα Μωροπούλου να κάνει λόγο για εμπαιγμό και να προαναγγέλλει νέες κινητοποιήσεις μετά την γενική τους συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

    Οι εκπρόσωποι των διοικητικών υπαλλήλων ζήτησαν διευκρινίσεις σε σειρά ζητημάτων που αφορούν τη διαδικασία αξιολόγησης των οργανισμών και των οργανογραμμάτων των πανεπιστημίων και την προκήρυξη 600 θέσεων οι οποίες θα καλυφθούν από την δεξαμενή των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

    [05] ΣτΕ: Ο τόκος επιστροφής φόρου από την ημέρα της προσφυγής

    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας (ΣτΕ), με τις υπ΄ αριθμ. 2190 και 2191/2014 αποφάσεις της, έκρινε ότι, κατά την επιστροφή άμεσων ή έμμεσων φόρων, τελών και προστίμων από το ελληνικό Δημόσιο προς φορολογούμενο, ο τόκος υπολογίζεται από την ημέρα κατάθεσης της σχετικής προσφυγής στα δικαστήρια και όχι έξι μήνες μετά την κοινοποίηση της τελεσίδικης δικαστικής απόφασης που δικαιώνει τον πολίτη στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

    Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η σχετική πρόβλεψη των νόμων 1473/1984 και 2120/1993 που καθορίζει τον χρόνο τοκοφορίας (6%) της επιστροφής του φόρου που καταβλήθηκε αχρεωστήτως (χωρίς να πρέπει) από τον φορολογούμενο στην Δ.Ο.Υ.

    Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν αντισυνταγματική και αντίθετη στην ΕΣΔΑ τη νομοθετική διάταξη που προβλέπει ότι όταν υπάρχει επιστροφή φόρων, δασμών, κ.λπ. μετά από δικαστική απόφαση που δικαιώνει φορολογούμενο, η τοκοφορία αρχίζει «μετά την πάροδο εξαμήνου από την πρώτη του μήνα του επομένου της κοινοποιήσεως στη φορολογική αρχή της δικαστικής αποφάσεως».

    [06] Βέλγιο - Αλγερία 2-1

    Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του το Βέλγιο στην πρεμιέρα του 8ου ομίλου του Μουντιάλ της Βραζιλίας επικρατώντας 2-1 της Αλγερίας. Οι Αλγερινοί προηγήθηκαν με πέναλτι του Φενγκουλί στο 25΄αλλά το Βέλγιο με δύο τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο (70΄ Φελαϊνι και 80΄Μέρτενς) κατάφερε να πάρει τη νίκη.

    [07] Βέλγιο - Αλγερία 0-1 στο ημίχρονο

    Στο πλαίσιο του 8ου ομίλου του Μουντιάλ, το Βέλγιο αντιμετωπίζει αυτή την ώρα την Αλγερία, ενώ η Ρωσία θα παίξει με τη Ν. Κορέα. Για τη 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου, η Βραζιλία θα υποδεχθεί το Μεξικό με τον νικητή να εξασφαλίζει την πρόκριση στους «16» της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 June 2014 - 18:30:21 UTC