Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτοβουλία ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΓΣΕΕ για την ενίσχυση των ανέργων στα ΜΜΕ
  • [02] Προσωρινά κρατούμενα τρία άτομα για την υπόθεση της ηρωίνης
  • [03] «Η Ουάσιγκτον εμφανίζεται θετική για συνομιλίες με το Ιράν»
  • [04] Πάντοαν: Καλή, αλλά όχι με άριστα η αξιολόγηση της Ιταλίας από το ΔΝΤ
  • [05] Βραζιλία - Μεξικό 0-0 στο ημίχρονο

  • [01] Πρωτοβουλία ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΓΣΕΕ για την ενίσχυση των ανέργων στα ΜΜΕ

    Συμφωνητικό συνεργασίας για την ανάληψη πρωτοβουλιών, με σκοπό την υποστήριξη των χιλιάδων απολυμένων που προέκυψαν τα τελευταία χρόνια από τον κλάδο των Μαζικών Μέσων Ενημέρωσης, υπέγραψαν σήμερα η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), η Ένωση Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ) και το Ινστιτούτο Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

    Η κοινή πρωτοβουλία των φορέων περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα, σε επιστημονικό και τεχνικό επίπεδο, και αφορά δημοσιογράφους, τεχνικούς, διοικητικούς και υποστηρικτικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων.

    Στο πλαίσιο των δράσεων, θα πραγματοποιηθούν εξειδικευμένα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και πρακτικής, μέσω της αξιοποίησης αντίστοιχων πόρων του ΕΣΠΑ, που απευθύνονται σε τουλάχιστον 800 ωφελούμενους.

    Εξάλλου, κατατίθεται αύριο κοινή πρόταση της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, για την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης δράσεων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, με στόχο την ενίσχυση των ανέργων, που δημιούργησαν το κλείσιμο της ΕΡΤ και η πτώχευση του ALTER.

    Η πρόταση περιλαμβάνει παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης, συμβουλευτικής και επαγγελματικού (επανα)προσανατολισμού, κατάρτισης και πρακτικής με δαπάνη έως 8.000 ευρώ ανά ωφελούμενο. Προβλέπεται, επίσης, η χρηματοδότηση των ανέργων με ποσό έως 15.000 ευρώ, προκειμένου να ανοίξουν δική τους επιχείρηση.

    Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση παρέχει στήριξη σε άτομα που χάνουν τη θέση εργασίας τους, ακόμη και εξαιτίας σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών στο παγκόσμιο εμπόριο, λόγω παγκοσμιοποίησης, με την προϋπόθεση ο αριθμός των ωφελούμενων να είναι τουλάχιστον 500 άτομα.

    «Η ΕΣΗΕΑ και η ΓΣΕΕ έχουν διαφορετικούς ρόλους, αλλά και έναν κοινό σκοπό, την προστασία των ανέργων, αλλά και των εργαζομένων» σημείωσε, από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, και πρόσθεσε: «Η σημερινή περίοδος με τα οξυμένα προβλήματα και την πρωτοφανή ανεργία, μόνο με ομοψυχία και κοινές δράσεις μπορεί να αντιμετωπισθεί. Η συνεργασία με τη ΓΣΕΕ εγκαινιάζεται σήμερα, που η ΕΣΗΕΑ συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής, αν και θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια».

    [02] Προσωρινά κρατούμενα τρία άτομα για την υπόθεση της ηρωίνης

    Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 40χρονος εφοπλιστής, η πρώην σύζυγός του και ο φίλος της, οι οποίοι φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση του ενός και πλέον τόνου ηρωίνης, που εντοπίστηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού σε αποθήκη στο Κορωπί και σε γκαράζ έπαυλης στη Φιλοθέη.

    Ελεύθερες χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκαν η πρώην πεθερά του 40χρονου εφοπλιστή και η οικιακή βοηθός.

    [03] «Η Ουάσιγκτον εμφανίζεται θετική για συνομιλίες με το Ιράν»

    Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ανοιχτές σε περαιτέρω συνομιλίες με το Ιράν σχετικά με την αστάθεια στο Ιράκ, αλλά ότι όλες αυτές οι συζητήσεις είναι πιθανό να γίνουν σε χαμηλό διπλωματικό επίπεδο.

    Ο υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Μπερνς συναντήθηκε για λίγο τη Δευτέρα με Ιρανούς αξιωματούχους στο περιθώριο των ευρύτερων συνομιλιών μεταξύ του Ιράν και των έξι μεγάλων δυνάμεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης που διεξάγονται στη Βιέννη.

    [04] Πάντοαν: Καλή, αλλά όχι με άριστα η αξιολόγηση της Ιταλίας από το ΔΝΤ

    «Η αξιολόγηση της Ιταλίας από το ΔΝΤ είναι καλή αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι πήραμε άριστα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι, Πιερκάρλο Πάντοαν.

    Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναγνώρισε τις προσπάθειες που έχουν επιτελεσθεί και ενθάρρυνε την Ιταλία να συνεχίσει να πορεύεται τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων».

    Οι επιθεωρητές του ΔΝΤ, στο τέλος της αποστολής τους στην Ιταλία, τόνισαν ότι «η ανάκαμψη παραμένει ασθενής και η ανεργία βρίσκεται ακόμη σε απαράδεκτα επίπεδα» πρόσθεσε ο Πάντοαν. Για τον λόγο αυτό, οι επιθεωρητές διαπίστωσαν την ανάγκη «θαρραλέων παρεμβάσεων οικονομικής πολιτικής, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα».

    [05] Βραζιλία - Μεξικό 0-0 στο ημίχρονο

    Για τη 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου, η Βραζιλία αντιμετωπίζει το Μεξικό με τον νικητή να εξασφαλίζει την πρόκριση στους «16» της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

    Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του το Βέλγιο στην πρεμιέρα του 8ου ομίλου του Μουντιάλ της Βραζιλίας επικρατώντας 2-1 της Αλγερίας. Οι Αλγερινοί προηγήθηκαν με πέναλτι του Φενγκουλί στο 25΄αλλά το Βέλγιο με δύο τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο (70΄ Φελαϊνι και 80΄Μέρτενς) κατάφερε να πάρει τη νίκη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 June 2014 - 20:30:21 UTC