Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Κουκουλόπουλος: Οι αποκρατικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ μπορεί να είναι θέμα επαναδιαπραγμάτευσης
  • [02] Λι Κετσιάνγκ: Θα μετατρέψουμε το λιμάνι του Πειραιά στο καλύτερο του είδους του στη Μεσόγειο
  • [03] Μόνιμο σύστημα κινητικότητας στο Δημόσιο, προωθεί το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης
  • [04] Νέες κατηγορίες καταναλωτών εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας
  • [05] Πυρκαγιά σε δασική περιοχή στη Μυτιλήνη
  • [06] Κλίμα αισιοδοξίας για την επιστροφή της Κύπρου στις διεθνείς αγορές
  • [07] Αγγ. Μέρκελ: Δεν υπάρχει ανάγκη τροποποίησης του Συμφώνου Σταθερότητας
  • [08] Οι φιλορώσοι αυτονομιστές απορρίπτουν την πρόταση του Π. Ποροσένκο για μονομερή εκεχειρία
  • [09] Ο Ιρακινός πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία

  • [01] Π. Κουκουλόπουλος: Οι αποκρατικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ μπορεί να είναι θέμα επαναδιαπραγμάτευσης

    Η λεγόμενη «μικρή» ΔΕΗ και οι αποκρατικοποιήσεις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ μπορεί να είναι θέμα επαναδιαπραγμάτευσης, δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM» ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος. «Μετά το άτυπο δημοψήφισμα (σ.σ.: για την ΕΥΑΘ) -δεν ήταν νομότυπο, βέβαια, αλλά ψήφισαν 300.000 άνθρωποι- δεν πρέπει να το ξαναδούμε; Θα μείνουμε στον τύπο της μνημονιακής υποχρέωσης;» είπε χαρακτηριστικά.

    «Η κυβέρνηση με αιχμή την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ένα ξανακοίταγμα των αποκρατικοποιήσεων (διότι το νερό δεν είναι το ίδιο με τον ιππόδρομο και τα λαχεία και καθένας το αντιλαμβάνεται... διότι δεν είναι τζόγος το νερό ή η ενέργεια...), πρέπει εσωτερικά, πρώτα απ' όλα, να συμφωνήσει και να βάλει πάνω στο τραπέζι σημεία που πρέπει να αλλάξουν και δεν αλλάζουν τη φιλοσοφία του δημοσιονομικού προγράμματος ταυτόχρονα... Δεν νομίζω ότι κανείς λογικός άνθρωπος λέει να αναιρέσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους που πετύχαμε με τις θυσίες του λαού» πρόσθεσε ο κ. Κουκουλόπουλος. Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, υποστήριξε, επίσης, ότι με τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, η χώρα απέκτησε μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας και πως πλέον πρέπει «να δούμε ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής».

    [02] Λι Κετσιάνγκ: Θα μετατρέψουμε το λιμάνι του Πειραιά στο καλύτερο του είδους του στη Μεσόγειο

    «Θα εργασθούμε από κοινού με την Ελλάδα για να μετατρέψουμε το λιμάνι του Πειραιά στο καλύτερο του είδους του» σημειώνει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο Κινέζος πρωθυπουργός, Λι Κετσιάνγκ, με αφορμή την αυριανή του έλευση στην Αθήνα και την επίσημη παραμονή του έως και τις 21 Ιουνίου.

    Ο πρωθυπουργός της Κίνας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Ουάνγκ Γι, και πολυμελή αντιπροσωπεία, θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τον Έλληνα ομόλογό του, Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ενώ θα μεταβεί και στο Ηράκλειο της Κρήτης.

    [03] Μόνιμο σύστημα κινητικότητας στο Δημόσιο, προωθεί το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

    Στην υλοποίηση μίας από τις προτεραιότητες της ατζέντας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως έχει προαναγγείλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, δηλαδή, στον σχεδιασμό του μόνιμου συστήματος κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων, αποσυνδεδεμένο από διαθεσιμότητα και απολύσεις, προχωρά ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το νέο μόνιμο σύστημα κινητικότητας θα δημιουργήσει μία εσωτερική αγορά εργασίας, με αξιοκρατικά κριτήρια, που ενσωματώνει το ισχύον σύστημα με τις αποσπάσεις, τις μετατάξεις και τις μεταθέσεις. Στόχος του είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου, με το «πάντρεμα» των προσόντων και δεξιοτήτων των υπαλλήλων με τις ανάγκες της δημόσιας διοίκησης.

    Έτσι, ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποιεί το πρώτο βήμα, με την έκδοση εγκυκλίου, προκειμένου να γίνει η καταγραφή όλων των ειδικών διατάξεων αναφορικά με τη διενέργεια υπηρεσιακών μεταβολών των υπαλλήλων δημοσίων υπηρεσιών, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ. Σημειώνεται ότι ο σκοπός της εγκυκλίου είναι η συγκέντρωση και καταγραφή του συνολικού θεσμικού πλαισίου, δεδομένου ότι υπάρχει πληθώρα ειδικών διατάξεων αναφορικά με τη δυνατότητα μετακίνησης υπαλλήλων.

    [04] Νέες κατηγορίες καταναλωτών εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας

    Δύο νέες κατηγορίες ευπαθών ομάδων καταναλωτών εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκης Παπαγεωργίου. Πρόκειται για τους ανέργους για μικρό χρονικό διάστημα, καθώς και όσους έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω χρεών. Αυτοί οι πολίτες θα επανασυνδέονται ατελώς και θα χρεώνονται με ειδικές, χαμηλές τιμές.

    [05] Πυρκαγιά σε δασική περιοχή στη Μυτιλήνη

    Σε εξέλιξη είναι ως αυτή την ώρα πυρκαγιά σε δασική έκταση, πάνω από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης.

    Για την κατάσβεσή της επιχειρούν δύο αεροσκάφη τύπου Canadair, ένα ελικόπτερο, καθώς και πυροσβεστικά οχήματα. Η πυρκαγιά δεν έχει πλησιάσει κατοικημένες περιοχές.

    [06] Κλίμα αισιοδοξίας για την επιστροφή της Κύπρου στις διεθνείς αγορές

    Κλίμα αισιοδοξίας επικρατεί στη Λευκωσία, καθώς αργά το απόγευμα αναμένεται κυβερνητική ανακοίνωση για την επιστροφή της Κύπρου στις διεθνείς αγορές. Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι είναι έντονο το ενδιαφέρον από επενδυτές για το κυπριακό 5ετές ομόλογο και θα είναι ύψους από 500 εκατ. ευρώ έως 1,5 δισ ευρώ.

    Η Κύπρος έχει ήδη αντλήσει από τον Απρίλιο το ποσό των 100 εκατ. ευρώ, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης 6ετών τίτλων που έφεραν κουπόνι 6,5%. Οι Deutsche Bank AG, Goldman Sachs International, HSBC Holdings PLC, UBS Investment Bank και VTB Capital έχουν οριστεί ανάδοχες τράπεζες για την έκδοση του ομολόγου, η οποία αναμένεται να τιμολογηθεί κοντά στο 4,9%- 5%.

    [07] Αγγ. Μέρκελ: Δεν υπάρχει ανάγκη τροποποίησης του Συμφώνου Σταθερότητας

    Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι δεν πιστεύει ότι υπάρχει ανάγκη να τροποποιηθεί το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας, παρά τις προηγούμενες δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομίας και αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ οι οποίες ερμηνεύθηκαν ως μια πρόταση προς την αντίθετη κατεύθυνση. Στη γερμανική κυβέρνηση «συμφωνούμε ότι δεν υπάρχει ανάγκη να τροποποιηθεί το Σύμφωνο Σταθερότητας», δήλωσε η Μέρκελ.

    Το τρέχον σύμφωνο ήδη παρέχει «αρκετή ευελιξία, αυτή είναι η κοινή πεποίθησή μας», σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το Βερολίνο, υπογραμμίζοντας ότι μίλησε σήμερα το πρωί με τον Γκάμπριελ.

    [08] Οι φιλορώσοι αυτονομιστές απορρίπτουν την πρόταση του Π. Ποροσένκο για μονομερή εκεχειρία

    Οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία απέρριψαν σήμερα την πρόταση του ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο για την κήρυξη μονομερούς εκεχειρίας. «Στόχος μας είναι οι καταληψίες να φύγουν από την περιοχή μας», δήλωσε ο Ντένις Πουσίλιν επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Dozhd TV. Η δήλωση του Πουσίλιν έγινε μετά την ανακοίνωση του Ποροσένκο από το Κίεβο ότι η κυβέρνησή του θα ανακοινώσει σύντομα μια μονομερή εκεχειρία, ώστε οι αυτονομιστές να έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν τα όπλα και να αποκατασταθεί η τάξη στην ανατολική Ουκρανία.

    Η εκεχειρία περιλαμβάνεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο το οποίο ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρόεδρος τη Δευτέρα. Μετά την εκεχειρία αναμένεται να ακολουθήσει αμνηστία για τους αντάρτες και αλλαγές στο σύνταγμα ώστε να λάβουν περισσότερες εξουσίες οι επαρχίες.

    [09] Ο Ιρακινός πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία

    Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Νούρι αλ Μάλικι δεσμεύθηκε σήμερα να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία, διαβεβαιώνοντας ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας υπέστησαν «μια αναποδιά» απέναντι στους ισλαμιστές μαχητές, όμως όχι «ήττα».

    «Θα αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία και θα οδηγήσουμε τη συνωμοσία σε αποτυχία», υπογράμμισε ο Μάλικι στη διάρκεια τηλεοπτικού του διαγγέλματος. «Μια αναποδιά δεν είναι ήττα», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην προέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ΙΚΙΛ) που ξεκίνησε στις 9 Ιουνίου. Εξάλλου ο Μάλικι κάλεσε σήμερα όλες τις φυλές του Ιράκ να αποκηρύξουν τους ισλαμιστές αντάρτες. «Καλώ τις φυλές να αποκηρύξουν όσους είναι δολοφόνοι και εγκληματίες που εκπροσωπούν ξένα συμφέροντα», είπε. Παράλληλα ο ιρακινός πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι εθελοντές που κατατάσσονται για να πολεμήσουν εναντίον των ανταρτών είναι τόσο σουνίτες όσο και σιίτες.

    Στο μεταξύ, οι αντάρτες κατέλαβαν σήμερα τρία χωριά στο βόρειο Ιράκ έπειτα από σφοδρές μάχες με τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας και τους κατοίκους, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 20 πολίτες, δήλωσε ένας τοπικός αξιωματούχος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 June 2014 - 14:30:22 UTC