Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο λιμάνι του Πειραιά ο Αντ. Σαμαράς και ο Λι Κετσιάνγκ
  • [02] Στις 11 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι στα σχολεία
  • [03] Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν 15χρονο Παλαιστίνιο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη
  • [04] ΗΠΑ: Ψηφίστηκε τροπολογία που περιορίζει την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας NSA
  • [05] Φονικές πλημμύρες στη Βουλγαρία
  • [06] Ελπίζει σε πρόκριση η Ελλάδα - Nτέρμπι κορυφής σήμερα, ανάμεσα σε Γαλλία και Ελβετία

  • [01] Στο λιμάνι του Πειραιά ο Αντ. Σαμαράς και ο Λι Κετσιάνγκ

    Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποδέχεται σήμερα τον Κινέζο ομόλογό του Λι Κετσιάνγκ, στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ αμέσως μετά θα μεταβούν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας όπου θα απευθύνουν χαιρετισμό στο Ελληνοκινεζικό Φόρουμ Ναυτιλιακής Συνεργασίας. Στη συνέχεια ο κ. Κετσιάνγκ, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα τον υποδεχτεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

    «Είναι μία στρατηγική σχέση, που θα προχωρήσει βήμα βήμα με συγκεκριμένη ατζέντα και σχεδιασμό» είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Κινέζο ομόλογό του, Λι Κετσιάνγκ, στο Μέγαρο Μαξίμου και τόνισε πως «Στοχεύουμε σε φιλία, συνεργασία, σταθερότητα, εξαγωγές, επενδύσεις, να φέρουμε την Κίνα πιο κοντά στην Ευρώπη και το αντίστροφο». Η κινέζικη κυβέρνηση στηρίζει την ελληνική, δήλωσε ο Κινέζος πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι «οι σχέσεις μπορούν να είναι αμοιβαία επωφελείς».

    Το απόγευμα, ο Κινέζος πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Κρήτη, όπου αύριο, Σάββατο μαζί με τον Έλληνα ομόλογό του Αντ. Σαμαρά θα επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

    Διαβάστε επίσης:

    Στρατηγική σχέση Ελλάδας - Κίνας, σηματοδοτεί η επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού

    [02] Στις 11 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι στα σχολεία

    Στις 11 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει, οριστικά, το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που υπογράφηκε την Πέμπτη από τον υφυπουργό Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο. «Καταβάλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να ξεκινήσουμε με τα λιγότερα δυνατά κενά εκπαιδευτικών θέσεων και από την πρώτη μέρα κάθε μαθητής να έχει τα βιβλία του» ανέφερε σχετικά ο κ. Δερμεντζόπουλος.

    Με την απόφαση αυτή ανατρέπεται ουσιαστικά η απόφαση της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να ξεκινήσει το νέο σχολικό έτος στις 8 Σεπτεμβρίου, δηλαδή τρεις ημέρες νωρίτερα, και παράλληλα να καταργηθούν οι αργίες της γιορτής του Αγίου Ιωάννη (7 Ιανουαρίου) και των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου). Ο κ. Δερμεντζόπουλος σημείωσε πάντως ότι η γιορτή των Τριών Ιεραρχών δεν αποτελεί ημέρα αργίας, αλλά ορίζεται για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και ακολουθείται πρόγραμμα αφιερωμένο στην προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα.

    [03] Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν 15χρονο Παλαιστίνιο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

    Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν σήμερα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη έναν έφηβο Παλαιστίνιο, έγινε γνωστό από παλαιστινιακές ιατρικές πηγές, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν τις κατασταλτικές επιχειρήσεις εναντίον μαχητικών ισλαμιστών ενώ αναζητούν παράλληλα τρείς έφηβους Ισραηλινούς, η τύχη των οποίων αγνοείται εδώ και περισσότερο από μια εβδομάδα. Ο Μοχάμεντ Ντουντίν, 15 ετών, σκοτώθηκε στο χωριό Ντούρα, κοντά στη Χεβρώνα στη νότια Δυτική Όχθη, κοντά στην περιοχή απ' όπου εξαφανίσθηκαν πριν από οκτώ ημέρες οι τρεις έφηβοι Ισραηλινοί. Το Ισραήλ υποστηρίζει πως έχουν απαχθεί από την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

    Παλαιστίνιοι συγκρούσθηκαν με τα ισραηλινά στρατεύματα σε διάφορες τοποθεσίες στη Δυτική Όχθη και κάτοικοι ανέφεραν πως υπήρξαν τραυματίες. Ο ισραηλινός στρατός συγκεντρώνει τις λεπτομέρειες από τις συγκρούσεις, δήλωσε η εκπρόσωπος.

    [04] ΗΠΑ: Ψηφίστηκε τροπολογία που περιορίζει την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας NSA

    Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων υιοθέτησε χθες, Πέμπτη, το βράδυ με μεγάλη πλειοψηφία μια τροπολογία που περιορίζει τις εξουσίες ηλεκτρονικής παρακολούθησης που έχει η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) στις ΗΠΑ, σε μια ψηφοφορία η οποία αποκαλύπτει την έκταση της αντίθεσης προς την NSA που υπάρχει στο Κογκρέσο. Οι βουλευτές ψήφισαν με 293 ψήφους έναντι 123 υπέρ μιας τροπολογίας σε νόμο για τον αμυντικό προϋπολογισμό για το οικονομικό έτος 2015, που αρχίζει την 1η Οκτωβρίου. Η τροπολογία αυτή δεν εξετάσθηκε ούτε εγκρίθηκε από τη Γερουσία και η χθεσινή ψηφοφορία δεν έχει συνεπώς άμεσες συνέπειες στις δραστηριότητες της NSA.

    Ωστόσο το μήνυμα που εστάλη από τους βουλευτές, τόσο τους Ρεπουμπλικανούς όσο και τους Δημοκρατικούς, είναι αναμφισβήτητο: οι κοινοβουλευτικοί θέλουν να καλύψουν ένα νομικό κενό και να απαγορεύσουν στην NSA να εκμεταλλεύεται ηλεκτρονικά προσωπικά δεδομένα Αμερικανών πολιτών χωρίς να έχει προηγουμένως δικαστική εντολή.

    [05] Φονικές πλημμύρες στη Βουλγαρία

    Καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες έπληξαν την Πέμπτη τη Βουλγαρία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι. Η κακοκαιρία προκάλεσε διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ πολλοί δρόμοι αποκλείστηκαν, δήλωσαν αξιωματούχοι. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις στην πόλη Βάρνα προκάλεσαν πλημμύρες την Πέμπτη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 10 άνθρωποι, δήλωσε κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης ο Ιβάν Πορτνίχ, δήμαρχος της πόλης αυτής. «Η τραγωδία είναι τεράστια. Βρίσκομαι σε ένα δρόμο στα προάστια της Ασπαρούχοβο. Ο δρόμος δεν υπάρχει πλέον, τα σπίτια δεν υπάρχουν πλέον, υπάρχουν μόνο αυτοκίνητα το ένα πάνω στο άλλο», δήλωσε ο δήμαρχος. Η ηλεκτροδότηση στην πόλη διακόπηκε για πολλές ώρες.

    Στην κεντρική Βουλγαρία, πυροσβέστες διέσωσαν 11 ανθρώπους στην πόλη Κιλιφαβέρο, οι οποίοι είχαν καταφύγει στις στέγες των σπιτιών τους προκειμένου να σωθούν από τις πλημμύρες, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε για περαιτέρω βροχοπτώσεις και καταιγίδες μέσα στις επόμενες ημέρες που αναμένεται να πλήξουν το ανατολικό και βόρειο τμήμα της χώρας.

    [06] Ελπίζει σε πρόκριση η Ελλάδα - Nτέρμπι κορυφής σήμερα, ανάμεσα σε Γαλλία και Ελβετία

    Εμφανώς βελτιωμένη στην αμυντική λειτουργία και παρά το γεγονός ότι από το 38ο λεπτό έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κατσουράνη, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Ιαπωνία, για την 2η αγωνιστική του Μουντιάλ κι ελπίζει σε πρόκριση εφ΄ όσον νικήσει στον τελευταίο αγώνα την Ακτή Ελεφαντοστού και η Κολομβία δεν χάσει από την Ιαπωνία.

    Στον άλλο αγώνα του 3ου ομίλου, οι Νοτιοαμερικανοί, επικράτησαν δύσκολα των Αφρικανών με 2-1 και βρίσκονται πολύ κοντά στην πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

    Από το σημερινό πρόγραμμα, ξεχωρίζει το ντέρμπι κορυφής στον 5ο όμιλο, ανάμεσα στην Γαλλία και την Ελβετία (22:00), ενώ για τον ίδιο όμιλο και κυρίως για το γόητρο θα αναμετρηθούν ο Ισημερινός με την Ονδούρα (01:00). Η τρίτη αναμέτρηση της ημέρας, είναι αυτή της Ιταλίας με την Κόστα Ρίκα (19:00) για τον 4ο όμιλο και με τον νικητή να αποκτά ισχυρό προβάδισμα για την πρόκριση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 June 2014 - 6:30:21 UTC