Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Κρήτη ο Κινέζος πρωθυπουργός
  • [02] Εντυπωσιασμένος ο Κινέζος πρωθυπουργός από τις συλλογές του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
  • [03] Το ΙΚΙΛ κατέλαβε τρεις σημαντικές πόλεις στην ανατολική Συρία
  • [04] Τίθεται σε ισχύ η μονομερής κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία
  • [05] Μουντιάλ 2014: Ιταλία - Κόστα Ρίκα 0-1
  • [06] Ιταλία - Κόστα Ρίκα 0-1 στο ημίχρονο

  • [01] Στην Κρήτη ο Κινέζος πρωθυπουργός

    Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» έφθασε το απόγευμα ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ ο οποίος ολοκληρώνει την επίσκεψή του στη χώρα μας επισκεπτόμενος αύριο την Κνωσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

    Στο αεροδρόμιο τον πρωθυπουργό της Κίνας και την αποστολή που τον συνοδεύει υποδέχθηκαν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ο γ.γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γρηγόρης Ροκαδάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, και βουλευτές .

    Αμέσως μετά ο κ. Λι Κετσιάνγκ με την σύζυγό του και την συνοδεία τους αναχώρησαν για ξενοδοχείο στην περιοχή της Χερσονήσου όπου και θα καταλύσουν.

    Αύριο Σάββατο, ο Κινέζος πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα επισκεφθεί την Κνωσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

    [02] Εντυπωσιασμένος ο Κινέζος πρωθυπουργός από τις συλλογές του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

    «Έχετε ένα από τα ωραιότερα Μουσεία του κόσμου» είπε ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ, στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, εντυπωσιασμένος από τις συλλογές του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

    Η επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού και της συζύγου του, νωρίτερα το απόγευμα, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο διήρκησε μία ώρα. Το πρωθυπουργικό ζεύγος της Κίνας συνόδευσε στην ξενάγηση ο κ. Σαμαράς μαζί με τη σύζυγό του, καθώς και ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Τασούλας.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο Κινέζος πρωθυπουργός για την πινακίδα της Γραμμικής Γραφής Β και την αποκρυπτογράφησή της, ενώ εντυπωσιάστηκε από τα χάλκινα αγάλματα του Ποσειδώνα και του «τζόκεϊ» του Αρτεμισίου.

    Έδειξε να απολαμβάνει τη ζωντάνια των χρωμάτων της τοιχογραφίας της Άνοιξης από το Ακρωτήρι της Θήρας και έκανε ερωτήσεις στον αναπληρωτή διευθυντή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (ΕΑΜ), Γιώργο Κακαβά, σχετικά με την τεχνογνωσία των Ελλήνων στην επεξεργασία των φυτικών χρωμάτων.

    [03] Το ΙΚΙΛ κατέλαβε τρεις σημαντικές πόλεις στην ανατολική Συρία

    Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) κατέλαβαν πόλεις-κλειδιά στην ανατολική Συρία, περιοχές που γειτονεύουν με τα εδάφη που έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους στο Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Οι αντάρτες, στόχος των οποίων είναι η δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους, κατάλαβαν τις πόλεις Μουχάσαν, Αλμπούλιλ και Αλμπουόμαρ, σημείωσε το Παρατηρητήριο.

    Το ΙΚΙΛ, που μάχεται κατά του στρατού του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, πολεμά επίσης και εναντίον αντίπαλων ομάδων των εξεγερμένων στη Ντέιρ αλ Ζορ, την επαρχία της ανατολικής Συρίας που διαθέτει μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου.

    Οι πόλεις αυτές που κατέλαβαν σήμερα οι αντάρτες βρίσκονται σε μια περιοχή κατά μήκος του Ευφράτη ποταμού που συνδέει τη Συρία και το Ιράκ και είναι σημαντικές διότι είναι κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ντέιρ αλ Ζορ και στην πόλη αλ Μαγιάντιν, δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.

    [04] Τίθεται σε ισχύ η μονομερής κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία

    O πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ανακοίνωσε ότι μια μονομερής κατάπαυση του πυρός, διάρκειας μίας εβδομάδας, στην ανατολική Ουκρανία θα τεθεί σε ισχύ απόψε το βράδυ προκειμένου να επιτρέψει στους φιλορώσους αντάρτες να καταθέσουν τα όπλα.

    «Απόψε, 20 Ιουνίου, τίθεται σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός. Θα διαρκέσει έως τις 27 Ιουνίου» δήλωσε ο νέος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της πρώτης του επίσκεψης στην περιοχή του Ντονέτσκ - ένα από τα προπύργια των αυτονομιστών. Ένα φιλόδοξο ειρηνευτικό σχέδιο θα τεθεί σε ισχύ μόλις ξεκινήσει η κατάπαυση του πυρός.

    Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ, ένας Αμερικανός υπεύθυνος κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι έχει αναπτύξει επιπλέον στρατεύματα κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία και έχει συγκεντρώσει στρατιωτικό εξοπλισμό προκειμένου να στηρίξει τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

    [05] Μουντιάλ 2014: Ιταλία - Κόστα Ρίκα 0-1

    Μεγάλη έκπληξη σημειώθηκε στη δεύτερη αγωνιστική του 4ου ομίλου του Μουντιάλ με την Κόστα Ρίκα να επικρατεί 1-0 της Ιταλίας με το τέρμα που πέτυχε ο Ρουίς στο 44΄. Με τη νίκη της αυτή η ομάδα της Λατινικής Αμερικής προκρίθηκε στην φάση των «16» ενώ αποκλείστηκε η Αγγλία αφήνοντας Ιταλία και Ουρουγουάη να παλεύουν για το άλλο «εισιτήριο».

    Στον 5ο όμιλο, η Γαλλία θα παίξει με την Ελβετία (22:00), ενώ για τον ίδιο όμιλο και κυρίως για το γόητρο θα αναμετρηθούν ο Ισημερινός με την Ονδούρα (01:00).

    [06] Ιταλία - Κόστα Ρίκα 0-1 στο ημίχρονο

    Στο πλαίσιο του 4ου ομίλου, η Ιταλία αντιμετωπίζει αυτή την ώρα την Κόστα Ρίκα και ο νικητής θα αποκτήσει ισχυρό προβάδισμα για την πρόκριση. Στον 5ο όμιλο, η Γαλλία θα παίξει με την Ελβετία (22:00), ενώ για τον ίδιο όμιλο και κυρίως για το γόητρο θα αναμετρηθούν ο Ισημερινός με την Ονδούρα (01:00).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 June 2014 - 18:30:25 UTC