Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απαγόρευση της κυκλοφορίας στον ανισόπεδο κόμβο Κλειδίου, λόγω έργων
  • [02] Ένας ακόμη τόνος ηρωίνης σε αποθήκη στο Κορωπί
  • [03] Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXISnet για τραπεζικούς λογαριασμούς, όπου ισχύει το «ακατάσχετο»
  • [04] Δύο νεκροί από πτώση αεροπλάνου σε λίμνη της Ελβετίας
  • [05] Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών, στη Δυτική Όχθη
  • [06] Εκκενώθηκε κρουαζιερόπλοιο με 154 επιβάτες, λόγω εισροής υδάτων, στην Ολλανδία
  • [07] «Ελεγχόμενη η κατάσταση της υγείας του Ν. Αναστασιάδη»

  • [01] Απαγόρευση της κυκλοφορίας στον ανισόπεδο κόμβο Κλειδίου, λόγω έργων

    Την απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στον ανισόπεδο κόμβο Κλειδίου, από τα ξημερώματα της ερχόμενης Δευτέρας έως το βράδυ της 14ης Ιουλίου, λόγω έργων, ανακοίνωσε η αστυνομική διεύθυνση Ημαθίας. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν έκτακτες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του οδοστρώματος ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται από παρακαμπτήριες οδούς.

    Ειδικότερα, τα οχήματα που κινούνται στην Εγνατία Οδό με κατεύθυνση Βέροια - Θεσσαλονίκη, θα διοχετεύονται στην παλιά εθνική οδό (Π.Ε.Ο.) Αλεξάνδρειας - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Νησελίου ενώ τα οχήματα που κινούνται στον οδικό άξονα Πατρών, Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ευζώνων με κατεύθυνση Αθήνα - Βέροια, θα διοχετεύονται στην παλαιά εθνική οδό (Π.Ε.Ο.) Κατερίνης - Αλεξάνδρειας, από τον κόμβο Μεθώνης.

    [02] Ένας ακόμη τόνος ηρωίνης σε αποθήκη στο Κορωπί

    Δύο Ελληνες, μία γυναίκα που εμφανίζεται ως η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας και ένας άνδρας, βρίσκονται μεταξύ των 14 συλληφθέντων, για τη νέα υπόθεση 986 κιλών και 600 γραμμαρίων ηρωίνης που εντοπίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής σε νέα αποθήκη στο Κορωπί Αττικής στη θέση Λαμπρικά.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η υπόθεση του εντοπισμού των νέων ναρκωτικών ουσιών, συνδέεται με την ποσότητα του άνω ενός τόνου ηρωίνης που είχε εντοπιστεί πριν από 10 ημέρες περίπου σε αποθήκη στο Κορωπί και σε έπαυλη στη Φιλοθέη. Για την υπόθεση αυτή έχουν ήδη προφυλακισθεί 9 άτομα, πέντε Τούρκοι υπήκοοι, τρεις Έλληνες μεταξύ των οποίων και ένας 40χρονος εφοπλιστής και ένας Αλβανός.

    Πηγές αναφέρουν, ότι τα ναρκωτικά είχαν μεταφερθεί εδώ και καιρό με το δεξαμενόπλοιο «NOOR -1» σημαίας Τόγκο στην Ελευσίνα και από εκεί με ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό όχημα στις δύο αποθήκες στο Κορωπί και στην έπαυλη στη Φιλοθέη.

    [03] Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXISnet για τραπεζικούς λογαριασμούς, όπου ισχύει το «ακατάσχετο»

    Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXISnet, όπου οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δηλώνουν τον μοναδικό λογαριασμό τους για τον οποίο ισχύει το ακατάσχετο, ώστε να προλαμβάνονται πλήρως τα περιστατικά εσφαλμένης κατάσχεσης, θέτει σε λειτουργία εντός των επομένων ημερών το υπουργείο Οικονομικών.

    Όπως ανακοινώθηκε, «ο Νόμος 4254/2014 για κατασχέσεις χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογούμενων με χρέη προς το Δημόσιο διασφαλίζει το ακατάσχετο ποσό των 1.500 ευρώ μηνιαίως. Επιπλέον, προβλέπει ρητά ότι πέραν των 1.500 ευρώ, είναι ακατάσχετα προνοιακά επιδόματα, όπως των πολυτέκνων και των τετραπληγικών, καθώς και το κοινωνικό μέρισμα».

    Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, «οι περιπτώσεις εσφαλμένων κατασχέσεων από τις τράπεζες οφείλονται στο γεγονός ότι οι φορολογούμενοι δεν δήλωσαν στις τράπεζες τα ορθά στοιχεία προέλευσης των χρημάτων που διατηρούσαν στους λογαριασμούς τους ή δεν δήλωσαν τον έναν μοναδικό λογαριασμό τους για τον οποίο θα ισχύει το ακατάσχετο».

    Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, «το υπουργείο Οικονομικών, λαμβάνοντας γνώση των περιπτώσεων αυτών, μερίμνησε από την πρώτη στιγμή για την αποφυγή των εσφαλμένων κατασχέσεων και από τις 14/04/2014 εξέδωσε την ΠΟΛ 1109/2014, για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους προβλημάτων.

    Επιπρόσθετα, το υπουργείο έχει ήδη ετοιμάσει και θα ενεργοποιήσει εντός των ημερών μια νέα ηλεκτρονική εφαρμογή, όπου οι φορολογούμενοι θα μπορούν μέσω του TAXISnet να δηλώνουν τον έναν μοναδικό λογαριασμό τους για τον οποίο ισχύει το ακατάσχετο, ώστε να προλαμβάνονται πλήρως τα περιστατικά εσφαλμένης κατάσχεσης».

    [04] Δύο νεκροί από πτώση αεροπλάνου σε λίμνη της Ελβετίας

    Ένα μικρό αεροπλάνο συνετρίβη το Σάββατο στη λίμνη Νοσατέλ της Ελβετίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι δύο επιβαίνοντες σε αυτό όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία. Παρά τον συναγερμό που σήμανε μετά από τις πληροφορίες που έδωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας, χρειάστηκαν πολλές ώρες ερευνών για τον εντοπισμό των συντριμμιών του αεροπλάνου το οποίο τελικά βρέθηκε στα 80 μέτρα βάθος και σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων από το λιμάνι Γκουντρεφίν, ανέφερε η αστυνομία.

    Για τον εντοπισμό του αεροσκάφους κινητοποιήθηκε ένα υποβρύχιο ρομπότ της αστυνομίας από τη Γενεύη το οποίο βρήκε τα πτώματα των δύο επιβαινόντων. Είναι δύο άνδρες ηλικίας 71 και 59 ετών , οι οποίοι είναι κάτοικοι της περιοχής του Νοσατέλ. Το αεροπλάνο του οποίου τα συντρίμμια βρέθηκαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου απογειώθηκε το πρωί της ίδιας ημέρας από το αεροδρόμιο του Κολομπιέρ στην απέναντι όχθη της λίμνης, και η επαφή του με το κέντρο ελέγχου χάθηκε περίπου 30 λεπτά αργότερα. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν ακόμη καθοριστεί επισήμως, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η οποία διεξάγει τη σχετική έρευνα.

    [05] Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών, στη Δυτική Όχθη

    Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη καθώς το Ισραήλ συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στην περιοχή εναντίον της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, την οποία κατηγορεί για την απαγωγή τριών εφήβων. Σύμφωνα με Παλαιστίνιους γιατρούς και κατοίκους, οι στρατιώτες που έκαναν έρευνες στην πόλη Νάμπλους πυροβόλησαν εναντίον Παλαιστίνιων που τους έριχναν πέτρες, σκοτώνοντας τον 26χρονο Άχμαντ Φαμάουι. Μία εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι εξετάζει τις πληροφορίες αυτές. Ο δεύτερος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από σφαίρες ενώ κατευθυνόταν σε ένα τέμενος για την πρωινή προσευχή στον προσφυγικό καταυλισμό του Έιν Μπέιτ αλ Μάι, όπου σημειώθηκαν επίσης συγκρούσεις.

    Νωρίς σήμερα το πρωί η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε επίσης τέσσερις τοποθεσίες στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την εκτόξευση τριών πυραύλων από την περιοχή αυτή εναντίον του ισραηλινού εδάφους, το Σάββατο. Δεν αναφέρθηκαν θύματα από καμία από τις δύο πλευρές.

    [06] Εκκενώθηκε κρουαζιερόπλοιο με 154 επιβάτες, λόγω εισροής υδάτων, στην Ολλανδία

    Ένα κρουαζιερόπλοιο με 154 επιβάτες εκκενώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπήρχε εισροή υδάτων, ενώ έπλεε σε έναν ποταμό στην ανατολική Ολλανδία, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης της περιοχής.

    Όλοι οι επιβάτες, στην πλειονότητά τους Γερμανοί και Αυστριακοί συνταξιούχοι, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια μακριά από το ποταμόπλοιο Britannia το οποίο είχε αποπλεύσει από το Ντέβεντερ με προορισμό την Κολονία. Τα αίτια της εισροής υδάτων δεν έχουν διευκρινιστεί. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί και όλοι οι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε καταφύγια της περιοχής.

    [07] «Ελεγχόμενη η κατάσταση της υγείας του Ν. Αναστασιάδη»

    Η κατάσταση της υγείας του Κυπρίου Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, είναι ελεγχόμενη και δεν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό, δήλωσε ο θεράπων ιατρός του δρ. Σάββας Καδής. Ο κ. Καδής ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης εισήχθη στο νοσοκομείο με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, τα οποία είχε τις τελευταίες λίγες μέρες. Είχε, πρόσθεσε, ένα διαρροϊκό σύνδρομο, το οποίο τον κούρασε αρκετά και κρίθηκε πως, λόγω του ότι τα συμπτώματά του συνεχίζονταν θα έπρεπε να μπει στο νοσοκομείο για μια υποστηρικτική θεραπεία.

    Όπως ανέφερε ο κ. Καδής ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αισθάνεται αδυναμία που είναι φυσιολογική για τον καθένα σε τέτοιες περιπτώσεις και η θεραπεία έχει σκοπό να τον προφυλάξει από περαιτέρω προβλήματα. Σε ερώτηση, πότε θα πάρει εξιτήριο ο πρόεδρος Αναστασιάδης , ο θεράπων ιατρός απάντησε ότι «είναι πολύ νωρίς ακόμα να το πούμε αυτό». Πρόσθεσε ότι ο Κύπριος Πρόεδρος είναι ευδιάθετος. και «είναι σε καλή κατάσταση». Ο κ. Καδής είπε ότι αύριο μετά το μεσημέρι θα υπάρχουν αποτελέσματα κάποιων εξετάσεων και θα μπορεί να πει περισσότερα, σημειώνοντας ότι «η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και δεν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό. Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Δεν υποπτευόμαστε κάτι σοβαρό».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 June 2014 - 8:30:21 UTC