Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποθήκη με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών εντοπίσθηκε στο Χιονοδρομικό του Παρνασσού
  • [02] Μετ΄εμποδίων η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας, το απόγευμα
  • [03] Στην Ελευσίνα «δεμένο» το δεξαμενόπλοιο, που έφερε την ηρωίνη
  • [04] Αιφνιδιαστική επίσκεψη Τζ. Κέρι στην Αίγυπτο για συνομιλίες με τον Πρόεδρο Σίσι
  • [05] Ο Ποροσένκο παρουσίασε το ειρηνευτικό σχέδιό του για την ανατολική Ουκρανία
  • [06] Δύσκολο απόγευμα για Βέλγιο - Ρωσία, μάχη χωρίς προγνωστικά για Ν. Κορέα - Αλγερία

  • [01] Αποθήκη με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών εντοπίσθηκε στο Χιονοδρομικό του Παρνασσού

    Αποθήκη με εκρηκτικές ύλες, που θα μπορούσαν να ανατινάξουν μια ολόκληρη πόλη, εντόπισαν χθες εργαζόμενοι της εταιρείας, που εκτελεί έργα αναβάθμισης στις χιονοδρομικές πίστες του Παρνασσού. Το πρωί, οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν ότι μέσα σε αποθήκη, που βρισκόταν στις εγκαταστάσεις ιδιωτικής αθλητικής σχολής στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού, υπήρχαν εκρηκτικά και όταν έφτασαν εκεί εντόπισαν 101 τεμάχια εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, 36 Τεμάχια εκρηκτικής ύλης πενταλαστίτης, 3 τυποποιημένες συσκευασίες ακαριαίου πυραγωγού σχοινιού, 5 τεμάχια ακαριαίου πυραγωγού σχοινιού, 10 τεμάχια βραδύκαυστου πυραγωγού σχοινιού, 3 κιβώτια των 100 τεμαχίων έκαστο, με καψύλλια έναυσης, 16 ηλεκτρικοί πυροκροτητές, 6 τεμάχια εκρηκτικής ύλης C4, 2 στρατιωτικοί μηχανισμοί, 3 κιβώτια με (132) διπλούς κοινούς μεταλλικούς πυροκροτητές, 157 κοινοί μονοί μεταλλικοί πυροκροτητές, 65 φυσίγγια των 7,62 mm και 8 κάλυκες των 7,62mm.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία, που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί, πρόκειται για αποθήκη, την οποία διατηρούσε ένας εκ των δύο εταίρων της επιχείρησης, που εκμεταλλευόταν τον χώρο, εταίρος ο οποίος πέθανε τον περασμένο Μάρτιο. Ο αποβιώσας μάλιστα ήταν απόστρατος αξιωματικός, είχε υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις του Στρατού και είχε ειδικότητα στα εκρηκτικά.

    [02] Μετ΄εμποδίων η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας, το απόγευμα

    Αγώνας δρόμου 4 χιλιομέτρων διοργανώνεται στις 19:00 με αφετηρία την πλατεία Συντάγματος, για τη δεύτερη χρονιά, στο πλαίσιο του «Live Well», που συνδιοργανώνουν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και η ING Ασφαλιστική. Τρέχοντας, περπατώντας ή με ποδήλατα, οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν μια διαδρομή στο άδειο από οχήματα κέντρο της Αθήνας.

    Η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλους, χωρίς κόστος συμμετοχής, προεγγραφές, χρονομετρήσεις και βραβεύσεις νικητών. Για τα παιδιά έχουν προγραμματιστεί διάφορες δραστηριότητες, ενώ η εκδήλωση, που θα παρουσιάσει η Μαρία Μπακοδήμου, θα κλείσει με κλήρωση και πλούσια δώρα. Στόχο της εκδήλωσης είναι η προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, ως μέσο πρόληψης και διατήρησης της υγείας. Πέρσυ, είχε συγκεντρώσει περισσότερους από 5.000 συμμετέχοντες. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στις 21:00 και θα ενισχύσει το φιλανθρωπικό σωματείο «Φίλοι του Παιδιού», το οποίο δραστηριοποιείται στην φροντίδα παιδιών, που βρίσκονται σε ανάγκη.

    [03] Στην Ελευσίνα «δεμένο» το δεξαμενόπλοιο, που έφερε την ηρωίνη

    Στη Βλήχα Ελευσίνας βρίσκεται το δεξαμενόπλοιο «NOOR ONE», σημαίας Τόγκο, που μετέφερε την ποσότητα «μαμούθ» ηρωίνης, δύο τόνων και 319 κιλών, η οποία εντοπίστηκε σε δύο επιχειρήσεις του Λιμενικού Σώματος, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ισάριθμες αποθήκες στο Κορωπί και σε έπαυλη στη Φιλοθέη. Το πλοίο είναι τάνκερ, κατασκευής του 1963, και έως τώρα δεν έχει γίνει γνωστό σε ποια εταιρεία ανήκει και από πού είχε ξεκινήσει, πριν φθάσει στην Ελευσίνα.

    Η δεύτερη ποσότητα ηρωίνης, 986 κιλών και 600 γραμμαρίων, εντοπίστηκε τη νύχτα σε αποθήκη στο Κορωπί, στη θέση Λαμπρικά, σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη. Για την υπόθεση συνελήφθησαν 14 άτομα, μεταξύ των οποίων 10 αλλοδαποί μέλη του πληρώματος του πλοίου, στην πλειονότητά τους Τούρκοι υπήκοοι, και άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες, μια γυναίκα και ένας άνδρας.

    [04] Αιφνιδιαστική επίσκεψη Τζ. Κέρι στην Αίγυπτο για συνομιλίες με τον Πρόεδρο Σίσι

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι έφτασε σήμερα στο Κάιρο, για μια επίσκεψη που δεν είχε ανακοινωθεί εκ των προτέρων, την πρώτη που πραγματοποιεί υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος μετά την ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, του πρώην αρχηγού του στρατού που ανέτρεψε πέρσι το καλοκαίρι τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.

    Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Κέρι, η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε επίσης ότι πριν από δέκα ημέρες αποδέσμευσε το ποσό των 572 εκατομμυρίων δολαρίων, κατόπιν και της σύμφωνης γνώμης του Κογκρέσου. Το ποσό αυτό αποτελεί μέρος της αμερικανικής βοήθειας, ύψους 1,5 δισ. δολαρίων, προς την Αίγυπτο η οποία είχε «παγώσει» τον περασμένο Οκτώβριο καθώς οι ΗΠΑ ζητούσαν από τις νέες αρχές να προχωρήσουν σε δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις.

    [05] Ο Ποροσένκο παρουσίασε το ειρηνευτικό σχέδιό του για την ανατολική Ουκρανία

    Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο παρουσίασε σήμερα το ειρηνευτικό σχέδιό του για τις ανατολικές επαρχίες της χώρας, στις οποίες περιλαμβάνεται και η έναρξη διαλόγου με όσους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρες «δεν έχουν διαπράξει ούτε φόνο ούτε βασανιστήρια», με στόχο την αποκατάσταση της εθνικής ακεραιότητας της χώρας. Το Σάββατο η Μόσχα είχε καταγγείλει ότι οι προϋποθέσεις που θέτει ο νέος Ουκρανός Πρόεδρος για να σταματήσει η βία η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 375 ανθρώπους από τον Απρίλιο είναι «μη ρεαλιστικές» εφόσον δεν περιλαμβάνουν και τη συμμετοχή των αυτονομιστών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    Το 12λεπτο βίντεο με την παρουσίαση του σχεδίου του Ποροσένκο στάλθηκε τη νύχτα στα τηλεοπτικά κανάλια, αφού είχε τεθεί σε ισχύ, από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, η κατάπαυση του πυρός την οποία κήρυξε μονομερώς το Κίεβο για να μπορέσουν οι αντάρτες να καταθέσουν τα όπλα. Πάντως το Σάββατο οι συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών και αυτονομιστών συνεχίστηκαν σε πολλές περιοχές με την ίδια ένταση.

    [06] Δύσκολο απόγευμα για Βέλγιο - Ρωσία, μάχη χωρίς προγνωστικά για Ν. Κορέα - Αλγερία

    Δύσκολο απόγευμα αναμένεται να έχουν σήμερα (19:00) Βέλγιο και Ρωσία, καθώς στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής για τον 8ο όμιλο του Μουντιάλ, θα αναμετρηθούν με στόχο την πρόκριση. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 74.738 θεατών θρυλικό «Μαρακανά» του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί συνολικά οκτώ φορές στην ιστορία τους, με τους Ρώσους να υπερτερούν με 4-3 στις νίκες, ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο.

    Μάχη χωρίς προγνωστικά θα είναι και η βραδινή (22:00) στο Πόρτο Αλέγκρε μεταξύ Νότιας Κορέας και Αλγερίας, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής για τον 8ο όμιλο του Μουντιάλ. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 48.849 θεατών στάδιο «Μπέιρα Ρίο». Στο πρώτο παιχνίδι οι Κορεάτες κατάφεραν να αποσπάσουν ισοπαλία από τη Ρωσία (1-1), ενώ οι Αλγερινοί έπαιξαν καλά, αλλά τελικά ηττήθηκαν από το Βέλγιο με 2-1.

    Τέλος, μετά τα μεσάνυχτα (01:00) ΗΠΑ και Πορτογαλία, για την 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου, θα παλέψουν για την πρόκριση. Το παιχνίδι είναι η τελευταία ευκαιρία για την ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο, μετά την ήττα με 4-0 από τη Γερμανία, ενώ οι Αμερικανοί προέρχονται από τη νίκη με 2-1 επί της Γκάνα στο πρώτο τους παιχνίδι στη Βραζιλία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 June 2014 - 10:30:25 UTC