Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την Πέμπτη στην κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»
  • [02] Έρχεται ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού
  • [03] Παγκόσμιο βραβείο Πυροτεχνημάτων για την Ελλάδα
  • [04] «Επιτυγχάνονται οι στόχοι είσπραξης σε σημαντικές φορολογικές υποθέσεις»
  • [05] Βασ. Κορκίδης: Οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα δεν μπορούν να μειωθούν περαιτέρω
  • [06] Κυρώσεις σε βάρος 12 Σύρων υπουργών, επέβαλε η ΕΕ

  • [01] Την Πέμπτη στην κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»

    Την προσεχή Πέμπτη εισάγεται προς επεξεργασία στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας».

    Από τη ΝΔ έχει οριστεί εισηγητής ο Κωνσταντίνος Σκρέκας και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αθανάσιος Πετράκος.

    [02] Έρχεται ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού

    Ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού αναμένεται τις επόμενες ημέρες σε όλη τη χώρα με τη θερμοκρασία να «χτυπάει» κόκκινο και τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει μέχρι και τους 39 βαθμούς Κελσίου.

    Η άνοδος της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει αύριο από τη Δυτική Ελλάδα, όπου ο υδράργυρος θα φτάσει κατά τόπους τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. Όμως, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η τμηματάρχης του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Χρυσούλα Πέτρου, η σημαντικότερη άνοδος της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει την Τετάρτη από τη Δυτική Ελλάδα με τη θερμοκρασία να φτάνει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Πέμπτη το κύμα του καύσωνα θα επεκταθεί στα ανατολικά και νότια της χώρας και η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 39 βαθμούς Κελσίου.

    Έτσι, τον καύσωνα θα αισθανθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή κυρίως οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της Αττικής, της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων και της Κρήτης.

    «Είθισται στα τέλη Ιουνίου να έχουμε το πρώτο κύμα καύσωνα» υπογραμμίζει η κ. Πέτρου, ενώ σχολιάζοντας την απότομη μετάβαση από το χαλάζι και τη βροχή των προηγούμενων ημερών στον επερχόμενο καύσωνα, παρατηρεί: «Υπάρχει μια ροπή της ατμόσφαιρας προς τα ακραία καιρικά φαινόμενα στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής. Η κλιματική αλλαγή υπάρχει, αλλά δεν τη βλέπουμε συχνά στην καθημερινότητά μας. Συντελείται κυρίως στους πόλους της Γης, όπου οι επιπτώσεις είναι έντονες».

    Κάμψη της θερμοκρασίας στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα αναμένεται από το Σάββατο, οπότε βόρειοι άνεμοι θα «ανακουφίσουν» τους κατοίκους των θερμών περιοχών.

    [03] Παγκόσμιο βραβείο Πυροτεχνημάτων για την Ελλάδα

    Ο σκοτεινός ουρανός πάνω από τη λίμνη του Brno στην Τσεχία ήταν τη νύχτα της 18ης Ιουνίου, η θεατρική σκηνή, όπου πυροτεχνήματα διαφορετικών μεγεθών και χρωμάτων, υπό τους ήχους μουσικής, έδωσαν μια φαντασμαγορική παράσταση, εκτελώντας με χάρη και ακρίβεια, τη χορογραφία του παραγωγού και σκηνοθέτη σόου πυροτεχνημάτων και ειδικών εφέ Παύλου Νάνου. «Πρόκειται για μια κανονική θεατρική παράσταση που υλοποιείται με τα πυροτεχνήματα» λέει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο κ. Νάνος που μαζί με την ομάδα του κατέκτησαν την πρώτη θέση για την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πυροτεχνημάτων Ignis Brunensis 2014 που διοργανώθηκε όπως κάθε χρόνο στη Λίμνη του Brno στην Τσεχία.

    Σε αυτό τον διαγωνισμό, που γεννήθηκε πριν από 17 χρόνια, δήλωσαν φέτος συμμετοχή 50 χώρες από όλο τον κόσμο. Στον τελικό του Ignis Brunensis προκρίθηκαν οι ομάδες της Τσεχίας, της Αυστρίας, της Κροατίας και της Ελλάδας, με την ομάδα του κ. Νάνου, ο οποίος και σχεδίασε μια χορογραφία πυροτεχνημάτων με θέμα την κοινωνική κρίση. «Ήμασταν τρεις άνθρωποι από την Ελλάδα, εγώ και δύο πυροτέχνες» λέει ο κ. Νάνος. Η παράσταση δόθηκε μπροστά σε 150 χιλιάδες θεατές, τους οποίους συγκίνησε και απέσπασε την πρώτη θέση. Το βραβείο απονεμήθηκε στους Έλληνες νικητές στις 19 Ιουνίου, στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης Brno, όπου ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας.

    [04] «Επιτυγχάνονται οι στόχοι είσπραξης σε σημαντικές φορολογικές υποθέσεις»

    «Έχουν επιτευχθεί οι στόχοι για το έτος 2014 και συγκεκριμένα για το πρώτο τρίμηνο 2014, αναφορικά με το ποσοστό είσπραξης των μερικών ελέγχων Μεγάλων Επιχειρήσεων και του συνόλου των ελέγχων των Φυσικών Προσώπων Μεγάλου Πλούτου» αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, σημειώνοντας επίσης ότι «ο δε στόχος του πλήθους των ολοκληρωμένων ελέγχων Μεγάλου Πλούτου και Μεγάλων Επιχειρήσεων έχει ικανοποιηθεί σε σημαντικό βαθμό».

    Στο έγγραφο που διαβιβάστηκε με ημερομηνία 17 Ιουνίου 2014, ο υφυπουργός Οικονομικών επικαλείται τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για το τετράμηνο του 2014, «που σύντομα θα δημοσιευθούν» στα οποία, όπως αναφέρει, παρατηρείται αυξητική τάση στα ποσοστά επίτευξης των παραπάνω στόχων. Ερώτηση για τους ελέγχους σημαντικών φορολογικών υποθέσεων, είχε καταθέσει, προς τον υπουργό Οικονομικών, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη, επικαλούμενη πληροφορίες για «σημαντική καθυστέρηση στον έλεγχο μεγάλων κυρίως φορολογικών υποθέσεων».

    [05] Βασ. Κορκίδης: Οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα δεν μπορούν να μειωθούν περαιτέρω

    Πέντε άξονες ώστε η κουλτούρα του διαλόγου να δώσει τη δυνατότητα στους κοινωνικούς εταίρους να διατηρήσουν ένα επίπεδο ελάχιστης συνεννόησης σε μια περίοδο όπου πολύ συχνά οι διαδικασίες αυτού του διαλόγου παρακάμπτονται, παρέθεσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασ. Κορκίδης κατά την παρέμβασή του στην εκδήλωση του υπουργείου Εργασίας και του EUROFOUND για τον κοινωνικό διάλογο στο Ζάππειο, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας.

    Η απάντηση από την πλευρά της ΕΣΕΕ, όπως είπε, βρίσκεται στο να υπάρξει συμφωνία επί των πέντε παρακάτω σημείων:

    1. Ο ουσιαστικός Κοινωνικός Διάλογος (ΚΔ) είναι στις παρούσες συνθήκες βασική προϋπόθεση για την επίλυση κρίσιμων προβλημάτων.

    2. Η θεσμική ενίσχυση του ρόλου των κοινωνικών εταίρων θα συμβάλει στην ενδυνάμωση τόσο του ΚΔ όσο και στη διαμόρφωση συγκεκριμένων προτάσεων πολιτικής.

    3. Οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας δεν μπορούν να μειωθούν περαιτέρω τη στιγμή μάλιστα που αντιπροσωπεύουν κατανάλωση για τις επιχειρήσεις.

    4. Η μείωση όμως του υψηλού μη μισθολογικού κόστους μπορεί να αυξήσει τον καθαρό μισθό και να ενισχύσει τα χαμηλά επίπεδα απασχόλησης.

    5. Είναι απαραίτητη η άμεση αντιμέτωπη του χρηματοδοτικού κενού του ασφαλιστικού μας φορέα με πάγωμα και κεφαλαιοποίηση των οφειλών του ΟΑΕΕ και την αφαίρεση του αντίστοιχου ασφαλιστικού χρόνου σε όλους τους ουσιαστικά «ανέργους» εμπόρους.

    [06] Κυρώσεις σε βάρος 12 Σύρων υπουργών, επέβαλε η ΕΕ

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν σήμερα να επιβάλουν τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικούς περιορισμούς εις βάρος 12 υπουργών της συριακής κυβέρνησης κατηγορώντας τους ως «υπεύθυνους για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Τα ονόματα των υπουργών θα δημοσιευθούν αύριο Τρίτη στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ, όταν θα τεθούν σε ισχύ οι κυρώσεις, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΕ.

    Με την απόφαση αυτή αυξάνεται σε 191 ο αριθμός των προσώπων εναντίον των οποίων έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την ΕΕ στη Συρία, η οποία τα τελευταία χρόνια μαστίζεται από εμφύλιο. Η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων που έχει επιβάλλει η ΕΕ εξακολουθεί να ισχύει για 53 εταιρείες ή άλλους οργανισμούς, περιλαμβανομένης της κεντρικής τράπεζας της Συρίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 June 2014 - 10:30:24 UTC