Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων θα είναι αντικειμενικό και αξιοκρατικό
  • [02] Τη στήριξη του ουκρανικού σχεδίου 15 σημείων του Π. Ποροσένκο, ζήτησε από την ΕΕ ο Ευ. Βενιζέλος
  • [03] Μ. Βαρβιτσιώτης: Εμπλέκονται κι άλλοι στο κύκλωμα ηρωίνης
  • [04] Ελλείψει συναίνεσης, ο Ντ. Κάμερον θα ζητήσει ψηφοφορία για την επιλογή του επικεφαλής της Επιτροπής
  • [05] Με τη φινλανδική Ροβανιέμι κληρώθηκε ο Αστέρας Τρίπολης

  • [01] Κ. Μητσοτάκης: Το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων θα είναι αντικειμενικό και αξιοκρατικό

    «Το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων θα είναι αντικειμενικό, αξιοκρατικό και θα συνδέει για πρώτη φορά τα προσόντα του υποψηφίου με τις απαιτήσεις της θέσης» τονίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.«Καταλήξαμε σε αυτό το σύστημα μετά από μία μακρά διαδικασία διαβούλευσης, ενσωματώνοντας βέλτιστες πρακτικές από το εξωτερικό με σκοπό να επιλέξουμε τους ηγέτες της Δημόσιας Διοίκησης με έναν τρόπο διαφορετικό απ' ό,τι στο παρελθόν. Μακριά από οποιαδήποτε κομματική χειραγώγηση και μέσα από ένα πλαίσιο που θα επιτρέπει να ξεφύγουμε από πρακτικές του παρελθόντος» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει: «Το σύστημα επιλογής προϊσταμένων και ειδικά των γενικών διευθυντών δεν είναι ανοικτό σε υποψηφίους από τον ιδιωτικό τομέα. Είναι ανοικτό μόνο σε δημοσίους υπαλλήλους».

    Σχετικά με την κατάργηση των μορίων, ο υπουργός διευκρινίζει: «Καταργούμε τα μόρια με την παραδοσιακή λογική της μοριοδότησης και του αθροίσματος των μορίων, που τελικά είχε σημαντική συμμετοχή στη διαμόρφωση της τελικής κρίσης στην επιλογή του υποψηφίου. Τα μόρια παραμένουν ως το πρώτο στάδιο της βασικής επιλογής, αν δηλαδή ο υποψήφιος πληροί ή όχι τις προϋποθέσεις, όπως αυτές έχουν προσδιοριστεί από το αρμόδιο συμβούλιο. Τα μόρια ήταν ένα χρήσιμο σύστημα σε μια περίοδο που έπρεπε να περάσουμε από ένα σύστημα παντελώς αδιαφανές σε ένα άλλο σύστημα, το οποίο τουλάχιστον θα ήταν αντικειμενικό. Δεν θεωρώ, όμως, ότι εξασφαλίζουν την απαιτούμενη αξιοκρατία, έτσι ώστε να επιλέγεται πάντα ο καλύτερος για την κατάλληλη θέση. Αποφεύγουμε όμως -και κατά την άποψή μου αυτό συνιστά και μια σημαντική καινοτομία του νομοσχεδίου- τη "μοριολαγνεία", η οποία πολλές φορές οδηγούσε στο γεγονός ότι οι υποψήφιοι, που επιλέγονταν, ήταν πάρα πολύ καλοί στο να συλλέγουν μόρια και όχι κατ' ανάγκη οι πιο κατάληλοι για τη θέση».

    [02] Τη στήριξη του ουκρανικού σχεδίου 15 σημείων του Π. Ποροσένκο, ζήτησε από την ΕΕ ο Ευ. Βενιζέλος

    Την ευρωπαϊκή στήριξη του σχεδίου των 15 σημείων που παρουσίασε στην Ουκρανία ο Πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο, ζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα στο συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στο Λουξεμβούργο.

    Κατά τη συζήτηση για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, στην οποία παραρέθηκε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Πάβελ Κλίμκιν, ο Έλληνας αξιωματούχος παρατήρησε ότι το σχέδιο συμπερασμάτων του Συμβουλίου είναι «απόλυτα επαρκές» καθώς εμπεριέχει τους βασικούς πυλώνες του σχεδίου Ποροσένκο, υπογράμμισε όμως, ότι είναι «παράδοξο» το γεγονός, ότι στα 15 σημεία δεν περιλαμβάνεται αναφορά στην επίλυση των ενεργειακών εκκρεμοτήτων -και αυτό «λογικά θα πρέπει να είναι το 16ο σημείο» παρατήρησε.

    Τέλος, ο κ. Βενιζέλος σημειώνοντας ότι η πρόταση Ποροσένκο αποτελεί το σχέδιο Α και ότι υπάρχει σχέδιο Β για την περίπτωση αποτυχίας, κάλεσε τους ομολόγους του να υποστηρίξουν «ευθαρσώς» το σχέδιο Α, για να αποτραπεί «η διολίσθηση σε ένα σχέδιο Β» -«μια εξέλιξη που κανέναν δεν θα βοηθήσει» όπως σημείωσε.

    [03] Μ. Βαρβιτσιώτης: Εμπλέκονται κι άλλοι στο κύκλωμα ηρωίνης

    «Έχουμε ακουμπήσει ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα ηρωίνης σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Οι πληροφορίες και οι αρχές Ασφαλείας ήταν του Λιμενικού και υπήρχε συνεργασία και με την αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών (DEA). Δεν υπήρχε εμπλοκή της ΕΥΠ» δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM» ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εκτιμώντας: «Θα βρούμε και άλλους ανθρώπους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα, και εντός και εκτός Ελλάδας».

    «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι επικεφαλής του κυκλώματος ήταν ο Γιαννακάκης, αλλά από εκεί και πέρα έχουμε ταυτοποιήσει κι άλλους, αλλά δεν έχουμε συλλάβει ακόμη» ανέφερε.

    [04] Ελλείψει συναίνεσης, ο Ντ. Κάμερον θα ζητήσει ψηφοφορία για την επιλογή του επικεφαλής της Επιτροπής

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον θα ζητήσει από τους ηγέτες της ΕΕ να πραγματοποιήσουν μια «χωρίς προηγούμενο» ψηφοφορία για το διορισμό του μελλοντικού προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε ο εκπρόσωπός του, με την ελπίδα να αποφύγει το διορισμό του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. «Ο πρωθυπουργός θα επισημάνει με σαφήνεια ότι, αν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιδιώξει να προχωρήσει στο διορισμό του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τότε ο πρωθυπουργός θα ζητήσει να διεξαχθεί ψηφοφορία για το θέμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ντέιβιντ Κάμερον.

    Την ίδια ώρα, στη Βαρσοβία, ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως η χώρα του θα υποστηρίξει τον Γιούνκερ για τη θέση του προέδρου της Επιτροπής, αν η υποψηφιότητά του τεθεί προς ψήφιση μεταξύ των ευρωπαίων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Πολωνία και βρισκόταν δίπλα στον Τουσκ κατά τη συνέντευξη Τύπου, είπε πως και η Ισπανία θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Γιούνκερ.

    [05] Με τη φινλανδική Ροβανιέμι κληρώθηκε ο Αστέρας Τρίπολης

    Τη φινλανδική Ροβανιέμι θα αντιμετωπίσει ο Αστέρας Τρίπολης στον Β΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, όπως προέκυψε από την κλήρωση που διενεργήθηκε το μεσημέρι στη Νιόν της Ελβετίας. Η πρώτη αναμέτρηση υα γίνει στις 17/7 στο γήπεδο «Θόδωρος Κολοκοτρώνης» και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα (24/7) στη Φινλανδία.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 June 2014 - 14:30:21 UTC