Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση
  • [02] «Συμφωνία-Ομπρέλα» για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα
  • [03] Δεν συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην απεργία της ΟΣΥΠΑ
  • [04] Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες της ΓΕΝΟΠ για τη «μικρή ΔΕΗ»
  • [05] Απολογήθηκε ο 32χρονος Έλληνας για την υπόθεση της ηρωίνης
  • [06] Αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο
  • [07] Στο 27,3% μειώθηκε το ποσοστό του ΤΑΙΠΕΔ στην ΕΥΔΑΠ
  • [08] «Υποψήφιος για την προεδρία ο Ερντογάν»
  • [09] Τουλάχιστον 13 νεκροί από έκρηξη στη Νιγηρία
  • [10] Αργεντινή και Νιγηρία στους «16»
  • [11] Φ. Σάντος: Να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία
  • [12] Νιγηρία - Αργεντινή 1-2 και Βοσνία - Ιράν 1-0 στο ημίχρονο

  • [01] Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση

    Εγκρίθηκε και από το Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής, με ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, το νομοσχέδιο για τη χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση. Οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, πως οι υπερεπείγουσες διαδικασίες συζήτησης και υπερψήφισης του νομοσχεδίου απαντούν σε υποχρεώσεις της χώρας προς τους δανειστές της, δεν έπεισαν την αντιπολίτευση, καθώς όσα κόμματα είχαν επιφυλαχθεί για την τελική τους στάση απέναντι στο νομοσχέδιο, το καταψήφισαν.

    Ως πλέον ενδεικτικά σημεία της αντιπολιτευτικής κριτικής αναδείχθηκαν οι διατάξεις που αφορούσαν τα Ειδικά Χωρικά Σχέδια, που εκπονούνται προκειμένου να καταστούν οι εκάστοτε περιοχές κατάλληλες να υποδεχθούν επενδύσεις μεγάλης κλίμακας ή εν γένει «οργανωμένη αναπτυξιακή και παραγωγική δραστηριότητα». Η προτεραιότητα που δίνει το νομοσχέδιο στη στόχευση αυτή, σε συνδυασμό με την απλοποίηση των υφιστάμενων διαδικασιών ελέγχου, οδήγησαν την αντιπολίτευση σε καταγγελία του σχεδίου νόμου.

    [02] «Συμφωνία-Ομπρέλα» για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

    Η εμβάθυνση της συνεργασίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος του τομέα της Δικαιοσύνης και των Εσωτερικών Υποθέσεων ήταν το αντικείμενο της υπουργικής συνάντησης Ε.Ε. - ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στο Ζάππειο.

    Στη συνάντηση, η οποία οργανώθηκε στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας, προήδρευσαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασ. Κικίλιας, ενώ συμμετείχαν ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Έρικ Χόλντερ, ο υφυπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Αλεχάντρο Μεϊόρκας, η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρεμ και η γενική διευθύντρια Δικαιοσύνης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Φρανσουάζ Λεμπάι.

    Όσον αφορά τα θέματα Δικαιοσύνης, το ζήτημα που κυριάρχησε ήταν η προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα, εξετάστηκε η πρόοδος των διαπραγματεύσεων αναφορικά με την «Συμφωνία-Ομπρέλα» (Umbrella Agreement), η οποία θα ρυθμίζει όλα τα θέματα προστασίας δεδομένων στις σχέσεις μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να προωθήσουν νομοθεσία που θα δίδει στους ευρωπαίους πολίτες το δικαίωμα δικαστικής προσφυγής στις ΗΠΑ σε περίπτωση παράνομης αποκάλυψης των προσωπικών τους δεδομένων.

    [03] Δεν συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην απεργία της ΟΣΥΠΑ

    Δεν θα συμμετάσχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στη 48ωρη προειδοποιητική απεργία που κήρυξε για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορία (ΟΣΥΠΑ).

    Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚΕ) με ανακοίνωσή της ενημερώνει το επιβατικό κοινό και τις αεροπορικές εταιρείες ότι δεν έχει καμία σχέση με την ΟΣΥΠΑ και προφανώς δε συμμετέχει στην εξαγγελθείσα απεργία.

    [04] Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες της ΓΕΝΟΠ για τη «μικρή ΔΕΗ»

    Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ» στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής προχωρά η ΓΕΝΟΠ, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου. Το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί στην Επιτροπή την ερχόμενη Τετάρτη.

    Σε σημερινή ανακοίνωση η ΓΕΝΟΠ επαναλαμβάνει το αίτημα για διενέργεια δημοψηφίσματος, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν έχει την ηθική και δημοκρατική νομιμότητα να ιδιωτικοποιήσει τον όμιλο ΔΕΗ», καθώς και για απόσυρση του νομοσχεδίου.

    [05] Απολογήθηκε ο 32χρονος Έλληνας για την υπόθεση της ηρωίνης

    Ολοκληρώθηκε η απολογία, σε ανακριτή και εισαγγελέα, του 32χρονου Έλληνα που φέρεται ως το άτομο που βοήθησε στη μεταφορά ποσότητας ηρωίνης στην έπαυλη στη Φιλοθέη.

    Ο 32χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε γνώση του φορτίου που φέρεται να μετέφερε και ότι είναι μέλος του κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών. Απέδωσε την εμπλοκή στην όλη υπόθεση σε καθαρά τυχαία περιστατικά.

    Το αν θα κριθεί προφυλακιστέος, θα αποφασιστεί αφού ολοκληρώσουν τις απολογίες τους ο 47χρονος Ιρανός και ο Ινδός υπήκοος, μέλος του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου «Noor one», με το οποίο μεταφέρθηκε η συνολική ποσότητα ηρωίνης των 2 τόνων και 120 κιλών στη χώρα μας.

    Ξεκίνησαν οι απολογίες του Ιρανού και ενός Ινδού υπηκόου.

    [06] Αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο

    Νέα αύξηση κατά 873 εκατ. ευρώ σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, τον Μάιο, με αποτέλεσμα το σύνολό τους να ανέλθει στα 66,37 δισ. ευρώ

    Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με τα οποία τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη το πεντάμηνο Ιανουάριος - Μάιος 2014 ανήλθαν σε 5,2 δισ. ευρώ.

    Σημειώνεται ότι από τις παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει εισπράξει μέχρι τα τέλη Μαΐου 852 εκατ. ευρώ, ενώ από τις νέες οφειλές (που δημιουργήθηκαν φέτος) έχουν εισπραχθεί 585 εκατ. ευρώ.

    [07] Στο 27,3% μειώθηκε το ποσοστό του ΤΑΙΠΕΔ στην ΕΥΔΑΠ

    Σε ποσοστό 27,3% (29.074.500 άμεσα δικαιώματα ψήφου) μειώθηκε στις 26/6/2014 το ποσοστό που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ στην ΕΥΔΑΠ, από το 61,333% (65.319.740 άμεσα δικαιώματα ψήφου).

    Όπως ανακοινώθηκε, η εν λόγω μεταβολή στα δικαιώματα ψήφου, επήλθε κατόπιν εκτέλεσης εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής, άνευ ανταλλάγματος, σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 1906/2014 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αποδέχεται την αίτηση ακύρωσης της μεταβίβασης των 36.245.240 μετοχών της ΕΥΔΑΠ (ποσοστό 34,033% του μετοχικού της κεφαλαίου), από το Ελληνικό Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ, η οποία είχε γίνει με βάση την απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων υπ΄ αριθ. 206/25.04.2012 (ΦΕΚ Β 1363/26.04.2012). Το Ελληνικό Δημόσιο ελέγχοντας κατά 100% το «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.», ελέγχει έμμεσα τα δικαιώματα ψήφου.

    [08] «Υποψήφιος για την προεδρία ο Ερντογάν»

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα είναι σχεδόν σίγουρα ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Αύγουστο, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπουλέντ Αρίντς.

    Είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι πολίτες θα εκλέξουν απευθείας τον Πρόεδρο της χώρας.

    Ο Ερντογάν, που πρωταγωνιστεί στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας επί μια δεκαετία και πλέον, δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές αυτές με στόχο, όπως ο ίδιος λέει, μια ισχυρότερη προεδρία.

    «Λίγο πολύ γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο υποψήφιός μας για την προεδρία. . . Εκτός απροόπτου, την 1η Ιουλίου πιθανότατα θα ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του πρωθυπουργού μας» είπε ο Αρίντς σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Τις δηλώσεις του επιβεβαίωσε το γραφείο του με ανακοίνωση που εξέδωσε.

    [09] Τουλάχιστον 13 νεκροί από έκρηξη στη Νιγηρία

    Μια ισχυρή έκρηξη συντάραξε εμπορικό κέντρο στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας Αμπούτζα, κι εκφράζονται φόβοι ότι τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους.

    Η έκρηξη σημειώθηκε στην είσοδο του πολυσύχναστου αυτού εμπορικού κέντρου, έγραψε η εφημερίδα Premium Times στη διαδικτυακή της έκδοση.

    Μια νοσοκομειακή πηγή έκανε λόγο για 13 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες.

    Ένας μάρτυρας περιέγραψε ότι αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες ενώ οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έσπευσαν στο σημείο της έκρηξης.

    Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι η έκρηξη φαίνεται πως σημειώθηκε σε ένα αυτοκίνητο που έμπαινε στο εμπορικό κέντρο.

    Δυνάμεις του στρατού έχουν επίσης σπεύσει στην περιοχή.

    [10] Αργεντινή και Νιγηρία στους «16»

    Αργεντινή και Νιγηρία διαφήμισαν το Παγκόσμιο Κύπελλο προσφέροντας ακόμη ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο κοινό, η λήξη του οποίου βρήκε νικήτρια την ομάδα του Αλεχάντρο Σαμπέγια με 3-2 με γκολ των Μέσι (3΄, 45΄+) και Ρόχο (50΄), ενώ για τους Αφρικανούς είχε σκοράρει δύο φορές ο Μούσα, στο 4ο και 47ο λεπτό.

    Η Βοσνία επικράτησε με 3-1 του Ιράν στην τελευταία αγωνιστική του 6ου ομίλου του Μουντιάλ σε μια αναμέτρηση που διεξήχθη στην «Αρένα Φόντε Νόβα». Τα τέρματα για τους Βόσνιους πέτυχαν οι Τζέκο (23΄),Πιάνιτς (59΄) και Βρσάγεβιτς (83΄), ενώ για το Ιράν είχε μειώσει προσωρινά ο Γκουσανετζχάντ στο 82΄. Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας στην διοργάνωση και για τις δύο ομάδες.

    [11] Φ. Σάντος: Να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία

    Ο αρχικός στόχος επιτεύχθηκε και τώρα η Εθνική Ελλάδας θα παίξει για το «κάτι παραπάνω» στο Μουντιάλ, με τον εκλέκτορα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Φερνάντο Σάντος, να δίνει το... σύνθημα για τη συνέχεια. «Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία» δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Αρακαζού, προειδοποιώντας όμως ενόψει του αγώνα με την Κόστα Ρίκα ότι «θα είναι λάθος αν θεωρήσουμε ότι θα είναι εύκολο» και προσθέτοντας πως «δεν είμαστε άτρωτοι, σίγουρα, αλλά είναι πολύ δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα να μας κερδίσει».

    [12] Νιγηρία - Αργεντινή 1-2 και Βοσνία - Ιράν 1-0 στο ημίχρονο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 June 2014 - 18:30:27 UTC