Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ρόδη Κράτσα νέα πρόεδρος του Ινστιτούτου «Κωνσταντίνος Καραμανλής»
  • [02] Θαν. Πετράκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ»
  • [03] Σήμερα η απόφαση στο αίτημα για κατ΄οίκον νοσηλεία του Σάββα Ξηρού
  • [04] Άλλα επτά άτομα προσήχθησαν για την υπόθεση της ηρωίνης
  • [05] Δεν υπάρχει θέμα επίθεσης στο σύμφωνο σταθερότητας, λέει ο Ζ. Γκάμπριελ
  • [06] Tρεις στρατιώτες νεκροί από επίθεση της Αλ Κάιντα σε αεροδρόμιο της Υεμένης
  • [07] Παραμένει ο Ντελ Μπόσκε στην εθνική Ισπανίας

  • [01] Η Ρόδη Κράτσα νέα πρόεδρος του Ινστιτούτου «Κωνσταντίνος Καραμανλής»

    Η πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ρόδη Κράτσα, είναι η νέα πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» ύστερα από σχετική απόφαση του προέδρου της ΝΔ, πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

    [02] Θαν. Πετράκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ»

    Πρωτοβουλία για να συγκροτηθεί ένα παλλαϊκό μέτωπο για τη ΔΕΗ, αναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής Μεσσηνίας, υπεύθυνος του τομέα Ενέργειας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θανάσης Πετράκος σημειώνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τη δημιουργία της λεγόμενης "μικρής ΔΕΗ"».

    «Δεν θέλουμε να καπελώσουμε, αλλά να συμβάλουμε, ώστε να ενεργοποιηθούν όλες οι κοινωνικές οργανώσεις, όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, με σκοπό να αποτρέψουμε την περαιτέρω διάσπαση, διάλυση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, της πιο σημαντικής δημόσιας επιχείρησης της χώρας» υποστηρίζει ο κ. Πετράκος και προσθέτει: «Δεν αναγνωρίζουμε την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και των θυγατρικών της. Κι αυτή είναι μία προειδοποίηση προς άπαντες. Να το ξέρουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα από τα πρώτα του μελήματα, θα είναι να επαναφέρει σε ό,τι ήταν πριν αυτές τις πράξεις, πριν τις 24 Ιουλίου 2013».

    [03] Σήμερα η απόφαση στο αίτημα για κατ΄οίκον νοσηλεία του Σάββα Ξηρού

    Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και συνοδεία ανδρών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, μεταφέρθηκε το πρωί στα δικαστήρια Πειραιά ο καταδικασθείς για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» Σάββας Ξηρός, καθώς σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου στο αίτημά του για κατ' οίκον νοσηλεία.

    Υπέρ του αιτήματος του Σάββα Ξηρού είχαν καταθέσει στο δικαστήριο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου και Τάσος Κουράκης. Η κ. Κατριβάνου είχε δηλώσει ότι ο Σάββας Ξηρός έχει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, δεν αυτοεξυπηρετείται, έχει 93% αναπηρία και θα πεθάνει. Μάλιστα, είχε προσθέσει: «Ως κράτος δικαίου δεν θέλουμε να εξοντώσουμε τους ανθρώπους, δεν είναι η αντίληψή μας αυτή για την τιμωρία και έχουμε όλοι υποχρέωση απέναντι σε αυτό τον άνθρωπο που είναι βαριά άρρωστος».

    [04] Άλλα επτά άτομα προσήχθησαν για την υπόθεση της ηρωίνης

    Στην Εισαγγελία Πειραιά, οδηγήθηκαν σήμερα συνοδεία κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, τα υπόλοιπα επτά άτομα, που φέρονται να εμπλέκονται στη μεταφορά μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, συνολικού βάρους 2 τόνων και 120 κιλών, με το δεξαμενόπλοιο «Noor one» από τα διεθνή ύδατα του Ομάν στην Ελλάδα, προκειμένου να τη διοχετεύσουν στην Ευρώπη μέσω Βελγίου.

    Πρόκειται για τα υπόλοιπα πέντε μέλη του πληρώματος του «Noor one», τέσσερις ναύτες και τον 42χρονο πλοίαρχο, όλοι τους Ινδοί υπήκοοι. Επίσης έναν 41χρονο Τούρκο υπήκοο με βελγικό διαβατήριο και την 53χρονη Ελληνίδα, που φέρεται ως διαχειρίστρια του πλοίου. Εναντίον όλων των προσαχθέντων, έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Εναντίον ορισμένων εξ αυτών έχει σχηματισθεί ξεχωριστή δικογραφία για λαθρεμπόριο καυσίμων, καθώς στο πλοίο βρέθηκαν 18 τόνοι ντίζελ κίνησης χωρίς παραστατικά. Έως τώρα για την υπόθεση της ηρωίνης, έχουν κριθεί προφυλακιστέα συνολικά 16 άτομα.

    [05] Δεν υπάρχει θέμα επίθεσης στο σύμφωνο σταθερότητας, λέει ο Ζ. Γκάμπριελ

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε σήμερα ότι δεν θέλει σε καμιά περίπτωση «να επιτεθεί στο σύμφωνο σταθερότητας», αλλά προτείνει μια σχεδίαση η οποία θα μπορούσε να άρει για ορισμένες χώρες το εμπόδιο της συγχρηματοδότησης. «Ουδείς θέλει να επιτεθεί στο σύμφωνο, ούτε και να το αναπροσδιορίσει με δημιουργικό τρόπο», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός, δεύτερος στην ιεραρχία της κυβέρνησης Μέρκελ, ενώπιον των βουλευτών της Μπούντεσταγκ.

    Όταν επισκέφθηκε τη Γαλλία την περασμένη εβδομάδα, ο Γκάμπριελ έδωσε τροφή στους οπαδούς μιας χαλάρωσης των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών κανόνων δηλώνοντας ότι πρέπει να δοθεί «χρόνος στις χώρες που είναι αποφασισμένες να πραγματοποιήσουν μεταρρυθμίσεις». Οι δηλώσεις του αυτές έγιναν θετικά δεκτές στο Παρίσι και τη Ρώμη, που ζητούν μεγαλύτερη ευελιξία. Οι Γερμανοί ηγέτες δεν σταμάτησαν έκτοτε να διροθώνουν και να υπογραμμίζουν την προσήλωσή τους στο σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης. Αυτό θέτει στο 3% το όριο του δημοσίου ελλείμματος έναντι του ΑΕΠ για τις χώρες της ευρωζώνης.

    [06] Tρεις στρατιώτες νεκροί από επίθεση της Αλ Κάιντα σε αεροδρόμιο της Υεμένης

    Ένοπλοι ισλαμιστές επιτέθηκαν σήμερα στο αεροδρόμιο της Σεϊγιούν, δεύτερης πόλης της επαρχίας Χαντραμούτ στη νοτιο-ανατολική Υεμένη, καταλαμβάνοντας ορισμένα σημεία του και ανταλλάσσοντας πυρά με στρατιώτες, σκοτώνοντας τρεις μεταξύ αυτών, ανακοίνωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. «Οι δράστες της επίθεσης, μέλη της Αλ Κάιντα, παραβίασαν ένα πέρασμα στο αεροδρόμιο σκοτώνοντας τρεις στρατιώτες στην είσοδο, πριν εισέλθουν στον πύργο ελέγχου» δήλωσε μια από τις πηγές προσθέτοντας ότι σημειώθηκαν ανταλλαγές πυρών μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο και αυτών που επιτέθηκαν, οι οποίοι ελέγχουν ορισμένες εγκαταστάσεις.

    Το αεροδρόμιο Σεϊγιούν χρησιμοποιείται ταυτόχρονα για εμπορικές πτήσεις, μεταξύ τους ορισμένες διεθνείς, και για τις ανάγκες της πολεμικής αεροπορίας της χώρας.

    [07] Παραμένει ο Ντελ Μπόσκε στην εθνική Ισπανίας

    Παρά το γεγονός ότι η εθνική ομάδα της Ισπανίας απογήτευσε στα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας, καθώς αποκλείστηκε από την πρώτη φάση των ομίλων, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας συνεχίζει να εμπιστεύεται τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε. Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ η απόφαση της ομοσπονδίας είναι να συνεχιστεί η συνεργασία με τον 64χρονο ομοσπονδιακό τεχνικό, ο οποίος θα συνεχίσει να έχει δίπλα του το ίδιο τεχνικό τιμ. Ο Ντελ Μπόσκε θ' αναλάβει το δύσκολο έργο της ανανέωσης της εθνικής ομάδας, που θα προσπαθήσει να προκριθεί στην τελική φάση του Euro 2016 της Γαλλίας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 June 2014 - 10:30:25 UTC