Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εύσημα των Ευρωπαίων για την ελληνική Προεδρία
  • [02] Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι βουλευτές της ΧΑ, Πολ. Ζησιμόπουλος και Αντ. Γρέγος
  • [03] Προς επίλυση τα προβλήματα για το κοινωνικό μέρισμα
  • [04] Σε δικαστική διαμάχη το Facebook για την προστασία των δεδομένων των χρηστών του

  • [01] Εύσημα των Ευρωπαίων για την ελληνική Προεδρία

    Τα εύσημα των Ευρωπαίων θεσμικών αξιωματούχων, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, έλαβε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, για την ελληνική Προεδρία της ΕΕ και την Ελλάδα, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η ελληνική προεδρία πήρε άριστα και κρίθηκε ως εξαιρετικά επιτυχημένη και με συγκεκριμένα αποτελέσματα, Ο κ. Ρομπάι συνεχάρη τον κ. Σαμαρά και υπογράμμισε πως η Ελλάδα έκανε σπουδαία δουλειά, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και την Ευρώπη.

    Κατά την παρέμβασή του, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα βασικά επιτεύγματα της Προεδρίας, με άξονα τις προτεραιότητες που είχαν τεθεί και αφορούσαν την εμβάθυνση της ΟΝΕ, την ανάπτυξη και την απασχόληση, τη μετανάστευση και τις θαλάσσιες πολιτικές, που αποτελούσαν οριζόντια προτεραιότητα. Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρία ολοκληρώθηκαν 67 νομοθετικά κείμενα, πετυχαίνοντας πολιτική συναίνεση, σε επίπεδο Συμβουλίου, σε 15 νομοθετικά κείμενα, μεταξύ των οποίων αυτό για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

    [02] Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι βουλευτές της ΧΑ, Πολ. Ζησιμόπουλος και Αντ. Γρέγος

    Ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στις ανακρίτριες της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, οι βουλευτές του κόμματος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Αντώνης Γρέγος.

    Στους δύο βουλευτές, οι οποίοι κατηγορούνται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτριών και εισαγγελέα, επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ στον καθένα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Στον κ. Γρέγο επιβλήθηκε επιπλέον όρος, που του απαγορεύει τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις του κόμματος, πλην των δραστηριοτήτων εντός του Κοινοβουλίου.

    [03] Προς επίλυση τα προβλήματα για το κοινωνικό μέρισμα

    Με δύο εισοδήματα αναφοράς και με βάση το ευνοϊκότερο για τον πολίτη εισόδημα, αναμένεται να κριθούν οι αιτήσεις που υποβάλλονται για το κοινωνικό μέρισμα και ουδείς θα κληθεί να επιστρέψει το επίδομα.

    Αυτό διευκρινίζουν παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καθώς επαναβεβαιώθηκε σήμερα ότι όλες οι αιτήσεις που απορρίφθηκαν, αλλά και εκείνες που πρόκειται να υποβληθούν έως τις 30 Ιουνίου, θα εξεταστούν με βάση τα νέα εισοδηματικά όρια (εισόδημα αναφοράς τις 7.050 ευρώ αντί για τις 6.000 ευρώ) και τις φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλονται εφέτος (εισοδήματα 2013), με στόχο να διευρυνθεί η βάση των δικαιούχων (π.χ. νέοι άνεργοι).

    Οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σε νέα σύσκεψη στο ΓΛΚ την επόμενη εβδομάδα, μεταξύ του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

    [04] Σε δικαστική διαμάχη το Facebook για την προστασία των δεδομένων των χρηστών του

    Το κοινωνικό δίκτυο Facebook βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την αμερικανική κυβέρνηση, έπειτα από το αίτημα της τελευταίας για παράδοση προσωπικών δεδομένων χρηστών του κοινωνικού δικτύου που κατηγορούνται για απάτη.

    Συγκεκριμένα, το Facebook υποχρεώθηκε να παραδώσει τα στοιχεία, αλλά κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης τονίζοντας, ότι παραβαίνει το 4ο Άρθρο του αμερικανικού συντάγματος, το οποίο προστατεύει τους πολίτες από «μη απαραίτητες έρευνες και κατασχέσεις». Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε αριθμό ατόμων αίτηση άρσης της προστασίας των δεδομένων των χρηστών, που κατέθεσε ποτέ η αμερικανική κυβέρνηση στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 June 2014 - 14:30:20 UTC