Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σταύρος Θεοδωράκης : «Την ευθύνη την παίρνουμε όλοι μαζί»
  • [02] Σύσκεψη για τις πυρκαγιές
  • [03] Αναστέλλεται η 48ωρη απεργία της ΥΠΑ για Δευτέρα και Τρίτη
  • [04] Νέες δυτικές κυρώσεις θα έχουν σοβαρές συνέπειες στην ανάπτυξη της Ρωσίας, λέει ο Ρώσος υπ. Οικονομίας
  • [05] Μεμονωμένα επεισόδια στην αν. Ουκρανία παρά την παράταση της εκεχειρίας
  • [06] Ρωσία: Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η εκτόξευση διαστημικού πυραύλου

  • [01] Σταύρος Θεοδωράκης : «Την ευθύνη την παίρνουμε όλοι μαζί»

    «Την ευθύνη την παίρνουμε όλοι μαζί», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σήμερα, δεύτερη μέρα του ιδρυτικού συνεδρίου του κόμματος, που διεξάγεται από χθες το βράδυ στο Λαύριο και θα ολοκληρωθεί αύριο. Σήμερα ο λόγος ανήκει στους συνέδρους και στους φίλους του κόμματος που είναι στην Επιτροπή Διαλόγου, ενώ αύριο θα εκδοθούν τα συμπεράσματα και θα εκλεγούν ο πρόεδρος και οι 30 περιφερειάρχες.

    Δηλώνοντας «πάρα πολύ αισιόδοξος» ο Στ. Θεοδωράκης εξήγησε ότι το εγχείρημα «είναι μια πολύ μεγάλη ευθύνη γιατί μετά από δεκαετίες γεννιέται στην Ελλάδα ένα κόμμα χωρίς να έχει στα σπλάχνα του ή στη σκέψη των ιδρυτών του, ένα άλλο κόμμα» και επισήμανε ότι όλοι πρέπει να είναι πολύ αυστηροί και προσεκτικοί για τα πρόσωπα που θα επιλέξουν έχοντας κατα νου ότι «δεν υπάρχουν λίστες αρεστών ή μη αρεστών προσώπων» για την αυριανή ψηφοφορία.

    Την συμπαράστασή του στο Ποτάμι εξέφρασε στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο πλαίσιο του συνεδρίου και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. «Ποθούμε ένα Ποτάμι αλλαγών» είπε και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε χρόνο για να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Είτε με μνημόνια είτε με αντιμνημόνια. Έχω όμως ελπίδα και πίστη και γι' αυτό είμαι εδώ. Έχετε τεράστια δύναμη. Έχετε αναλάβει μια μεγάλη υποχρέωση για τη χώρα».

    [02] Σύσκεψη για τις πυρκαγιές

    Έκκληση προς εθελοντές και πολίτες να συνεισφέρουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, έκανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ενημερώθηκε σήμερα για τις δράσεις και την υλοποίηση του σχεδιασμού του Πυροσβεστικού Σώματος, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την αντιπυρική περίοδο στο Αρχηγείο του Π.Σ.

    Τον υπουργό ενημέρωσε για τον σχεδιασμό και την μέχρι τώρα πορεία της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, ο αρχηγός του Π.Σ., αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου, ενώ στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Πάτροκλος Γεωργιάδης και όλοι οι αρμόδιοι αξιωματικοί.

    Ο κ. Κικίλιας, στην εισήγησή του, επεσήμανε ότι είναι γνωστό πως υπάρχουν προβλήματα στα εναέρια και επίγεια μέσα πυρόσβεσης και τόνισε: «Οι άνδρες της Πυροσβεστικής, όμως, για μία ακόμη χρονιά θα κάνουν με αυταπάρνηση το καθήκον τους. Στόχος μας είναι η επαγρύπνηση, δεν επιτρέπεται ο εφησυχασμός και θέλω να τονίσω ότι συνεχώς ψάχνουμε λύσεις, ώστε να προασπίσουμε τον φυσικό πλούτο της χώρας μας, τη ζωή και την περιουσία των πολιτών, καθώς και τους 20 εκατομμύρια τουρίστες που αναμένουμε».

    [03] Αναστέλλεται η 48ωρη απεργία της ΥΠΑ για Δευτέρα και Τρίτη

    Αναστέλλουν την προγραμματισμένη 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα και Τρίτη οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, μετά τις παρεμβάσεις που έκαναν προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Μεταφορών επαγγελματικοί φορείς του τουρισμού, όπως ο ΣΕΤΕ και ο Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΣΥΠΑ αναφέρεται χαρακτηριστικά : «επιδίωξή μας δεν είναι να δημιουργήσουμε προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες, που περιμένουν να ζήσουν από το τουρισμό, αλλά ούτε στο επιβατικό κοινό, την εθνική οικονομία και την εικόνα της χώρας μας».

    «Καθιστούμε υπεύθυνους έναντι του επιβατικού κοινού, των τουριστικών παραγόντων αλλά και του νόμου, όλους όσους παρά τη θεσμική ιδιότητά τους δεν ενήργησαν τα δέοντα» αναφέρει η ΟΣΥΠΑ και προειδοποιεί: «θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κατά του κ. Υπουργού και παντός υπευθύνου, σε σχέση με τη συνεχιζόμενη απαξίωση της Υπηρεσίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, για την ασφάλεια των πτήσεων».

    [04] Νέες δυτικές κυρώσεις θα έχουν σοβαρές συνέπειες στην ανάπτυξη της Ρωσίας, λέει ο Ρώσος υπ. Οικονομίας

    Η επιβολή νέων δυτικών κυρώσεων εναντίον της Μόσχας αναφορικά με την κρίση στην Ουκρανία μπορεί να έχει "σοβαρές" συνέπειες στην ανάπτυξη της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Οικονομίας Αλεξέι Ουλιουκάεφ.

    Η Ρωσία έχει ετοιμάσει τρία σενάρια για την περίπτωση που οι κυρώσεις ενισχυθούν. Στο χειρότερο, "η οικονομική ανάπτυξη θα μπορούσε να περάσει σε αρνητικό πεδίο σε σοβαρό βαθμό", δήλωσε προς το τηλεοπτικό δίκτυο Ροσίγια, το οποίο επικαλούνται τα ειδησεογραφικά πρακτορεία. "Τα ποσοστά των επενδύσεων θα γίνουν ακόμη πιο αρνητικά, τα έσοδα θα μειωθούν, ο πληθωρισμός θα αυξηθεί και τα αποθέματα του κράτους θα μειωθούν" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος αξιωματούχος.

    [05] Μεμονωμένα επεισόδια στην αν. Ουκρανία παρά την παράταση της εκεχειρίας

    Μεμονωμένα βίαια επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στην ανατολική ουκρανική περιοχή του Ντονέτσκ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, όμως η παράταση της κατάπαυσης του πυρός που συμφωνήθηκε από την κυβέρνηση και τους αυτονομιστές φαίνεται πως αντέχει.

    Ο Μίροσλαβ Ρουντένκο, αυτονομιστής ηγέτης στην αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, υποστήριξε πως υπήρξε στρατιωτική δράση στην πόλη Κραματόρσκ. Από το γραφείο του προέδρου Πέτρο Ποροσένκο ανακοινώθηκε νωρίς σήμερα ότι η εκεχειρία παρατάθηκε ως τις 22:00 (ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας. Οι φιλορώσοι αντάρτες συμφώνησαν επίσης στην κατάπαυση του πυρός έπειτα από συζητήσεις με μεσολαβητές που εκπροσωπούν την κυβέρνηση.

    Φιλοκυβερνητικές δυνάμεις κατηγόρησαν από την πλευρά τους τους αντάρτες ότι πυροβόλησαν εναντίον στρατιωτών στο αεροδρόμιο του Κραματόρσκ. Στρατιωτικός αναλυτής στο Κίεβο είπε ως δεν υπήρξαν θύματα.

    [06] Ρωσία: Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η εκτόξευση διαστημικού πυραύλου

    Η Ρωσία ανέβαλε για δεύτερη φορά σήμερα την παρθενική εκτόξευση του πρώτου από τον καιρό της ΕΣΣΔ νέας γενιάς διαστημικού πυραύλου της, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, ένα νέο πλήγμα σ' αυτή την άλλοτε πρωτοποριακή βιομηχανία της χώρας.

    Η πρώτη εκτόξευση του πυραύλου Angara είχε ματαιωθεί αρχικά χθες, Παρασκευή, αφού κατά την τελική αντίστροφη μέτρηση, την οποία παρακολουθούσε μέσω σύνδεσης βίντεο από το Κρεμλίνο ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σταμάτησε να λειτουργεί ο ενισχυτής εκτόξευσης του οχήματος.

    "Ο πύραυλος θα αφαιρεθεί από την εξέδρα εκτόξευσης και θα μεταφερθεί σε τεχνικό τομέα για συνολική ανάλυση", ανακοίνωσε το κέντρο Χρουνιτσόφ, σύμφωνα με το RIA, προσθέτοντας πως ο χρόνος της νέας εκτόξευσης θα αποφασισθεί μόνο μετά τους ελέγχους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 June 2014 - 12:30:20 UTC