Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξασφαλίστηκε η φιλοξενία 68.502 παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς
  • [02] Νεκρή από πυρκαγιά νεαρή γυναίκα σε υπόγειο στην Κυψέλη
  • [03] Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου Μέρος Β΄
  • [04] «Προσευχηθείτε υπέρ της αποστολής μου» ζητά από τους πιστούς ο πάπας Φραγκίσκος.
  • [05] Τις δυνάμεις τους μετρούν σήμερα τα τουρκοκυπριακά πολιτικά κόμματα

  • [01] Εξασφαλίστηκε η φιλοξενία 68.502 παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

    Διασφαλίστηκαν συνολικά 160 εκατομμύρια ευρώ, από 180 εκατομμύρια πέρυσι, από τα οποία τα 120 εκατ. προέρχονται από κοινοτικούς πόρους και τα 40 εκατ. από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με το περιεχόμενο της προκήρυξης που δημοσιεύει σήμερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «δικαιούχος της Πράξης ορίζεται η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης Α.Ε, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν ωφελούμενοι που έχουν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 27.000 ευρώ για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, προσαυξανόμενο κατά 3.000 για κάθε επιπλέον παιδί, με ανώτατο όριο τις 36.000».

    Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις, από τις 25.7.2014 έως τις 4.8.2014, ενώ η επιλογή των ωφελουμένων θα γίνει με μοριοδότηση και κριτήρια, το χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, την κατάσταση απασχόλησης, την εργασιακή σχέση και το είδος της απασχόλησης, την ανεργία από τον Ο.Α.Ε.Δ. και τέλος την οικογενειακή κατάσταση. Η τελική ανάρτηση των πινάκων των ωφελούμενων ανά δομή και φορέα θα γίνει στις 31.8.2014

    [02] Νεκρή από πυρκαγιά νεαρή γυναίκα σε υπόγειο στην Κυψέλη

    Νεκρή εντοπίστηκε μία νεαρή γυναίκα κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην Κυψέλη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά εκδηλώθηκε σε υπόγειο χώρο, σε κτίριο στην οδό Κρέσνας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα ήταν γύρω στα 30 κι όταν εντοπίστηκε από την Πυροσβεστική έφερε σοβαρά εγκαύματα. Για τα ακριβή αίτια του συμβάντος διενεργείται προανάκριση.

    [03] Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου Μέρος Β΄

    Υπό φυσιολογικές συνθήκες το 1914 θα ήταν ένα έτος ευφορίας για τον ελληνισμό. Οι πρόσφατες μεγάλες στρατιωτικές επιτυχίες των Βαλκανικών Πολέμων του 1912-1913 είχαν διπλασιάσει σχεδόν τα εδαφικά όρια της χώρας δικαιώνοντας όσους πίστευαν στην ελληνική Μεγάλη Ιδέα, δηλαδή την εδαφική, πολιτική και οικονομική ανάδειξη της Ελλάδας σε περιφερειακή δύναμη στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

    Ωστόσο στην Αθήνα ο σκεπτικισμός για το αύριο ήταν έκδηλος μετριάζοντας τις θριαμβολογίες και τους πανηγυρισμούς. Η βασική αιτία γι' αυτό ήταν η αβεβαιότητα για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, αφού οι δύο ισχυρές πολιτικές προσωπικότητες, ο βασιλιάς και Αρχιστράτηγος Κωνσταντίνος και ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος, οι οποίοι είχαν εξέλθει με ενισχυμένο γόητρο από τα μέτωπα του πολέμου, δεν έκρυβαν την μεταξύ τους ψυχρότητα.

    Η απώλεια του«αγαθού»και μετριοπαθούς βασιλιά, Γεωργίου του Α', ο οποίος είχε δολοφονηθεί τον Μάρτιο του 1913 στη Θεσσαλονίκη ήταν κάτι παραπάνω από ορατή. Ο Κωνσταντίνος δεν διέθετε ούτε την ωριμότητα ούτε τις διπλωματικές αρετές του πατέρα του. Ο Βενιζέλος από την άλλη δεν μπορούσε να καυχηθεί ούτε για την μετριοπάθεια ούτε και για τηνπραότητά του. Οι εξελίξεις στο ζήτημα της Βορείου Ηπείρου καιστο καθεστώς των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου που αμφισβητούνταν από τους Οθωμανούς δημιουργούσαν περεταίρω διπλωματικούς περισπασμούς επιτείνοντας τη νευρικότητα στην Αθήνα.Αυτή ήταν σε γενικές γραμμές η κατάσταση στην Ελλάδα όταν ξέσπασε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος το καλοκαίρι του 1914.

    [04] «Προσευχηθείτε υπέρ της αποστολής μου» ζητά από τους πιστούς ο πάπας Φραγκίσκος.

    «Έχουμε όλοι ανάγκη να είμαστε ανοικτοί προς την δράση του Αγίου Πνεύματος» δήλωσε ο Ποντίφικας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, υπενθυμίζοντας ότι οι προκάτοχοί του, ο Ιωάννης Παύλος ο Β' και ο πάπας Βενέδικτος, συνέβαλαν σημαντικά στην πορεία προς την ένωση των χριστιανών.

    Ο Ποντίφικας, την περασμένη Παρασκευή είχε ακυρώσει προγραμματισμένη επίσκεψη σε καθολικό νοσοκομείο της Ρώμης, λόγω υπερβολικής κόπωσης. Ο ίδιος ο εκπρόσωπος του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, ανέφερε ότι η αιτία ήταν μια «ελαφρά αδιαθεσία», η οποία οφειλόταν στις αδιάκοπες υποχρεώσεις του πάπα Φραγκίσκου.Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης- παρά το ότι αναφέρουν ότι πηγές του Βατικανού υπογραμμίζουν ότι δεν συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι ανησυχίας- προσθέτουν ότι ο πάπας, κατά τις χθεσινές του συναντήσεις, μιλούσε με ιδιαίτερα χαμηλή φωνή, ενώ τον ταλαιπωρούσε και ένας επίμονος βήχας.

    [05] Τις δυνάμεις τους μετρούν σήμερα τα τουρκοκυπριακά πολιτικά κόμματα

    Τις δυνάμεις τους μετρούν σήμερα στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση τα τουρκοκυπριακά πολιτικά κόμματα, και ιδιαίτερα το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ), το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΚ) και το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), ενόψει των «προεδρικών εκλογών» στα κατεχόμενα, που θα γίνουν τον Απρίλιο του 2015.

    Επίσης, σήμερα γίνεται «δημοψήφισμα» για τις πρώτες τροποποιήσεις στο «Σύνταγμα» του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος. Στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση 106 υποψήφιοι, από τους οποίους οι τρεις είναι γυναίκες, διεκδικούν 28 δημαρχιακές θέσεις. Οι 28 δήμαρχοι και τα μέλη των δημοτικών συμβουλίων θα εκλεγούν από 175.258 ψηφοφόρους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 June 2014 - 10:30:21 UTC