Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο καταβάλλονται οι συντάξεις του ΟΓΑ
  • [02] Κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ κατά της διαθεσιμότητας
  • [03] Δημοσιογράφος της ρωσικής τηλεόρασης σκοτώθηκε στην Ουκρανία
  • [04] Επίθεση με εκρηκτικά εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, στην Κολομβία
  • [05] Προβλήματα από την 24ωρη απεργία στο σιδηροδρομικό δίκτυο του Βελγίου
  • [06] Ο Ντ. Κάμερον συνεχάρη τον Ζ. Κ. Γιούνκερ
  • [07] Η Εθνική επιστρέφει με ψηλά το κεφάλι

  • [01] Αύριο καταβάλλονται οι συντάξεις του ΟΓΑ

    Αύριο, Τρίτη, θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιουλίου του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων σε 703.269 συνταξιούχους του Οργανισμού. Η πληρωμή θα γίνει με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς ή σε λογαριασμούς ΕΛΤΑ, που έχουν επιλέξει οι συνταξιούχοι. Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων του Ιουλίου θα ανέλθει στα 314.423.413,69 ευρώ.

    Την Παρασκευή 18 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί από τον ΟΓΑ, η καταβολή στους δικαιούχους Οικογενειακών Επιδομάτων για το 2ο τρίμηνο του 2014 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών). Η πληρωμή αυτή αφορά δικαιούχους που θα έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση-δήλωση Α21 (μέσω του TaxisNet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων), μέχρι και την 30η Ιουνίου 2014.

    [02] Κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ κατά της διαθεσιμότητας

    Με καταλήψεις των γραφείων διοίκησης και προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες και τους χώρους εργασίας, ξεκινούν σήμερα οι κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ. Στις 15:00 θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια των εργαζομένων του Δημοσίου σε όλη τη χώρα.Νωρίτερα στις 13:00 η ΠΟΕ- ΟΤΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, πρόκειται να κλιμακωθούν στις 9 Ιουλίου, με 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλο το Δημόσιο συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα.

    Την απόσυρση του σχεδίου νόμου για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο και την κατάργηση των μέτρων της διαθεσιμότητας και των απολύσεων, ζητά με ψήφισμα το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. Ειδικότερα, η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι «με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, καταργείται κάθε αντικειμενικό και μετρήσιμο κριτήριο για την επιλογή των προϊσταμένων» και αποφάσισε ακόμη σειρά κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Δημόσιο με αιτήματα εκτός της απόσυρσης του μέτρου της αξιολόγησης, την κατάργηση των μέτρων της διαθεσιμότητας και των απολύσεων και την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων υπαλλήλων.

    [03] Δημοσιογράφος της ρωσικής τηλεόρασης σκοτώθηκε στην Ουκρανία

    Δημοσιογράφος που εργαζόταν στο πρώτο κανάλι της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης σκοτώθηκε από πυρά στην ανατολική Ουκρανία, όπου μαίνεται ένοπλη φιλορωσική εξέγερση, ανακοίνωσε ο εργοδότης του, το τηλεοπτικό δίκτυο Pervy Kanal. Ο Ανατόλι Κλιάν, ένας 68χρονος εικονολήπτης, έκανε ρεπορτάζ χθες βράδυ με τους αντάρτες γύρω από ουκρανική στρατιωτική μονάδα της περιφέρειας του Ντονέτσκ, ανακοίνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο.

    Βρισκόταν μαζί με μια ομάδα Ρώσων δημοσιογράφων τους οποίους οδηγούσαν αντάρτες του Ντονέτσκ σε σημείο για να συναντήσουν μητέρες στρατιωτών που είχαν πάει για να ζητήσουν τα παιδιά τους να εγκαταλείψουν την περιοχή αυτή. «Μόλις μετέβησαν στην περιοχή, ακούστηκαν πυροβολισμοί που προέρχονταν από την πλευρά των στρατιωτών. Ο Ανατόλι Κλιάν τραυματίστηκε θανάσιμα στην κοιλιά», έγραψε το τηλεοπτικό δίκτυο στην ιστοσελίδα του. Ο Κλιάν εργαζόταν τα τελευταία 40 χρόνια για τη ρωσική τηλεόραση και είχε κάνει πολλές αποστολές σε δύσκολες περιοχές, σύμφωνα με το Pervy Kanal. Στις 17 Ιουνίου, δύο δημοσιογράφοι της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης σκοτώθηκαν στη γειτονική περιφέρεια του Λουχάνσκ και ο εργοδότης τους είχε αποδώσει τον θάνατό τους σε πυρά των ουκρανικών δυνάμεων.

    [04] Επίθεση με εκρηκτικά εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, στην Κολομβία

    Επίθεση με εκρηκτικά εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη βορειοανατολική Κολομβία προκάλεσε τον τραυματισμό 13 ανθρώπων, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός αποδίδοντας την ευθύνη στους αντάρτες του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού (ELN). Αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, κύλινδροι γεμάτοι οβίδες, ερρίφθησαν εναντίον συγκροτήματος εκμετάλλευσης ενός πετρελαιαγωγού στην Αραουκίτα της επαρχίας Αράουκα, περιοχή στα σύνορα με τη Βενεζουέλα, που θεωρείται προπύργιο των ανταρτών του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού.

    «Οι άνθρωποι παρακολουθούσαν μια θρησκευτική τελετή στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων όταν δέχτηκαν επίθεση κατά τρόπο δειλό και χυδαίο με αυτά τα μη συμβατικά όπλα, που τραυμάτισαν 13 μεταξύ αυτών» αναφέρει η ανακοίνωση του στρατού. Οι τραυματίες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, ενώ είναι σε εξέλιξη η αποτίμηση των ζημιών στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, διευκρίνισε ο υπουργός Μεταλλευμάτων Αμιλκάρ Ακόστα στο ραδιοφωνικό σταθμό Caracol. Στόχος της επίθεσης ήταν ο πετρελαιαγωγός του Κάνιο Λιμόν-Κοβένιας, ένας από τους μεγαλύτερους της χώρας, το μήκος του οποίου είναι 780 χλμ.

    [05] Προβλήματα από την 24ωρη απεργία στο σιδηροδρομικό δίκτυο του Βελγίου

    Μεγάλες καθυστερήσεις και ακυρώσεις στα δρομολόγια του σιδηροδρομικού δικτύου του Βελγίου αναμένεται να προκαλέσει η 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν την Κυριακή το βράδυ μηχανοδηγοί. Η απεργία εκτιμάται ότι θα επηρεάσει σημαντικά τις μετακινήσεις μεταξύ Βρυξελλών και Παρισιού. Οι μηχανοδηγοί διαμαρτύρονται για την έλλειψη προσωπικού αλλά και τις συνθήκες εργασίας.

    Η βελγική εταιρεία σιδηροδρόμων, SNCB, ανακοίνωσε ότι μόνο ορισμένα δρομολόγια θα επηρεαστούν από την απεργία, καθώς μερικά συνδικάτα δεν δέχτηκαν να συμμετάσχουν σε αυτή.

    Η απεργία ξεκίνησε την Κυριακή στις 22:00 (23:00 ώρα Ελλάδος).

    [06] Ο Ντ. Κάμερον συνεχάρη τον Ζ. Κ. Γιούνκερ

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που επελέγη από τους ηγέτες των χωρών της ΕΕ για την θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θέλουν να συνεργαστούν προκειμένου να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε την Κυριακή εκπρόσωπος του Κάμερον. «Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε τη δέσμευση του Γιούνκερ να βρει μία καλή συμφωνία για τη Βρετανία και ο Γιούνκερ δήλωσε ότι δεσμεύεται να βρει μια λύση στις πολιτικές ανησυχίες της Βρετανίας» ανέφερε ο εκπρόσωπος σε ένα δελτίο τύπου. Ο Κάμερον τηλεφώνησε στον Γιούνκερ για να τον συγχαρεί που επελέγη για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Στο μεταξύ, το Βερολίνο θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να κρατήσει τη Βρετανία στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα Financial Times. «Ιστορικά, πολιτικά, δημοκρατικά, πολιτισμικά, η Βρετανία είναι απόλυτα απαραίτητη για την Ευρώπη» υπογράμμισε ο Σόιμπλε ενώ προσέθεσε ότι η έξοδος της Βρετανίας από την Ένωση είναι «αδιανόητη».

    [07] Η Εθνική επιστρέφει με ψηλά το κεφάλι

    Με την κορυφαία επιτυχία της Ιστορίας της, μετά την κατάκτηση του EURO 2004, φεύγει απ το Μουντιάλ της Βραζιλίας, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Οι διεθνείς παίζοντας ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο, έφτασαν στους «16» της κορυφαίας διοργάνωσης και αποκλείσθηκαν από τους προημιτελικούς, μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα. Οι παίκτες της Κόστα Ρίκα αποδείχθηκαν ψυχραιμότεροι και πήραν την πρόκριση για τους «8» με 5-3 στα πέναλτι κι ενώ τα 120 λεπτά δεν ανέδειξαν νικητή (τελικό 1-1 με τα γκολ των Παπασταθόπουλου 91` και Ρουΐς 52`).

    Η προσπάθεια των Ελλήνων διεθνών ήταν συγκλονιστική, καθώς στους τέσσερις αγώνες τους στο Μουντιάλ, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Και θα μπορούσαν να πανηγυρίσουν ακόμη μία σπουδαία πρόκριση, εάν στην παράταση είχαν πιό καθαρό μυαλό και περισσότερη ψυχραιμία. Όπως και να 'χει, η πορεία της Ελλάδας στο Μουντιάλ είναι επιτυχημένη και αφήνει παρακαταθήκη για το μέλλον και τα νέα παιδιά που θα διαδεχθούν τους Κατσουράνη και Καραγκούνη. «Όλοι οι Έλληνες είμαστε περήφανοι για την εθνική μας ομάδα. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς μετά το τέλος του αγώνα.

    Στα προημιτελικά προκρίθηκε και η Ολλανδία με επική ανατροπή στο τελευταίο τρίλεπτο, νικώντας με 2-1 το Μεξικό, ενώ άλλα δύο «εισιτήρια» θα βρουν απόψε κάτοχο, μετά τους αγώνες Γαλλία-Νιγηρία (19:00) και Γερμανία-Αλγερία (23:00).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 June 2014 - 6:30:21 UTC