Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Σκουρλέτης: Δεν υπάρχει καμία πραγματική πολιτική βάση στην πρόταση για «Μεγάλο Συνασπισμό»
  • [02] Ανοικτό ενδεχόμενο για επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ αφήνει η κυβέρνηση
  • [03] Μίχαελ Ροτ: «Ενισχυμένη» η ΕΕ από την ελληνική Προεδρία
  • [04] Στο Αμύνταιο Φλώρινας αύριο ο Αλέξης Τσίπρας
  • [05] Μ. Βορίδης: Έχει ανοίξει ο διάλογος με τους γιατρούς για το ωράριο
  • [06] Ξεκινούν αύριο στις 12 το βράδυ απεργίες στις μονάδες της ΔΕΗ
  • [07] Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων
  • [08] Το ΕΔΑΔ επικύρωσε την απαγόρευση της μπούρκας στην Ευρώπη
  • [09] Επαναξελέγη στη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Μ. Σουλτς

  • [01] Π. Σκουρλέτης: Δεν υπάρχει καμία πραγματική πολιτική βάση στην πρόταση για «Μεγάλο Συνασπισμό»

    «Είναι μία πρόταση η οποία απευθύνεται στο εσωτερικό της ΝΔ και κυρίως εξυπηρετεί την προσπάθεια του κ. Αβραμόπουλου να έχει το δικό του προφίλ. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει καμιά πραγματική πολιτική βάση σε μία τέτοια πρόταση» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, αναφορικά με τον «μεγάλο συνασπισμό» δηλαδή συνεργασία ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εκλογές.

    «Έχουμε βγει από μία περίοδο έντονης πολιτικής σύγκρουσης ανάμεσα στις απόψεις τις οποίες υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Αυτά τα δύο δεν παντρεύονται. Το ένα προϋποθέτει την ήττα του άλλου για να προχωρήσει» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα FM.

    Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει ευρύτατη κοινωνική συναίνεση και πρόσθεσε: «Γι' αυτό, μάλιστα, εμείς πολλές φορές λέμε ότι ακόμα και κοινοβουλευτική αυτοδυναμία να έχουμε, έχει εξίσου μεγάλη σημασία να έχουμε μία πλειοψηφία μέσα στην ίδια την κοινωνία. Διότι αντιλαμβανόμαστε και τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες και τι θα κάνουν και οι αντίπαλοί μας, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να μας πολεμήσουν με κάθε μέσο. Άρα, θέλουμε να έχουμε μία άμεση στήριξη από την ίδια την κοινωνία και τον λαό».

    [02] Ανοικτό ενδεχόμενο για επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ αφήνει η κυβέρνηση

    Ανοικτό ενδεχόμενο για επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ εάν κατεβάσουν τους διακόπτες εν μέσω θέρους και τουριστικής περιόδου, άφησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

    «Σε στρατηγικές αποφάσεις της κυβέρνησης δεν μπορεί ο συνδικαλισμός να παρεμβαίνει... Δεν είναι δική τους η ΔΕΗ και το ρεύμα, δεν έχουν δικαίωμα να κατεβάζουν διακόπτες, αποτελεί σαμποτάζ κατά του κράτους (σ.σ. το μπλακ άουτ)... Είκοσι εκατομμύρια τουρίστες να έρθουν και να μην έχουν κλιματισμό; Δεν θα κυβερνήσουν οι συνδικαλιστές, δεν θα γίνει όμηρος η χώρα. Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα για να μη συμβεί αυτό» διαμήνυσε η κ. Βούλτεψη. Διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις στο νομοσχέδιο που κατατίθεται την Τετάρτη στη Βουλή. Πρόσθεσε ότι τα χρήματα από την ιδιωτικοποίηση μέρους της ΔΕΗ θα χρησιμοποιηθούν από την επιχείρηση για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της στη Ν.Α. Ευρώπη.

    [03] Μίχαελ Ροτ: «Ενισχυμένη» η ΕΕ από την ελληνική Προεδρία

    «Ενισχυμένη» βγαίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση από την ελληνική Προεδρία, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μίχαελ Ροτ και ανέφερε ενδεικτικά την «τεράστια πρόοδο» που σημειώθηκε στο ζήτημα της τραπεζικής ένωσης.

    Σε αποκλειστική δήλωση στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, με αφορμή την ολοκλήρωση, χθες, της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Ροτ επισήμανε: «Η Ελλάδα ανέλαβε το ευρωπαϊκό τιμόνι σε ταραχώδεις και δύσκολους καιρούς. H ελληνική κυβέρνηση αποδείχθηκε επιτυχής διαμεσολαβητής. Η Ευρωπαϊκή Ένωση βγαίνει ενισχυμένη από αυτή την Προεδρία. Η ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση π.χ. σημείωσε τεράστια πρόοδο».

    Και πρόσθεσε: «Η νέα στελεχιακή και προγραμματική σύνθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές ξεκίνησε με προσήλωση από την ελληνική Προεδρία. Ζήσαμε στην Ελλάδα την καταπληκτική και τέλεια φιλοξενία από φίλους. Συγχαρητήρια γι' αυτό το εξάμηνο! Και "ευχαριστώ" για την προσφορά, αγαπητές Ελληνίδες και αγαπητοί Έλληνες!»

    [04] Στο Αμύνταιο Φλώρινας αύριο ο Αλέξης Τσίπρας

    Τον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό ΑΗΣ και το ορυχείο στο Αμύνταιο της Φλώρινας, θα επισκεφθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ «για την αποτροπή του ξεπουλήματος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (Δ.Ε.Η.)».

    Στη συνέχεια, στις 13:30, θα έχει συνάντηση με τους φορείς της περιοχής που συνδιοργανώνουν το συλλαλητήριο στο Αμύνταιο (Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμυνταίου).

    Διαβάστε επίσης: Ξεκινούν αύριο στις 12 το βράδυ απεργίες στις μονάδες της ΔΕΗ

    [05] Μ. Βορίδης: Έχει ανοίξει ο διάλογος με τους γιατρούς για το ωράριο

    Διευκρινίσεις για τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, το κόστος της φαρμακευτικής κάλυψης των ανασφάλιστων και τις πιθανές αλλαγές στο ωράριο των γιατρών έδωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας, Μ. Βορίδης. Όσον αφορά τις προσλήψεις, είπε ότι από τις 2.950 που αφορούν νοσηλευτικό προσωπικό, οι 2.800 θα γίνουν σε χρονικό βάθος εξαμήνου καθώς θα πρέπει να περάσουν από το ΑΣΕΠ. Πάντως διευκρίνισε ότι κάποιοι νοσηλευτές θα προσληφθούν άμεσα, όπως και περίπου 370 γιατροί. Ο Μ. Βορίδης επιβεβαίωσε ότι έχει ανοίξει ο διάλογος με τους γιατρούς για το ωράριο εργασίας τους, καθώς θα πρέπει να ακολουθηθεί ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η προτεινόμενη λύση καταργεί τις εφημερίες και καθορίζει τρεις εναλλασσόμενες βάρδιες εργασίας μέσα σ' ένα 48ωρο, όπως συμβαίνει με τους νοσηλευτές.

    Όσον αφορά το θέμα των ανασφάλιστων, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι το κόστος της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης για το δεύτερο εξάμηνο του 2014 έχει προϋπολογιστεί στα 100 εκατ. ευρώ και εντάσσεται στην ήδη προϋπολογισμένη, για την Υγεία, δαπάνη των 2,09 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος.

    Επίσης, τόνισε ότι τα 340 εκατ. ευρώ κόστους που αναφέρονται στην κοινή υπουργική απόφαση, αφορούν ετήσια πρόβλεψη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

    [06] Ξεκινούν αύριο στις 12 το βράδυ απεργίες στις μονάδες της ΔΕΗ

    Απεργίες των εργαζομένων σε όλες τις μονάδες της ΔΕΗ σε όλη την Ελλάδα ξεκινούν στις 12 το βράδυ της Τετάρτης.

    Σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΗ "Σπάρτακος" Σάκης Μάστορας, εφόσον το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ κατατεθεί στη Βουλή το απόγευμα της Τετάρτης, το βράδυ οι εργαζόμενοι θα συγκεντρώνονται στις μονάδες όπου εργάζονται, θα ενημερώνονται στις πύλες για τις εξελίξεις, χωρίς να πραγματοποιούν καταλήψεις, και δεν θα προσέρχονται στη δουλειά τους για εργασία.

    Απεργιακές κινητοποιήσεις θα γίνουν σε όλους τους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς ΑΗΣ (Αγίου Δημητρίου, Καρδιάς, Αμυνταίου και Μελίτης στη Δυτική Μακεδονία), σε όλα τα ορυχεία (λεκανοπέδιο Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Φλώρινας καθώς και εκείνα του Νοτίου Πεδίου, της Καρδιάς, της Μαυροπηγής και του Αμυνταίου), στα υδροηλεκτρικά έργα του Πολυφύτου, της Σφηκιάς, του Εδεσσαίου και του Άγρα, στον ΑΗΣ Κομοτηνής, το υδροηλεκτρικό έργο του Θησαυρού στη Δράμα, το υδροηλεκτρικό έργο στο Πουρνάρι της Άρτας και σε όλο το υδροηλεκτρικό σύστημα του Αλιάκμονα. "Σε οποιοδήποτε σημείο υπάρχει παραγωγή ρεύματος θα υπάρξει απεργία" προσθέτει ο κ. Μάστορας.

    Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Κοζάνης διοργανώνει το πρωί της Πέμπτης απεργιακή συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Κοζάνης και το βράδυ της Παρασκευής συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της πόλης ενάντια στην πώληση της «μικρής ΔΕΗ».

    Στο μεταξύ, επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά απέστειλε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος για το θέμα της ΔΕΗ. Σε αυτήν αναφέρει ότι η είδηση για την πώληση τμήματος της ΔΕΗ ακούστηκε ως κεραυνός στην περιοχή της δυτικής Μακεδονίας.

    [07] Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων

    Τέλος η αγωνία για χιλιάδες μαθητές της τρίτης λυκείου, καθώς ανακοινώθηκαν σήμερα στη 1μμ οι επιδόσεις τους στα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων, από το υπουργείο Παιδείας.

    Από τη 1 μετά το μεσημέρι αναρτώνται σταδιακά, στα λύκεια όλης της χώρας οι βαθμολογίες των μαθητών. Παράλληλα, ο κάθε μαθητής μπορεί στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας http://results.it.minedu.gov.gr να δει τους βαθμούς του, πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό του και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

    Οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων αναμένεται να ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι βαθμολογίες των υποψηφίων των ΕΠΑΛ Α και των ΕΠΑΛ Β (μαθήματα ειδικότητας) θα ανακοινωθούν αύριο, 2 Ιουλίου. Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας υπενθυμίζεται, ότι οι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ, οι οποίοι συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει μέχρι τις 4-7-2014 να έχουν ολοκληρώσει την εξέτασή τους στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα). Επισημαίνεται, τέλος, ότι μέχρι την Πέμπτη 3-7-2014 οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν μόνο πρόχειρα μηχανογραφικά δελτία (προσωρινή αποθήκευση). Από την Πέμπτη 3-7-2014 ως τη Δευτέρα 14-7-2014 όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr .

    [08] Το ΕΔΑΔ επικύρωσε την απαγόρευση της μπούρκας στην Ευρώπη

    Την τελεσίδικη απόφαση του, για το αν η απαγόρευση της μπούρκας και του νικάμπ στην αμφίεση των μουσουλμάνων στην Γαλλία και γενικότερα στην Ευρώπη, συνιστά ή όχι παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γνωστοποίησε σήμερα η Ολομέλεια του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κρίνοντας κατά πλειοψηφία ότι η εν λόγω απαγόρευση δεν παραβιάζει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και δεν συνιστά διάκριση. Συμπερασματικά το Δικαστήριο έκρινε ότι η απαγόρευση που επιβλήθηκε από τις Γαλλικές αρχές, με τον νόμο της 11ης Οκτωβρίου 2010, είχε συγκεκριμένες αρνητικές επιπτώσεις στην κατάσταση των γυναικών οι οποίες για θρησκευτικούς λόγους επιθυμούν να φορούν δημοσίως την μπούρκα και το νικάμπ αλλά αποφάνθηκε ότι η επιβολή αυτού του μέτρου ήταν αντικειμενικά και εύλογα αιτιολογημένη.

    [09] Επαναξελέγη στη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Μ. Σουλτς

    Με απόλυτη πλειοψηφία των εγκύρων ψήφων επανεξελέγη στη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα επόμενα 2,5 χρόνια ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς. Ο Σουλτς επανεξελέγη με 409 ψήφους σε σύνολο 612 έγκυρων ψηφοδελτίων. Από τους 751 ευρωβουλευτές, ψήφισαν οι 723, ενώ καταγράφηκαν 111 λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια που δεν προσμετρήθηκαν στην διαμόρφωση του αποτελέσματος Ο υποψήφιος Βρετανός Σαγιάντ Καρίμ από την Ομάδα των Ευρωπαίων Μεταρρυθμιστών έλαβε 101 ψήφους, ενώ ο Ισπανός Πάμπλο Ιγκλέσιας από την Ομάδα της Ενωτικής Αριστεράς και η υποψήφια των Πρασίνων Ουλρίκε Λούνατσεκ έλαβαν από 51 ψήφους.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 July 2014 - 12:30:26 UTC