Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Τώρα η Ελιά μπορεί και πρέπει να αναλάβει τις πρωτοβουλίες για να ανοίξει ο διάλογος συντεταγμένα
  • [02] Ι. Μηλιός: Καμία συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ και τα κόμματα του μνημονιακού τόξου
  • [03] Προσοχή στις συμβάσεις πακέτων μακροπρόθεσμων προϊόντων διακοπών
  • [04] Πυρκαγιά στα Πολιτικά Ευβοίας
  • [05] Β. Σόιμπλε: Δεν είναι ο καιρός να συζητήσουμε νέα βοήθεια προς την Ελλάδα
  • [06] Αναμνηστική πλακέτα προς τιμήν του Νίκου Καζαντζάκη, σε ξενοδοχείο της Ελβετίας

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Τώρα η Ελιά μπορεί και πρέπει να αναλάβει τις πρωτοβουλίες για να ανοίξει ο διάλογος συντεταγμένα

    «Τώρα μετά τις εκλογές η Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη, με ισοτιμία, χωρίς ηγεμονισμούς, με τη φιλικότητα και τη συντροφικότητα, μπορεί και πρέπει να αναλάβει τις πρωτοβουλίες ώστε να ανοίξει ο διάλογος με συντεταγμένο και συγκεκριμένο τρόπο» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνάντηση της συντονιστικής Επιτροπής της Ελιάς με θέμα "Χάραξη της πορείας διαλόγου για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς". Έθεσε δε ως προφανή στόχο η «Κεντροαριστερά της ευθύνης» να είναι ο τρίτος πόλος (και εκλογικά), να είναι «αυτός που μπορεί και πρέπει να σπάσει τον τεχνητό διπολισμό μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ», να είναι ο φορέας τουλάχιστον της τρίτης εντολής, πάνω από τη Χρυσή Αυγή.

    Στη συνάντηση, στην οποία συμμετέχουν οι επικεφαλής των κομμάτων και των κινήσεων που συγκροτούν την Ελιά, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η Ελιά «είναι η πραγματική αφετηρία συζήτησης και πρωτοβουλιών για την Κεντροαριστερά, με διαφάνεια, θεσμικές εγγυήσεις, χωρίς παραγοντισμούς και αποκλεισμούς».

    Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «γελοία» τη συζήτηση περί ηγεσίας, ενώ υπάρχουν, όπως είπε, τόσο σοβαρά θέματα που απασχολούν τη χώρα, την κοινωνία και την παράταξη, για να προσθέσει ότι «είναι προκλητική και ανιστόρητη η εξίσωση προσώπων με τελείως διαφορετική στάση, αίσθηση ευθύνης και τελείως διαφορετικό πολιτικό αποτέλεσμα».

    Αφήνοντας αιχμές προς πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν αποστασιοποιηθεί από το κόμμα, είπε ότι η αλαζονεία κατά του ΠΑΣΟΚ τιμωρήθηκε από όσους την εξέφρασαν και πως η αποστασιοποίηση από «το ΠΑΣΟΚ του σήμερα», από «το λεγόμενο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου», μια αποστασιοποίηση «χωρίς ήθος» που συνοδεύτηκε από «πρόθυμη συνεργασία με το λεγόμενο "ΠΑΣΟΚ του χτες" ή "του προχτες", απορρίφθηκε εκλογικά και αισθητικά».

    [02] Ι. Μηλιός: Καμία συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ και τα κόμματα του μνημονιακού τόξου

    «Ευσεβή πόθο κάποιων κύκλων του συστήματος» χαρακτηρίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, τις απόψεις που διατυπώνονται ότι μπορεί να υπάρξει ένας «μεγάλος συνασπισμός» ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. «Μου προκαλεί ένα μειδίαμα όταν ακούω αυτά τα πράγματα, διότι είναι παντελώς εξωπραγματικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να πάψει να υπάρχει ως πολιτικό πρόγραμμα, ως Αριστερά, ως ελπίδα για την κοινωνική πλειοψηφία, αν μπορούσε να βρει ένα κοινό πρόγραμμα διακυβέρνησης με τη ΝΔ. Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα κόμματα του μνημονιακού τόξου, γιατί έχουμε συγκεκριμένες πολιτικές. Δεν έχει σημασία πως ο άλλος αυτοχαρακτηρίζεται. Έχουν δεξιές πολιτικές, υπερσυντηρητικές πολιτικές, οι οποίες δεν μπορούν να μπουν στον ίδιο καμβά ούτε μπορεί να υπάρξει ένας συμψηφισμός». Αναφερόμενος στο «Ποτάμι» ο κ. Μηλιός υποστηρίζει ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης «εντάσσεται στον πιο σκληρό πυρήνα των πολιτικών της λιτότητας και των μνημονίων». Ο κ. Μηλιός εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία στις εκλογές «αρκεί να πούμε στον κόσμο πολύ καθαρά, με μια μεγάλη πορεία προς τον λαό, προς το κόσμο -όχι προς τον πολιτικό κόσμο- ότι τα προγράμματα είναι δύο: το ένα είναι η συνέχιση των μνημονίων, των πολιτικών της λιτότητας, των πολιτικών αναδιανομής της ισχύος υπέρ των λίγων, των πολιτικών αναδιανομής πλούτου και εισοδήματος υπέρ των λίγων. Το δεύτερο πρόγραμμα είναι να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές. Άρα με τους πολιτικούς σχηματισμούς,που εκφράζουν αυτές τις πολιτικές, δεν μπορούμε να έχουμε καμία συνάφεια. Αυτό πρέπει να πούμε στον λαό. Είναι μονόδρομος, ΣΥΡΙΖΑ ή μνημόνιο και με βάση αυτή την πολιτική είναι εφικτό να πάει το 27% στο 37%, στο 40% και ακόμη παραπέρα. Άρα μπορούμε να έχουμε αυτοδυναμία, αρκεί να είμαστε σταθεροί σε αυτή την πολιτική».

    Σε ερώτηση για τη «μικρή ΔΕΗ», ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ απαντά:«πρέπει να αποτρέψουμε τη σχεδιαζόμενη εκποίηση. Η αντίδρασή μας θα είναι κάθε νόμιμη διαδικασία, πράξη και κινητοποίηση. Αυτό ζητάμε από τον κόσμο για να αποτρέψουμε αυτή την εκποίηση, την οποία θεωρούμε εγκληματική... Εμείς δεσμευόμαστε να χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο, είτε είναι νομικό, είτε οικονομικό, ή οποιοδήποτε άλλο, για να ξαναπεράσει υπό δημόσιο έλεγχο η λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ».

    [03] Προσοχή στις συμβάσεις πακέτων μακροπρόθεσμων προϊόντων διακοπών

    Να μην υπογράφουν οι καταναλωτές συμβάσεις για την προμήθεια πακέτων μακροπρόθεσμων προϊόντων διακοπών, επιπόλαια, υπό το κράτος του αιφνιδιασμού, συνιστά ο Συνήγορος του Καταναλωτή, για να αποτρέπονται παράνομες πρακτικές τουριστικών γραφείων. Ο Συνήγορος του Καταναλωτή έχει γίνει αποδέκτης μεγάλου αριθμού καταγγελιών από καταναλωτές σε βάρος τουριστικών πρακτορείων, εκπρόσωποι των οποίων επικοινωνούν τηλεφωνικά μαζί τους και τους δημιουργούν την εντύπωση ότι έχουν κερδίσει ή πρόκειται να κερδίσουν δωρεάν διαμονή σε προορισμούς της επιλογής τους, υπό την προϋπόθεση ότι θα παρακολουθήσουν πρώτα κάποια ενημερωτική παρουσίαση.

    [04] Πυρκαγιά στα Πολιτικά Ευβοίας

    Πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί στα Πολιτικά Εύβοιας και συγκεκριμένα σε δασική έκταση που βρίσκεται ανάμεσα στα Πολιτικά και τα Ψαχνά. Στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, οι οποίες όμως δεν βρίσκονται κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς. Οι άνεμοι που πνέουν αυτή την ώρα είναι μέτριοι. Για την κατάσβεση, στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 3 αεροσκάφη.

    [05] Β. Σόιμπλε: Δεν είναι ο καιρός να συζητήσουμε νέα βοήθεια προς την Ελλάδα

    «Δεν είναι ο καιρός να συζητήσουμε νέα βοήθεια προς την Ελλάδα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος πάντως διαβεβαίωσε ότι θα αξιοποιηθεί η ευελιξία που προβλέπεται από το Σύμφωνο Σταθερότητας. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή την Προεδρία της G7 την οποία αναλαμβάνει σήμερα η Γερμανία, ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε ακόμη την ανησυχία του για την «υπερβολική ρευστότητα» που υπάρχει στις αγορές από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τόνισε ότι η επίλυση των οικονομικών προβλημάτων αποτελεί ευθύνη των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι της ΕΚΤ. Τάχθηκε δε και πάλι υπέρ της εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, κάνοντας λόγο για τον μοναδικό τρόπο να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη.

    [06] Αναμνηστική πλακέτα προς τιμήν του Νίκου Καζαντζάκη, σε ξενοδοχείο της Ελβετίας

    Αναμνηστική πλακέτα προς τιμή του μεγάλου Έλληνα στοχαστή Νίκου Καζαντζάκη, αναρτήθηκε σε περίoπτη θέση ξενοδοχείου «Kurhaus» της ιταλόφωνης Ελβετίας, εκεί όπου το 1955 ξεκίνησε τη συγγραφή του έργου του«Αναφορά στο Γκρέκο».Τα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής πλακέτας πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της ελληνικής κοινότητας του Ticino, της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, της ελληνικής Πρεσβεία στην Ελβετία, της κοινότητας του Cademario και της διεύθυνσης του ξενοδοχείου.

    Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Έλληνας πρέσβης, ο οποίος σημείωσε ότι η πλακέτα θα αποτελεί στο εξής πόλο αναφοράς για τους απανταχού θαυμαστές του έργου του μεγάλου στοχαστή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 July 2014 - 14:30:23 UTC