Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεξίωση για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ
  • [02] Λειτουργεί κανονικά το ΕΜΠ
  • [03] Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας
  • [04] Αρχιφύλακας και απόστρατος του Λιμενικού κατηγορούνται για συνεργασία με κύκλωμα διακίνησης μεταναστών
  • [05] «Αθώος» δηλώνει ο Σαρκοζί
  • [06] Μόσχα και Κίεβο κοντά σε συμφωνία για εκεχειρία

  • [01] Δεξίωση για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ

    «Είναι προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών να βγει η Ελλάδα από την κρίση πιο δυνατή» δήλωσε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα Ντέιβιντ Πιρς, κατά την ομιλία του στη διάρκεια της δεξίωσης για την Ημέρα Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, που πραγματοποιήθηκε απόψε στον κήπο της πρεσβευτικής οικίας.

    Παρουσία, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη, υπουργών, της ηγεσίας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, βουλευτών και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, ο κ. Πιρς, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική κουλτούρα και τόνισε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να ενδυναμωθούν οι ήδη ισχυρές, όπως τις χαρακτήρισε, σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας.

    [02] Λειτουργεί κανονικά το ΕΜΠ

    Στους κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας του επανέρχεται το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μετά την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να μην χαθεί το εξάμηνο. «Από σήμερα 2.7.2014 ώρα 17:00 η Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου λειτουργεί απρόσκοπτα. Από αύριο 3.7.2014 συνεχίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία στις Σχολές του Ιδρύματος» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρύτανη Σίμου Σιμόπουλου. Η Σύγκλητος του Ιδρύματος, που συνεδρίασε εκτάκτως, αποφάσισε ότι το εξάμηνο θα λήξει κανονικά την 1η Αυγούστου, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα στους φοιτητές επί πτυχίω ώστε να ολοκληρώσουν εγκαίρως τις εξετάσεις στα μαθήματα που τους έχουν απομείνει.

    [03] Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας

    Πολύ υψηλός θα είναι αύριο, Πέμπτη, ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στις περιφέρειες Ανατολικής Αττικής, Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα), Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου (νήσοι Χίος, Σάμος, Ικαρία), Κρήτης και στη νότια Εύβοια, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αναφέρει ότι έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    [04] Αρχιφύλακας και απόστρατος του Λιμενικού κατηγορούνται για συνεργασία με κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

    Εν ενεργεία αστυνομικός και απόστρατος αξιωματικός του Λιμενικού, κατηγορούνται για στενή συνεργασία με οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος», με διεθνείς προεκτάσεις, ενώ ένας ανώτερος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, συνελήφθη επίσης για άλλου είδους συναλλαγή, έναντι αδράς αμοιβής, με έναν απο τους αρχηγούς του κυκλώματος.

    Ο αστυνομικός μέλος του κυκλώματος είναι αρχιφύλακας, 50 ετών, που υπηρετεί στα ΜΑΤ, ενώ ο αξιωματικός είναι αστυνομικός διευθυντής, που υπηρετεί στην Κορινθία, ενώ μέχρι πριν απο λίγους μήνες υπηρετούσε σε νευραλγική υπηρεσία της Ασφάλειας Αττικής.

    Η σοβαρή υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά απο στοχευμένες έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, που διήρκεσαν περίπου οκτώ μηνες, ενώ χτες και προχθές, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν συνολικά έξι ατομα.

    Συλληφθέντες είναι δύο συνταξιούχοι ναυτικοί, ηλικίας 67 και 52 ετών, οι οποίοι θεωρούνται αρχηγοί της οργάνωσης, μια 42χρονη τραπεζική υπάλληλος, ο απόστρατος πλωτάρχης του Λιμενικού και οι δύο αστυνομικοί.

    [05] «Αθώος» δηλώνει ο Σαρκοζί

    Ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί δήλωσε σήμερα αθώος για τις κατηγορίες της «ενεργητικής δωροδοκίας» που απαγγέλθηκαν εναντίον του από τη γαλλική δικαιοσύνη και χαρακτήρισε «επιθυμία να με ταπεινώσουν» τη χθεσινή κράτησή του επί 15 ώρες.

    «Σας το λέω κοιτώντας σας στα μάτια, δεν υπάρχει τίποτα σε βάρος μου» δήλωσε ο Σαρκοζί στους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού δικτύου TF1 και του ραδιοφωνικού σταθμούEurope 1 στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την εκλογική του ήττα στις προεδρικές εκλογές του 2012 από τον Φρανσουά Ολάντ.

    «Υπήρξε μια επιθυμία να με ταπεινώσουν καλώντας με υπό το καθεστώς της αστυνομικής κράτησης που δεν είναι ένα φυσιολογικό καθεστώς» πρόσθεσε στη συνέντευξή του αυτή λίγη ώρα αφού τέθηκε επισήμως υπό δικαστική έρευνα ως ύποπτος ότι προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να εμποδίσει μια έρευνα σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία που διεξήγαγε το 2007, καθώς και για δωροδοκία δικαστή.

    [06] Μόσχα και Κίεβο κοντά σε συμφωνία για εκεχειρία

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας της Ρωσίας και της Ουκρανίας συμφώνησαν σήμερα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους στο Βερολίνο να εργαστούν στην κατεύθυνση της κήρυξης νέας εκεχειρίας και της έναρξης συνομιλιών, ανάμεσα στη Ρωσία, την Ουκρανία και τους αυτονομιστές.

    Οι υπουργοί Εξωτερικών ζήτησαν μια συνάντηση της ομάδας επαφής να γίνει την 5η Ιουλίου με στόχο να υπάρξει μια κοινή και χωρίς όρους συμφωνία για μια σταθερή και βιώσιμη εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των τεσσάρων.

    «Πρόκειται για μια σαφή δέσμευση για πολυμερή κατάπαυση του πυρός» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών στις οποίες συμμετείχαν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο Ουκρανός ομόλογός του Πάβλο Κλίμκιν και ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 July 2014 - 20:30:21 UTC