Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ι. Στουρνάρα
  • [02] Στη φυλακή επιστρέφουν οι τρεις της ΧΑ, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι για τις συμπληρωματικές κατηγορίες
  • [03] Εθνικής σημασίας το θέμα της ΔΕΗ, τονίζει ο Αλ. Τσίπρας και υπογραμμίζει την ανάγκη συγκρότησης παλλαϊκού μετώπου
  • [04] Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στο Κιλελέρ
  • [05] Πυρκαγιά σε χαρτοβιομηχανία στον Ασπρόπυργο
  • [06] Εγκρίθηκε το τελικό σχέδιο παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων
  • [07] Ανησυχία στο ΥΠΟΙΚ για τους αργούς ρυθμούς υποβολής των φορολογικών δηλώσεων
  • [08] Συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στην ανατολική Ουκρανία
  • [09] Με τον Π. Ποροσένκο μίλησαν Ολάντ και Μέρκελ
  • [10] Απεβίωσε ο συγγραφέας και καλλιτέχνης Τζόρτζιο Φαλέτι
  • [11] Η Ελλάδα θα αποκτήσει, έως το τέλος του 2014, τον πρώτο της υπερυπολογιστή

  • [01] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ι. Στουρνάρα

    Διώρη συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στη συνάντηση, που χαρακτηρίζεται εθιμοτυπική, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα.

    [02] Στη φυλακή επιστρέφουν οι τρεις της ΧΑ, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι για τις συμπληρωματικές κατηγορίες

    Ελεύθεροι, με κατ' οίκον περιορισμό και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αφέθηκαν, για τις συγκεκριμένες κατηγορίες που απολογήθηκαν σήμερα, ο γγ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, ενώ ελεύθερος χωρίς όρους κρίθηκε ο τρίτος βουλευτής Χρήστος Παππάς. Και οι τρεις επιστρέφουν στη φυλακή, καθώς κρατούνται για τη βασική κατηγορία που αφορά την ένταξη και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

    Οι όροι που επιβλήθηκαν σε Μιχαλολιάκο και Λαγό, θα τεθούν σε ισχύ στην περίπτωση αποφυλάκισής τους.

    Η απόφαση των ανακριτριών έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και συνθήματα όπως "Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή" από τους περίπου 100 συγκεντρωμένους οπαδούς του κόμματος, που ανέμεναν τη αποχώρηση της κλούβας για την επιστροφή των τριών στον Κορυδαλλό.

    [03] Εθνικής σημασίας το θέμα της ΔΕΗ, τονίζει ο Αλ. Τσίπρας και υπογραμμίζει την ανάγκη συγκρότησης παλλαϊκού μετώπου

    Η αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ για τη «μικρή ΔΕΗ» δεν είναι «ιδεολογική ή πολιτική» ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις γενικά των δημόσιων οργανισμών, αλλά «πρόκειται για ένα εθνικής σημασίας θέμα», τονίζει ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα TVXS, και υπογραμμίζει την ανάγκη συγκρότησης ενός παλλαϊκού μετώπου «ανεξάρτητα από πιθανές διαφορετικές οπτικές».

    Κατηγορεί δε την κυβέρνηση ότι, 64 χρόνια μετά την ίδρυση της ΔΕΗ, εκποιεί τα «φιλέτα» της Εταιρείας και προωθεί το νομοσχέδιο «στο θερινό τμήμα των 100 βουλευτών, μέσα από διαδικασίες-εξπρές», προκειμένου «να αποκρυφτεί ένα μεγάλο εθνικής σημασίας θέμα από το λαό, αλλά και από το σύνολο των βουλευτών» Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει μια ιστορική αναδρομή στην ίδρυση της ΔΕΗ, το 1950, όταν το κόστος παραγωγής ενέργειας από τις 385 ιδιωτικές εταιρείες, λόγω πρώτων υλών, ήταν μεγάλο, και γι? αυτό ηλεκτρισμό είχε μονάχα το 55% του πληθυσμού και σημειώνει: «Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία, ότι αν δεν είχαν επιλεγεί τότε η λύση της ΔΕΗ κι άφηναν αυτό το μοντέλο στο οποίο σήμερα θέλουν να μας γυρίσουν πίσω, αυτό το θαύμα δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί». Προσθέτει δε ότι η δημιουργία δημόσιου φορέα αφενός επέτρεψε την «ενοποίηση της παραγωγής σε ένα ενιαίο διασυνδεδεμένο δίκτυο ώστε τα φορτία να επιμερίζονται σε εθνική κλίμακα» και αφετέρου «τον επιμερισμό του κόστους ανάμεσα στις κερδοφόρες και τις ζημιογόνες περιοχές της χώρας», αλλά κυρίως επέτρεψε την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων, που «απαιτούσε τεράστιες επενδύσεις» και «κανένας ιδιώτης δε θα επέλεγε ή δεν θα μπορούσε να κάνει». Τέτοιες επενδύσεις χρειάζονται και σήμερα, αναφέρει ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικό το δίκτυο της ΔΕΗ, και παράλληλα σημειώνει πως χρειάζεται να διατηρηθεί μια επιχείρηση η οποία «όχι μόνο θα παράγει και θα μεταφέρει το ρεύμα, αλλά θα μπορεί να ασκεί και κοινωνική πολιτική».

    [04] Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στο Κιλελέρ

    Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε αγροτική περιοχή του δήμου Κιλελέρ.

    Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία το μεσημέρι και κατακαίει σιτοκαλαμιές και χαμηλή βλάστηση.

    Στο σημείο επιχειρούν δέκα οχήματα της Πυροσβεστικής με 25 άνδρες καθώς και δυο πεζοπόρα τμήματα, ενώ επιχειρεί και ένα αεροπλάνο στην προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά.

    [05] Πυρκαγιά σε χαρτοβιομηχανία στον Ασπρόπυργο

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε αποθήκες εγκαταστάσεων χαρτοβιομηχανίας στον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά πιθανότατα καίει σκουπίδια. Οι πυροσβέστες προσπαθούν ώστε η πυρκαγιά να μην επεκταθεί στα γύρω εργοστάσια. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο τους. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

    [06] Εγκρίθηκε το τελικό σχέδιο παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων

    Εγκρίθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ το τελικό σχέδιο της σύμβασης παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων και η ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών θα καθοριστεί μετά την έγκριση της σύμβασης από το Δημόσιο.

    Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, περνά στη β΄ φάση η διαγωνιστική διαδικασία για τον ΟΛΠ, καθώς εγκρίθηκαν τα αρχικά σχέδια της Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών και Συμφωνίας Μετόχων.

    [07] Ανησυχία στο ΥΠΟΙΚ για τους αργούς ρυθμούς υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

    Σοβαρή ανησυχία επικρατεί στο υπουργείο Οικονομικών για τον ρυθμό υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ο οποίος σύμφωνα με αρμόδια στελέχη βρίσκεται σε οριακό σημείο σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί.

    Η νέα προθεσμία που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα λήγει στις 14 Ιουλίου και στο διάστημα αυτό θα πρέπει να υποβληθούν περισσότερες από 1.200.000 φορολογικές δηλώσεις.

    Στο υπουργείο Οικονομικών τονίζουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ενώ υπενθυμίζουν ότι η πρώτη δόση του φόρου θα πρέπει να καταβληθεί ως 31 Ιουλίου.

    Το αξιοσημείωτο είναι ότι την τελευταία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της παράτασης ο ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μειώθηκε περαιτέρω.

    Την προηγούμενη Πέμπτη μία μέρα πριν την ανακοίνωση της παράτασης είχαν υποβληθεί 198.000 φορολογικές δηλώσεις, την Παρασκευή όταν ανακοινώθηκε η νέα προθεσμία υποβλήθηκαν 157.000 δηλώσεις, τη Δευτέρα 118.000, την Τρίτη 105.000, την Τετάρτη 104.000 και σήμερα ως αυτήν ώρα μόλις 44.000!

    Συνολικά ως σήμερα έχουν υποβληθεί 4.580.000 φορολογικές δηλώσεις επί συνόλου 5,7- 5,8 εκατομμυρίων δηλώσεων που πρέπει να υποβληθούν.

    [08] Συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στην ανατολική Ουκρανία

    Τουλάχιστον 150 φιλορώσοι αυτονομιστές και δύο άνδρες του ουκρανικού στρατού σκοτώθηκαν σε σφοδρές μάχες στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση στο Κίεβο. Ο στρατός στοχοθέτησε έξι θέσεις των αυτονομιστών και περικύκλωσε την πόλη Νικολάγεβκα, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο Κίεβο. Ακόμη τέσσερις ουκρανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν, είπε ο ίδιος.

    Στο μεταξύ το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέβαλε επίσημα διαμαρτυρία στη Ρωσία για τις «μαζικές, συστηματικές παραβιάσεις» του ουκρανικού εναέριου χώρου και απαίτησε να σταματήσουν αμέσως. Σύμφωνα με το ουκρανικό ΥΠΕΞ, τρία ελικόπτερα με τα διακριτικά των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων προέβησαν σε επανειλημμένες παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ουκρανίας την 3η Ιουλίου.

    [09] Με τον Π. Ποροσένκο μίλησαν Ολάντ και Μέρκελ

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ μίλησαν σήμερα από κοινού με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο και επανέλαβαν τη βούλησή τους να επιτευχθεί μια «βιώσιμη κατάπαυση του πυρός» στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας. Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος «υπογράμμισαν στον Ουκρανό πρόεδρο την σημασία που έχει η διοργάνωση μιας συνάντησης της ομάδας επαφής πριν από τις 5 Ιουλίου προκειμένου να συμφωνηθούν οι όροι για την κατάπαυση του πυρός».

    Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι μια σύνοδος συντονισμού της βοήθειας προς την Ουκρανία θα διεξαχθεί την Τρίτη στις Βρυξέλλες, η οποία θα προετοιμάσει μια διεθνή διάσκεψη δωρητών που προβλέπεται να διεξαχθεί στα τέλη του έτους. Η σύνοδος αυτή αποσκοπεί «στον καθορισμό των προτεραιοτήτων για την Ουκρανία βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα και στον συντονισμό» της οικονομικής υποστήριξης προς το Κίεβο, πριν από την διεθνή διάσκεψη που η Επιτροπή έχει δηλώσει ότι θέλει να διοργανώσει για να βοηθήσει την χώρα αυτή να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της και να μεταρρυθμίσει την οικονομία της.

    Διαβάστε επίσης: Συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στην ανατολική Ουκρανία

    [10] Απεβίωσε ο συγγραφέας και καλλιτέχνης Τζόρτζιο Φαλέτι

    Ο Ιταλός συγγραφέας, τραγουδιστής και ηθοποιός Τζόρτζιο Φαλέτι, ο οποίος έγινε διάσημος στη χώρα του με τα αστυνομικά μυθιστορήματά του, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 63 ετών σε νοσοκομείο του Τορίνο (βόρεια Ιταλία), έγινε γνωστό από τα μέσα ενημέρωσης. Ο Τζόρτζιο Φαλέτι σπούδασε Δίκαιο και πήρε πτυχίο Νομικής, όμως έκανε όλη τη σταδιοδρομία του στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, πριν αφιερωθεί στη λογοτεχνία.

    Έπαιξε στο καμπαρέ, έκανε εκπομπές για την τηλεόραση, συνέθεσε μουσικές για ταινίες καθώς και για τη διάσημη τραγουδίστρια Μίνα, συμμετείχε επανειλημμένα ως τραγουδιστής στο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο και έπαιξε σε μια ιταλική ταινία για εφήβους.

    [11] Η Ελλάδα θα αποκτήσει, έως το τέλος του 2014, τον πρώτο της υπερυπολογιστή

    Στη δημιουργία του πρώτου εθνικού υπερυπολογιστικού συστήματος υψηλών επιδόσεων για την υποστήριξη επιστημονικών εφαρμογών μεγάλης κλίμακας, προχωρά το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ). Η ολοκλήρωση της εγκατάστασης του συστήματος και η έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας του αναμένεται στο τέλος του 2014. Όπως ανακοινώθηκε, την προμήθεια και εγκατάσταση του νέου συστήματος, ανέλαβε η COSMOS Business Systems Α.Ε.Β.Ε., σε συνεργασία με την ΙΒΜ, έπειτα από ανοικτό διεθνή διαγωνισμό που διενήργησε η ΕΔΕΤ Α.Ε.

    Το νέο εθνικό υπερυπολογιστικό σύστημα θα συμβάλει στην ενίσχυση της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας, καλύπτοντας τις ανάγκες των Ελλήνων χρηστών σε πολλαπλές επιστημονικές ειδικότητες, βελτιώνοντας την πρόσβασή τους στην πανευρωπαϊκή υποδομή του PRACE. Η Υπολογιστική Χημεία, η Φυσική, η Βιολογία, η Βιοϊατρική, η Μετεωρολογία, η Σεισμολογία, η Υπολογιστική Μηχανή και οι Επιστήμες Υλικών είναι ενδεικτικά ορισμένες επιστημονικές ειδικότητες που στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στην αξιοποίηση των σύγχρονων υπερυπολογιστικών υποδομών.

    Το ελληνικό σύστημα, θα βασίζεται στην πλατφόρμα NeXtScale της ΙΒΜ, θα ενσωματώνει την τελευταία γενιά επεξεργαστών Intel Xeon E5 v2 τεχνολογίας Ivy Bridge και θα προσφέρει υπολογιστική ισχύ που αγγίζει τα 180TFlops (τρισεκατομμύρια πράξεις κινητής υποδιαστολής ανά δευτερόλεπτο).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 July 2014 - 14:30:22 UTC