Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βουλή η τροπολογία που διευρύνει τα κριτήρια για τις μετεγγραφές
  • [02] Φωτιές σε Μαγνησία και Λάρισα
  • [03] Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για εγγραφή στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ
  • [04] Η Γερμανία στους «4»
  • [05] Γαλλία - Γερμανία 0-1 στο ημίχρονο

  • [01] Στη Βουλή η τροπολογία που διευρύνει τα κριτήρια για τις μετεγγραφές

    Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία διευρύνονται οι κατηγορίες, που δικαιούνται μετεγγραφή μεταξύ ομοειδών τμημάτων των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

    Τη διεύρυνση του δικαιώματος σε κατηγορίες πέραν αυτών που προβλέπει ο νόμος, ο οποίος ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο, είχε προαναγγείλει ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

    Έτσι, εκτός από τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους και τις ειδικές κατηγορίες, που προβλέπει ο νόμος 4264, δυνατότητα μεταφοράς θέσης (μετεγγραφής) αποκτούν επισήμως και οι φοιτητές στις οικογένειες των οποίων το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι 9.000 ευρώ. Με βάση αυτό το κριτήριο, ωστόσο, ο αριθμός των επιτυχόντων, που θα δικαιούνται μετεγγραφής, δεν θα μπορεί να ξεπερνάει το 10% του συνολικού αριθμού των εισαχθέντων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ υποδοχής.

    Σε περίπτωση που το ποσοστό των δικαιούχων ξεπερνά το 10%, τότε ως κριτήριο για την μετεγγραφή θα λαμβάνεται ο βαθμός εισαγωγής και μόνον.

    [02] Φωτιές σε Μαγνησία και Λάρισα

    Αγροτοδασική έκταση καίει φωτιά που μαίνεται στην περιοχή Χλόη του δήμου Ρήγα Φεραίου στη Μαγνησία. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 12 οχήματα, 25 πυροσβέστες και 14 άτομα πεζοπόρο. Ρίψεις νερού, από αέρος, πραγματοποιούν 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

    Εξάλλου, σιτοκαλαμιές και πουρνάρια είχε αποτεφρώσει πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Αγναντερή του δήμου Κιλελέρ Λάρισας. Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβεστικά οχήματα με 20 άτομα, ενώ νωρίτερα συμμετείχαν και δύο αεροσκάφη.

    Ο ισχυρός άνεμος που πνέει στις περιοχές δυσκολεύει το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης σε κατοικημένες περιοχές.

    [03] Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για εγγραφή στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ

    Ξεκίνησαν οι αιτήσεις προς τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για την εισαγωγή στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας και στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) για το σχολικό έτος 2014 - 2015.

    Οι σχολές του ΟΑΕΔ παρέχουν συνολικά 4.675 θέσεις μαθητείας και κατάρτισης σε 24 ειδικότητες, με ζήτηση στην Αγορά Εργασίας.

    Οι αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται από χθες έως 18 Ιουλίου στις γραμματείες των επαγγελματικών σχολών του ΟΑΕΔ, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν μόνο όσοι έχουν γεννηθεί από το 1991 έως το 1998 και κατέχουν το λιγότερο ενδεικτικό της Α' Τάξης Επαγγελματικών Λυκείων ή Γενικών Λυκείων. Στις περιπτώσεις που υπάρξουν τμήματα στα οποία δεν θα συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών, η υποβολή αιτήσεων υποψηφιότητας θα συνεχιστεί από τις 25 Αυγούστου έως τη συμπλήρωσή τους, ή το αργότερο μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου.

    [04] Η Γερμανία στους «4»

    Η Γερμανία προκρίθηκε στα ημιτελικά του Μουντιάλ επικρατώντας με 1-0 της Γαλλίας σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο «Μαρακανά» του Ρίο ντε Τζανέιρο. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Χούμελς με κεφαλία στο 13΄. Η Γερμανία στους «4» της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Βραζιλία-Κολομβία.

    [05] Γαλλία - Γερμανία 0-1 στο ημίχρονο

    Με τη διεξαγωγή των προημιτελικών αγώνων, συνεχίζεται το Μουντιάλ, που μπήκε πλέον, στην «τελική ευθεία». Αυτή την ώρα η Γαλλία αντιμετωπίζει τη Γερμανία, σ' ένα από τα κλασικά ντέρμπι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ενώ το βράδυ (23:00) η διοργανώτρια Βραζιλία θα φιλοξενήσει την Κολομβία.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 July 2014 - 18:30:23 UTC