Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 30 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Μηλιός: Καμία συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους νεοφιλελεύθερους από όπου και ένα προέρχονται
  • [02] Μ. Παπαγεωργίου: Δεν θα αλλάξει η ζωή των πολιτών με τη «μικρή ΔΕΗ»
  • [03] Κ. Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρύθμισεις
  • [04] Κυρ. Μητσοτάκης: Έχουμε την εθνική υποχρέωση να σταθούμε απέναντι στον εκβιασμό των αριθμών του ΣΥΡΙΖΑ
  • [05] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο
  • [06] «Η ΕΚΤ θα διατηρήσει χαμηλά τα επιτόκια, η Ευρώπη πρέπει να προωθήσει τις επενδύσεις»
  • [07] Κρ. Λαγκάρντ: Να ενισχυθεί το β΄ εξάμηνο η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα
  • [08] Βίαιες μάχες ανάμεσα στους αντάρτες και τον στρατό, στην Υεμένη

  • [01] Ι. Μηλιός: Καμία συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους νεοφιλελεύθερους από όπου και ένα προέρχονται

    Κατηγορηματικά «όχι» σε ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, λέει ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής». «Καμία συνεργασία με τους νεοφιλελεύθερους από όπου και ένα προέρχονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτινάχθηκε στο 27% λόγω του ριζοσπαστισμού του. Αν έκανε το λάθος να συνεργαστεί με το μνημονιακό στρατόπεδο θα πυροβολούσε τα πόδια του» αναφέρει χαρακτηριστικά. Προσθέτει πως δεν υπάρχει απόφαση για άνοιγμα στην κεντραοαριστερά και επικαλείται το κείμενο που ψηφίστηκε στην ΚΕ, ενώ σημειώνει: «αυτή η αφήγηση είναι στρατηγικά λάθος. Η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της Αριστεράς, πρέπει να είναι ο αποκλειστικός μας στόχος».

    Σε ότι αφορά το χρέος αναφέρει ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία με τη ΝΔ, πως σύντομα θα παρουσιάσει συνολική πρόταση για λύση του ευρωπαϊκού ζητήματος του δημοσίου χρέους και επισημαίνει: «αυτή η πρόταση θα αποτελεί ήδη στοιχέιο διαπραγμάτευσης, εν όψει της επερχόμενης κυβέρνησης της Αριστεράς». Ξεκαθαρίζει, τέλος, ότι «δεν θα ψηφίσουμε τον Πρόεδρο που προτείνει η ΝΔ, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πέσει αυτή κυβέρνηση, οι πράξεις της οποίας δεν συνάδουν με το πνεύμα του Συντάγματος».

    [02] Μ. Παπαγεωργίου: Δεν θα αλλάξει η ζωή των πολιτών με τη «μικρή ΔΕΗ»

    Δεν θα αλλάξει τίποτα σε βάρος των δύο εκατομμυρίων πολιτών που θα μεταφερθούν στη «μικρή ΔΕΗ» διαβεβαιώνει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου, μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής. Υπογραμμίζει πως «έπειτα από ένα μεταβατικό διάστημα 4 μηνών και οι ίδιοι και οι πελάτες της μεγάλης ΔΕΗ θα μπορούν ελεύθερα να επιλέξουν τον προμηθευτή τους. 'Όλα τα υπόλοιπα, η προστασία των ευάλωτων ακταναλωτών, το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, ο Κώδικας Προμήθειας παραμένουν ως έχουν γιατί αποτελούν κρατική μέριμνα για την ομαλή λειτουργία της αγοράς ενέργειας και επιβάλλονται σε όλες τις εταιρείες ανεξαιρέτως».

    Τονίζει ότι, με βάση το νομοσχέδιο, ο επενδυτής στη «μικρή ΔΕΗ» αναλαμβανει τις ίδιες υποχρεώσεις με τη «μεγάλη ΔΕΗ» και για τους εργαζόμενους και έναντι των τοπικών κοινωνιών όπου υπάρχουν μονάδες παραγωγής και προσθέτει: «Όσοι καλούν λοιπόν τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες στον περιβόητο "ανένδοτο" κάνουν ότι δεν τα γνωρίζουν όλα αυτά. Καλλιεργούν τον φόβο για να υπερασπιστούν κατεστημένα προνόμια».Με την πώληση της «μικρής ΔΕΗ» τονίζει ο Μ. Παπαγεωργίου, η ενεργειακή αγορά θα αποκτήσει έναν νέο ισχυρό «παίκτη», που θα προβεί σε νέες επενδύσεις και θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό.

    [03] Κ. Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρύθμισεις

    Δύο φορές είχε σκεφθεί να παραιτηθεί ο Κωστής Χατζηδάκης από τη θέση του υπουργού Ανάπτυξης, μια λόγω των αντιδράσεων του Αγροτικής Ανάπτυξης για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και μία λόγω της αλλαγής στάσης του ΠΑΣΟΚ στις λαϊκές αγορές, όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής». Υπογραμμίζει πως οι τιμές στο γάλα δεν έπεσαν, γιατί δεν προωθήθηκε η ρύθμισή του για γάλα 11 ημερών αλλά η ρύθμιση που ήθελε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. «Όλοι, όσοι επισημαίνουν ότι η ρύθμιση για το γάλα δεν δούλεψε ας συμφωνήσουν σε μια καινούργια» διαμηνύει.

    Δηλώνει πως μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να τον αφήσει εκτός κυβέρνησης «δεν θα κάνει καριέρα εσωκομματικής αντιπολίτευσης», ενώ επιμένει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Τάσσεται εναντίον των πρόωρων εκλογών, λέγοντας: «Όχι στους τακτικισμούς, όχι στους πειρασμούς για πρόωρες εκλογές... Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές τον τόπο, με αφορμή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ας πάρει την ευθύνη». Τέλος, σημειώνει πως με τα σημερινά δεδομένα αποτελεί «ουτοπία» οποιαδήποτε συζήτηση για «μεγάλο συνασπισμό».

    [04] Κυρ. Μητσοτάκης: Έχουμε την εθνική υποχρέωση να σταθούμε απέναντι στον εκβιασμό των αριθμών του ΣΥΡΙΖΑ

    Σκληρή κριτική ασκεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, για τη στάση τους στο θέμα της ΔΕΗ, σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» ο οποίος κάνει λόγο για εκβιαστική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τονίζει: «έχουμε την εθνική υποχρέωση να σταθούμε απέναντι στον εκβιασμό των αριθμών του ΣΥΡΙΖΑ». «Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Ούτε στον κ. Τσίπρα, ούτε στους συνδικαλιστές - δικτάτορες που ταλαιπωρούν τον λαό και επιβαρύνουν τους Έλληνες φορολογούμενους. Αυτά που ήξεραν τελείωσαν. Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται από κάποιους, πολύ λίγους, που θέλουν να διατηρήσουν τα οφίκιά τους σε βάρος των πολλών» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος συμπληρώνει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στηρίξει ούτε μια στρατηγική επένδυση, ούτε αποκρατικοποίηση ούτε μία μεταρρύθμιση. Έχει πάρει "αγκαλιά" τον μέχρι χθες πράσινο συνδικαλιστή Φωτόπουλο, μαζί με μια ετερόκλητη συμμαχία αποτελούμενου από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους ΑΝΕΛ. Επιχειρεί να βυθίσει στο σκοτάδι ολόκληρη την Ελλάδα, να διαλύσει τους επαγγελματίες και να πλήξει ευθέως τον τουρισμό και τη διεθνή εικόνα της χώρας».

    Σχετικά με τα θέματα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει ότι «κανένας υπάλληλος δεν πρόκειται να απολυθεί βάσει της αξιολόγησής του ούτε πρόκειται να υποστεί μισθολογικές κυρώσεις», ενώ αναφερόμενος στις αποχωρήσεις επίορκων υπαλλήλων σημειώνει ότι πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους αποχώρησαν πάνω από 300 υπάλληλοι και προσθέτει: «ο μόνιμος μηχανισμός που έχουμε δημιουργήσει για την παρακολούθηση των πειθαρχικών διαδικασιών και την εύρεση πλαστών δικαιολογητικών στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίηκησης, μας επιτρέπει να έχουμε πλήρη εποπτεία της όλης διαδικασίας και είμαι βέβαιος ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».

    [05] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο

    Υπό έλεγχο έχει τεθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή του Σκοπού Ζακύνθου. Όλο το βράδυ οι τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μάχη με τις φλόγες και με την συνδρομή ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου με το πρώτο φως του ηλίου, η φωτιά που έχει κάψει μέχρι στιγμής 40 στρέμματα χαμηλής βλάστησης τέθηκε υπό έλεγχο. Στο σημείο βρίσκονται ακόμα, 20 άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου με 6 οχήματα.

    [06] «Η ΕΚΤ θα διατηρήσει χαμηλά τα επιτόκια, η Ευρώπη πρέπει να προωθήσει τις επενδύσεις»

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα διατηρήσει τα επιτόκιά της πολύ χαμηλά για μια πολύ μακρά χρονική περίοδο ώστε να εξασφαλίσει τη νομισματική σταθερότητα, αλλά οι κυβερνήσεις πρέπει επίσης να εργασθούν για να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη, δήλωσε ο Μπενουά Κερ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

    Μιλώντας σήμερα σε μια οικονομική διάσκεψη, ο Κερ δήλωσε πως οι κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν αυτό που τους αναλογεί μειώνοντας το χρέος και ενισχύοντας τις επενδύσεις. «Η μόνη διέξοδος είναι μέσω των επενδύσεων» τόνισε προσθέτοντας πως η τρέχουσα οικονομική κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική. Ο Κερ κάλεσε τις χώρες της ευρωζώνης να εξασφαλίσουν πως η ευελιξία στο σύμφωνο σταθερότητας του συνασπισμού χρησιμοποιείται συνετά και βασίζεται σε μεταρρυθμίσεις που έχουν «αποδειχθεί» όχι σε απλές δεσμεύσεις.

    [07] Κρ. Λαγκάρντ: Να ενισχυθεί το β΄ εξάμηνο η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα

    Η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα πρέπει να ενισχυθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους και να επιταχυνθεί το 2015, παρότι η δυναμική της θα μπορούσε να είναι ασθενέστερη απ' ότι αναμενόταν, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή της στη νότια Γαλλία η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ προσθέτοντας ότι το Ταμείο δεν αναμένει απότομη επιβράδυνση στην Κίνα. Η Λαγκάρντ τόνισε ότι η χαλαρή νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών έχει μόνο περιορισμένες συνέπειες και οι χώρες πρέπει να αναλάβουν δράση ώστε να βοηθήσουν την ανάπτυξη, κυρίως με επενδύσεις στις υποδομές, την παιδεία και την υγεία, όσο το χρέος τους εξακολουθεί να είναι βιώσιμο.

    Η επικαιροποιημένη έκθεση του ΔΝΤ για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία αναμένεται αργότερα αυτό το μήνα, θα είναι ελαφρώς διαφορετική από τις προβλέψεις που δημοσιεύθηκαν τον Απρίλιο, πρόσθεσε η Λαγκάρντ.

    [08] Βίαιες μάχες ανάμεσα στους αντάρτες και τον στρατό, στην Υεμένη

    Βίαιες συγκρούσεις, στη διάρκεια των οποίων επενέβη η Πολεμική Αεροπορία, έφεραν αντιμέτωπους τον στρατό της Υεμένης με τους σιίτες αντάρτες του Ανσαρουλάχ βορείως της Σαναά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι, έγινε γνωστό σήμερα από στρατιωτικές πηγές και πηγές στους κόλπους των φυλών.

    Οι σιίτες αντάρτες του Ανσαρουλάχ, τα προπύργια των οποίων βρίσκονται στα βουνά στα βόρεια της χώρας, κερδίζουν έδαφος προς την κατεύθυνση της πρωτεύουσας, σε μια προφανή προσπάθεια να διευρύνουν τη ζώνη επιρροής τους στο μελλοντικό ομοσπονδιακό κράτος που θα περιλαμβάνει έξι επαρχίες. Οι μάχες που ξέσπασαν χθες, Παρασκευή, εντάθηκαν σήμερα στην πόλη Αμράν, περίπου 45 χλμ. βορείως της Σαναά, σύμφωνα με τις στρατιωτικές πηγές και τις πηγές στις φυλές. Η αεροπορία της Υεμένης επενέβη εναντίον των ανταρτών που προσπαθούσαν να καταλάβουν θέσεις στην πόλη, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 July 2014 - 10:30:21 UTC