Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει η ΓΣΕΕ, για την κάλυψη ή μη των απεργών της ΔΕΗ
  • [02] Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές του Taxisnet
  • [03] Εν αναμονή έγκρισης για εκταμίευση της πρώτης υπό - δόσης του ενός δισ. ευρώ
  • [04] Δραπέτευσαν οι 63 από τις 68 γυναίκες και κορίτσια που είχαν απαχθεί, στη Νιγηρία
  • [05] Επτά μαχητές της Χαμάς νεκροί από αεροπορική επίθεση του Ισραήλ
  • [06] Στην Κίνα για επιχειρηματικές συμφωνίες η Άγγελα Μέρκελ
  • [07] Η πρώτη ανοσοθεραπεία καρκίνου για σκύλους

  • [01] Συνεδριάζει η ΓΣΕΕ, για την κάλυψη ή μη των απεργών της ΔΕΗ

    Στις 12:00 αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος(ΓΣΕΕ), προκειμένου να αποφασίσει αν θα παρέχει στο εξής, νομική και συνδικαλιστική κάλυψη σε ενδεχόμενες κινητοποιήσεις των συνδικάτων της ΔΕΗ. Σύμφωνα με συνδικαλιστικά στελέχη, εξετάζεται το σενάριο της κήρυξης απεργιών από τα Εργατικά Κέντρα των πόλεων, με διαφορετικό κάθε φορά διεκδικητικό πλαίσιο, το οποίο θα καλύπτει και τους εργαζομένους στην επιχείρηση.

    Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, ζητά από την κυβέρνηση «να πάρει πίσω το μέτρο της επιστράτευσης», κάνει λόγο για «κακοποίηση των δημοκρατικών θεσμών» και δηλώνει ότι «θα στηρίξει με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο τον αγώνα και τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων και των εργαζομένων στη ΔΕΗ». Εξάλλου, με ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα, ζητά την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, «προκειμένου να διασφαλιστούν στο ακέραιο τόσο η δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, όσο και σημαντικά δημοκρατικά δικαιώματα».

    Στο μεταξύ, αποκαθίσταται σταδιακά το παραγωγικό δυναμικό της ΔΕΗ καθώς οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στους χώρους εργασίας.

    [02] Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές του Taxisnet

    Εκτός λειτουργίας, για λόγους συντήρησης, θα παραμείνουν έως τις 10:00 οι υπηρεσίες του Taxisnet. Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, δεν θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή του Φόρου Εισοδήματος και οι υπόλοιπες εφαρμογές του Taxisnet.

    [03] Εν αναμονή έγκρισης για εκταμίευση της πρώτης υπό - δόσης του ενός δισ. ευρώ

    Με την Ελλάδα να αποτελεί το πρώτο θέμα στο σημερινό Eurogroup υπό τον τίτλο «Ελλάδα: πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής-τρέχουσα κατάσταση», οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να δώσουν την έγκρισή τους για την εκταμίευση της πρώτης υπό-δόσης του 1 δισ. ευρώ, καθώς ολοκληρώθηκαν τα πρώτα έξι προαπαιτούμενα μέτρα. Στη συνεδρίαση αυτή (έχει προγραμματισθεί να αρχίσει στις 15.00 ώρα Βρυξελλών) οι εταίροι θα ζητήσουν ενημέρωση από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, και για την πορεία υλοποίησης των υπόλοιπων έξι προαπαιτούμενων δράσεων, όπως και για το πώς σκέπτεται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις «επανορθώσεις» στα ειδικά μισθολόγια.

    Την Τετάρτη, οι εκπρόσωποι της τρόικας (ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ, Κλάους Μαζούχ, και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντέκλαν Κοστέλο, ο οποίος αντικατέστησε τον Ματίας Μορς), αναμένεται να βρεθούν στην Αθήνα για μια «μίνι αξιολόγηση» διάρκειας 7-10 ημερών.

    [04] Δραπέτευσαν οι 63 από τις 68 γυναίκες και κορίτσια που είχαν απαχθεί, στη Νιγηρία

    Οι 63 από τις συνολικά 68 γυναίκες που είχαν απαχθεί στη Νιγηρία, τον περασμένο Ιούνιο μετά από μια σειρά επιθέσεων στα βορειοανατολικά της χώρας που αποδίδονται στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ κατάφεραν να ξεφύγουν από τους απαγωγείς τους, σύμφωνα με μια πηγή ασφαλείας. Οι γυναίκες απήχθησαν κατά τη διάρκεια επιθέσεων που διήρκεσαν αρκετές ημέρες αρχής γενομένης από της 16ης Ιουνίου στο χωριό Κουμαμπζά στην πολιτεία Μπόρνο.

    Η Μπόκο Χαράμ της οποίας η αιματηρή εξέγερση έχει προκαλέσει χιλιάδες θανάτους στη Νιγηρία από το 2009, είχε απαγάγει περισσότερες από 200 μαθήτριες γυμνασίου από την πόλη Τσίμποκ επίσης, στην πολιτεία Μπόρνο στα μέσα Απριλίου, σε μια ενέργεια η οποία προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στη Νιγηρία και σε όλο τον κόσμο. Μια έκθεση της οργάνωσης Human Rights Watch που χρονολογείται από το τέλος του 2013, έχει επισημάνει τις απαγωγές και το βιασμό γυναικών και κοριτσιών από την ομάδα των ακραίων ισλαμιστών καθώς επίσης και την αναγκαστική στρατολόγηση παιδιών.

    [05] Επτά μαχητές της Χαμάς νεκροί από αεροπορική επίθεση του Ισραήλ

    Επτά μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς σκοτώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης ανακοίνωσε η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς. Ο θάνατος των μαχητών της παλαιστινιακής οργάνωσης είναι το μεγαλύτερο ενιαίο φονικό χτύπημα κατά της Χαμάς από το 2012 και την πολεμική αντιπαράθεση των οκτώ ημερών με το Ισραήλ.

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου δεσμεύθηκε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου την Κυριακή «να κάνει ότι είναι απαραίτητο» για να αποκατασταθεί η ηρεμία στις νότιες ισραηλινές κοινότητες. Ο Νετανιάχου ανάφερε επίσης ότι είναι ενάντια σε κάθε βιασύνη για αντιπαράθεση με την Χαμάς, της οποίας το οπλοστάσιο περιλαμβάνει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που μπορούν να φτάσουν στη καρδιά του Ισραήλ έως και την επιχειρηματική πρωτεύουσα Τελ Αβίβ.

    [06] Στην Κίνα για επιχειρηματικές συμφωνίες η Άγγελα Μέρκελ

    Με τις αρμόζουσες στρατιωτικές τιμές υποδέχτηκε στο Πεκίνο ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγκελα Μέρκελ κατά τη δεύτερη ημέρα της τριήμερης επίσκεψής της στην Κίνα. Η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών είναι ευρεία και θα πρέπει να προχωρήσει ακόμη περισσότερο είπε η Μέρκελ, εν όψει των συνομιλιών της με τον Κινέζο πρωθυπουργό. Αργότερα εντός της ημέρας η Γερμανίδα καγκελάριος θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Ζινπίνγκ.

    Κατά τις συναντήσεις κορυφής υπεγράφησαν και αναμένεται να υπογραφούν αρκετές επιχειρηματικές συμφωνίες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Η Μέρκελ και ο Λι ήταν παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης στην οποία προχώρησε το Πεκίνο με την ευρωπαϊκή κατασκευαστική εταιρεία αεροσκαφών EADS για παραγγελία 100 ελικοπτέρων αξίας πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια. Επίσης η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa υπέγραψε συμφωνία για τη δημιουργία μιας νέας κοινής προσπάθειας με την Air China. Η Μέρκελ ξεκίνησε το έβδομο από τότε που ανέλαβε την καγκελαρία ταξίδι της στην Κίνα από τη νότιο-δυτική επαρχία Σιτσουάν με την επίσκεψη σε ένα εργοστάσιο της Volkswagen όπου συναντήθηκε με τα παιδιά των εργαζομένων.

    [07] Η πρώτη ανοσοθεραπεία καρκίνου για σκύλους

    Σχεδόν οι μισοί σκύλοι θα εμφανίσουν καρκίνο μετά την ηλικία των δέκα ετών. Αν και υπάρχουν αντικαρκινικές θεραπείες για τους καλύτερους φίλους μας, οι οποίες προέρχονται από την ιατρική για τους ανθρώπους, έως τώρα δεν υπήρχε κάποια πετυχημένη ανοσοθεραπεία, κατά την οποία τα αντισώματα του ίδιου του οργανισμού αναστέλλουν την ανάπτυξη του όγκου. Τώρα, για πρώτη φορά, Aυστριακοί επιστήμονες ανέπτυξαν αντισώματα κατάλληλα για αντικαρκινική θεραπεία των σκύλων, πράγμα που, όπως είπαν, θα βοηθήσει σημαντικά τόσο στη διάγνωση, όσο και στη θεραπεία του καρκίνου στα συμπαθή τετράποδα.

    Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου και του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Βιέννης, με επικεφαλής τους Γιόζεφ Σίνγκερ και Γιούντιθ Φαζέκας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Molecular Cancer Therapeutics» εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι «οι σκύλοι θα ανεχτούν καλά αυτά τα αντικαρκινικά αντισώματα». Για να επιβεβαιωθεί αυτό, θα γίνουν οι σχετικές κλινικές δοκιμές στο μέλλον.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 July 2014 - 6:30:25 UTC