Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Α' Θερινό Τμήμα αύριο το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»
  • [02] «Bροχή» ρουκετών στο νότιο Ισραήλ από τη Χαμάς

  • [01] Στο Α' Θερινό Τμήμα αύριο το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»

    Με την ψήφιση του, κατά πλειοψηφία, ολοκληρώθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ», η συζήτηση του οποίου ξεκινά αύριο το απόγευμα στο Α΄ Θερινό Τμήμα και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη.

    Η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, κατά την Β΄ ανάγνωση του, διεξήχθη και πάλι σε υψηλούς τόνους, με την κυβέρνηση να υπεραμύνεται της νομοθετικής της πρωτοβουλίας και την αντιπολίτευση να την κατηγορεί ότι δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να προχωρήσει στην πώληση του 30% της ΔΕΗ.

    Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ και απαντώντας στις αιτιάσεις περί ξεπουλήματος και διάλυσης της ΔΕΗ, έκανε λόγο για «εκπληκτικά επιθετική ρητορική του, με βαθύτατα εμφυλιοπολεμικά χαρακτηριστικά». «Κραυγές, συνθήματα, δημαγωγίες και λαϊκισμοί υπάρχουν μόνο στην ανυπαρξία επιχειρημάτων και στην αδυναμία τεκμηρίωσης τους», ανέφερε ο κ. Μανιάτης.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, χαρακτήρισε «τερατούργημα» το νομοσχέδιο και επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την επιστράτευση.

    [02] «Bροχή» ρουκετών στο νότιο Ισραήλ από τη Χαμάς

    Το ένοπλο τμήμα της Χαμάς, της παλαιστινιακής οργάνωσης που έχει υπό τον έλεγχό της τη Λωρίδα της Γάζας ανέλαβε απόψε την ευθύνη για την ομοβροντία των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν νωρίτερα εναντίον του νοτίου Ισραήλ.

    "Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ εκτόξευσαν δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Νετιβότ, του Ασκελόν, του Ασντότ και του Οφακίμ, σε απάντηση για τη σιωνιστική επίθεση" ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ένοπλο παρακλάδι της Χαμάς. Η οργάνωση υποστηρίζει ότι έξι μέλη της σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, κάτι που το Ισραήλ διαψεύδει.

    Ο ισραηλινός στρατός και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για δεκάδες ρουκέτες που έπληξαν το νότιο Ισραήλ, χωρίς να αναφερθούν θύματα. Ένας εκπρόσωπος του στρατού είπε ότι σε διάστημα μερικών λεπτών εκτοξεύτηκαν τουλάχιστον 20 ρουκέτες και ότι τέσσερις από αυτές αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, από την πλευρά τους, μετέδωσαν ότι οι ρουκέτες ήταν διπλάσιες σε αριθμό?περίπου 40.

    Νωρίτερα, στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ και στο Τελ Αβίβ ήχησαν οι σειρήνες που προειδοποιούν για αεροπορική επίθεση, όμως ένας εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας είπε ότι επρόκειτο για λάθος συναγερμό.

    Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου τηλεφώνησε σήμερα στον πατέρα του νεαρού Παλαιστίνιου που είχε απαχθεί στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και κάηκε ζωντανός, για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του και τον αποτροπιασμό του για τον "ειδεχθή" φόνο, την επομένη της ανακοίνωση της σύλληψης έξι εβραίων εξτρεμιστών, ανακοίνωσε το γραφείο του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 July 2014 - 20:30:20 UTC