Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις ανακρίτριες και πάλι o βουλευτής της ΧΑ, Νίκος Μίχος
  • [02] Έκτακτα μέτρα από τον δήμο Αθηναίων για τις ευπαθείς ομάδες, λόγω καύσωνα
  • [03] Οκτώ «μνηστήρες» συνεχίζουν για το 67% του ΟΛΘ
  • [04] Ξαναζωντάνεψε η «Φόνισσα» 111 χρόνια μετά
  • [05] Συσκευή - δαχτυλίδι «διαβάζει» φωναχτά κείμενα στους τυφλούς
  • [06] Όταν έχει πανσέληνο, οι άνθρωποι κοιμούνται λιγότερο

  • [01] Στις ανακρίτριες και πάλι o βουλευτής της ΧΑ, Νίκος Μίχος

    Ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής απολογείται για συμπληρωματικές κατηγορίες ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Μίχος. Ο βουλευτής κλήθηκε να λογοδοτήσει για κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης και -πλημμεληματικού βαθμού- παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών.

    Σε δηλώσεις του πριν λίγες ημέρες ο βουλευτής έχει παραδεχθεί πως κατείχε παράνομα ένα όπλο, για λόγους δικής του ασφάλειας, όπως υποστηρίζει, αλλά αρνείται πως το επίμαχο αντικείμενο συνδέεται, όπως του αποδίδεται στο κατηγορητήριο, με παράνομη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής. Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής είναι κατηγορούμενος για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και μετά την απολογία που είχε δώσει τον περασμένο Οκτώβριο αφέθηκε ελεύθερος με όρους. Αύριο στο Εφετείο αναμένεται να βρεθεί ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, στον οποίο επίσης έχει απαγγελθεί συμπληρωματική κατηγορία για διακεκριμένη οπλοκατοχή και εκτός απροόπτου η απολογία του θα είναι και η τελευταία, την οποία λαμβάνουν οι ανακρίτριες της υπόθεσης, που κλείνουν τις επόμενες ημέρες την έρευνα τους.

    [02] Έκτακτα μέτρα από τον δήμο Αθηναίων για τις ευπαθείς ομάδες, λόγω καύσωνα

    Έκτακτα μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού έλαβε ο δήμος Αθηναίων, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν τις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με αυτά, σήμερα, Τέταρτη, θα είναι ανοιχτές για τους πολίτες, έως τις 6 το απόγευμα, οι κλιματιζόμενες αίθουσες σε ισάριθμες Λέσχες Φιλίας:

    Άγιος Παύλος: Μαμούρη & Δύμης 22, τηλ. 210-8223946

    Κουκάκι: πεζόδρομος Δράκου 26-28, τηλ. 210-9232044

    Νέος Κόσμος: Χελντράιχ 15, τηλ: 210 9240403

    Κάτω Πετράλωνα: Αθηνοδώρου 61, τηλ. 210 3425513

    Κολοκυνθούς: Αίμωνος 9 & Άστρους, τηλ. 2105140877, 2105135888

    Άγιος Ελευθέριος: Αχαρνών 372, τηλ. 210 2012334

    Άγιος Μελέτιος : Ξεναγόρα 6, τηλ. 2108674900

    Αμπελόκηποι: Πανόρμου & Βαθέως, τηλ. 2106459890, 210 6451870

    [03] Οκτώ «μνηστήρες» συνεχίζουν για το 67% του ΟΛΘ

    Τα οκτώ επενδυτικά σχήματα που εισέρχονται στη β' φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, ενέκρινε χθες Τρίτη το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ. Πρόκειται για τα εξής:

    - APM Terminals, B.V.

    - Deutsche Invest Equity Partners, GmbH

    - Duferco Particiption Holding, SA

    - International Container Terminal Services, Inc

    - Mitsui & Co., Ltd.

    - P&O Steam Navigation Company (DP World)

    - Russian Railways JSC / GEK TERNA S.A.

    Β· Yilport Holding, Inc

    Επίσης, εγκρίθηκαν τα αρχικά σχέδια της Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών και Συμφωνίας Μετόχων και η διαγωνιστική διαδικασία εξελίσσεται στη β' φάση, όπου οι προεπιλεγέντες επενδυτές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία για την ΟΛΘ ΑΕ και τους ειδικούς όρους του διαγωνισμού (data room).

    Τέλος, δόθηκαν τα τελικά τεύχη του διαγωνισμού για το αμοιβαίο ιπποδρομιακό στοίχημα στους επιλεγέντες επενδυτές, οι οποίοι κλήθηκαν να υποβάλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές το αμέσως επόμενο διάστημα.

    [04] Ξαναζωντάνεψε η «Φόνισσα» 111 χρόνια μετά

    Η «Φόνισσα» ένα από τα καλύτερα έργα του σκιαθίτη συγγραφέα Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό Παναθήναια το 1903, έγινε όπερα από τον Γιώργο Κουμεντάκη, μετά από παραγγελία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και θα παρουσιαστεί στις 19 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής, σε λιμπρέτο Γιάννη Σβώλου, σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη και σκηνικά Πέτρου Τουλούδη.

    Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε στη γενέτειρα του κορυφαίου Έλληνα λογοτέχνη, συμπόσιο από την ΕΛΚ σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος».

    Στο κατάμεστο ανοιχτό θεατράκι στο Μπούρτζι, μπροστά από το «Δασκαλειό» όπως ονομάζει ο Παπαδιαμάντης το σχολείο στο οποίο φοίτησε, ακούστηκαν για πρώτη φορά αποσπάσματα από την νέα όπερα του Κουμεντάκη, ενώ για το έργο μίλησαν η καθηγήτρια Φιλολογίας Γεωργία Φαρίνου-Μαλαματάρη, ο μουσικοκριτικός Γιάννης Σβώλος, ο Γιώργος Κουμεντάκης, ο Μύρων Μιχαηλίδης, ο Αλέξανδρος Ευκλείδης και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» Θοδωρής Τζούμας.

    [05] Συσκευή - δαχτυλίδι «διαβάζει» φωναχτά κείμενα στους τυφλούς

    Αμερικανοί ερευνητές κατασκεύασαν μια μικρή συσκευή, που φοριέται στον δείκτη του χεριού και, όταν κανείς την ακουμπάει σε ένα βιβλίο ή άλλο κείμενο, εκτυπωμένο ή σε οθόνη υπολογιστή, διαβάζει φωναχτά, έτσι ώστε ένας τυφλός να μπορεί να ακούσει αυτό που είναι γραμμένο. Καμία άλλη συσκευή δεν υπάρχει που να παρέχει τόσο ολοκληρωμένα αυτή τη δυνατότητα σε πραγματικό χρόνο.

    Η συσκευή, που λέγεται FingerReader (Αναγνώστης Δακτύλου) και μπορεί να εκτυπωθεί σε τρισδιάστατο εκτυπωτή, αναπτύχθηκε από ερευνητές του Εργαστηρίου Μέσων (Media Lab) του Πανεπιστημίου ΜΙΤ με επικεφαλής τον Ρόι Σίλκροτ. Είναι εφοδιασμένη με μια μικροσκοπική κάμερα που «βλέπει» το κείμενο και μετά, χάρη στη συνθετική φωνή της, διαβάζει τις λέξεις φωναχτά.

    [06] Όταν έχει πανσέληνο, οι άνθρωποι κοιμούνται λιγότερο

    Οι άνθρωποι κοιμούνται τα βράδια 25 λεπτά λιγότερο κατά μέσο όρο, όταν έχει πανσέληνο, σύμφωνα με νέα σουηδική επιστημονική έρευνα, που επιβεβαιώνει την πανάρχαια πεποίθηση ότι το «γεμάτο» φεγγάρι έχει τον τρόπο του να αναστατώνει τους ανθρώπους και μάλιστα τους άνδρες περισσότερο από τις γυναίκες. Οι ερευνητές της ιατρικής Ακαδημίας Σαλγκρένσκα του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, με επικεφαλής τον Μάικλ Σμιθ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας «Current Biology», μελέτησαν στο εργαστήριο 47 υγιή άτομα ηλικίας 18 έως 30 ετών.

    Η έρευνα έδειξε ότι η φάση της Σελήνης επηρεάζει τον ανθρώπινο ύπνο. Όταν υπάρχει πανσέληνος, οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποκοιμηθούν περισσότερο από άλλα βράδια και κοιμούνται 25 λεπτά λιγότερα. Μια άλλη ελβετική έρευνα που είχε γίνει πέρυσι, είχε καταλήξει σε ανάλογα συμπεράσματα, ενώ είχε δείξει επίσης ότι κατά τις πανσελήνους οι άνθρωποι βλέπουν περισσότερα όνειρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 July 2014 - 8:30:28 UTC