Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: «Ξεκάθαρο οικονομικό έγκλημα» η πώληση της ΔΕΗ
  • [02] Θ. Δρίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στρατηγική για να αποτρέψει την πώληση της δημόσιας περιουσίας
  • [03] Δεύτερη έξοδος στις αγορές με τριετές ομόλογο
  • [04] Η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε δέσμη νομοσχεδίων για την τραπεζική ενοποίηση
  • [05] Το «Βόγιατζερ 1» ταξιδεύει πλέον στον διαστρικό χώρο

  • [01] Π. Καμμένος: «Ξεκάθαρο οικονομικό έγκλημα» η πώληση της ΔΕΗ

    Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. Πάνος Καμμένος χαρακτηρίζοντας «ξεκάθαρο οικονομικό έγκλημα» την πώληση της ΔΕΗ, και τόνισε ότι, το κόμμα του ζητάει δημοψήφισμα όχι για να καλύψει την "κακή" ΔΕΗ ή τους συνδικαλιστές αλλά για να προστατευθεί η περιουσία του ελληνικού λαού. «Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα οικονομικό έγκλημα και ότι δεν πουλιέται η ΔΕΗ για αναπτυξιακούς σκοπούς» τόνισε ο κ. Κάμμενος στην παρέμβαση του στη Βουλή. Και πρόσθεσε: «Αύριο, εκτός από το 30%, το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να πουλήσει χωρίς καμία άδεια της Βουλής, όλη τη ΔΕΗ. Είναι μια εγκληματική επιλογή της τρόικας την οποία υπηρετεί η κυβέρνηση. Αυτό που καλούμαστε στην ουσία να κάνουμε είναι να ψηφίσουμε αν θέλουμε να έχουμε μια κυρίαρχη χώρα».

    Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ έκανε λόγο, για «πρωτοφανές παγκόσμιο φαινόμενο να πουλιέται μια δημόσια επιχείρηση με 7,5 εκατομμύρια αποκλειστικούς πελάτες, με καθαρά κέρδη 1,5 δισ. ευρώ το χρόνο και με περιουσία πάνω από 15 δισ. ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα κοιτάσματα λιγνίτη, με αντάλλαγμα το 1/10 της αξίας της».

    [02] Θ. Δρίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στρατηγική για να αποτρέψει την πώληση της δημόσιας περιουσίας

    «Τεράστιο πραξικόπημα» θα ήταν η άρνηση της κυβέρνησης να πραγματοποιηθεί συζήτηση στη Βουλή για τη διοργάνωση δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ από τη στιγμή που θα κατατεθούν πάνω από 120 υπογραφές βουλευτών, υποστηρίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    «Αν δεν προχωρήσουμε στη συζήτηση στη Bουλή από τη στιγμή που θα κατατεθούν πάνω από 120 υπογραφές βουλευτών, θα είναι ένα τεράστιο πραξικόπημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει, δεν κάνει τακτικισμούς, όπως λέει η κ. Βούλτεψη. Έχει στρατηγική να αποτρέψει την πώληση της δημόσιας περιουσίας, ειδικά για τομείς τέτοιας σημασίας όπως είναι η ΔΕΗ. Ως εκ τούτου ότι μας δίνει το Σύνταγμα ως όπλο θα το χρησιμοποιήσουμε» τονίζει ο κ. Δρίτσας.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει τις κατηγορίες της κυβέρνησης για «επικοινωνιακό πυροτέχνημα».

    Σχολιάζοντας την άποψη της κυβέρνησης ότι δεν μπορούν να συναθροιστούν οι πέντε προτάσεις για το δημοψήφισμα, ο κ. Δρίτσας εκτιμά ότι «ανεξαρτήτως της περιγραφής που κάνει το κάθε κόμμα ή του τι θα συμπεριλάβει στην πρότασή του, το σημείο στο οπαίο συγκεντρώνονται τελικά όλες οι προτάσεις είναι το δημοψήφισμα για το σχέδιο νόμου που θα έχει γίνει νόμος του κράτους, αναφορικά με την πώληση της ΔΕΗ. Αυτό θα το περιλαμβάνουν όλες οι προτάσεις, δεν είναι δυνατόν να μην το περιλαμβάνουν. Το δημοψήφισμα δεν γίνεται πριν τη ψήφιση του νόμου, αλλά αφού ψηφιστεί, για να κρίνει η κοινωνία αν το αποδέχεται ή όχι. Κλιμάκωση θα υπάρξει βεβαίως, αλλά δεν μπορώ να σας πως αυτή τη στιγμή».

    [03] Δεύτερη έξοδος στις αγορές με τριετές ομόλογο

    Τη νέα έξοδο στις αγορές, αυτή τη φορά με 3ετές ομόλογο, πραγματοποίησε το υπουργείο Οικονομικών.

    Η έκδοση ανακοινώθηκε επισήμως από το υπουργείο και, σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό που αναμένεται να αντλήσει το Δημόσιο θα είναι μεταξύ 2,5 - 3 δισ. ευρώ, ενώ το επιτόκιο αναμένεται να είναι στην περιοχή του 3% - 3,5%. Όπως είχε αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι, Bank of America, Merrill Lynch, Deutsche Bank, Goldman Sachs, City, JP Morgan, Morgan Stanley, Nomoura, HSBC, UBS και BMB Paribas.

    «Καλός οιωνός» για τη νέα έκδοση ομολόγου, ήταν η μείωση του επιτοκίου των τρίμηνων εξάμηνων εντόκων γραμματίων που καταγράφηκε στη χθεσινή δημοπρασία (επιτόκιο 2,05% από 2,15% στις 10 Ιουνίου).

    [04] Η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε δέσμη νομοσχεδίων για την τραπεζική ενοποίηση

    Το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας ενέκρινε σήμερα μια δέσμη νομοσχεδίων για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού σχεδίου για την τραπεζική ένωση, δήλωσε κυβερνητική πηγή. Το ευρωπαϊκό σχέδιο προβλέπει την ύπαρξη ενιαίας εποπτικής Αρχής για τις τράπεζες της Ευρωζώνης, ενιαίο σύνολο κανόνων για το κλείσιμο ή την αναδιάρθρωση προβληματικών τραπεζών και ενιαίο ταμείο.

    Ένα άλλο γερμανικό νομοσχέδιο είναι εναρμονισμένο με τους κανόνες της ΕΕ που επιτρέπουν στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) να προχωρεί σε απευθείας ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών υπό συγκεκριμένες αυστηρές προϋποθέσεις.

    [05] Το «Βόγιατζερ 1» ταξιδεύει πλέον στον διαστρικό χώρο

    Νέα στοιχεία που συνέλλεξε το διαστημικό σκάφος «Βόγιατζερ 1» της NASA και έστειλε στη Γη, επιβεβαιώνουν ότι όντως ταξιδεύει πλέον στον διαστρικό χώρο, έχοντας αφήσει πίσω του τη λεγόμενη ηλιόσφαιρα, τη «φούσκα» φορτισμένων σωματιδίων και μαγνητικών πεδίων που περιβάλλει τον Ήλιο. Ο διαστρικός χώρος αρχίζει εκεί που τελειώνει η ηλιόσφαιρα. Κανένα άλλο ανθρώπινο κατασκεύασμα δεν έχει φθάσει τόσο μακριά, όσο το «Βόγιατζερ 1».

    Η αρχική ανακοίνωση των επιστημόνων ότι το σκάφος είχε ?δραπετεύσει' από την επικράτεια του Ήλιου, είχε γίνει πέρυσι. Όταν ο Ήλιος στέλνει την καυτή ?ανάσα' του έως τις εσχατιές της επικράτειάς του, αυτό το «τσουνάμι» σωματιδίων χρειάζεται περίπου ένα έτος για να φθάσει στο «Βόγιατζερ» και να καταγραφεί από τα όργανά της διαστημοσυσκευής. Συνεπώς εκτιμάται ότι το σκάφος για πρώτη φορά εισήλθε στον διαστρικό χώρο, ένα έτος νωρίτερα, το 2012.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 July 2014 - 14:30:21 UTC