Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νωρίς το απόγευμα η απόφαση των ανακριτριών για τον Ηλ. Κασιδιάρη
  • [02] Συναντήσεις Αλ. Τσίπρα με αγρότες του νομού Ημαθίας
  • [03] Οι προτάσεις για το δημοψήφισμα - Σ. Βούλτεψη: Ο τελικός λόγος στην κυβέρνηση
  • [04] Συνελήφθη καρδιοχειρουργός του Ευαγγελισμού που ζητούσε επιτακτικά «φακελάκι»
  • [05] ΟΑΕΔ: Μικρή μείωση των εγγεγραμμένων ανέργων το Μάιο
  • [06] ΕΛΣΤΑΤ: Στο 27,3% η ανεργία τον Απρίλιο
  • [07] Οι ουκρανικές δυνάμεις περικυκλώνουν τα προπύργια των αυτονομιστών στο Ντονέτσκ
  • [08] «Αξιοθρήνητη βλακεία» προσάπτει ο Β. Σόιμπλε στις ΗΠΑ
  • [09] Συνεχίζονται οι ισραηλινές επιδρομές - Η Αίγυπτος άνοιξε τα σύνορά της με τη Γάζα για τους τραυματίες
  • [10] Η μικρή Ζωή αποφεύγει την επαφή με τους ανθρώπους και περιορίζεται στο λούτρινο αρκουδάκι της

  • [01] Νωρίς το απόγευμα η απόφαση των ανακριτριών για τον Ηλ. Κασιδιάρη

    Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η συμπληρωματική απολογία ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη που απολογήθηκε για τη συμπληρωματική κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Ο κ. Κασιδιάρης ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να επανέλθει στο ανακριτικό γραφείο στις 2 μετά το μεσημέρι, προκειμένου να του ανακοινωθεί η απόφαση ανακριτριών και εισαγγελέα για την ποινική μεταχείρηση που θα έχει. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κασιδιάρης απολογήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο για τη βασική κατηγορία της δικογραφίας που αφορά το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και αφέθηκε ελεύθερος με όρους.

    [02] Συναντήσεις Αλ. Τσίπρα με αγρότες του νομού Ημαθίας

    Να δοθεί άμεση λύση για τους ροδακινοπαραγωγούς της Ημαθίας και της Πέλλας, που βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς η σοδειά τους(επιτραπέζια ροδάκινα) παραμένει απούλητη στα ψυγεία ή πάνω στα δένδρα, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος περιοδεύει σήμερα στο νομό Ημαθίας. Παράλληλα ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ συζητούν για ένα άλλο θεσμικό πλαίσιο, ένα άλλο μοντέλο παραγωγής που θα διασφαλίζει το εισόδημα όσων ασχολούνται με την καλλιέργεια του ροδάκινου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στον κόμβο της Κουλούρας, έξω από τη Βέροια, όπου τον υποδέχθηκαν ροδακινοπαραγωγοί.

    Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με αγρότες στην Κουλούρα και άκουσε τα προβλήματα και τα αιτήματα τους.

    Το υπόλοιπο πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει επίσκεψη στις εγκαταστάσειςΑγροτικού Συλλόγου όπου συγκεντρώνονται ροδάκινα και το μεσημέρι συνάντηση στη Νάουσα με ροδακινοπαραγωγούς, αγρότες, εκπροσώπους φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης από τουςνομούς Ημαθίας και Πέλλας.

    [03] Οι προτάσεις για το δημοψήφισμα - Σ. Βούλτεψη: Ο τελικός λόγος στην κυβέρνηση

    Με τις υπογραφές 11 βουλευτών κατατίθεται στην ειδική γραμματεία του Προέδρου της Βουλής, η πρόταση της ΔΗΜΑΡ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

    Την πρόταση δεν υπογράφουν ο Γρηγόρης Ψαριανός και η Αικατερίνη Μάρκου (σ.σ. ανεξαρτητοποιήθηκε σήμερα από τη Κοινοβουλευτική Ομάδα).

    Με δήλωσή του, ο Σπύρος Λυκούδης, που υπογράφει την πρόταση, αναφέρει ότι η ΔΗΜΑΡ ορθώς δεν προχώρησε στη συνυπογραφή κοινής πρότασης με τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει όμως ότι η ξεχωριστή πρόταση του κόμματος του δεν νομίζει ότι μπορεί να συναθροιστεί με παρόμοιο αίτημα άλλων πολιτικών χώρων που έχουν τελείως διαφορετικό επί της ουσίας σκεπτικό.

    Τη «διενέργεια δημοψηφίσματος για την ακύρωση και κατάργηση του ν. 1914/1990, του ν.2773/1999, του ν. 3426/2005, του ν. 4001/2011 του ν.4237/2014 και για τον ψηφισθέντα νόμο «Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας», του γνωστού ως «μικρή ΔΕΗ», προτείνουν οι 12 βουλευτές του ΚΚΕ.

    Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σύμφωνα με τα άρθρα 44 Β§2 εδ. β΄ του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής για το ψηφισμένο νομοσχέδιο με τίτλο «Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας» που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, με ερώτημα αν οι Έλληνες πολίτες εγκρίνουν ή όχι το εν λόγω ψηφισμένο νομοσχέδιο, ζητεί ο ανεξάρτητος βουλευτής Βύρων Πολύδωρας, πρόεδρος της «Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό».

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον ΣΚΑΪΤ, εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης να μην συγκαλέσει την Ολομέλεια της Βουλής για τo δημοψήφισμα. Η κ. Βούλτεψη είπε πως «τον τελικό λόγο» για τυχόν σύγκληση της Ολομέλειας τον έχει η κυβέρνηση, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στηρίζεται στις υπογραφές της Χρυσής Αυγής. «Ήλθε η ώρα να μπουν όλοι μπροστά στις ευθύνες τους» είπε. Χαρακτήρισε «τεχνητά κατασκευασμένο» θέμα την όλη πολιτική αντιπαράθεση για τη ΔΕΗ και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως «κάνει μία προσπάθεια να βγάλει το καλοκαίρι του, σε βάρος της χώρας».

    Οι προτάσεις για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος θα συζητηθούν στη σημερινή Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

    Από την έδρα ο Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Δραγασάκης ανακοίνωσε ότι έχουν κατατεθεί 6 αιτήματα υπογραφόμενα από 127 συνολικά βουλευτές για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής για το ψηφισμένο νομοσχέδιο με τίτλο «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας», σύμφωνα με τα οριζόμενα σε έκαστη αυτών.

    [04] Συνελήφθη καρδιοχειρουργός του Ευαγγελισμού που ζητούσε επιτακτικά «φακελάκι»

    Ένας καρδιοχειρουργός, διευθυντής Τμήματος Κλινικής του Ευαγγελισμού, συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, γιατί ζήτησε από ασθενή, που είχε υποστεί έμφραγμα, 1500 και στη συνέχεια 500 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Τον απείλησε μάλιστα με εξιτήριο αν δεν έδινε τα χρήματα. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του ασθενούς, ο οποίος εισήχθη στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, λόγω εμφράγματος, νοσηλεύτηκε στην εντατική μονάδα και στη συνέχεια στην καρδιολογική κλινική, όπου διαγνώστηκε από τους θεράποντες γιατρούς η ανάγκη να χειρουργηθεί άμεσα.

    [05] ΟΑΕΔ: Μικρή μείωση των εγγεγραμμένων ανέργων το Μάιο

    Μειωμένος κατά 1,64% ήταν το Μάιο, σε σχέση με τον Απρίλιο, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων οι οποίοι αναζητούν εργασία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Αντίστοιχα, μειωμένος κατά 7,63% είναι ο αριθμός των επιδοτουμένων ανέργων και κατά 13,81% ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν αναζητούν εργασία. Συγκεκριμένα, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας, ανήλθε το Μάιο σε 814.693 άτομα έναντι 828.299 τον Απρίλιο και 876.364 τον Απρίλιο του 2013.

    [06] ΕΛΣΤΑΤ: Στο 27,3% η ανεργία τον Απρίλιο

    Στο 27,3% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Απρίλιο εφέτος, από 27,3% τον Μάρτιο και έναντι 27,5% τον Απρίλιο πέρυσι. Ο αριθμός των ανέργων ανέρχεται σε 1.303.454 άτομα, ενώ ιδιαίτερα οξύ παραμένει το πρόβλημα στους νέους έως 24 ετών (ποσοστό 56,3%).

    [07] Οι ουκρανικές δυνάμεις περικυκλώνουν τα προπύργια των αυτονομιστών στο Ντονέτσκ

    Μονάδα τεθωρακισμένων οχημάτων και αρμάτων μάχης του ουκρανικού στρατού έχει λάβει θέση 23 χιλιομέτρων από το Ντονέτσκ, τη μεγάλη πόλη της αντολικής Ουκρανίας που τελεί υπό τον έλεγχο των φιλορώσων ανταρτών, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίας.

    Φάλαγγα αρμάτων μάχης, φορτηγών και τεθωρακισμένων οχημάτων μήκους ενάμισι χιλιομέτρου έφθασε χθες από τη Μαριούπολη και διασκορπίσθηκε σε πολλές θέσεις, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ουκρανοί στρατιώτες, ενώ εκσκαφείς σκάβουν οχυρώσεις στους αγρούς κοντά στο χωριό Ολένιβκα.

    Οι ουκρανικές δυνάμεις επιδιώκουν την περικύκλωση δύο ισχυρών προπυργίων των αυτονομιστών, του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

    [08] «Αξιοθρήνητη βλακεία» προσάπτει ο Β. Σόιμπλε στις ΗΠΑ

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδεικνύουν «αξιοθρήνητη βλακεία» μετά την ανακάλυψη των δύο περιπτώσεων κατασκοπείας, όπου Γερμανοί πράκτορες εργάζονταν για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

    «Το ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στρατολογούν σε μάς ανθρώπους τρίτης κατηγορίας, είναι τόσο βλακώδες. Απέναντι σε τόση βλακεία, δεν μπορεί παρά να βάλει κανείς τα κλάματα» δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix.

    Για δεύτερη φορά σε πέντε ημέρες, η γερμανική δικαιοσύνη άνοιξε έρευνα χθες κατά Γερμανού πολίτη για κατασκοπεία υπέρ άλλης χώρας , σε μία υπόθεση που πλήττει και πάλι τις αμερικανο-γερμανικές σχέσεις.

    Στην πρώτη περίπτωση, επρόκειτο για πράκτορα των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών που διενεργούσε κατασκοπεία για λογαριασμό των ΗΠΑ. Στην τελευταία περίπτωση, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για ένα αξιωματικό του γερμανικού στρατού, που δρούσε για λογαριασμό των ΗΠΑ.

    [09] Συνεχίζονται οι ισραηλινές επιδρομές - Η Αίγυπτος άνοιξε τα σύνορά της με τη Γάζα για τους τραυματίες

    Είκοσι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη διάρκεια πολλών ισραηλινών επιδρομών που πραγματοποιήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, ανεβάζοντας σε πάνω από 70 τον αριθμό των θυμάτων κατά την τρίτη ημέρα της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης, σύμφωνα με ιατρικές πηγές. Σε μια από τις πιο φονικές επιθέσεις, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα καφενείο της πόλης Χαν Γιούνες όπου προβαλόταν ο ημιτελικός του Παγκοσμίου Κυπέλου ανάμεσα στην Αργεντινή και την Ολλανδία, και τουλάχιστον 15 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών Άσραφ αλ-Κόντρα.

    Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως στη διάρκεια της νύκτας πραγματοποίησε επιδρομές εναντίον περισσοτέρων των 320 στόχων της Χαμάς, ανεβάζοντας σε 750 τον αριθμό των επιδρομών από την αρχή της επιχείρησης που εξαπολύθηκε την Τρίτη, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο.

    Η Χαμάς ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για μια εκτόξευση ρουκετών εναντίον του Τελ Αβίβ, μία από τις οποίες αναχαιτίσθηκε από το ισραηλινό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. Έξι ρουκέτες έπεσαν στο ισραηλινό έδαφος και 7 αναχαιτίθηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα κατά τη χθεσινή κύκτα, διευκρίνισε εκπρόσωπος του στρατού.

    Η Αίγυπτος άνοιξε σήμερα το σημείο διέλευσης της Ράφα για να δεχθεί Παλαιστίνιους που έχουν τραυματισθεί κατά την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα, δήλωσε ένας αξιωματούχος στα σύνορα.

    [10] Η μικρή Ζωή αποφεύγει την επαφή με τους ανθρώπους και περιορίζεται στο λούτρινο αρκουδάκι της

    Ζωηρή, με μεγάλη προτίμηση στα ραδίκια και τα μήλα αλλά και στο... λούτρινο αρκουδάκι της είναι η μικρή Ζωή, το ορφανό αρκουδάκι που «υιοθέτησε» τον περασμένο Απρίλιο ο «Αρκτούρος» όταν βρέθηκε να περιφέρεται μόνο του στην Αυγή Καστοριάς.

    Πλέον, το αρκουδάκι δείχνει να έχει κερδίσει την μάχη για τη ζωήκαι σύντομα πρόκειται να μεταφερθεί σε μεγάλο περιφραγμένο χώρο δάσους όπου θα ζει χωρίς την παραμικρή επαφή με τους φροντιστές της.

    Σύμφωνα με τον «Αρκτούρο» ο χώρος που θα τη φιλοξενήσει είναι έτοιμος ενώ έτοιμη είναι και η ίδια η Ζωή για τη διαδικασία που θα ακολουθήσει. Έχει ξεκινήσει να τρώει εποχιακά φρούτα (κεράσια, μούρα, κλπ) και καρπούς, κλαδιά και φύλλα, ραδίκια, σε συνδυασμό βέβαια με τα γεύματα γάλακτος. Εδώ και μερικές εβδομάδες οι φροντιστές κρύβουν την τροφή σε διάφορα σημεία μέσα στην περίφραξή της, έτσι ώστε να μάθει να την αναζητάει με την όσφρηση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 July 2014 - 10:30:22 UTC