Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου
  • [02] Δύο σοροί έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από το ναυάγιο στη Σάμο
  • [03] Όλα τα θέματα για εργασιακά - ασφαλιστικό άνοιξε η τρόικα
  • [04] Δεν δέχεται τη συγγνώμη της εφημερίδας Daily Mail ο Τζ. Κλούνεϊ
  • [05] Οι Κούρδοι λένε πως πήραν τον έλεγχο των πετρελαιοφόρων περιοχών του Κιρκούκ
  • [06] Απεβίωσε ο Γιάν Αντρεά, ο τελευταίος σύντροφος της Μαργκερίτ Ντυράς
  • [07] Δύο νεκροί από την κατάρρευση τριών κτιρίων στην Καζαμπλάνκα

  • [01] Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

    Ολοκληρώθηκε πριν απόλίγο, ησύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και συμμετέχοντες τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

    Νωρίτερα, ο Ιω. Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μαξίμου δήλωσε ότιεξέφρασε τηνάποψη της Τράπεζας της Ελλάδας για την πορεία των οικονομικών πραγμάτων.

    «Τίποτε άλλο. Η κυβέρνηση συνεχίζει» τόνισε ο κ. Στουρνάρας, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφων για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, απάντησε: «Δεν μπήκα σε τέτοια θέματα».

    [02] Δύο σοροί έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από το ναυάγιο στη Σάμο

    Από στιγμή σε στιγμή αναμένονται να φτάσουν στο λιμάνι Καρλοβάσου οι δώδεκα διασωθέντες μετανάστες από το ναυάγιο που σημειώθηκε πριν από λίγες ώρες, δέκα ναυτικά μίλια ανοιχτά του Καρλοβάσου.

    Ανάμεσα στους διασωθέντες υπάρχουν και οι σοροί δύο άτυχων μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους στα νερά του Αιγαίου.

    Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των μεταναστών που έχουν χάσει τη ζωή τους ίσως είναι μεγαλύτερος αφού ο αριθμός των επιβαινόντων στο μοιραίο, όπως αποδείχτηκε, σκάφος είναι περίπου 38, σύμφωνα με μαρτυρίες των μεταναστών.

    [03] Όλα τα θέματα για εργασιακά - ασφαλιστικό άνοιξε η τρόικα

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννης Βρούτση, του υφυπουργού Βασίλη Κεγκέρογλου και της Γενικής Γραμματέως Άννας Στρατινάκη, με τους εκπροσώπους των δανειστών.

    Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μετά τη συνάντηση ανώτερο στέλεχος του Υπουργείου, η σημερινή συνάντηση είχε περιγραφικό και όχι διαπραγματευτικό χαρακτήρα.

    Ετέθη το θέμα των αλλαγών που υλοποιούνται αυτή την περίοδο στο ασφαλιστικό σύστημα με την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ εξετάσθηκαν με λεπτομέρειες οι ενεργητικές πολιτικές για την ενίσχυση της απασχόλησης που εφαρμόζονται από την ελληνική κυβέρνηση μέσω του ΕΣΠΑ.

    Συζητήθηκε επίσης, το θέμα της ενοποίησης των ασφαλιστικών Ταμείων που αναμένεται να τεθεί εκ νέου στην επόμενη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα το φθινόπωρο.

    Στην επόμενη συνάντηση θα εξετασθεί και το θέμα της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά μια επί πλέον μονάδα.

    Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος ο νέος εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα, Ντέκλαν Κοστέλο, έδειξε εντυπωσιασμένος από την εφαρμογή του πληροφοριακού συστήματος«Άτλας»του υπουργείου Εργασίας που παρέχει ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό προφίλ των ασφαλισμένων όλων των ταμείων και την συγκρότηση του ενιαίου Ταμείου Απονομής των συντάξεων. Ο κ. Κοστέλο, χαρακτήρισε το σύστημα «πρωτοπόρο»και ανέφερε ότι δεν υπάρχει στη χώρα του.

    Δεν συζητήθηκαν σύμφωνα με την ίδια πηγή το θέμα των ομαδικών απολύσεων νέου νομοθετικού πλαισίου για την κήρυξη απεργιών και της αύξησης των δόσεων για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών.

    Σύμφωνα με άλλο ανώτερο στέλεχος, τέθηκε το θέμα της υποχρεωτικής εφαρμογής του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος από την 1η Ιανουαρίου του 2015, και ζητήθηκε να τεθεί υπό την ευθύνη του υπουργείου Εργασίας της προνοιακής πολιτικής όπως για παράδειγμα η χορήγηση επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, μεταγραφής φοιτητών, ώστε να υπάρχει συσχέτιση των εισοδημάτων με τις παροχές και αποτελεσματικότερη διάχυση των κοινωνικών ενισχύσεων.

    [04] Δεν δέχεται τη συγγνώμη της εφημερίδας Daily Mail ο Τζ. Κλούνεϊ

    Ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Τζορτζ Κλούνεϊ αρνήθηκε σήμερα να δεχτεί τη συγγνώμη της βρετανικής εφημερίδαςDaily Mailγια το παραπλανητικό ρεπορτάζ της σύμφωνα με το οποίο η μέλλουσα πεθερά του, η μητέρα της Άμαλ Αλαμουντίν, διαφωνεί με τον γάμο για θρησκευτικούς λόγους.

    «ΗDaily Mailζήτησε συγγνώμη επειδή υπαινίχθηκε ότι υπήρχαν θρησκευτικές εντάσεις, ενώ δεν υπήρχε τίποτα» έγραψε ο σταρ του Χόλιγουντ στην εφημερίδα USA Today.

    [05] Οι Κούρδοι λένε πως πήραν τον έλεγχο των πετρελαιοφόρων περιοχών του Κιρκούκ

    Κουρδικές δυνάμεις πήραν σήμερα από τη Βαγδάτη τον πλήρη έλεγχο των πετρελαιοφόρων περιοχών του Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμη πηγή στην Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν.

    "Η Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν υποχρεώθηκε να αναλάβει δράση για να προστατεύσει την υποδομή του Ιράκ αφού πληροφορήθηκε για απόπειρες από αξιωματούχους του ιρακινού υπουργείου Πετρελαίου να την σαμποτάρουν", δήλωσε η εν λόγω πηγή ζητώντας να μην κατονομασθεί.

    "Από τώρα και στο εξής θα είναι υπό τον έλεγχο της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν και περιμένουμε να αρχίσουν σύντομα οι επιχειρήσεις", δήλωσε ακόμη προσθέτοντας πως οι δυνάμεις της Δύναμης Προστασίας του Πετρελαίου της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν κινήθηκαν σήμερα στην περιοχή.

    Η πηγή δήλωσε πως το ιρακινό υπουργείο Πετρελαίου σχεδίαζε να σαμποτάρει ένα νέο αγωγό που είναι υπό κατασκευή για να συνδέσει τις τρεις κύριες πετρελαιοφόρες περιοχές του Κιρκούκ, τις δύο από τις οποίες εκμεταλλευόταν ως τώρα η ελεγχόμενη από την κεντρική κυβέρνηση North Oil Company.

    Το εθνικό υπουργείο Πετρελαίου στη Βαγδάτη καταδίκασε την κατάληψη των πετρελαιοφόρων περιοχών στο Κιρκούκ και κάλεσε τους Κούρδους να αποσυρθούν αμέσως για να αποφύγουν "τρομερές συνέπειες".

    [06] Απεβίωσε ο Γιάν Αντρεά, ο τελευταίος σύντροφος της Μαργκερίτ Ντυράς

    Το άψυχο σώμα του συγγραφέα Γιαν Αντρεά, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Γιαν Λεμέ, τελευταίου συντρόφου της Γαλλίδας συγγραφέα Μαργκερίτ Ντυράς ο οποίος έζησε μαζί της ως το θάνατό της, βρέθηκε σήμερα στο διαμέρισμά του στο Παρίσι, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή. Τα αίτια του θανάτου του δεν διευκρινίσθηκαν, αλλά κατ' αρχήν δεν είναι ύποπτα. Ο Γιαν Αντρεά, ο οποίος ήταν 63 ετών, βρέθηκε νεκρός το απόγευμα στο σπίτι του, διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή.

    Υπήρξε ο τελευταίος σύντροφος της Μαργκερίτ Ντυράς επί 15 χρόνια και μέχρι το θάνατό της, το 1996. Εκείνος ήταν γεννημένος στα τέλη του 1952, εκείνη το 1914. Η σχέση τους έδωσε υλικό για το μυθιστόρημα της Μαργκερίτ Ντυράς "Γιάν Αντρεά Στάινερ" που κυκλοφόρησε το 1992.

    [07] Δύο νεκροί από την κατάρρευση τριών κτιρίων στην Καζαμπλάνκα

    Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου άλλοι 50 τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσαν εν μέρει τρία κτίρια στην Καζαμπλάνκα, την οικονομική πρωτεύουσα του Μαρόκου.

    Τα κτίρια αυτά, στη συνοικία Μπουργκόν, κοντά στην παραλιακή ζώνη της Καζαμπλάνκας, κατέρρευσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

    Οι διασώστες ανέσυραν νεκρούς ένα 10χρονο παιδί και μια γυναίκα περίπου 40 ετών αλλά οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων στα συντρίμμια συνεχίζονται. Μεταξύ των 47 τραυματιών υπάρχουν και έξι παιδιά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 July 2014 - 14:30:21 UTC