Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έλαβε αριθμό ΦΕΚ το ψηφισθέν νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»
  • [02] Αναβάθμισε την Ελλάδα ο οίκος DBRS
  • [03] «Κόκκινα» δάνεια, ασφαλιστικό και δαπάνες στον χώρο της Υγείας στο επίκεντρο
  • [04] Η Μόσχα ζητεί να μην τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία Σύνδεσης που έχουν συνάψει Κίεβο και Βρυξέλλες

  • [01] Έλαβε αριθμό ΦΕΚ το ψηφισθέν νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»

    Έλαβε αριθμό ΦΕΚ (Α 146 11.07.2014) το ψηφισθέν από τη Βουλή, προχθές 9/7/2014, νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ». Η ισχύς του νόμου ?πλέον- για τη «Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας» αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

    [02] Αναβάθμισε την Ελλάδα ο οίκος DBRS

    Στην αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε «Β» από «CCC» προχώρησε ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS, ενώ, παράλληλα, αναβάθμισε το outlook σε σταθερό από αρνητικό.

    Ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι η αναβάθμιση αντανακλά την εκτίμηση πως έχει υποχωρήσει ο κίνδυνος αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, καθώς και για έναν νέο γύρο αναδιάρθρωσης χρεών.Η πρόοδος που έχει σημειώσει η Ελλάδα στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος προσαρμογής δείχνει ότι οι διεθνείς πιστωτές της χώρας πιθανότατα θα συνεχίσουν να παράσχουν στήριξη, επισημαίνει ο καναδικός οίκος αξιολόγησης.

    [03] «Κόκκινα» δάνεια, ασφαλιστικό και δαπάνες στον χώρο της Υγείας στο επίκεντρο

    «Κόκκινα» δάνεια, ρευστότητα και μείωση της γραφειοκρατίας, μέσω της απλοποίησης της αδειοδότησης, ήταν τα θέματα στα οποία επικεντρώθηκε η συζήτηση του υπουργού Ανάπτυξης Ν. Δένδια με τους επικεφαλής της τρόικας. Σε ό,τι αφορά στα «κόκκινα» δάνεια η όποια ρύθμιση αποφασιστεί για αυτό το θέμα «δεν θα έχει επίπτωση στην κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών» σχολίασε μετά τη συνάντηση, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης.

    Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με τα στελέχη του Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (υπουργεία Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης, Εργασίας) ενώ, όπως σχολίασε το ίδιο στέλεχος, μετά τη σημερινή συνάντηση, η τρόικα δεν πιέζει την ελληνική πλευρά να κάνει ή να μην κάνει κάτι για το θέμα. «Είμαστε νοήμονες θέλουμε μια λύση με ουδέτερο αποτέλεσμα για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών και καταλαβαίνουν το πρόβλημα». Για το θέμα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων το υπουργείο γνωστοποίησε στα στελέχη της τρόικας ότι έχει στόχο να προχωρήσει σε μελέτη για να διαφανεί εάν ωφελεί το μέτρο την αγορά «και αν δεν είναι αποδοτικό δεν θα επιμείνουμε στην εφαρμογή του» είπε το υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης.

    Νωρίτερα, οι επικεφαλής της τρόικας συναντήθηκαν με τον υπουργό Υγείας, Μ. Βορίδη, και συζήτσαν για τις δαπάνες στον τομέα της Υγείας. Εξάλλου, το ασφαλιστικό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της τρόικας με τον υπουργό Εργασίας, Ι. Βρούτση.

    [04] Η Μόσχα ζητεί να μην τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία Σύνδεσης που έχουν συνάψει Κίεβο και Βρυξέλλες

    Η κυβέρνηση της Ρωσίας κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα να μη θέσει σε ισχύ τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ουκρανία πριν διευθετηθούν όλα τα ζητήματα τα οποία άπτονται της συμφωνίας αυτής και εγείρουν ανησυχίες στη Μόσχα. Ο Ρώσος υπουργός Οικονομίας Αλεξέι Ουλιουκάεφ δήλωσε έπειτα από συνομιλίες που διεξήγε στις Βρυξέλλες με τον επίτροπο Εμπορίου της ΕΕ Κάρελ ντε Χουχτ και τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Πάβλο Κλίμκιν ότι η Μόσχα πρέπει να επανεξετάσει τους κανόνες που εφαρμόζει σε ό,τι αφορά τους δασμούς με την Ουκρανία μόλις τεθεί σε εφαρμογή η Συμφωνία Σύνδεσης.

    «Φοβούμαι ότι οι συνάδελφοί μας δεν αντιλαμβάνονται πλήρως την κλίμακα του προβλήματος με το οποίο θα βρεθούμε αντιμέτωποι», δήλωσε ο Ουλιουκάεφ, σύμφωνα με το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA και πρόσθεσε πως η συμφωνία αυτή δημιουργεί «ζώνες κινδύνου» για τη Μόσχα. «Επιμένουμε στο ότι όσον αυτές οι ζώνες κινδύνου δεν ξεκαθαρίζουν, η Συμφωνία Σύνδεσης ανάμεσα στην Ουκρανία και στην ΕΕ δεν θα έπρεπε να τεθεί σε ισχύ», πρόσθεσε ο ίδιος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 July 2014 - 18:30:20 UTC