Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κάθειρξη 12 ετών στον Β. Παπαγεωργόπουλο
  • [02] Τέσσερις τραυματίες έπειτα από έκρηξη σε εργοστάσιο βεγγαλικών
  • [03] Ουκρανία: Χάθηκε η επαφή με ουκρανικό μεταγωγικό αεροπλάνο που φαίνεται ότι κατερρίφθη

  • [01] Κάθειρξη 12 ετών στον Β. Παπαγεωργόπουλο

    Ποινή κάθειρξης 12 ετών επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

    Το δικαστήριο τον έκρινε τελικώς ένοχο, κατά πλειοψηφία (3-2) και κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για το αδίκημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία και σε συνδυασμό με την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών (πρότερος έντιμος βίος και μετέπειτα καλή συμπεριφορά), «έσπασαν» τα ισόβια δεσμά, με τα οποία ο άλλοτε πρώτος δημότης της Θεσσαλονίκης είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως.

    Στον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 5 μηνών, «σπάζοντας» και σ' αυτήν την περίπτωση τα ισόβια της πρωτοβάθμιας δίκης.

    Εξάλλου, σε ποινή κάθειρξης 20 ετών και 6 μηνών καταδικάστηκε ο πρώην δημοτικός ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος κι αυτός «έσπασε» τα ισόβια του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, χάρη στο ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου που του αναγνωρίστηκε.

    Επιπλέον, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της πολιτικής αγωγής για καταβολή χρηματικής αποζημίωσης ύψους 50.000 ευρώ στον καθέναν από τους τρεις παραπάνω κατηγορούμενους, προς το Δήμο Θεσσαλονίκης.

    Τέλος, στους δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου Θωμά Γκόλα και Γιώργο Γκαϊδατζή, επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 1 και 2 ετών, αντιστοίχως, με 3ετή αναστολή, για το πλημμέλημα ότι παρέλειψαν να ελέγξουν τον υφιστάμενό τους.

    [02] Τέσσερις τραυματίες έπειτα από έκρηξη σε εργοστάσιο βεγγαλικών

    Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν έπειτα από έκρηξη και φωτιά που προκλήθηκε σε εργοστάσιο κατασκευής βεγγαλικών και παιδικών αθυρμάτων, λίγο μετά το μεσημέρι, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο Ζευγολατιό Κορινθίας.

    Όταν έφθασαν οι πυροσβέστες στο σημείο, είχε σβήσει η φωτιά και είχαν μεταφερθεί οι τραυματίες στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

    Πρόκειται για δύο ενήλικες, ηλικίας 36 και 39 ετών, ιδιοκτήτες του εργοστασίου και δύο παιδιά, ένα αγόρι ηλικίας 11 ετών και ένα κορίτσι ηλικίας 7 ετών που έχουν υποστεί εγκαύματα. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής τους, τα παιδιά μεταφέρονται αυτή την ώρα στο Νοσοκομείο Αγία Σοφία στην Αθήνα. Τα αίτια του συμβάντος ερευνά η Ασφάλεια Κορίνθου.

    [03] Ουκρανία: Χάθηκε η επαφή με ουκρανικό μεταγωγικό αεροπλάνο που φαίνεται ότι κατερρίφθη

    Αξιωματούχοι των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας ανακοίνωσαν σήμερα ότι χάθηκε η επαφή μ' ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο An-26 το οποίο πετούσε κοντά στο Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, όπου σφοδρές μάχες μαίνονται ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και τους αυτονομιστές αντάρτες, στο πλευρό των οποίων μάχονται αξιωματικοί του ρωσικού επιτελείου, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο.

    Η υπηρεσία Τύπου της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ» ανακοίνωσε πως ένα ουκρανικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο κατερρίφθη σήμερα από τις φιλορωσικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία.

    Όπως δήλωσε η ίδια πηγή, αφού επλήγη το αεροπλάνο, τρία αλεξίπτωτα εθεάθησαν στον ουρανό και άρχισε επιχείρηση στον τομέα για να εντοπισθεί το πλήρωμα.

    Στο μεταξύ, ο Ουκρανός πρόεδρος Ποροσένκο δήλωσε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση των επικεφαλής των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας πως «επιβεβαιώθηκαν πληροφορίες ότι αξιωματικοί του ρωσικού επιτελείου παίρνουν μέρος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων».

    Νωρίτερα σήμερα στρατιωτικός εκπρόσωπος του Κιέβου δήλωσε πως η Ρωσία ενισχύει τις δυνάμεις της στα σύνορά της με την Ουκρανία και οι αυτονομιστές, υποστηριζόμενοι από Ρώσους «μισθοφόρους» πυροβολούν εναντίον Ουκρανών μεθοριακών φρουρών σε μια προσπάθεια να φέρουν τεθωρακισμένα οχήματα στη χώρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 July 2014 - 14:30:23 UTC