Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων
  • [02] Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση των παιδιών που τραυματίστηκαν από έκρηξη σε εργοστάσιο βεγγαλικών
  • [03] Για έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες προειδοποιεί η ΕΜΥ
  • [04] Διαδοχικές συναντήσεις της τρόικας αύριο στο υπουργείο Οικονομικών
  • [05] Η Χαμάς παρουσίασε τους όρους της για εκεχειρία στη Γάζα

  • [01] Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων

    Σε εξέλιξη είναι η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, με συμμετέχοντες τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, και τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, και αντικείμενο την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων.Ο υπουργός μετέβη στο πρωθυπουργικό γραφείο αμέσως μετά τη διάρκεια 3,5 ωρών συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας αναλώθηκε στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, όπου παρατηρούνται καθυστερήσεις και επί τα χείρω αναθεώρηση των ετήσιων στόχων.

    Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε δε, ότι το βασικό ζήτημα είναι: «πώς θα μας βοηθήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις- για τις οποίες οι απόψεις μας συγκλίνουν με αυτές της τρόικας- και στην προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων». Σε ό,τι αφορά τη σημερινή συνάντηση με την τρόικα, ο συγκεκριμένος παράγοντας χαρακτήρισε τη συζήτηση ως «εποικοδομητική και πολύ καλύτερη από την πρώτη συνάντηση (σσ της περασμένης Πέμπτης)». Μάλιστα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών «είναι θετικά διακείμενοι και πως το review του Σεπτεμβρίου (σσ η 5η αναθεώρηση του Μνημονίου) θα πάει καλά».

    Σημειώνεται, ότι στο υπουργείο Οικονομικών μετέβη αργά το απόγευμα και ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος συζήτησε με τα μέλη της τρόικας το ζήτημα των αξιολογήσεων και το κοινό πρόγραμμα των υπουργείων Παιδείας και Εργασίας για την επαγγελματική εκπαίδευση και μαθητεία.

    [02] Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση των παιδιών που τραυματίστηκαν από έκρηξη σε εργοστάσιο βεγγαλικών

    Εξαιρετικά κρίσιμη, είναι η κατάσταση της υγείας των δύο παιδιών που νοσηλεύονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», με πολλαπλά εγκαύματα, σε βαριά κατάσταση, υπό μηχανική αναπνευστική υποστήριξη.

    Τα παιδιά διακομίσθηκαν στις 15:30, μέσω ΕΚΑΒ από το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Τα παιδιά τραυματίστηκαν έπειτα από έκρηξη και φωτιά που προκλήθηκε σε εργοστάσιο κατασκευής βεγγαλικών και παιδικών αθυρμάτων, λίγο μετά το μεσημέρι, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, από την οποία τραυματίστηκαν συνολικά τέσσερα άτομα.

    [03] Για έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες προειδοποιεί η ΕΜΥ

    Ισχυρές καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, αναμένεται να εκδηλωθούν απόψε και θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που εξέδωσε η ΕΜΥ.

    Απόψε, η κακοκαιρία θα χτυπήσει την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ αύριο θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, όπου θα συνοδεύονται από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους.Δεν αποκλείεται μάλιστα παρόμοια φαινόμενα να εκδηλωθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενίσουν από το απόγευμα της Τετάρτης.

    [04] Διαδοχικές συναντήσεις της τρόικας αύριο στο υπουργείο Οικονομικών

    Αλλεπάλληλες συναντήσεις θα έχουν αύριο στο υπουργείο Οικονομικών, οι επικεφαλής της τρόικας, καθώς «επιταχύνονται» οι διαπραγματεύσεις, εν όψει της αναχώρησης των εκπροσώπων των δανειστών από την Ελλάδα την προσεχή Πέμπτη.

    Συγκεκριμένα, θα γίνουν οι εξής συναντήσεις της τρόικας:

    Στις 11:00, με τον εθνικό συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Ιωάννη Τέντε

    Στις 12:00, οι επικεφαλής της τρόικας θα μετάσχουν στη συνεδρίαση του συμβουλίου για το ιδιωτικό χρέος (από ελληνικής πλευράς, μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Δικαιοσύνης, καθώς και εκπρόσωποι της Τραπέζης της Ελλάδος και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών)

    Στις 14.00, με τον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο

    Στις 15.00, με τον υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Χρυσοχοίδη

    Στις 16.00, με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση

    Ενδέχεται, να ακολουθήσει (στις 18.00) συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Καρασμάνη, ενώ κλιμάκια των δανειστών θα μεταβούν και στην ΕΛΣΤΑΤ.

    [05] Η Χαμάς παρουσίασε τους όρους της για εκεχειρία στη Γάζα

    Η Χαμάς δεν θα δεχθεί μια εκεχειρία παρά μόνο αν το Ισραήλ σταματήσει τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, απελευθερώσει τους παλαιστίνιους κρατούμενους και άρει τον αποκλεισμό του παλαιστινιακού θύλακα, ανακοίνωσε το ισλαμιστικό κίνημα διευκρινίζοντας ότι «είναι πολύ νωρίς» να γίνεται λόγος για μια εκεχειρία. «Κάθε εκεχειρία θα πρέπει να βασίζεται στους όρους που θέσαμε. Τίποτα λιγότερο δεν θα γίνει δεκτό», δήλωσε ο Μούσιρ αλ Μάσρι, βουλευτής και εκπρόσωπος της Χαμάς στη Γάζα.

    Όμως «είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για εκεχειρία μπροστά στα εγκλήματα και τις σφαγές που διαπράττουν οι Ισραηλινοί εναντίον του λαού μας», πρόσθεσε ο Μάσρι. Σύμφωνα με τη Χαμάς, το Ισραήλ είναι αυτό «που ξεκίνησε με τη βία και αυτό πρέπει λοιπόν να τη σταματήσει».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 July 2014 - 18:30:24 UTC