Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Δένδιας: Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να συζητήσουμε το μεγάλο πρόβλημα των κόκκινων δανείων
  • [02] Αποκρατικοποιήσεις και πορεία διαπραγματεύσεων με την τρόικα στο επίκεντρο της σύσκεψης
  • [03] Έως και 2 μήνες ενδέχεται να διαρκέσει η επιχείρηση... κροκόδειλος

  • [01] Ν. Δένδιας: Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να συζητήσουμε το μεγάλο πρόβλημα των κόκκινων δανείων

    Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να συζητήσουμε το μεγάλο πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων, ώστε να δημιουργήσουμε παράλληλες διαδικασίες, συγκεκριμένου χρόνου, για να απελευθερωθούν εκείνες οι επιχειρηματικές δυνάμεις που είναι σήμερα εγκλωβισμένες. Η αναμόρφωση του Πτωχευτικού Δίκαιου είναι βασικός άξονας στη συζήτηση που διενεργείται για τα «κόκκινα» δάνεια. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκος Δένδιας, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

    Ο υπουργός σχολίασε ότι χρειάζεται νέο αναπτυξιακό μοντέλο για να βγούμε από την κρίση, με σαφή οδικό χάρτη, με μειώσεις εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, περικοπές του ενεργειακού κόστους, μείωση του φορολογικού βάρους και διεύρυνση της φορολογικής βάσης, και να αλλάξει το Πτωχευτικό Δίκαιο προκειμένου να μην εγκλωβίζεται ο επιχειρηματίας.

    «Προσέλκυση κεφαλαίων και απελευθέρωση δέσμιων επιχειρηματικών κεφαλαίων» είναι ο στόχος μας στο υπουργείο Ανάπτυξης, τόνισε ο κ. Δένδιας και σε ερώτηση επιχειρηματία για τη διευκόλυνση των εξαγωγών, ανέφερε ότι στόχος είναι η μείωση του κόστους του εξαγωγέα κατά 50% και επενδύσεις στις υποδομές.

    [02] Αποκρατικοποιήσεις και πορεία διαπραγματεύσεων με την τρόικα στο επίκεντρο της σύσκεψης

    Η πορεία των αποκρατικοποιήσεων και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

    Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ο κ. Βενιζέλος, σε ερώτηση αν υπάρχει θέμα πολιτικής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές απάντησε πως πάντα υπάρχει πολιτική διαπραγμάτευση. «Ποτέ δεν είναι η πολιτική διαπραγμάτευσης καθ΄ υπέρβαση των τεχνικών δεδομένων. Υπογραμμίζει όμως την ανάγκη να γίνεται σωστή και όχι μυωπική η ανάλυση των τεχνικών δεδομένων», σημείωσε .

    Σε ερώτηση για τις φοροελαφρύνσεις είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει συνολικό σχέδιο που θα εφαρμόσει ενώ για την αποκρατικοποίηση των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ ανέφερε: «Οφείλουμε να σεβαστούμε την απόφαση του ΣτΕ».

    [03] Έως και 2 μήνες ενδέχεται να διαρκέσει η επιχείρηση... κροκόδειλος

    Μέχρι και δύο μήνες, εκτιμούν επιστήμονες, μπορεί να διαρκέσει η επιχείρηση παγίδευσης του κροκόδειλου, ο οποίος βρίσκεται στη λίμνη του Φράγματος Ποταμών στο Αμάρι Ρεθύμνου. Τα κλουβιά-«φάκες» έχουν τοποθετηθεί στα νερά της λίμνης, σε μια προσπάθεια να παγιδευτεί ο κροκόδειλος ενώ στην ευρύτερη περιοχή έχουν τοποθετηθεί κάμερες καθώς επίσης και σε ένα από τα κλουβιά-παγίδευσης.

    Καθημερινά πλησιάζουν το φράγμα για να δουν, να φωτογραφίσουν και να βιντεοσκοπήσουν τον κροκόδειλο πολλοί άνθρωποι ενώ καταφθάνουν στην περιοχή ακόμη και τουρίστες με πούλμαν για να δουν το «αξιοθέατο». Σύμφωνα με τον ερευνητή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Πέτρο Λυμπεράκη, δεν αναμένονται αποτελέσματα νωρίτερα από 15 ημέρες, για να βρεθεί ο «Σήφης», όπως αποκαλούν τον κροκόδειλο, μέσα σε μία από τις φάκες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 July 2014 - 20:30:25 UTC