Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΚΕ: Οι συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα δεν αφορούν την ανακούφιση του λαού
  • [02] Επίσκεψη υπουργών Υγείας και Τουρισμού, στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ο Αυστραλός τραυματίας
  • [03] Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα
  • [04] Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την εισδοχή της Λιθουανίας στο ευρώ
  • [05] Στο Κάιρο για συνομιλίες σχετικά με την πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας ο Μ. Αμπάς

  • [01] ΚΚΕ: Οι συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα δεν αφορούν την ανακούφιση του λαού

    «Οι συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα δεν αφορούν την ανακούφιση του λαού, γι αυτό άλλωστε και δρομολογούνται νέα αντιλαϊκά μέτρα, απολύσεις εργαζομένων, ανατροπές στο ασφαλιστικό» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τις συζητήσεις κυβέρνησης-τρόικας, προσθέτοντας πως «ακόμη και το πολυδιαφημισμένο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αποτελεί το όχημα για την περικοπή επιδομάτων και την περαιτέρω συμπίεση του εισοδήματος, με κάποια ψίχουλα για την ακραία φτώχεια».

    Το σχόλιο του ΚΚΕ καταλήγει αναφέροντας πως «οι όποιες αντιθέσεις κυβέρνησης-τρόικας αφορούν τα μέσα για την επίτευξη του στόχου της καπιταλιστικής ανάκαμψης, στο πλαίσιο της οποίας ο λαός θα είναι μόνιμα ζημιωμένος».

    [02] Επίσκεψη υπουργών Υγείας και Τουρισμού, στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ο Αυστραλός τραυματίας

    Τον Ερυθρό Σταυρό, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ο 19χρονος Αυστραλός τουρίστας, ο οποίος τραυματίστηκε στη μεσημεριανή συμπλοκή που οδήγησε στη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, στο Μοναστηράκι, επισκέφθηκαν ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

    «Αφαιρέθηκαν δύο θραύσματα από σφαίρα τα οποία βρίσκονταν στο κάτω μέρος του ποδιού του, στο ύψος του αστραγάλου. Δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο» δήλωσε ο κ. Βορίδης, διευκρινίζοντας πως ο τραυματίας «θα μείνει στο νοσοκομείο να νοσηλευτεί για καθαρά προληπτικούς λόγους». Από την πλευρά της η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε, για τον Αυστραλό τραυματία: «Είναι καλά στην υγεία του και αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο» είπε η υπουργός Τουρισμού και συμπλήρωσε πως ο νεαρός τουρίστας «έχει την αμέριστη στήριξη της ελληνικής Πολιτείας».

    Ο δεύτερος τουρίστας -Γερμανός- που βρέθηκε στο επεισόδιο, δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και επέστρεψε στο κρουαζιερόπλοιο.

    [03] Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα

    Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα, αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους που δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σήμερα ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα που είχε ως αντικείμενο την αποτίμηση των πρόσφατων εξελίξεων σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής. Όπως σημειώνεται, η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επόμενης αξιολόγησης του προγράμματος. «Οι συναντήσεις ήταν παραγωγικές και συμφωνήθηκε ότι η τρόικα, με την πλήρη σύνθεσή της, θα συνεχίσει τις συνομιλίες το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου» καταλήγει η ανακοίνωση.

    [04] Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την εισδοχή της Λιθουανίας στο ευρώ

    To Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία την εισδοχή της Λιθουανίας στην Ευρωζώνη, η οποία πρόκειται να γίνει το 19ο κράτος-μέλος της από 1ης Ιανουαρίου 2015. Η εισδοχή στο ενιαίο νόμισμα της μικρής χώρας της Βαλτικής εγκρίθηκε με 545 ψήφους υπέρ, 116 κατά και 34 αποχές. Η γνώμη του Κοινοβουλίου για το θέμα αυτό δεν έχει παρά μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα.

    Τον Ιούνιο, η εξέλιξη αυτή είχε ήδη λάβει το πράσινο φως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και κατόπιν των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, οι οποίοι θεώρησαν ότι η Λιθουανία έχει παρουσιάσει ένα «υψηλό επίπεδο βιώσιμης σύγκλισης με την ευρωζώνη» και ότι εκπληρώνει τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Το σύνολο των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να δώσει το πράσινο φως την 23η Ιουλίου.

    [05] Στο Κάιρο για συνομιλίες σχετικά με την πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας ο Μ. Αμπάς

    Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς έφτασε στο Κάιρο της Αιγύπτου για διαβουλεύσεις με την ηγεσία της χώρας σχετικά με την αιγυπτιακή πρόταση για κατάπαυση του πυρός μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Μετά την Αίγυπτο, ο παλαιστίνιος πρόεδρος θα επισκεφθεί την Τουρκία.

    Εξάλλου, τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν σήμερα το απόγευμα σε παραλία της Γάζας από βλήμα που έριξε ένα ισραηλινό κανονιοφόρο πλοίο, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στο Τελ Αβίβ απάντησε σε σχετική ερώτηση που του έγινε για τον θάνατο των τεσσάρων μικρών Παλαιστινίων ότι η πληροφορία αυτή ερευνάται.

    Υπενθυμίζεται ότι ο ισραηλινός στρατός κάλεσε σήμερα τους 100.000 κατοίκους της βόρειας Λωρίδας της Γάζας να απομακρυνθούν από τις εστίες τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 July 2014 - 16:30:20 UTC