Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ο κ. Τσίπρας αναζητά ευκαιρίες εκεί που δεν υπάρχουν» δήλωσε η Σ. Βούλτεψη
  • [02] Σε ειδική επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής εντοπίστηκε ο Μαζιώτης στο Μοναστηράκι
  • [03] Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Άγιο Όρος
  • [04] Συζήτηση της αιγυπτιακής πρωτοβουλίας για εκεχειρία στη Μ. Ανατολή
  • [05] Στους «8» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών η Εθνική

  • [01] «Ο κ. Τσίπρας αναζητά ευκαιρίες εκεί που δεν υπάρχουν» δήλωσε η Σ. Βούλτεψη

    «Συνέβη και αυτό! Ο κ. Τσίπρας οργάνωσε τη δεύτερη Ιουλιανή επίθεση κατάληψης των θερινών ...ανακτόρων, επί νομοσχεδίου το οποίο δεν έχει καν κατατεθεί στη Βουλή και το περιεχόμενο του οποίου ο ίδιος αγνοεί» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, για την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και την ομιλία του προέδρου του για τον αιγιαλό.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι επιβεβαιώνεται έτσι περίτρανα αυτό που από την πρώτη στιγμή έχει η κυβέρνηση αποκαλύψει και καταγγείλει, «ότι στην απεγνωσμένη προσπάθειά του να στήσει συμμαχίες και να εγκλωβίσει κόμματα και βουλευτές ενόψει της Προεδρικής εκλογής, ο κ. Τσίπρας αναζητά ευκαιρίες εκεί που δεν υπάρχουν».

    Πρόσθεσε, επίσης, ότι το σχέδιο του κ. Τσίπρα παραμένει το ίδιο, «να σώσει τον εαυτό του από την εσωκομματική αμφισβήτηση, προκαλώντας πολιτική ανωμαλία στη χώρα».

    [02] Σε ειδική επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής εντοπίστηκε ο Μαζιώτης στο Μοναστηράκι

    Σε μια πλαστή ταυτότητα την οποία είχε πάνω του ο Νίκος Μαζιώτης την ώρα της αιματηρής ένοπλης συμπλοκής στο Μοναστηράκι, εστιάζει το ενδιαφέρον της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, προκειμένου να εντοπίσει το κρησφύγετο του συλληφθέντος τρομοκράτη και πιθανότατα γιάφκα με οπλισμό, ή κάποιο γκαράζ.

    Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, ο οποίος έδωσε συνέντευξη τύπου μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, ο Μαζιώτης έφερε μαζί του μια πλαστή ταυτότητα με τα στοιχεία Μιχαήλ Μιχελάκης του Νικολάου και της Αρχοντίας, γεννηθείς την 16/4/1977 στην Αθήνα, η οποία έχει την φωτογραφία άλλου προσώπου, για το οποίο γίνεται έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί ποιό είναι και τι σχέση έχει με τον συλληφθέντα.

    Όπως είπε ο κ. Τσακνάκης, με την ταυτότητα αυτή αγοράστηκε το 2013 από την Αθήνα, ένα αυτοκίνητο μάρκας HYUNDAI ACCENT, με αριθμό κυκλοφορίας ΥΗΤ 2959, χρώματος ασημί, το οποίο φαίνεται ότι χρησιμοποιούσε ο Μαζιώτης και σύμφωνα με μια πληροφορία προσομοιάζει με το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν ο συλληφθείς και οι συνεργάτες του στην αιματηρή ένοπλη ληστεία που έγινε πριν από λίγο καιρό στην Κλειτορία Καλαβρύτων.

    Για τον λόγο αυτό, ο αρχηγός κάνει έκκληση στους πολίτες, όποιος γνωρίζει κάτι για την ταυτότητα, (η οποία θεωρείται πιθανό να χρησιμοποιήθηκε για την ενοικίαση κάποιων σπιτιών ή άλλων χώρων), ή για το παραπάνω αυτοκίνητο, να επικοινωνήσει με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στα τηλέφωνα 1014 και 10414.

    Σε ότι αφορά στα μεσημεριανά γεγονότα στο Μοναστηράκι, ο αρχηγός τόνισε ότι δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των πολιτών, εκτός από τον ελαφρύ τραυματισμό των δύο τουριστών από την Αυστραλία και την Γερμανία, χάρις στην ψυχραιμία των αστυνομικών, οι οποίοι δεν ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς του Μαζιώτη μέσα στον κόσμο.

    Ο Μαζιώτης, όπως είπε ο αρχηγός, πυροβόλησε συνολικά οκτώ φορές με πιστόλι μάρκας USB, ενώ οι αστυνομικοί πυροβόλησαν μόνο μία φορά, αφού απομακρύνθηκαν από πολυσύχναστη περιοχή και τραυμάτισαν τον καταζητούμενο.

    Τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος λείπει στο εξωτερικό, και ολόκληρης της κυβέρνησης προς την Αστυνομία μετέφερε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος εξέφρασε τις προσωπικές του ευχαριστίες.

    [03] Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Άγιο Όρος

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που έκαψε περίπου ένα στρέμμα με θάμνους και πεύκα σε δύσβατη περιοχή στο Άγιο Όρος, κοντά στη Μονή Μεγίστης Λαύρας. Από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από κεραυνό δεν κινδύνεψε το μοναστήρι.

    Στο σημείο επιχειρούν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής με 8 άνδρες.

    [04] Συζήτηση της αιγυπτιακής πρωτοβουλίας για εκεχειρία στη Μ. Ανατολή

    Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς συναντήθηκε με τον αξιωματούχο της Χαμάς Μούσα Αμπού Μάρζουκ σήμερα στο Κάιρο και συζήτησαν την πρωτοβουλία της Αιγύπτου για τον τερματισμό της βίας μεταξύ του Ισραήλ και της ισλαμιστικής οργάνωσης, μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA. Οι συζητήσεις αυτές είναι το πρώτο χειροπιαστό σημάδι ότι οι προσπάθειες να επιτευχθεί μια εκεχειρία μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζονται παρά την απόρριψη τη Δευτέρα από τη Χαμάς της πρότασης της Αιγύπτου για εκεχειρία.

    Ο ισραηλινός στρατός είχε αναστείλει χθες για έξι ώρες τις επιδρομές του εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, αφού είχε αποδεχθεί την πρόταση της Αιγύπτου, όμως στη συνέχεια επανέλαβε τις επιθέσεις του με μεγαλύτερη σφοδρότητα. Είκοσι τρεις Παλαιστίνοι, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα, κατά την ένατη ημέρα των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, ανεβάζοντας σε 220 τον συνολικό αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των παλαιστινιακών Αρχών.

    [05] Στους «8» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών η Εθνική

    Την πρόκρισή της στην προημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών, που διεξάγεται στην Κρήτη, πανηγύρισε η Εθνική Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 84-67 της Σλοβενίας στο κλειστό του Ηρακλείου, κατά την 3η και τελευταία ημέρα της Β' φάσης, και πέρασε στην επόμενη φάση ως 4η του 5ου ομίλου. Το σύνολο του Κώστα Μίσσα θα αντιμετωπίσει στους «8» (18/7) την ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση του 6ου ομίλου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 July 2014 - 20:30:21 UTC