Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για «απόφαση σκοπιμότητας» κάνει λόγο ο Β. Παπαγεωργόπουλος με επιστολή του μέσα από τις φυλακές
  • [02] Υποβολή κοινής μη δεσμευτικής προσφοράς από Vodafone και Wind, για τη Forthnet
  • [03] Τρεις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν κατά του Ισραήλ ενώ βρίσκεται σε ισχύ η πεντάωρη παύση του πυρός
  • [04] Η Ρωσία λέει πως η ΕΕ υπέκυψε στον εκβιασμό των ΗΠΑ για σκληρότερες κυρώσεις
  • [05] Ο τυφώνας Ραμασούν άφησε πίσω του 38 νεκρούς, στις Φιλιππίνες

  • [01] Για «απόφαση σκοπιμότητας» κάνει λόγο ο Β. Παπαγεωργόπουλος με επιστολή του μέσα από τις φυλακές

    Για «απόφαση σκοπιμότητας» κάνει λόγο ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος -με επιστολή του μέσα από τις φυλακές- ο οποίος κρίθηκε ένοχος με πλειοψηφία 3-2 για απλή συνέργεια από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για την υπεξαίρεση 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

    Ο κ. Παπαγεωργόπουλος υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι «τα έγγραφα και το Ελεγκτικό Συνέδριο αποδεικνύουν ότι ήταν μια απόφαση "σκοπιμότητας" με οριακή πλειοψηφία 3-2 και ζητά από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον πρωθυπουργό να ζητήσουν ενημέρωση για όλα τα παραπάνω».

    [02] Υποβολή κοινής μη δεσμευτικής προσφοράς από Vodafone και Wind, για τη Forthnet

    Κοινή μη δεσμευτική πρόταση υποβλήθηκε από τις εταιρείες Vodafone και Wind για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εταιρείας Forthnet ΑΕ που δεν κατέχουν, όπως ανακοίνωσε η τελευταία στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Αναλυτικότερα, απαντώντας σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Forthnet διευκρινίζει ότι η κοινή μη δεσμευτική προσφορά υπεβλήθη από τις εταιρείες Vodafone Group Services ltd (για λογαριασμό συνδεδεμένης με αυτή επιχειρήσεως) και Wind Hellas Τηλεπικοινωνίες ΑΕ προς το διοικητικό της συμβούλιο.

    Η πρόταση αφορά στην πιθανή απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Forthnet, οι οποίες δεν ανήκουν στην κυριότητα των δύο εταιρειών έναντι ενδεικτικού και τελούμενου από αιρέσεις τιμήματος που κυμαίνεται μεταξύ 1,70 και 1,90 ευρώ ανά μετοχή. Στην ανωτέρω πρόταση περιλαμβάνονται, επίσης, οι όροι και προϋποθέσεις (διενέργεια οικονομικού και νομικού ελέγχου, αποκλειστικές διαπραγματεύσεις), η πλήρωση των οποίων θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει στην υποβολή δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους της Forthnet η οποία θα είχε την στήριξη της εταιρείας.

    Περαιτέρω, η Forthnet ενημερώνει ότι δεν υπάρχει κάποια σημαντική εξέλιξη στο ζήτημα της μη δεσμευτικής προσφοράς από την εταιρεία ΟΤΕ ΑΕ για την απόκτηση της δραστηριότητας της NOVA, σε σχέση με όσα ήδη αναφέρονται στην από 1η Ιουλίου 2014 ανακοίνωση της εταιρείας.

    [03] Τρεις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν κατά του Ισραήλ ενώ βρίσκεται σε ισχύ η πεντάωρη παύση του πυρός

    Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τρεις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν κατά του νοτίου Ισραήλ, παρά την ισχύ της πεντάωρης ανθρωπιστικής παύσης των εχθροπραξιών που ισχύει από τις 10.00 ανάμεσα στις ισραηλινές δυνάμεις και τη Χαμάς.

    Η προσωρινή κατάπαυση του πυρός ζητήθηκε από τον ΟΗΕ ώστε να επιτραπεί η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον παλαιστινιακό θύλακα που κατοικείται από 1,8 εκατομμύρια Παλαιστίνιους που τελούν υπό ισραηλινό αποκλεισμό εδώ και χρόνια.

    Από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης, στις 8 Ιουλίου, 230 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 1.682 έχουν τραυματισθεί, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες αρωγής.

    [04] Η Ρωσία λέει πως η ΕΕ υπέκυψε στον εκβιασμό των ΗΠΑ για σκληρότερες κυρώσεις

    Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε σήμερα την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η ΕΕ «υπέκυψε στον εκβιασμό της κυβέρνησης των ΗΠΑ και, αντιβαίνοντας στα ίδια τα συμφέροντά της, ακολούθησε το μονοπάτι των κυρώσεων» εναντίον της Μόσχας. Η Ουάσινγκτον και οι Βρυξέλλες, που κατηγορούν τη Μόσχα ότι υποδαυλίζει την αυτονομιστική βία στην ανατολική Ουκρανία, αποφάσισαν χθες τις σκληρότερες μέχρι σήμερα κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε επίσης τις αμερικανικές κυρώσεις «πρωτόγονη προσπάθεια εκδίκησης για το γεγονός ότι οι εξελίξεις στην Ουκρανία δεν ακολουθούν το σενάριο της Ουάσινγκτον».

    Από την άλλη πλευρά, ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο χαιρετίζοντας σ' αυτές «ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της υποστήριξης της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας». Περιέργως ο Ουκρανός πρόεδρος δεν σχολίασε τις αμερικανικές κυρώσεις που υιοθετήθηκαν χθες το βράδυ εναντίον της Ρωσίας και οι οποίες φαίνονται πολύ πιο ισχυρές απ' ό,τι τα ευρωπαϊκά μέτρα.

    [05] Ο τυφώνας Ραμασούν άφησε πίσω του 38 νεκρούς, στις Φιλιππίνες

    Ο τυφώνας Ραμασούν, ο πρώτος της εποχής των τυφώνων στις Φιλιππίνες, άφησε πίσω του τουλάχιστον 38 νεκρούς, σύμφωνα με απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και μπορεί να αυξηθεί παρά την εντολή των Αρχών προς εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους για την εκκένωση περιοχών.

    Στο πλαίσιο της επιχείρησης με την ονομασία «μηδενικό θύμα» η κυβέρνηση είχε απομακρύνει εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους από τις εστίες τους πριν από την έλευση του τυφώνα Ραμασούν στο αρχιπέλαγος τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

    Ωστόσο δεκάδες Φιλιππινέζοι έχασαν τη ζωή τους από πτώσεις δένδρων, στύλων ηλεκτρικού ρεύματος ή όταν τα σπίτια τους μέσα στα οποία βρίσκονταν κατέρρευσαν. Ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί καθώς περνά η ώρα και αποκατασταθούν οι τηλεπικοινωνίες στις πλέον πληγείσες περιοχές (οι ανατολικές ακτές της χώρας), προειδοποίησε ο Αλεξάντερ Πάμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 July 2014 - 10:30:21 UTC