Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Ασημακοπούλου: Προτεραιότητα η μείωση των φόρων και οι ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των «κόκκινων» δανείων
  • [02] Προβάδισμα πρόκρισης για τον Αστέρα Τρίπολης

  • [01] Α. Ασημακοπούλου: Προτεραιότητα η μείωση των φόρων και οι ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των «κόκκινων» δανείων

    Ξεκάθαρη πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η μείωση των φόρων και οι ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των «κόκκινων» δανείων, όπως αναφέρει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου. Είναι θέματα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης τα οποία, όπως εκτιμά, η κυβέρνηση θα μπορέσει να τα υπερασπιστεί καθότι έχει καλύτερη επιχειρηματολογία απ' ό,τι στο παρελθόν και με βάση τα δημοσιονομικά μεγέθη, αλλά και την έκβαση από προηγούμενες παρεμβάσεις της, «οι οποίες έγιναν αποδεκτές από την τρόικα, όπως είναι π.χ. ο ΦΠΑ στην εστίαση». Σε αυτό το πλαίσιο, παραπέμπει στη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι «υπάρχει υπό επεξεργασία ένα πολύ συγκεκριμένο και κοστολογημένο σχέδιο, το οποίο θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο σχετικά με τις φοροελαφρύνσεις».

    Παράλληλα, διαμηνύει ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και μια κυβέρνηση η οποία να προχωρά το έργο της σε βάθος τετραετίας, όπως προβλέπουν το Σύνταγμα και οι νόμοι. Αναφερόμενη ειδικότερα στο θέμα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θεωρεί ότι μπορεί να προκύψει από την παρούσα Βουλή και τονίζει ότι αυτό «θα το δούμε πιο κοντά στην τελική ημερομηνία». Σημειώνει, επιπλέον, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει την τετραετία, να ολοκληρώσει το έργο της, να βγάλει τη χώρα από την κρίση «και αυτός ο στόχος είναι ένας στόχος που πρέπει να αγκαλιάσουμε όλοι και δεν πρέπει να ξεχνάμε και να ρισκάρουμε». Υπό αυτό πρίσμα, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για ανευθυνότητα και συστηματική και μεθοδευμένη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, «ότι υπάρχει περίπτωση αποσταθεροποίησης της χώρας, διότι έχει τους 120 για να μπλοκάρει την Προεδρία της Δημοκρατίας».

    [02] Προβάδισμα πρόκρισης για τον Αστέρα Τρίπολης

    Προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ πήρε ο Αστέρας Τρίπολης, που απέσπασε την πέμπτη ισοπαλία με σκορ 1-1 (2΄ Λαντενμάκι - 10΄ Σανκαρέ) σε επτά ευρωπαϊκά παιχνίδια, αυτή τη φορά στο Ούλου της Φινλανδίας απέναντι στη γηπεδούχο Ροβανιέμι, την οποία θα υποδεχθεί την ερχόμενη Πέμπτη στο «Θ. Κολοκοτρώνης».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 July 2014 - 18:30:20 UTC