Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βρέθηκε το κρησφύγετο του Ν. Μαζιώτη στο Μαρούσι
  • [02] Έκκληση Λαγκάρντ στην ΕΚΤ για διατήρηση της "χαλαρής" νομισματικής πολιτικής
  • [03] Αθωώθηκε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην έφεση για την υπόθεση «Ρούμπι Γκέιτ»
  • [04] Α. Μέρκελ: Η ενταξιακή πορεία της πΓΔΜ είναι μπλοκαρισμένη, λόγω της διαφοράς για το όνομα
  • [05] Σοκ από την κατάρριψη του Boeing - Αναζητούνται οι αιτίες πτώσης του
  • [06] Τσάμπιονς Λιγκ (Γ΄ προκριματικός γύρος): Με Σταντάρ Λιέγης κληρώθηκε ο Παναθηναϊκός

  • [01] Βρέθηκε το κρησφύγετο του Ν. Μαζιώτη στο Μαρούσι

    Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο κρησφύγετο του Νίκου Μαζιώτη, το οποίο βρέθηκε σήμερα και είναι ένα διαμέρισμα πέμπτου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Υψηλάντου 27, στα όρια Πεύκης- Αμαρουσίου, κοντά στον σταθμό του ηλεκτρικού. Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, έμενε ο Νίκος Μαζιώτης με τη σύντροφό του Πόλα Ρούπα και το παιδί τους, ηλικίας περίπου τεσσάρων ετών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το ζευγάρι είχε νοικιάσει το συγκεκριμένο διαμέρισμα εδώ και περίπου δύο χρόνια και ο Μαζιώτης εμφανιζόταν πάντα μεταμφιεσμένος με περούκα, ενώ και η Ρούπα είχε βαμμένα ξανθά τα μαλλιά της. Η Πόλα Ρούπα και το ανήλικο παιδί τους δεν βρέθηκαν στο διαμέρισμα, στο οποίο αναμένεται να ξεκινήσει έρευνα της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας και της Αντιτρομοκρατικής.

    Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό γκαράζ, όπου, πιθανόν, βρίσκεται το αυτοκίνητο που είχε αγοράσει πέρυσι ο Μαζιώτης με τα στοιχεία Μιχάλης Μιχελάκης, καθώς και γιάφκας με οπλισμό.

    Επίσης, ανακοινώθηκε ότι το ένταλμα σύλληψης για έναν εκ των συνεργατών του Μαζιώτη, που εκδόθηκε σήμερα, αφορά σε έναν 35χρονο για τον οποίο από τις εργαστηριακές εξετάσεις προέκυψε η συμμετοχή του στις ένοπλες ληστείες σε δύο τράπεζες στην Ακράτα, την 20/12/2012 και στα Μέθανα, την 25/7/2013. Ο συγκεκριμένος είχε κατηγορηθεί για κλοπή δύο αυτοκινήτων, εκ των οποίων το ένα είχε χρησιμοποιηθεί στην απαγωγή Μυλωνά και το άλλο φέρεται ότι το χρησιμοποίησε ο Νίκος Μαζιώτης και βρέθηκε καμένο όταν συνελήφθη μαζί με την Πόλα Ρούπα, το 2010

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, με την πρόοδο των ερευνών αναμένονται και άλλα εντάλματα σύλληψης.

    [02] Έκκληση Λαγκάρντ στην ΕΚΤ για διατήρηση της "χαλαρής" νομισματικής πολιτικής

    Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, προειδοποίησε σήμερα ότι η ανάπτυξη στην Ευρώπη μπορεί να πληγεί σοβαρά εάν το επίπεδο του πληθωρισμού παραμείνει πολύ χαμηλό. "Ένας επίμονα χαμηλός πληθωρισμός μπορεί να πλήξει σοβαρά την ανάπτυξη" και να "επιβαρύνει περαιτέρω το χρέος", δήλωσε στη διάρκεια ομιλίας της στο ίδρυμα Ρομπέρ Σουμάν, στο Παρίσι, καλώντας την ΕΚΤ να διατηρήσει "χαλαρή" τη νομισματική της πολιτική.

    [03] Αθωώθηκε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην έφεση για την υπόθεση «Ρούμπι Γκέιτ»

    Το εφετείο του Μιλάνου αθώωσε τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τις κατηγορίες προαγωγής ανηλίκων στην πορνεία και κατάχρησης εξουσίας στην υπόθεση Ρούμπι Γκέιτ.

    Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του Μιλάνου για τα δυο αυτά αδικήματα είχε καταδικάσει τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό σε επτά χρόνια φυλάκισης.

    Όσον αφορά την προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι «το γεγονός και το αδίκημα δεν υφίσταται», ενώ σε ότι αφορά την κατηγορία για κατάχρηση εξουσίας διότι άσκησε πιέσεις σε βάρος της αστυνομίας του Μιλάνου που ανέκρινε την μαροκινή Ρούμπι Καρίμα Ελ Μαχρούγκ ότι «το γεγονός δεν αποτελεί αδίκημα».

    «Η απόφαση αυτή ξεπερνά και τις θετικότερες προβλέψεις» σχολίασε ο Φράνκο Κόπι, δικηγόρος του Μπερλουσκόνι.

    [04] Α. Μέρκελ: Η ενταξιακή πορεία της πΓΔΜ είναι μπλοκαρισμένη, λόγω της διαφοράς για το όνομα

    «Η εξέλιξη της "Μακεδονίας" (ενν. στην Ευρωπαϊκή Ένωση) είναι ουσιαστικά μπλοκαρισμένη, λόγω του ότι δεν έχει διευθετηθεί η διένεξη για το όνομα» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ και πρόσθεσε ότι είναι σε συζητήσεις για το θέμα και με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ ανέφερε ότι το θέμα συζητήθηκε και στο πλαίσιο της πρόσφατης συνάντησης ηγετών της περιοχής στο Ντουμπρόβνικ.

    «Πιστεύω ότι πρέπει πάντα να βλέπουμε ότι για τη "Μακεδονία" θα μπορούσε να έχει μεγάλη σημασία να υπερβεί κάποτε τη διένεξη του ονόματος. Και, χωρίς συμβιβασμούς αυτό δεν θα είναι εφικτό» δήλωσε η κ. Μέρκελ κατά τη διάρκεια της «θερινής» συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα, στο Βερολίνο. Επισημαίνεται ότι η καγκελάριος αναφερόταν, στις απαντήσεις της, στην πΓΔΜ ως «Μακεδονία». Η κ. Μέρκελ σημείωσε ακόμη ότι τα ζητήματα των μειονοτικών δικαιωμάτων στη χώρα θα διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην ενταξιακή πορεία της προς την ΕΕ.

    Ερωτηθείσα εάν θα μπορούσε να φανταστεί «μια δημιουργική λύση» για το ζήτημα της ονομασίας και εάν προτίθεται να εμπλακεί προσωπικά στο θέμα, η καγκελάριος τόνισε ότι ο αριθμός των πιθανών συνδυασμών (ενν. για το όνομα) είναι περιορισμένος και επισήμανε ότι δεν θα ήθελε να τους «κάψει» αναφέροντάς τους δημοσίως. «Εάν έλεγα κάτι εδώ, θα μπορούσαμε να στοιχηματίσουμε εάν θα έρθουν δύο διαψεύσεις -μια από τη "Μακεδονία" και μία από την Ελλάδα- ή μόνο μία διάψευση. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η εκδοχή δεν θα είναι πλέον πιθανό να έρθει ποτέ» δήλωσε και διευκρίνισε ότι η ίδια διεξάγει τις συζητήσεις της εμπιστευτικά. «Αυτό και μόνο είναι αρκετά δύσκολο. Έχω επανειλημμένα φάσεις που ασχολούμαι προσωπικά με το θέμα και μετά υπάρχουν πάλι φάσεις όπου αφήνεις την υπόθεση να ησυχάσει λίγο. Θα έρθει, με βεβαιότητα, πάλι η χρονική στιγμή που και εγώ προσωπικά θα προσπαθήσω πολύ για αυτό. Αλλά τελικά, κοιτάξτε, εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε, αλλά εάν οι ίδιοι οι συντελεστές δεν σημειώσουν πρόοδο, τότε δεν ωφελεί και η δική μου βοήθεια σε κάτι» επισήμανε.

    [05] Σοκ από την κατάρριψη του Boeing - Αναζητούνται οι αιτίες πτώσης του

    Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) συζητά με τους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία για τη δημιουργία ενός «διαδρόμου» ώστε οι διεθνείς ερευνητές να μπορέσουν να μεταβούν στο σημείο όπου συνετρίβη χθες Πέμπτη το αεροσκάφος των Malaysia Airlines, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του οργανισμού Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ στην ελβετική τηλεόραση. «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έναν ανθρωπιστικό διάδρομο -και εξάλλου αυτό είναι το θέμα των συζητήσεών που διεξάγονται τώρα με τους αυτονομιστές- ο οποίος θα επιτρέψει την πρόσβαση στην περιοχή αυτή ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και επίσης οι έρευνες. Στη συνέχεια εξετάζουμε επίσης την πιθανότητα να πάρουμε το μαύρο κουτί (του Μπόινγκ 777) που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια των αυτονομιστών», δήλωσε ο Μπουρκχάλτερ.

    Λίγο νωρίτερα ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ είχε δηλώσει ότι οι αυτονομιστές αντάρτες, που ελέγχουν την περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος, δεν επιτρέπουν την πρόσβαση ερευνητών της ουκρανικής υπηρεσίας αεροπλοΐας. Οι αυτονομιστές αντάρτες είχαν ανακοινώσει χθες, λίγες ώρες μετά τη συντριβή του αεροσκάφους των Malaysian Airlines, ότι θα επιτρέψουν στους διεθνείς ερευνητές να εργαστούν στο σημείο της συντριβής.

    Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας δεν έχουν αναπτύξει αντιαεροπορικούς πυραύλους στις μάχες με τους αυτονομιστές αντάρτες στο ανατολικό τμήμα της χώρας και το μαλαισιανό επιβατικό αεροσκάφος το οποίο κατερρίφθη εκεί ούτως ή άλλως βρισκόταν εκτός του δραστικού βεληνεκούς των αντιαεροπορικών συστημάτων τα οποία διαθέτουν, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι σήμερα.

    Η Ουκρανία έκλεισε σήμερα τον εναέριο χώρο της πάνω από τις ανατολικές περιοχές της όπου διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών.

    Οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες περιόρισαν επίσης τις πτήσεις τους προς την Ουκρανία μετά την τραγωδία.

    Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κατέγραψε χθες, την ενεργοποίηση ραντάρ τύπου «Κούπολ» σε συστοιχία «Buk-M1», εγκατεστημένη 30 χιλιόμετρα νοτίως του Ντονιέτσκ. «Τα ρωσικά ραδιοτεχνικά μέσα κατά τη διάρκεια της 17ης Ιουλίου κατέγραψαν την ενεργοποίηση του σταθμού ραντάρ 9C18 «Κούπολ» της αντιαεροπορικής συστοιχίας Buk-M1, που είναι εγκατεστημένη στην περιοχή του οικισμού Στίλα (30 χλμ. νοτίως του Ντονιέτσκ», αναφέρεται στη δήλωση προς το ρωσικό πρακτορείο.

    Στο μεταξύ, στο Άμστερνταμ, εκπρόσωπος του αερολιμένα της πόλης ανακοίνωσε πως η εταιρεία Malaysia Airlines, στην οποία ανήκε το αεροπλάνο που συνετρίβη, προσπαθεί να κανονίσει την ασφαλή πρόσβαση των συγγενών των θυμάτων στον τόπο της συντριβής.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντ. Κάμερον συγκαλεί σήμερα έκτακτη διυπουργική σύνοδο κρίσης, η οποία είναι επιφορτισμένη σε καταστάσης εκτάκτου ανάγκης.

    Και ο ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έκτακτης συνεδρίασης στη Βιέννη.

    Διαβάστε επίσης: Πτωτικά κινείται το χρηματιστήριο της Μόσχας ,«Οι υπεύθυνοι για την κατάρριψη πρέπει να δικασθούν στη Χάγη» δήλωσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός , Βρέθηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί του μαλαισιανού αεροπλάνου

    [06] Τσάμπιονς Λιγκ (Γ΄ προκριματικός γύρος): Με Σταντάρ Λιέγης κληρώθηκε ο Παναθηναϊκός

    Η Σταντάρ Λιέγης είναι η ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση που διενεργήθηκε στη Νιόν της Ελβετίας. Οι «πράσινοι» θα δώσουν τον πρώτο αγώνα στο Βέλγιο στις 29 ή 30 Ιουλίου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στις 5 ή 6 Αυγούστου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 July 2014 - 12:30:25 UTC