Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γεύμα εργασίας πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον Ιταλό ομόλογό του Μ. Ρέντζι, στη Φλωρεντία
  • [02] Η ΕΕ ενεργοποίησε την ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων για να εγγυηθεί την ασφάλεια των πτήσεων
  • [03] Κλιμακώνεται η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

  • [01] Γεύμα εργασίας πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον Ιταλό ομόλογό του Μ. Ρέντζι, στη Φλωρεντία

    Με οικοδεσπότη τον Ιταλό πρωθυπουργό, ο οποίος έχει διατελέσει δήμαρχος της Φλωρεντίας, οι ηγέτες της Ελλάδας και της Ιταλίας Αντώνης Σαμαράς και Ματέο Ρέντζι γευμάτισαν μετά συζύγων για 2,5 ώρες στο κέντρο της ιστορικής ιταλικής πόλης. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το κλίμα ήταν θερμό και οι δύο πρωθυπουργοί έβγαλαν πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες.

    Στη συζήτησή τους επικεντρώθηκαν στις δύο προεδρίες της ΕΕ, καθώς τη σκυτάλη μετά την Ελλάδα πήρε η Ιταλία για το τρέχον εξάμηνο. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Ιταλό ομόλογό του για όλα τα θέματα της ελληνικής Προεδρίας και ο Ματέο Ρέντζι για τα θέματα που θα χειριστεί η ιταλική. Συγκεκριμένα συζήτησαν για ευρωπαϊκά θέματα, για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, για τον αγωγό TAP, για τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, για την ανάγκη και την προοπτική επενδύσεων στην Ελλάδα και στην Ιταλία και για τον τουρισμό.

    Ο κ. Ρέντζι σημείωσε, επίσης, ότι για πρώτη φορά από το 1958 ένα ιταλικό κόμμα παίρνει πάνω από 40% και ανέλυσε στον κ. Σαμαρά τις μεταρρυθμίσεις που έχει ξεκινήσει στην Ιταλία, με έμφαση στις συνταγματικές αλλαγές και στην οικονομία. Ο πρωθυπουργός προσκάλεσε τον Ιταλό ομόλογό του να επισκεφτεί την Ελλάδα.

    [02] Η ΕΕ ενεργοποίησε την ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων για να εγγυηθεί την ασφάλεια των πτήσεων

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι λαμβάνει μέτρα για να εγγυηθεί την ασφάλεια των πτήσεων μετά την αεροπορική τραγωδία στην Ουκρανία, όπου την Πέμπτη συνετρίβη ένα Μπόινγκ 777 της εταιρείας Malaysia Airlines, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε εκ νέου να γίνει έρευνα για τα αίτια της πτώσης του. «Ενεργοποίησα την ευρωπαϊκή ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων με σκοπό να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των πτήσεων», ανέφερε ο Επίτροπος Μεταφορών Σιμ Κάλας.

    Η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε το 2010 για να διαχειριστεί τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί τότε στην αεροπλοΐα από την έκρηξη του ηφαιστείου Εϊγιαφιάτλαγιοκουτλ της Ισλανδίας και το νέφος στάχτης που κάλυψε τους ευρωπαϊκούς ουρανούς. Όταν ενεργοποιείται αυτή η ομάδα, αναλαμβάνουν την συμπροεδρία της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol).

    [03] Κλιμακώνεται η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

    Ισραηλινοί στρατιώτες, με την υποστήριξη της πολεμικής αεροπορίας και αρμάτων μάχης, ξεκίνησαν σήμερα να καταστρέφουν σήραγγες στη Γάζα τις οποίες χρησιμοποιεί η Χαμάς για να μεταφέρει όπλα και να εξαπολύει επιθέσεις, κατά τη δεύτερη ημέρα μιας χερσαίας επιχείρησης, η οποία έχει ήδη στοιχίσει την ζωή σε τουλάχιστον 30 Παλαιστίνιους--περιλαμβανόμενων 3 εφήβων και ενός μωρού. Παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας να αποφευχθεί μια κλιμάκωση και να προστατευτούν οι πολίτες, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε ότι είναι έτοιμος να «διευρύνει» περαιτέρω την επίθεση εναντίον του παλαιστινιακού θύλακα που ελέγχουν οι ισλαμιστές της Χαμάς.

    Συνολικά 271 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και τουλάχιστον 2.050 έχουν τραυματιστεί από την 8η Ιουλίου, όταν ξεκίνησε η επιχείρηση ?Προστατευμένη Παρυφή? κατά την οποία το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές πριν προχωρήσει σε χερσαία εισβολή χθες βράδυ, με στόχο να σταματήσει τις ρίψεις ρουκετών εναντίον του Ισραήλ. Από την ισραηλινή πλευρά, ένας στρατιώτης και ένας πολίτης έχουν σκοτωθεί. Μεταξύ των νεκρών Παλαιστίνιων περιλαμβάνονται 3 έφηβοι, ηλικίας 12 έως 16 ετών, που σκοτώθηκαν πριν από λίγες ώρες σήμερα από πυρά ισραηλινών αρμάτων μάχης κοντά στη Μπέιτ Χανούν, στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των παλαιστινιακών υπηρεσιών εκτάκτων περιστατικών, Άσραφ αλ Κούντρα. Πέντε άνθρωποι, περιλαμβανομένου ενός βρέφους 5 μηνών, σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια εχθροπραξιών στη Ράφα. Σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που εδρεύει στη Γάζα, οι άμαχοι αντιπροσωπεύουν το 80% και πλέον των θυμάτων της επίθεσης που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 July 2014 - 16:30:21 UTC