Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρνήθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή ο Ν. Μαζιώτης
  • [02] Επιθέσεις με παγιδευμένα ΙΧ στο Ιράκ, με 22 νεκρούς
  • [03] Λ. Φαμπιούς: Επείγουσα η ανάγκη κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους
  • [04] Σφοδρές μάχες στη Γάζα - Στους 316 οι νεκροί Παλαιστίνιοι
  • [05] Έχουν ελεγχθεί 18 τετραγωνικά χλμ από τον τόπο συντριβής του αεροσκάφους

  • [01] Αρνήθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή ο Ν. Μαζιώτης

    Αρνήθηκε να απαντήσει στον 27ο Τακτικό Ανακριτή που τον επισκέφθηκε στο Νοσοκομείο για να λάβει την απολογία του, ο Νίκος Μαζιώτης που θα βρεθεί ξανά ενώπιον του δικαστικού λειτουργού την Δευτέρα μετά το μεσημέρι.

    Ο τραυματίας, καταδικασμένος για την υπόθεση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε στον ανακριτή "Επαναστάτης" και ζήτησε να μεταφερθεί στις φυλακές.

    Ο 27ος τακτικός ανακριτής μετέβη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός το πρωί, προκειμένου να λάβει την απολογία του κατηγορούμενου για τις νέες ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος του.

    Ο Νίκος Μαζιώτης φέρεται να αρνήθηκε να πει ακόμα και το όνομά του στον ανακριτή ενώ ζήτησε να φύγει από τον Ευαγγελισμό και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Πληροφορίες αναφέρουν πως όταν ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε τι επαγγέλλεται η απάντησή του ήταν: "Επαναστάτης".

    Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο Νίκος Μαζιώτης υπέγραψε με δική του ευθύνη, παρά την αντίθετη γνώμη των γιατρών, έγγραφο με το οποίο ζητά να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Το αίτημά του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενδέχεται να γίνει δεκτό, και να μεταφερθεί ακόμα και σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού.

    Ο ανακριτής έδωσε προθεσμία για την απολογία του κατηγορουμένου για την ερχόμενη Δευτέρα.

    [02] Επιθέσεις με παγιδευμένα ΙΧ στο Ιράκ, με 22 νεκρούς

    Μια σειρά εκρήξεων παγιδευμένων αυτοκινήτων σημειώθηκαν σήμερα στη Βαγδάτη, σκοτώνοντας 22 ανθρώπους, δήλωσαν η αστυνομία και ιατρικές πηγές. Παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σε τρεις σιιτικές κυρίως περιοχές σκοτώνοντας 15 ανθρώπους, ανέφεραν οι πηγές αυτές, λίγες ώρες αφότου επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο σκότωσε επτά ανθρώπους σε μία άλλη περιοχή της πρωτεύουσας. Η επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην περιοχή Άμπου Ντσιρ στη νότια Βαγδάτη. Οι επόμενες τρεις βομβιστικές επιθέσες έγιναν σε διάστημα μίας ώρας η μία από την άλλη στην περιοχή Μπαγιάα στη νοτιοδυτική Βαγδάτη, στην Καντιμίγια στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας και στη δυτική περιοχή Τζιχάντ.

    [03] Λ. Φαμπιούς: Επείγουσα η ανάγκη κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους

    Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, δήλωσε σήμερα από το Κάιρο ότι μια εκεχειρία είναι "επείγουσα και επιτακτική" στη Γάζα, επαναβεβαιώνοντας την "υποστήριξή" του στην αιγυπτιακή πρωτοβουλία για μια εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Χαμάς. Την Τρίτη, η Αίγυπτος προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα να γίνει αποδεκτή μια κατάπαυση του πυρός από τη Χαμάς. Δύο ημέρες αργότερα, το Ισραήλ εξαπέλυσε χερσαία επιχείρηση στον παλαιστινιακό θύλακα, όπου 316 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό. Καταγγέλλοντας έναν "εξαιρετικά βαρύ ανθρώπινο απολογισμό", ο Φαμπιούς εκτίμησε πως μία εκεχειρία είναι "εκ των ων ουκ άνευ" προκειμένου να "σταματήσει η σπείρα της βίας και να προστατευθεί ο άμαχος πληθυσμός". "Η εκεχειρία είναι επείγουσα και επιτακτική", είπε. "Η απόλυτη προτεραιότητα είναι η κατάπαυση του πυρός όμως θα πρέπει να διασφαλίσουμε μια βιώσιμη εκεχειρία" που (να) λαμβάνει υπόψη "τις ανάγκες του Ισραήλ σε όρους ασφαλείας" και τα παλαιστινιακά αιτήματα, συνέχισε.

    Ο Φαμπιούς, ο οποίος επισκέπτεται το Κάιρο, συναντήθηκε το πρωί με τον αιγύπτιο πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι, πρώην αρχηγό του στρατού που ανέτρεψε τον ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι, αρχηγό του κράτους ο οποίος προερχόταν από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους. Αναμένεται να μεταβεί στη συνέχεια στην Ιορδανία, προτού συναντηθεί το βράδυ με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

    [04] Σφοδρές μάχες στη Γάζα - Στους 316 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

    «Συγκρούσεις» μεταξύ του ισραηλινού στρατού και παλαιστινίων μαχητών σημειώθηκαν σήμερα στη μεθόριο με τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ο Ισραηλινός υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Γιτζάκ Αχαρόνοβιτς, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ, ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση σε ισραηλινό έδαφος και έκανε λόγο για σφοδρές μάχες με τον στρατό στην ισραηλινή πλευρά της μεθορίου, απέναντι από τον προσφυγικό καταυλισμό του Μαγάτζι.

    Την ίδια ώρα οι παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανακοίνωσαν ότι 20 Παλαιστίνιοι, μεταξύ τους ένα παιδί σκοτώθηκαν σήμερα σε επιδρομές του ισραηλινού στρατού εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, αυξάνοντας σε 316 τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων, μεταξύ τους πολλές γυναίκες και παιδιά, στην 12η πλέον ημέρα της επιχείρησης Protective Edge στον παλαιστινιακό θύλακα, της πλέον αιματηρής από το 2009. Ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 2.280. Οι δύο τελευταίες αεροπορικές επιδρομές το πρωί στοίχισαν τη ζωή ενός εξάχρονου παιδιού στη Μπέιτ Λαχίγια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και ενός ανθρώπου βορείως της πόλης της Γάζας.

    Από ισραηλινής πλευράς, ένας πολίτης σκοτώθηκε και ένας στρατιώτης τραυματίστηκε θανάσιμα από "φίλια" πυρά.

    [05] Έχουν ελεγχθεί 18 τετραγωνικά χλμ από τον τόπο συντριβής του αεροσκάφους

    Εργάτες από το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων της Ουκρανίας έχουν εξερευνήσει 18 από τα 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα της περιοχής όπου συνετρίβητο μαλαισιανό αεροσκάφος και έχουν εντοπίσει 186 πτώματα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Αντρίι Λισένκο.

    «Οι μαχητές έχουν επιτρέψει την είσοδο στους εργάτες του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, αλλά δεν τους επιτρέπουν να πάρουν οτιδήποτε από την περιοχή. Οι μαχητές απομακρύνουν ό,τι έχει βρεθεί» είπε.

    Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Λαϊόου Τιόνγκ Λάι δήλωσε πως η πορεία που ακολουθούσε η πτήση MH17 του αεροσκάφους ήταν σε έναν κύριο αεροδιάδρομο («highway in the sky») και είπε πως το αεροπλάνο δεν εισήλθε ποτέ σε απαγορευμένο εναέριο χώρο.

    Εν τω μεταξύ, ηουκρανική κυβέρνηση κατηγόρησε τους φιλορώσους αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία ότι προσπαθούν να καταστρέψουν αποδεικτικά στοιχεία στο σημείο συντριβής του αεροσκάφους της Malaysia Airlines και δήλωσε ότι αντάρτες απομάκρυναν 38 πτώματα από το σημείο της συντριβής. «Η κυβέρνηση της Ουκρανίας δηλώνει επίσημα ότι οι τρομοκράτες, με τη βοήθεια της Ρωσίας, προσπαθούν να καταστρέψουν αποδεικτικά στοιχεία του διεθνούς αυτού εγκλήματος» ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

    Τέλος, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουκρανίας δήλωσε πως τα μαύρα κουτιά του μαλαισιανού αεροπλάνου που συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία δεν έχουν παραδοθεί στο Κίεβο και πως δεν έχει καμία πληροφορία για αυτά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 July 2014 - 12:30:25 UTC