Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Λαϊκισμός και κρατισμός απέτυχαν να ανακόψουν την έξοδο από την κρίση
  • [02] Σφοδρές μάχες στη Γάζα - Στους 342 οι νεκροί Παλαιστίνιοι
  • [03] «Ακαταμάχητα αποδεικτικά στοιχεία» ότι Ρώσοι πολίτες κατέρριψαν το μπόιγνκ, επικαλείται το Κίεβο

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Λαϊκισμός και κρατισμός απέτυχαν να ανακόψουν την έξοδο από την κρίση

    «Την τελευταία διετία το δίπολο του λαϊκισμού και του κρατισμού επιχείρησε να ανακόψει την πορεία της χώρας για οριστική έξοδο από την κρίση, αλλά αποτυγχάνει οριστικά» αναφέρει σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από τη Μεταπολίτευση ο πρωθυπουργός επισημαίνει πως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αντιμετώπισε επιτυχώς την τροχοπέδη του λαϊκισμού. «Ο λαϊκισμός έδωσε την έσχατη μάχη οπισθοφυλακών για να φέρει την Ελλάδα εκτός ευρώ και να ακυρώσει τη συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Απέτυχε! Ο λαϊκισμός έδωσε την έσχατη μάχη για να εμποδίσει το ξήλωμα του κρατισμού. Αποτυγχάνει και σε αυτό. Αυτή είναι η Νέα Μεταπολίτευση που έχει ήδη ξεκινήσει!» υπογραμμίζει ο Αντώνης Σαμαράς.

    Αναφερόμενος στην περίοδο διακυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο Αντώνης Σαμαράς τονίζει, ασκώντας ουσιαστικά κριτική στις κυβερνήσεις που ακολούθησαν:«Οι ρίζες του δημοκρατικού πολιτεύματος που θεμελίωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974 αποδείχθηκαν πράγματι πολύ ισχυρές. Και η μεγάλη ευρωπαϊκή επιλογή του, σωτήρια για τη χώρα. Αλλά τις επόμενες δεκαετίες η Ελλάδα δεν κατάφερε να ξεμπλέξει από τις στρεβλώσεις που άφησε πάνω της το "δίδυμο καρκίνωμα" του λαϊκισμού και του κρατισμού».

    [02] Σφοδρές μάχες στη Γάζα - Στους 342 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

    Tουλάχιστον 46 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, ανεβάζοντας στους 342 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν χάσει την ζωή τους από την αρχή των ισραηλινών επιχειρήσεων πριν από 12 ημέρες, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης. Από την πλευρά του Ισραήλ, δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια μαχών, αναφέρει ο στρατός ενώ ένας πολίτης σκοτώθηκε από μία ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Γάζα, ανεβάζοντας σε 2 τον αριθμό των αμάχων που σκοτώθηκαν από την 8η Ιουλίου, σύμφωνα με την αστυνομία.

    Οι δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί από έναν Παλαιστίνιο μαχητή που είχε διεισδύσει στο Ισραήλ μέσω μιας σήραγγας από τη Γάζα, ανακοίνωσε ο στρατός.

    Συνολικά, τουλάχιστον 342 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 2390 έχουν τραυματισθεί από την 8η Ιουλίου, όταν ξεκίνησε η ισραηλινή επιχείρηση "Προστατευμένη Παρυφή".

    [03] «Ακαταμάχητα αποδεικτικά στοιχεία» ότι Ρώσοι πολίτες κατέρριψαν το μπόιγνκ, επικαλείται το Κίεβο

    Η Ουκρανία διαθέτει «ακαταμάχητες αποδείξεις» σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάρριψη ενός αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών, προμηθεύοντας τους αντάρτες με πυραυλικά συστήματα και ένα πλήρωμα [χειριστών], δήλωσε σήμερα ο αρχηγός της αντικατασκοπείας της χώρας. Ο Βιτάλι Νάιντα δήλωσε πως το Κίεβο έχει αποδείξεις πως τρία BUK-1 ή SA-11 καθοδηγούμενα πυραυλικά συστήματα ραντάρ εισήλθαν στην Ουκρανία από τη γειτονική Ρωσία μαζί με ένα τριμελές πλήρωμα.

    Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε στον Πολωνό ομόλογό του Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι ότι εκείνοι που συνδέονται με την κατάρριψη του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία δεν θα πρέπει να συμμετάσχουν στις συνομιλίες με στόχο την επίλυση της κρίσης εκεί.Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι συμφώνησαν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους προκειμένου να τερματιστούν οι συγκρούσεις στην Ουκρανία.

    «Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει να διευκολύνει την πρόσβαση στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία- μια περιοχή που ελέγχουν οι φιλορώσοι αντάρτες- προκειμένου τα σωστικά συνεργεία να μπορέσουν να απομακρύνουν τις σορούς των θυμάτων», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 July 2014 - 20:30:21 UTC