Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργία ιδιωτικών υπαλλήλων ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων
  • [02] Από τον Αύγουστο η μηνιαία παρακράτηση φόρου για τους συνταξιούχους με δυο συντάξεις
  • [03] Ουκρανικά στρατιωτικά φυλάκια δέχθηκαν πυρά από την πλευρά των ρωσικών συνόρων
  • [04] Σφοδρές μάχες μαίνονται στο αεροδρόμιο της Τρίπολης
  • [05] Κύπρος: Σαράντα χρόνια μνήμης και πόνου
  • [06] Οι διεθνείς παρατηρητές δεν έχουν προσεγγίσει ακόμα το σημείο συντριβής του Boeing
  • [07] Η βασκική οργάνωση ETA ανακοίνωσε τη διάλυση των επιχειρησιακών δομών της
  • [08] Νεκροί 20 Παλαιστίνιοι από αεροπορικούς βομβαρδισμούς

  • [01] Απεργία ιδιωτικών υπαλλήλων ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

    Πανελλαδική απεργία για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή,πραγματοποιεί σήμεραη Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

    Η ΟΙΥΕ που αντιτάσσεται στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, με ανακοίνωσή της, καλεί τα σωματεία, τα εργατικά κέντρα και όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο του εμπορίου να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση.

    [02] Από τον Αύγουστο η μηνιαία παρακράτηση φόρου για τους συνταξιούχους με δυο συντάξεις

    Από τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ξεκινά η μηνιαία παρακράτηση του φόρου εισοδήματος, για τους συνταξιούχους που έχουν εισόδημα από δύο ή και περισσότερες συντάξεις. Πρόκειται για 1.146.089 άτομα σε σύνολο περίπου 2,7 εκατ. συνταξιούχων.

    Οι αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης μισθωτών και συνταξιούχων, περιλαμβάνονται στις διατάξεις του νόμου 4172/2013 του υπουργείου Οικονομικών και εφαρμόζονται ήδη για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν μόνο μία σύνταξη.

    Ο φόρος παραμένει σταθερός, δεν αυξάνεται, αλλάζει όμως ο τρόπος πληρωμής. Με το νέο σύστημα, τα ασφαλιστικά Ταμεία παρακρατούν κάθε μήνα το 1/12 των ετήσιων φόρων για τα συνολικά εισοδήματα. Το ύψος της μηνιαίας παρακράτησης προσαρμόζεται, ώστε ο συνταξιούχος να μην οφείλει φόρο μετά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

    Στο εξής, η μόνη επαφή των συνταξιούχων, που δεν έχουν άλλα εισοδήματα, με την Εφορία θα είναι η στιγμή της ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης, όμως η εφαρμογή του μέτρου επιφέρει αναπροσαρμογές στο καθαρό ποσό της σύνταξης, με μικρές αυξήσεις ή μειώσεις.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Εργασίας, 399.231 συνταξιούχοι με αποδοχές κάτω των 750 ευρώ, θα δουν τη μηνιαία σύνταξη τους να αυξάνεται κατά 15 ευρώ.

    Αντίστοιχα, οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν μηνιαίες αποδοχές άνω των 750 ευρώ, θα διαπιστώσουν μικρή αύξηση της παρακράτησης του φόρου, η οποία θα κυμαίνεται από 30 έως 40 ευρώ ανά μήνα. Για το 70% των συνταξιούχων της κατηγορίας αυτής η αύξηση δεν θα υπερβαίνει τα 30 ευρώ το μήνα.

    Τα ίδια στελέχη εκτιμούν, ότι πρόκειται για «λογιστικού χαρακτήρα» μεταβολές που δεν αυξάνουν την φορολογική επιβάρυνση και αντίθετα δημιουργούν όφελος για τους συνταξιούχους που κερδίζουν την έκπτωση του 1,5% στη μηνιαία παρακράτηση του φόρου.

    Κι' αυτό γιατί με το νέο τρόπο υπολογισμού η παρακράτηση θα υπολογίζεται στο σύνολο των συντάξιμων αποδοχών με αποτέλεσμα ο συνταξιούχος να κερδίζει την έκπτωση που παρέχεται για την εφάπαξ καταβολή του φόρου.

    Ι. Βρούτσης: Οι συνταξιούχοι δεν επιβαρύνονται ούτε ένα ευρώ

    «Οι συνταξιούχοι δεν επιβαρύνονται ούτε ένα ευρώ όπως δεν υπάρχει επιβάρυνση του προϋπολογισμού», αναφέρει απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

    [03] Ουκρανικά στρατιωτικά φυλάκια δέχθηκαν πυρά από την πλευρά των ρωσικών συνόρων

    Ουκρανικά στρατιωτικά φυλάκια δέχθηκαν πυρά που προέρχονταν από την πλευρά των ρωσικών συνόρων δύο φορές στη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσαν σήμερα οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

    Στη σελίδα της στο Facebook, όπου η κυβέρνηση ενημερώνει για την εξέλιξη της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησής» της παρουσιάζοντας αναλυτικά τις μάχες στην ανατολική Ουκρανία, ο στρατός ανακοίνωσε ότι ουκρανικά στρατιωτικά φυλάκια αποτέλεσαν δύο φορές στόχο επιθέσεων με όλμους από τα ρωσικά σύνορα.

    Πυρά ερρίφθησαν εναντίον των ουκρανικών θέσεων αμέσως μετά τα μεσάνυχτα και εκ νέου γύρω στις 02.00 τοπική ώρα, σύμφωνα με το στρατό.

    [04] Σφοδρές μάχες μαίνονται στο αεροδρόμιο της Τρίπολης

    Σφοδρές μάχες με βαριά όπλα μαίνονται σήμερα μεταξύ αντιπάλων ενόπλων ομάδων που διεκδικούν εδώ και μια εβδομάδα τον έλεγχο του αεροδρομίου της Τρίπολης, ανακοίνωσαν ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασφαλείας του αερολιμένα και αυτόπτες μάρτυρες.

    «Το αεροδρόμιο δέχτηκε σήμερα το πρωί επίθεση με οβίδες, ρουκέτες, πυρά πυροβόλων αρμάτων μάχης. Είναι η σφοδρότερη επίθεση από την έναρξη της επιχείρησης» δήλωσε ο εκπρόσωπος Αλ-Τζιλάνι Αλ-Ντάχες, διευκρινίζοντας ότι ένα λιβυκό αεροσκάφος έχει τυλιχθεί στις φλόγες πάνω στην πίστα του αερολιμένα.

    [05] Κύπρος: Σαράντα χρόνια μνήμης και πόνου

    Συμπληρώνονται σήμερα 40 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου 1974, και η Τουρκία συνεχίζει να κατέχει δια των όπλων το βόρειο τμήμα της νήσου. Στις πέντε και τριάντα το πρωί, ώρα κατά την οποία εκδηλώθηκε η τουρκική εισβολή, ήχησαν οι σειρήνες σε όλες τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου. Με την ήχηση των σειρήνων οι μνήμες γύρισαν 40 χρόνια πίσω στο μαύρο καλοκαίρι του 1974, όταν έγινε η απόβαση του τουρκικού στρατού στις ακτές της Κερύνειας. Τότε που τα παιδιά μεγάλωσαν απότομα,ζώντας σε αντίσκηνα και εγκλωβισμένα σε χωριά στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου και προσπαθώντας να επιβιώσουν στην καθημερινότητα τους.

    Στις δέκα το πρωί, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκωσία, τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο μνημόσυνο των πεσόντων στην εισβολή, με την παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη. Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης. Έγινε επίσης παράκληση για απελευθέρωση της Κύπρου, επιστροφή των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες και ανεύρεση των αγνοουμένων. Εξάλλου, εκδήλωση οργανώνει στην Λευκωσία και η Πανελλήνια Επιτροπή Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, στην οποία θα μιλήσει η πρόεδρος της, Μαρία Καλμπουρτζή.

    Το βράδυ στο προεδρικό μέγαρο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, την οποία για πρώτη φορά οργανώνουν από κοινού η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα.

    Στο μεταξύ την προσεχή Πέμπτη θα συναντηθούν στο πλαίσιο της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων, που άρχισαν τον Φεβρουάριο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου. Η Κυπριακή κυβέρνηση διαπιστώνει ότι οι διαπραγματεύσεις δεν σημειώνουν πρόοδο, αφού η τουρκοκυπριακή ηγεσία εξακολουθεί να κινείται εκτός των συμφωνηθέντων στις 11 Ιανουαρίου για το πλαίσιο αναζήτησης λύσης του Κυπριακού.

    [06] Οι διεθνείς παρατηρητές δεν έχουν προσεγγίσει ακόμα το σημείο συντριβής του Boeing

    Οι φιλορώσοι αυτονομιστές θα εγγυηθούν την ασφάλεια των διεθνών παρατηρητών στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχό τους στην ανατολική Ουκρανία, εάν το Κίεβο δεχθεί να υπάρξει εκεχειρία, δήλωσε ένας από τους ηγέτες των ανταρτών.

    Η πρόταση ενδέχεται να μη γίνει δεκτή, καθώς χθες ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο ζήτησε από αρκετούς δυτικούς ηγέτες με τους οποίους συνομίλησε τηλεφωνικά να αναγνωρίσουν τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ όπως και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ ως «τρομοκρατικές οργανώσεις».

    Έχουν περάσει τουλάχιστον δύο ημέρες από τότε που κατέπεσε --πιθανότατα από πύραυλο-- και συνετρίβη το αεροσκάφος που είχε αναχωρήσει από το Άμστερνταμ για την Κουάλα Λουμπούρ, και οι αυτονομιστικές συνεχίζουν να εμποδίζουν την πρόσβαση στο σημείο αυτό στους Ουκρανούς αξιωματούχους και τους διεθνείς παρατηρητές.

    Στο αεροσκάφος επέβαιναν 298 άνθρωποι, εκ των οποίων 192 ήταν Ολλανδοί.

    Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν χθες βράδυ για την έλλειψη ασφάλειας στο σημείο αυτό, ενώ ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα πρέπει να «αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους αντάρτες» που υποστηρίζονται από τη Μόσχα.

    [07] Η βασκική οργάνωση ETA ανακοίνωσε τη διάλυση των επιχειρησιακών δομών της

    Η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ETA ανακοίνωσε ότι έχει καταστρέψει τις «υλικοτεχνικές και λειτουργικές δομές» με τις οποίες έκανε τις ένοπλες ενέργειές της, σε μια κίνηση που θεωρείται ένα ακόμη βήμα προς τον πλήρη αφοπλισμό της, ανέφερε στην κυριακάτικη έκδοση της μια βασκική εφημερίδα προσκείμενη στο αυτονομιστικό κίνημα. Η βασκική εφημερίδα Gara, γράφει ότι η ΕΤΑ έστειλε ανακοίνωση μέσω της οποίας αναφέρει ότι ολοκλήρωσε την «καταστροφή των υλικοτεχνικών και λειτουργικών δομών της οι οποίες σχετίζονται με τη διεξαγωγή του ένοπλου αγώνα».

    Η αλλαγή αυτή έχει ως στόχο να μετατρέψει «μια ένοπλη σύγκρουση σε μια δημοκρατική αντιπαράθεση» σύμφωνα με τη βασκική εφημερίδα.

    Η ETA είναι υπεύθυνη για σειρά βομβιστικών επιθέσεων και δολοφονιών που στοίχισαν τη ζωή σε 829 άτομα κατά τη διάρκεια των τελευταίων σαράντα ετών, όταν η οργάνωση μαχόταν για την ανεξαρτησία της Χώρας των Βάσκων.

    [08] Νεκροί 20 Παλαιστίνιοι από αεροπορικούς βομβαρδισμούς

    Τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη συνοικία Σετζάγια, στην ανατολική Γάζα, ενώ χιλιάδες κάτοικοι εγκαταλείπουν όπως όπως τις εστίες τους για να σωθούν από τις σφοδρές επιδρομές, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών Υγείας και αυτόπτες μάρτυρες. Το νοσοκομείο Αλ-Σίφα της Γάζας έχει γεμίσει με δεκάδες ανθρώπους που τραυματίστηκαν στην αεροπορική επίθεση.

    Νωρίτερα σήμερα, στην Ιερουσαλήμ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το θάνατο δύο ακόμη στρατιωτών του σε μάχες στη Λωρίδα της Γάζας, με τους οποίους αυξάνεται σε επτά ο αριθμός των Ισραηλινών που έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής. Οι στρατιώτες Μπαρ Ραχάβ, 21 ετών και Μπνάγια Ρούμπελ, 20 ετών, σκοτώθηκαν από αντιαρματικό πύραυλο ο πρώτος και σε ανταλλαγή πυρών με ελαφρά όπλα ο δεύτερος, ενώ το Ισραήλ κλιμακώνει τη χερσαία επιχείρηση στον παλαιστινιακό θύλακα.

    Εν τω μεταξύ, παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν ότι οΠαλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς και ο Χάλεντ Μεσάαλ αρχηγός του ισλαμικού κινήματος της Χαμάς που ελέγχει πλήρως τη Λωρίδα της Γάζας θα συναντηθούν σήμερα στο Κατάρ για συνομιλίες σχετικά με την κατάπαυση του πυρός στην αιματοβαμμένη Λωρίδα της Γάζας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 July 2014 - 8:30:21 UTC