Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρνήθηκε να απολογηθεί ο Ν. Μαζιώτης
  • [02] Αυξήσεις στις μικρές οικιακές καταναλώσεις, μειώσεις στα επαγγελματικά τιμολόγια, από 25 Ιουλίου
  • [03] Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας λέει ότι έχει καταγράψει αεροσκάφος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας να πετά κοντά στο Boeing 777
  • [04] Συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας
  • [05] Ο Ντ. Κάμερον προειδοποιεί τον Βλ. Πούτιν ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να επιβάλει σκληρότερες κυρώσεις στην Ρωσία
  • [06] Βομβαρδισμός από πυροβολικό στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού του Ντονέτσκ

  • [01] Αρνήθηκε να απολογηθεί ο Ν. Μαζιώτης

    Με «πολιτική δήλωση» απάντησε ο Νίκος Μαζιώτης στον ανακριτή που μετέβη νωρίτερα στον Κορυδαλλό για να λάβει απολογία από τον κατηγορούμενο. Ο Ν. Μαζιώτης, που κρατείται στο νοσοκομείο των φυλακών, φέρεται να απάντησε στις κατηγορίες με δήλωσή του, σύμφωνα με την οποία «τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα δεν απολογούνται. Παλεύουν για την ανατροπή του συστήματος εκμετάλλευσης». Κατά τον ίδιο, «άλλοι θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι στη θέση του» καθώς «συντελείται μια κοινωνική γενοκτονία, που είναι μοναδική στην ιστορία της χώρας».

    Ο Νίκος Μαζιώτης, που εκτίει ήδη 25ετή κάθειρξη για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, κρίθηκε προφυλακιστέος για τη νέα δικογραφία.

    [02] Αυξήσεις στις μικρές οικιακές καταναλώσεις, μειώσεις στα επαγγελματικά τιμολόγια, από 25 Ιουλίου

    Αυξήσεις της τάξης του 11% για τους οικιακούς πελάτες με κατανάλωση έως 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο και μειώσεις έως 3,4 % στα τιμολόγια της ΔΕΗ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και για την ηλεκτροδότηση κοινόχρηστων χώρων ισχύουν από 25 Ιουλίου 2014.Τα οικιακά τιμολόγια για όσους έχουν κατανάλωση μεγαλύτερη από 800 κιλοβατώρες, το νυχτερινό τιμολόγιο όπως και το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο παραμένουν αμετάβλητα, ενώ όσοι έχουν κατανάλωση μέχρι 800 κιλοβατώρες μπορούν, αν δεν το έχουν ήδη κάνει και εφόσον πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις, να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

    Τις αλλαγές στις χρεώσεις ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ, σε εφαρμογή της πολιτικής για εξάλειψη των σταυροειδών επιδοτήσεων στα τιμολόγια. Δηλαδή της επιβάρυνσης μιας κατηγορίας καταναλωτών σε όφελος μιας άλλης που ουσιαστικά επιδοτείται.

    [03] Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας λέει ότι έχει καταγράψει αεροσκάφος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας να πετά κοντά στο Boeing 777

    Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι διαθέτει στοιχεία κατά τα οποία ένα αεροσκάφος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξε πολύ κοντά, σε απόσταση 3-5 χλμ. από το επιβατικό αεροσκάφος της Malaysia Airlines το οποίο κατερρίφθη και ζήτησε εξηγήσεις από το Κίεβο. Σύμφωνα με τον στρατηγό Αντρέι Καρταπόλοφ, του επικεφαλής του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, το μαχητικό αυτό ήταν ένα Σουχόι Su-25.

    Εξάλλου ο στρατηγός είπε ότι δεν εντοπίστηκε η εκτόξευση πυραύλων από το έδαφος σε οποιοδήποτε σημείο κοντά στην πορεία του Boeing και κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να δώσουν στη δημοσιότητα δορυφορικές φωτογραφίες, «εάν έχουν» τέτοιες. Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως η Ρωσία δεν παρέδωσε κανένα σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων Buk (ή SA-11) στους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας, ή «οποιαδήποτε άλλα όπλα».

    Με τις δηλώσεις αυτές η Ρωσία αμφισβητεί σαφώς την κατηγορία από το Κίεβο και πολλές δυτικές κυβερνήσεις ότι οι αυτονομιστές που πρόσκεινται στη Ρωσία ευθύνονται για την κατάρριψη του επιβατικού αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση 17 στον εναέριο χώρο της ανατολικής Ουκρανίας.

    [04] Συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας

    Τουλάχιστον 514 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τις 3.000 στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα στις τελευταίες 14 ημέρες και ο απολογισμός αυτός συνεχίζει να αυξάνεται, την επομένη του σφυροκοπήματος της συνοικίας Σατζάγια.

    Περισσότεροι από 20 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από τα πλήγματα των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στον παλαιστινιακό θύλακα ενώ τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν 45 πτώματα από τα συντρίμμια, κυρίως στη Σατζάγια η οποία βομβαρδίστηκε την Κυριακή με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 73 άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας παροχής πρώτων βοηθειών, Άσραφ αλ Κούντρα. Μεταξύ των θυμάτων από τους σημερινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας είναι ένα ζευγάρι και τα επτά παιδιά του που σκοτώθηκαν κοντά στη Ράφα, στα νότια, είπε ο αλ Κούντρα. Άλλοι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν το μεσημέρι από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου των Μαρτύρων του Αλ Άκσα, στο Ντέιρ ελ Μπάλαχ. Οι διασώστες ανέσυραν άλλα 45 θύματα από τους βομβαρδισμούς των προηγούμενων ημερών. Τα 11 από τα πτώματα βρέθηκαν στη Σατζάγια. Πολλά από τα θύματα αυτού που η παλαιστινιακή κυβέρνηση αποκαλεί "σφαγή της Σατζάγια" ήταν γυναίκες και παιδιά. Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι έβαλε στο στόχαστρο αυτήν τη ζώνη επειδή την χρησιμοποιούσαν ως βάση ανεφοδιασμού τους τα μέλη της Χαμάς.

    Από την πλευρά του Ισραήλ, οι απώλειες αφορούν κυρίως τις ένοπλες δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί εντός και γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας. Από τις 17 Ιουλίου έχουν σκοτωθεί στην περιοχή 18 στρατιώτες ενώ δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν στα νότια της χώρας.

    Από την έναρξη της επιχείρησης "Προστατευμένη Παρυφή" περίπου 1.465 ρουκέτες και οβίδες έχουν πλήξει το Ισραήλ, ενώ 387 έχουν αναχαιτιστεί από το αντιπυραυλικό σύστημα "Σιδηρούς Θόλος". Σαράντα ρουκέτες έπληξαν σήμερα διάφορες περιοχές του Ισραήλ, μεταξύ των οποίων και τον τομέα του Τελ Αβίβ.

    [05] Ο Ντ. Κάμερον προειδοποιεί τον Βλ. Πούτιν ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να επιβάλει σκληρότερες κυρώσεις στην Ρωσία

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προειδοποίησε σήμερα τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να επιβάλει σκληρότερες κυρώσεις στην Ρωσία μετά την κατάρριψη, σύμφωνα με το Λονδίνο, από αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία αεροπλάνου των Μαλαισιανών Αερογραμμών. «Η Ρωσία πρέπει να ξέρει ότι έπεται δράση αν δεν υπάρξει μια ριζική αλλαγή στον τρόπο που συμπεριφέρονται», δήλωσε ο Κάμερον. «Η ΕΕ είναι έτοιμη να λάβει περαιτέρω μέτρα», σημείωσε.

    ΟΒρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος μίλησε τηλεφωνικώς χθες με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, σημείωσε ότι οι κυρώσεις αυτές μπορεί να πλήξουν προηγμένα βιομηχανικά αγαθά που μπορεί να έχουν διπλή χρήση, για αμυντικούς σκοπούς. Ωστόσο ο Κάμερον δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με τα αγαθά αυτά ή τις κυρώσεις.

    [06] Βομβαρδισμός από πυροβολικό στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού του Ντονέτσκ

    Σφοδρά πυρά πυροβολικού ξέσπασαν σήμερα πριν από το μεσημέρι στη ζώνη του σιδηροδρομικού σταθμού του Ντονέτσκ, σε μια συνοικία εκτός του κέντρου της μεγάλης αυτής πόλης της ανατολικής Ουκρανίας, "οχυρού" των φιλορώσων αυτονομιστών, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι δρόμοι της συνοικίας έκλεισαν για την κυκλοφορία από αυτονομιστές μαχητές, οι άμαχοι απομακρύνονται με μικρά λεωφορεία των δημόσιων συγκοινωνιών και βλέπει επίσης κανείς ομάδες κατοίκων που διαφεύγουν πεζή.

    Ένας 19χρονος μαχητής, ο Βολόντια, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν γύρω στις 10 το πρωί προχωρώντας από το αεροδρόμιο. Ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που έφθασε στο σταθμό, ο οποίος φαινόταν άθικτος, παρατήρησε μια στήλη μαύρου καπνού να υψώνεται κοντά στο αεροδρόμιο και μια άλλη ανάμεσα στο αεροδρόμιο και το σιδηροδρομικό σταθμό. Κοντά στο σταθμό, ακούσθηκαν έξι βολές όλμου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 July 2014 - 14:30:21 UTC