Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αργ. Ντινόπουλος: Η κυβέρνηση είναι ενιαία
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Η αξιολόγηση στο Δημόσιο είναι όχημα απολύσεων για όσους δεν συμμορφώνονται
  • [03] Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφθηκε σήμερα ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ
  • [04] Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο Εμμανουήλ Κριαράς
  • [05] Το τέταρτο υψηλότερο ποσοστό πολιτών στο όριο της φτώχειας καταγράφει η Ελλάδα στην Ευρώπη
  • [06] Μίνως Μάτσας και Γλυκερία σε δύο συναυλίες στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

  • [01] Αργ. Ντινόπουλος: Η κυβέρνηση είναι ενιαία

    «Η κυβέρνηση είναι ενιαία. Οι πολιτικές αποφάσεις λαμβάνονται από την κυβέρνηση. Το υπουργείο Εσωτερικών πιστεύει, ότι η αξιολόγηση πρέπει να προχωρήσει τάχιστα» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλος, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στους δημοσιογράφους, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

    Σε ό,τι αφορά ειδικά στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δήλωσε ότι έχει δοθεί εντολή στους γενικούς διευθυντές να προχωρήσουν την αξιολόγηση. Διαβεβαίωσε, ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση, εξαιρουμένων των παρανόμων διαδικασιών όπως τα πλαστά πιστοποιητικά και πρόσθεσε ότι «ακόμη και οι υπάλληλοι που θα είναι στο 15% και ενδεχομένως να αποδίδουν λιγότερο καλά, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Άρα, λοιπόν, δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο άλλοθι για να μην προχωρήσει η αξιολόγηση». Σχολιάζοντας τις αποφάσεις τόσο της ΚΕΔΕ, όσο και της ΕΝΠΕ, με τις οποίες επιδοκιμάζεται συνολικά η αξιολόγηση ως μόνιμη πρακτική στο Δημόσιο, αλλά αποδοκιμάζεται το σύστημα του επιμερισμού (25% άριστοι, 60% καλοί και 15% με χαμηλή απόδοση), ο κ. Ντινόπουλος σχολίασε ότι οι εποπτευόμενοι φορείς του υπουργείου Εσωτερικών είναι οι ΟΤΑ, στους οποίους ηγούνται αιρετοί.

    Εξάλλου, στην ίδια συνέντευξη, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γ. Ντόλιος μίλησε για τεχνικά ζητήματα που δημιουργήθηκαν στο θέμα της αξιολόγησης και τα οποία πρέπει να ρυθμιστούν.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Η αξιολόγηση στο Δημόσιο είναι όχημα απολύσεων για όσους δεν συμμορφώνονται

    «Η συγκυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να αντιμετωπίσει τις δυσλειτουργίες του δημόσιου τομέα και να δημιουργήσει μία δημόσια διοίκηση που θα απεμπλακεί από το πελατειακό κράτος» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ. Όπως επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «η συγκυβέρνηση Σαμαρά δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει έναν δημόσιο τομέα που θα ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες. Για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι να αναπαράξουν και να διευρύνουν την ίδια πελατειακή αντίληψη, την κομματική αντίληψη που δημιούργησε τις σημερινές στρεβλώσεις. Να αναπαράγουν και να διευρύνουν ένα κομματικό Δημόσιο, ένα πελατειακό Δημόσιο, το οποίο δεν θα ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες». Για την αξιολόγηση στο Δημόσιο, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «είναι το όχημα, όχι για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα, την οποία έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία, αλλά είναι το όχημα προκειμένου να εκδιώξουν από τον δημόσιο τομέα όσους δημόσιους λειτουργούς δεν συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις, όσους δημόσιους λειτουργούς δεν πειθαρχούν στη στενή παλαιοκομματική αντίληψη της υπηρέτησης της μνημονιακής πολιτικής».

    Σχετικά με το δικαίωμα στην απεργία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: «Η απόφαση για την κατάργηση, στην ουσία, του δικαιώματος στην απεργία είναι μία απόφαση που μας βρίσκει καθολικά αντίθετους. Το ιερό δικαίωμα στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Καμία εκτελεστική ή δικαστική εξουσία δεν δικαιούται να καταστρατηγήσει το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας. Το δικαίωμα στην απεργία κατακτήθηκε μέσα από σκληρούς αγώνες και ας το γνωρίζουν καλά ότι δεν πρόκειται να το αφαιρέσουν με μία απόφαση δικαστηρίου». «Θα υπάρξει ένα ευρύτατο πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο για τη διεκδίκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος κάθε εργαζόμενου στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα στην απεργία και τη διεκδίκηση» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

    [03] Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφθηκε σήμερα ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ

    Η επίθεση του κράτους του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων της Λωρίδας της Γάζας, η απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας από την κυβέρνηση του Κιέβου και τα χημικά της Συρίας, ήταν τα τρία ζητήματα που έθεσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι.

    Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε ότι «σήμερα δεν μπορεί κανένας να μένει αδιάφορος μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας, δεν μπορεί να μένουμε αδιάφοροι απέναντι στη νέα γενοκτονία του κράτους του Ισραήλ εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού, όπου καθημερινά σφάζονται παιδιά, άμαχοι, γυναίκες, εργαζόμενοι, νέοι, δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται σε κανένα μας να εξομοιώνει τα θύματα με τους θύτες, θεωρούμε ότι άμεσα -και το θέσαμε αυτό το ζήτημα- η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ακυρώσει όλες τις συμφωνίες με το Ισραήλ, κυρίως τις στρατιωτικές, αλλά και τις πολιτικές και οικονομικές, δεν μπορεί να δίνεται ανάσα σε ένα κράτος, σε ένα καθεστώς που δολοφονεί έτσι τον παλαιστινιακό λαό και δημιουργεί προβλήματα και κινδύνους ανάφλεξης σε όλη την περιοχή της Μεσογείου». «Ταυτόχρονα, μας δόθηκε η ευκαιρία να θέσουμε το ζήτημα της απαγόρευσης της δράσης του ΚΚ Ουκρανίας, το οποίο συνέβη χθες, από την αντιδραστική, φασιστική κυβέρνηση του Κιέβου και βεβαίως να κινητοποιηθεί ο λαός έτσι ώστε να μην περάσει (η απαγόρευση)» είπε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «το ΚΚ Ουκρανίας έχει προσφέρει πολλά στον λαό της Ουκρανίας είναι μια σημαντική κοινοβουλευτική δύναμη, μια λαϊκή δύναμη με 2.000.000 ψήφους στις τελευταίες εκλογές και από αυτή την άποψη καθημερινά θα βρεθούμε στους δρόμους στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες μαζί με άλλα Κομμουνιστικά και Εργατικά κόμματα».

    [04] Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο Εμμανουήλ Κριαράς

    Εξιτήριο από το νοσοκομείο που νοσηλευόταν ύστερα από επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε την περασμένη Παρασκευή λόγω κατάγματος στο αριστερό ισχίο, πήρε ο ηλικίας 108 ετών ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Κριαράς.

    Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και θα αναρρώσει στο σπίτι του.

    [05] Το τέταρτο υψηλότερο ποσοστό πολιτών στο όριο της φτώχειας καταγράφει η Ελλάδα στην Ευρώπη

    Στην 4η θέση μεταξύ των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το υψηλότερο ποσοστό πολιτών στο όριο της φτώχειας, βρίσκεται η Ελλάδα.

    Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία δημοσιοποιούνται στην έκθεση του ΙΟΒΕ, το ποσοστό των Ελλήνων που ζούσαν πέρυσι στο όριο της φτώχειας (εισόδημα μικρότερο από το 60% του εθνικού διάμεσου διαθέσιμου εισοδήματος) ανήλθε σε 34,6% ή σε 3.795.100 άτομα. Μάλιστα, το ποσοστό αυτό βαίνει συνεχώς αυξανόμενο από το 2010 και το πρώτο Μνημόνιο (27,6% το 2010, 27,7% το 2011, 31% το 2012 και 34,6% το 2013). Σε χειρότερη θέση από την Ελλάδα, βρίσκονται η Βουλγαρία (49,3%), η Ρουμανία (41,7%) και η Λετονία (36,2%). Στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχουν εμπλακεί σε Μνημόνια, στο όριο της φτώχειας βρίσκεται το 30% των πολιτών στην Ιρλανδία, το 28,2% στην Ισπανία, το 27,1% στην Κύπρο και το 25,3% στην Πορτογαλία.

    [06] Μίνως Μάτσας και Γλυκερία σε δύο συναυλίες στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

    Δύο πολλά υποσχόμενες συναυλίες ετοιμάζεται να υποδεχθεί ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, που τις καλοκαιρινές νύχτες γεμίζει μουσική. Ο συνθέτης Μίνως Μάτσας για πρώτη φορά επί σκηνής παρουσιάζει σήμερα το βράδυ (23/7) τα τραγούδια του καθώς και μουσικά θέματα από τη μικρή, τη μεγάλη οθόνη, το θέατρο και τη δισκογραφία. Συμπαίκτες στην εξωστρεφή αυτή συνάντηση, τέσσερις φωνές διακεκριμένες, συνοδοιπόροι του στην περιπέτεια της μουσικής: η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο Γιάννης Χαρούλης. Μαζί τους οκτώ καταξιωμένοι μουσικοί, με τον ίδιον τον συνθέτη στο πιάνο.

    Από τον Μίνωα Μάτσα τη σκυτάλη θα πάρει η Γλυκερία στις 25 του μηνός, με «τραγούδια αγάπης», λαϊκά και σμυρνέικα, αλλά και παραδοσιακά απ' όλη τη Μεσόγειο. Στη συναυλία της στον Κήπο του Μεγάρου, η γνωστή ερμηνεύτρια θα συναντήσει στη σκηνή τους συναδέλφους της, Ντιλέκ Κοτς από την Τουρκία, Αντρέ Μάια από την Πορτογαλία, και Ντάσο Κούρτι από την Αλβανία -με τους οποίους την ενώνει η αγάπη για τη μουσική και η επιθυμία να γνωρίσει ήχους από όλον τον κόσμο- για να τραγουδήσουν παρέα παραδοσιακά τραγούδια απ' όλες τις γωνιές της Μεσογείου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 July 2014 - 12:30:25 UTC