Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ως ύποπτοι για τη διάπραξη κακουργήματος καλούνται σε εξηγήσεις ο τέως διοικητής και επτά στελέχη της ΤτΕ
  • [02] Ναι σε αναψυκτήριο, αλλά υπό όρους, στην παραλία Βοτσαλάκια του Πειραιά από το ΚΑΣ
  • [03] Παύση των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας για να απομακρυνθούν οι τραυματίες
  • [04] Lufthansa, Delta και Lot ακυρώνουν και πάλι τα δρομολόγιά τους προς το Τελ Αβίβ του Ισραήλ
  • [05] Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Transasia Air στην κομητεία Πενγκχού
  • [06] Δύο ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από τους αυτονομιστές
  • [07] Λεηλασίες, κλοπές και εγκατάλειψη στο σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου
  • [08] Γ. Λεβ: «Συνεχίζω στην εθνική»

  • [01] Ως ύποπτοι για τη διάπραξη κακουργήματος καλούνται σε εξηγήσεις ο τέως διοικητής και επτά στελέχη της ΤτΕ

    Σε ανωμοτί κατάθεση για το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος, καλούνται σε λίγες ημέρες ο τέως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος και επτά στελέχη της, σχετικά με την έγκριση που έδωσαν το 2010 στη μεταβίβαση ποσοστού της Proton Bank, από την ΠΕΙΡΑΙΩΣ, στον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Ο πρώην επικεφαλής και τα στελέχη της ΤτΕ, μέλη της Επιτροπής Τραπεζικών και Πιστωτικών θεμάτων που ενέκρινε την υπό έρευνα αγοραπωλησία, καλούνται την ερχόμενη εβδομάδα από τους οικονομικούς εισαγγελείς, Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνό Μπρη, σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης του αδικήματος της συνέργειας σε απιστία σε βάρος της δημόσιας περιουσίας.

    Η υπόθεση αφορά την έγκριση που είχε δώσει η Κεντρική Τράπεζα στη μεταβίβαση -που έγινε στα τέλη του 2009, ποσοστού 31,3% της Proton Bank που κατείχε η Τράπεζα Πειραιώς- στον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη τον Μάρτιο του 2010. Η υπόθεση ερευνάται από τους οικονομικούς εισαγγελείς έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας Λ. Λαυρεντιάδης.

    [02] Ναι σε αναψυκτήριο, αλλά υπό όρους, στην παραλία Βοτσαλάκια του Πειραιά από το ΚΑΣ

    Σύμφωνο με τη δημιουργία αναψυκτηρίου στην παραλία Βοτσαλάκια του Πειραιά, αλλά πίσω από το όριο της ακτογραμμής και με τα χαρακτηριστικά μιας λιτής κατασκευής ήταν χτες το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

    Στην παραλία Βοτσαλάκια, με την «επίστεψη» του Κονώνειου Τείχους, ο δήμος Πειραιά κατέθεσε αίτημα για την κατασκευή λιθόκτιστου αναψυκτηρίου. Στο ίδιο σημείο, αλλά εντός της ζώνης του αιγιαλού λειτουργεί μέχρι σήμερα αναψυκτήριο, για το οποίο το ΚΑΣ σε προηγούμενη συνεδρίασή του το 2013 είχε ζητήσει την παραμονή του μόνο για ένα χρόνο και στη συνέχεια την κατεδάφισή του και τη δημιουργία νέας κατασκευής που θα σέβεται τα όρια του αιγιαλού. Στη συνεδρίαση εκείνη είχε εγκριθεί και η δημιουργία θερινού κινηματογράφου, οργανωμένου πάρκινγκ και χώρου για την ανάπτυξη ξαπλωστρών. Όπως εξήγησαν χτες εκπρόσωποι του δήμου, έχει υπογραφεί τριετής σύμβαση μίσθωσης σε ιδιώτη του θερινού σινεμά, του αναψυκτηρίου και των ξαπλωστρών και ομπρελών.

    Η νέα μόνιμη κατασκευή έρχεται να αντικαταστήσει το παλιό αναψυκτήριο, όμως η θέση του θα είναι πίσω από το όριο του αιγιαλού που ορίζει το ΥΠΕΚΑ. Στα παραπάνω σχέδια αντιδρούν πολίτες του Πειραιά, οι οποίοι ζητούν να μείνει ελεύθερος από οποιαδήποτε κατασκευή ο ελάχιστος αδόμητος χώρος της παραλίας.

    [03] Παύση των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας για να απομακρυνθούν οι τραυματίες

    Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) ανακοίνωσε σήμερα ότι τέθηκε σε ισχύ μια διακοπή των εχθροπραξιών σε αρκετές ζώνες στην Λωρίδα της Γάζας, για να επιτραπεί η διέλευση ανθρωπιστικών αυτοκινητοπομπών.Η διακοπή αυτή των εχθροπραξιών μεταξύ της Χαμάς και του ισραηλινού στρατού θα επιτρέψει κυρίως την απομάκρυνση των τραυματιών από το προάστιο Σατζάγια, το οποίο βρίσκεται ανατολικά της πόλης της Γάζας, και από το Χουζάα, το οποίο βρίσκεται στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, διευκρίνισε η εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ, Σεσίλια Γκόιν.

    Πέντε Παλαιστίνιοι, ανάμεσα στους οποίους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί από πυρά ισραηλινών αρμάτων μάχης στο Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε η παλαιστινιακή υπηρεσία πρώτων βοηθειών, ενώ το Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα συνεδριάζειεκτάκτως για να εξετάσει μια απόφαση, η οποία έχει υποβληθεί από την Παλαιστίνη και με την οποία ζητείται η διεθνής προστασία των Παλαιστινίων και η επείγουσα διεξαγωγή διεθνούς έρευνας σχετικά με την ισραηλινή επίθεση στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

    Εξάλλου,οι αεροπορικές εταιρείες Lufthansa, Delta και Lotακυρώνουν και πάλι τα δρομολόγιά τους προς το Τελ Αβίβτου Ισραήλ για λόγους ασφαλείας.

    [04] Lufthansa, Delta και Lot ακυρώνουν και πάλι τα δρομολόγιά τους προς το Τελ Αβίβ του Ισραήλ

    Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε σήμερα ότι ακυρώνει για άλλες 24 ώρες, δηλαδή και για αύριο Πέμπτη, όλες τις πτήσεις που είχε προγραμματίσει από και προς το Τελ Αβίβ για λόγους ασφαλείας.Συνολικά ακυρώνονται 20 πτήσεις που επρόκειτο να γίνουν από τη Φρανκφούρτη, το Μόναχο, την Κολωνία, τη Ζυρίχη, τη Βιέννη και τις Βρυξέλλες προς το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν. Η απαγόρευση αφορά όχι μόνο τη Lufthansa αλλά και τις θυγατρικές της Germanwings, Austrian Airlines, Swiss και Brussels Airlines. Η αμερικανική εταιρεία Delta, η πρώτη που είχε ανακοινώσει ότι ακυρώνει τις πτήσεις της, ανέφερε επίσης ότι ούτε και σήμερα θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια από και προς το Τελ Αβίβ. Από τη Βαρσοβία, έγινε γνωστό ότι η κρατική πολωνική εταιρεία LOT διακόπτει τις πτήσεις της προς το Ισραήλ μέχρι και την Δευτέρα καθώς εκφράζονται ανησυχίες για την ασφάλεια των επιβατών της.

    [05] Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Transasia Air στην κομητεία Πενγκχού

    Αεροσκάφος της εταιρείας Transasia Air έκανε πριν από λίγο αναγκαστική προσγείωση στην κομητεία Πενγκχού της Ταϊβάν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 40 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, μεταδίδει το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

    [06] Δύο ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από τους αυτονομιστές

    Οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας κατέρριψαν δύο ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

    Ο εκπρόσωπος Αλέξι Ντμιτρασκίφσκιι είπε ότι τα δύο αεροπλάνα, τύπου Σουχόι, κατέπεσαν κοντά στο ύψωμα Σάβουρ Μοχίλα, ανατολικά του Ντονέτσκ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την τύχη των πιλότων.

    [07] Λεηλασίες, κλοπές και εγκατάλειψη στο σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου

    Λεηλασίες σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, κλοπές τροχαίου υλικού, καταστροφή εξοπλισμού, εξαφανισμένα ιστορικά. Το ιστορικό σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου «αιμορραγεί» και το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Επιτροπής για τη Διατήρηση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς (TICCIH) κάνει έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς για τη διάσωσή του.

    Όπως καταγγέλλουν μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επίκουρος καθηγητής του ΕΜΠ και πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του TICCIH, Νίκος Μπελαβίλας, και ο αρχαιολόγος, Απόλλων Κύρκος, ο οποίος έκανε τη μεταπτυχιακή του εργασία στο συγκεκριμένο θέμα, μετά την παύση λειτουργίας του δικτύου το 2011, αλλά και σε μερικές περιπτώσεις κάποια χρόνια νωρίτερα, σταθμοί και άλλες εγκαταστάσεις έχουν διαρρηχθεί, ο εξοπλισμός τους έχει κλαπεί ή καταστραφεί, ενώ αρκετές ήταν και οι περιπτώσεις κτιρίων που παραδόθηκαν στις φλόγες, καθώς άστεγοι καταφεύγουν στους σταθμούς και ανάβουν φωτιές για να ζεσταθούν. Πυρκαγιές έχουν σημειωθεί μεταξύ άλλων στους σταθμούς Μεγαλόπολης, Αιγίου και Λεονταρίου, ενώ άλλοι σταθμοί ρημάζουν από την εγκατάλειψη. Επίσης, βαγόνια του 19ου αιώνα «παραδίδονται» στους κλέφτες ή στις φωτιές, ενώ και ο ΟΣΕ μη γνωρίζοντας την ιστορική αξία του τροχαίου υλικού σπεύδει να πουλήσει ιστορικά βαγόνια, όπως τους δύο γερανούς, που αποτελούσαν πολεμικές αποζημιώσεις της Ιταλίας μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και πουλήθηκαν για παλιοσίδερα. Παρόμοια είναι και η τύχη του πλούσιου αρχειακού υλικού που βρίσκεται στους σταθμούς. Η καταστροφή του σιδηροδρομικού δικτύου επιτείνεται από τους κλέφτες μετάλλου.

    Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Επιτροπής για τη Διατήρηση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς εξέδωσε ψήφισμα, στο οποίο ζητάει από τον ΟΣΕ, τη ΓΑΙΑΟΣΕ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τα αρμόδια υπουργεία (Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Πολιτισμού και Αθλητισμού) «να λάβουν άμεσα μέτρα διάσωσης και προστασίας του σπουδαίου αυτού πολιτιστικού πλούτου της χώρας». Ήδη μέλη του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Επιτροπής έχουν κάνει μια πρώτη συνάντηση με εκπροσώπους της ΓΑΙΑΟΣΕ, προκειμένου να τους θέσουν τα προβλήματα του σιδηροδρομικού δικτύου.

    [08] Γ. Λεβ: «Συνεχίζω στην εθνική»

    Ο Γιόακιμ Λεβ επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της εθνικής Γερμανίας, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του τροπαίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, αντί να αναζητήσει μια νέα πρόκληση αλλού. «Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να φανταστώ κάτι καλύτερο από το να δουλεύω με αυτήν την ομάδα, να την οδηγήσω στο EURO 2016 στη Γαλλία και να συνεχίσω να εξελίσσω την ομάδα και τα άτομα» δήλωσε ο 54χρονος σε συνέντευξή του που «ανέβηκε» στην ιστοσελίδα της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (DFB). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λεβ είχε υπογράψει τον περασμένο Οκτώβριο την επέκταση της συνεργασίας του με την DFB έως το 2016, ωστόσο τα διεθνή ΜΜΕ άφηναν να εννοηθεί ότι θα επιθυμούσε να κάνει μια καινούρια αρχή μετά το Μουντιάλ.

    Ο Λεβ διαδέχθηκε το 2006 στο «τιμόνι» της «νατσιονάλμανσαφτ» τον Γιούργκεν Κλίνσμαν, του οποίου ήταν βοηθός από το 2004. Υπό την καθοδήγησή του τα «πάντσερ» κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στο EURO 2008, την τρίτη στο Μουντιάλ του 2010, ενώ έφτασαν στους ημιτελικούς του EURO 2012. Το τρόπαιο της Γερμανίας στο φετινό Μουντιάλ ήταν το πρώτο μετά το EURO του 1996 και ο πρώτος παγκόσμιος τίτλος της από το 1990.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 July 2014 - 14:30:22 UTC