Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διοικητής των ανταρτών παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι οι αυτονομιστές είχαν πυραύλους Buk
  • [02] Διεθνή έρευνα για ενδεχόμενες παραβιάσεις στη Γάζα από το Ισραήλ θα ξεκινήσει ο ΟΗΕ
  • [03] Δεν υπάρχουν ενδείξεις για παρεμβάσεις στο μαύρο κουτί της πτήσης MH17
  • [04] Τέσσερις δημοσιογράφοι αγνοούνται στην ανατολική Ουκρανία
  • [05] Το Ολλανδικό Συμβούλιο Ασφάλειας αναλαμβάνει επικεφαλής της έρευνας για την πτώση του Μπόινγκ 777

  • [01] Διοικητής των ανταρτών παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι οι αυτονομιστές είχαν πυραύλους Buk

    Ένας ισχυρός διοικητής των Ουκρανών ανταρτών επιβεβαίωσε για πρώτη φορά ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές είχαν ένα σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων Buk (ή SA-11), το είδος των πυραύλων που η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι χρησιμοποιήθηκαν για να καταρριφθεί το αεροσκάφος της Malaysia Airlines. Σε μια αποκλειστική του συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο Αλεξάντερ Κοντακόβσκι, διοικητής της Ταξιαρχίας Βοστόκ, παραδέχθηκε για πρώτη φορά μετά τη συντριβή του Μπόινγκ στην ανατολική Ουκρανία ότι οι αντάρτες πράγματι έχουν στην κατοχή τους το σύστημα πυραύλων Μπουκ. Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι οι πύραυλοι Μπουκ ίσως να δόθηκαν στους αντάρτες από τη Ρωσία και θα μπορούσαν να έχουν σταλεί πίσω προκειμένου να μην υπάρχουν αποδείξεις της παρουσίας τους.

    Πριν από τη συντριβή του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών, οι αυτονομιστές περιαυτολογούσαν ότι είχαν αποκτήσει το συγκεκριμένο σύστημα πυραύλων. Έπειτα ωστόσο από το δυστύχημα η βασική οργάνωση των ανταρτών, η αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, επανειλημμένα αρνήθηκε ότι είχε ποτέ στην κατοχή της τέτοια όπλα. Ο Κοντακόβσκι κατηγόρησε την ουκρανική κυβέρνηση ότι προκάλεσε την ρίψη των πυραύλων που έπληξαν το αεροσκάφος, υποστηρίζοντας ότι το Κίεβο είχε επίτηδες εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή, καθώς γνώριζε ότι οι πύραυλοι βρίσκονταν εκεί.

    [02] Διεθνή έρευνα για ενδεχόμενες παραβιάσεις στη Γάζα από το Ισραήλ θα ξεκινήσει ο ΟΗΕ

    Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ συμφώνησε σήμερα να ξεκινήσει έκτακτη διεθνή έρευνα για «όλες τις παραβιάσεις» που ενδέχεται να έχουν διαπραχθεί κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επέμβασης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, όπου έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 670 Παλαιστίνοι μέχρι στιγμής, με στόχο να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

    Μια σχετική απόφαση, που υποβλήθηκε από τους Παλαιστίνιους, υιοθετήθηκε σήμερα με 29 ψήφους υπέρ --κυρίως από αραβικές, μουσουλμανικές και αναπτυσσόμενες χώρες--, μία κατά (ΗΠΑ) και 17 αποχές, στη διάρκεια μιας έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα των αραβικών χωρών. Ο Αμερικανός εκπρόσωπος στο Συμβούλιο Κιθ Χάρπερ υπογράμμισε ότι «εργαζόμαστε εντατικά για να διασφαλίσουμε τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών, όμως αυτή η απόφαση δεν θα μας βοηθήσει». Όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εκπροσωπούνται στο Συμβούλιο απείχαν από την ψηφοφορία, όπως και η Ιαπωνία.

    Η απόφαση που υιοθετήθηκε έπειτα από επτά ώρες συζητήσεων καταδικάζει «τις γενικευμένες, συστηματικές και κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών» που προκύπτουν από τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγονται από την 13η Ιουνίου στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, «κυρίως την τελευταία στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας (?) η οποία περιλαμβάνει επιθέσεις χωρίς διακρίσεις και δυσανάλογες (?) οι οποίες ενδέχεται να αποτελούν διεθνή εγκλήματα».

    [03] Δεν υπάρχουν ενδείξεις για παρεμβάσεις στο μαύρο κουτί της πτήσης MH17

    Οι Ολλανδοί ερευνητές που εξετάζουν τα αίτια της συντριβής της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία δήλωσαν σήμερα ότι δεν έχουν καμία ένδειξη ότι υπήρξε επέμβαση σε ένα από τα μαύρα κουτιά του Μπόινγκ 777, αυτό που καταγράφει τις συνομιλίες του πληρώματος μέσα στο πιλοτήριο.

    "Ο Αποτυπωτής Ομιλίας Θαλάμου Διακυβέρνησης (CVR) έχει υποστεί ζημιές όμως η μνήμη του είναι ανέπαφη και δεν βρέθηκε καμία απόδειξη ή ένδειξη ότι υπήρξε επέμβαση", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ολλανδικό Συμβούλιο Ασφαλείας (OVV) που έχει αναλάβει να συντονίσει την έρευνα.Το OVV σημείωσε ότι η επόμενη φάση της έρευνάς του αφορά την αποτίμηση των πληροφοριών που κατέβασε από το μαύρο κουτί, μια διαδικασία για την οποία θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος. Η εξέταση του δεύτερου μαύρου κουτιού, του Καταγραφέα Στοιχείων Πτήσης (FDT) θα ξεκινήσει αύριο Πέμπτη.

    Διαβάστε επίσης:Στο Αϊντχόβεν οι πρώτες σοροί των θυμάτων της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines,Διοικητής των ανταρτών παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι οι αυτονομιστές είχαν πυραύλους Buk

    [04] Τέσσερις δημοσιογράφοι αγνοούνται στην ανατολική Ουκρανία

    Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξέφρασε την ανησυχία του για την εξαφάνιση 4 δημοσιογράφων, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται ένας Βρετανός δημοσιογράφος του δημόσιου ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου που μεταδίδει το πρόγραμμά του στη ρωσική γλώσσα, του Russia Today, που κρατείται σύμφωνα με εκείνο από τον ουκρανικό στρατό.

    «Τη νύχτα της 22ας προς 23η Ιουλίου, τέσσερις δημοσιογράφοι, περιλαμβανομένου του ανταποκριτή που συνεργάζεται με το RT --του Βρετανού πολίτη Γκρέιαμ Φίλιπς-- και του εικονολήπτη του πρακτορείου ειδήσεων Anna News εξαφανίστηκαν στην περιοχή όπου εκτυλίσσονται μάχες στην ανατολική Ουκρανία» ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο. Το υπουργείο δε διευκρίνισε την ταυτότητα των άλλων δύο δημοσιογράφων. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας παραμένουν αιχμάλωτοι από τις ουκρανικές δυνάμεις» εξήγησε, ενώ ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους.

    Το RT είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι είχε χάσει τα ίχνη του Βρετανού συνεργάτη του Γκρέιαμ Φίλιπς. Ο Βρετανός που είναι ενεργός χρήστης του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter είχε γράψει χθες το βράδυ ότι «βρισκόταν κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ καθώς είχε πληροφορίες ότι πρόκειται να ακολουθήσει μια νύχτα έντασης εδώ». «Του ζητήσαμε να μην πάει εκεί καθώς ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο» επισήμανε το δίκτυο, που έλαβε το τελευταίο μήνυμα του δημοσιογράφου τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη και έλεγε «Όλα είναι καλά», προτού χάσει επαφή με εκείνον. «Ανησυχούμε πολύ για εκείνον. Τον αναζητάμε παντού. Τον είδαν τελευταία φορά γύρω στα μεσάνυχτα κοντά σε ουκρανικές θέσεις πλησίον του αεροδρομίου» δήλωσε σε ένα δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου ένας εκ των υπευθύνων του γραφείου τύπου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

    [05] Το Ολλανδικό Συμβούλιο Ασφάλειας αναλαμβάνει επικεφαλής της έρευνας για την πτώση του Μπόινγκ 777

    Το Ολλανδικό Συμβούλιο Ασφάλειας ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέλαβε επικεφαλής της διεθνούς έρευνας που θα διεξαχθεί για την τραγωδία που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα με το αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών, το οποίο κατέπεσε στην ανατολική Ουκρανία προκαλώντας τον θάνατο των 298 ανθρώπων που επέβαιναν σε αυτό, οι οποίοι ήταν στην πλειονότητά τους Ολλανδοί.

    Σε ανακοίνωσή της, η ολλανδική Αρχή αναφέρει ότι θα συντονίσει μια ομάδα 24 ερευνητών από την Ουκρανία, την Μαλαισία, την Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Βρετανία και την Ρωσία, όπως και τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας. Τέσσερις Ολλανδοί ερευνητές διεξάγουν ήδη έρευνες στην Ουκρανία, σύμφωνα με την ίδια.Η ολλανδική Αρχή σημειώνει εξάλλου στην ανακοίνωσή της ότι θα εξετάσει αν έχει υπάρξει οποιαδήποτε παραβίαση των "μαύρων κουτιών" του Μπόινγκ 777.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 July 2014 - 18:30:23 UTC