Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χωρίς απογραφή 133 ΝΠΙΔ του υπουργείου Εσωτερικών
  • [02] Φοροελαφρύνσεις ζητάει το ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Οικονομικών

  • [01] Χωρίς απογραφή 133 ΝΠΙΔ του υπουργείου Εσωτερικών

    Υπολείπονται 133 ΝΠΙΔ προκειμένου να ολοκληρωθεί η απογραφή των φορέων του υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου- ενημέρωση των δημοσιογράφων.

    Συγκεκριμένα, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλος, έχει απογραφεί το σύνολο των ΝΠΔΔ και 560 ΝΠΙΔ. Απομένει να απογραφούν 133 ΝΠΙΔ, μεταξύ των οποίων 16 ΔΕΥΑ (Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης- Αποχέτευσης) και 51 Αναπτυξιακές Δημοτικές Επιχειρήσεις.

    Σε ό,τι αφορά στις ΔΕΥΑ διευκρινίστηκε ότι συνολικά υπάρχουν 129 ΔΕΥΑ και όπως διαβεβαίωσε το πρωί ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ) και δήμαρχος Ρεθύμνου Γ. Μαρινάκης, θα απογραφούν άμεσα και οι υπόλοιπες 16. Όπως δε, σημειώθηκε, δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για την κωλυσιεργία που έχει παρατηρηθεί.

    [02] Φοροελαφρύνσεις ζητάει το ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Οικονομικών

    Σειρά προτάσεων για αλλαγή της φορολογικής πολιτικής, προς την κατεύθυνση της ελάφρυνσης των πολιτών, υπέβαλαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Οικονομικών, η οποία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ πρότειναν τα εξής:

  • Να μειωθεί ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς το μέτρο της εξίσωσης του φόρου με το πετρέλαιο κίνησης δεν απέδωσε, ενώ δεν περιορίστηκε και το λαθρεμπόριο καυσίμων. Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, απαιτείται επανεξέταση του όλου πλαισίου, σε συνδυασμό με επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου (π.χ. gps σε πλοία, εισροές- εκροές, κ.λπ.). Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν στον υπουργό Οικονομικών, ότι «το δικαίωμα στη θέρμανση είναι δικαίωμα όλων των πολιτών» και, καθώς υπάρχουν θετικά αποτελέσματα στο δημοσιονομικό σκέλος, μπορεί να αντιμετωπιστεί και αυτό το κοινωνικό πρόβλημα

  • Να μειωθούν ή ακόμη και να διαγραφούν τα παλαιά και τα νέα πρόστιμα, τα οποία για το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών (67 δισ. ευρώ) υπολογίζονται σε 25 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με το σκεπτικό των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, τα συγκεκριμένα πρόστιμα έχουν χάσει τον αποτρεπτικό χαρακτήρα τους. Παράλληλα, εκτιμούν ότι με την πύκνωση των φορολογικών υποχρεώσεων, ο ρυθμός αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο θα αυξηθεί σε 1,2 δισ. ευρώ ανά μήνα, από 1 δισ. ευρώ μηνιαίως τώρα

  • Να αυξηθούν σε 100 τον αριθμό, οι δόσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο

  • Να καταργηθεί η υποχρέωση υποβολής ανά τρίμηνο των συγκεντρωτικών καταστάσεων και να επανέλθει η ετήσια υποβολή. Παράλληλα, να μην υποβάλλονται συγκεντρωτικές για μικροποσά (π.χ. 5,10,20 ευρώ)
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 July 2014 - 22:30:19 UTC